В Германия: 7 милиона души са силно задлъжнели

Умението да се управляват разумно личните финанси е необходимо и за хората в богатите държави

Обратно в новината

Коментари - В Германия: 7 милиона души са силно задлъжнели | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за МЕГА тъпотии??? ""Какъв е смисълът да се ликвидират дълговете на зависим от хазарта човек, ако едновременно с това той не бъде подложен на терапия, която да го избави от тази негова зависимост. " Ние тука правим какво ли не, за да засилим зависимостта на хората отр хазарта и всички телевизии срещу скромни подаяние ни помагат - те ще се борят със зависимостта от хазарта??? Кому е нужно? Та това е толкова печелившо! /разбира се - не за участващите в "лотарията"/ :-)

Как няма да задлъжнеят като спестяванията на германците отидоха за “спасяването” на Гърция и поддържането на имигрантския поток от джихадисти към Европа.

джобовете не се пълнят .

Нали и тук искат да е така-да станем 100% роби всичко на каишка.

"В Германия: 7 милиона души са силно задлъжнели" - - какво съвпадение! И в България са точно толкова.

Няма вече толкова хора в БЪлгария

Иначе казано онези, които се поддават на желанията и пороците си и нямат дисциплина, самодисциплина попадат в много лошата въртележка на дълговете. Който се поддава на кухите желания на жена си, на майка си и баща си, на болните амбиции и не се ръководи от здрави принципи неизбежно загазва.. Всъщност е много изненадващо да има 7 млн загазили немци, защото основно те бачкат.

Част от тях може да са някакви други с немско гражданство. Освен това, въпреки прословутата си дисциплина, германците са почти лишени от въображение. Неочаквано събитие - болест или внезапно уволнение например, може бързо да ги извади от релси.

Германия е пред пълно унищожение!

Това ще става все по-голям проблем в икономиките, в които паричния ресурс е изсмукан към 1% милиардери и мултимилионери. И процеса продължава ...

И ко като са силно задлъжнели? Ще ги бият ли?

Mършо то недей се грижи за германия,щото си в кочината! Как е прозтакът борисофф? Вдига ли кръвно,да ви еба путката майчина и на двамата?!

Що се ядоса бе мухльо? Нещо ми смърдиш на препарат за миене на чинии. Екстра си е Борисов, за разлика от въшливи педалчета като тебе.

Mършо то недей се грижи за германия,щото си в кочината! Как е прозтакът борисофф? Вдига ли кръвно,да ви еба путката майчина и на двамата?!

Моята мечта - ЧСИ

В Германия, знаете ли, че работните места са "2 в 1"???? И въобще не е вярно че са им високи заплатите!! Високи са на доктори, банкери,застрахователи политици и в някой администртивни звена (полиция,данъчни,и.т.н) А във 80% от фирмите СЕ повтарям, "2 в 1" НАПРИМЕР : шофьор той и товарач, шофьор той и мотокарист, шофьор той и кондуктор да продава билети, шофиор той и екскурзовот. Продавач в магазин той и разтоварач на стоките, сервитьор, той и барман той и чистач и.т.н. И какво, като заплатата ти е 1500 евро бруто и чисто 1050 а наемът ти е 800 евро, ами телевизия и интернеt по 52 евро на месец, ами телефон,ами храна,дрехи,ами кола бензин?? В Германия без кола е просто АБСУРД!!???? Затова хората с такива заплати се принуждават да вземат кредит за да живеят!!;)) Проблемът на такива хора идва от постоянното повишиаване на цени и намаляване на заплати!!!;))

Доста познати имам инженери в Германия с доходи над 3500Е, които НЯМАТ кола. Просто не им трябва. Имат служебна годишна карта за публичния транспорт. Е, ергенчета са. На мен примерно също въобще не ми трябва кола, ако не бяха децата.

Не, грешиш. Тази заплата за голям град е мизерна. Наемите в хубавите квартали на Мюнхен и Франкфурт за читав 3-стаен започват от 2800 евро и достигат до 6000-7000 евро. Водата е 6 пъти по-скъпа от БГ, токът 2,5 пъти, застраховките за автомобил 4-5 пъти, услугите 5-6 пъти. В добро заведение 20 мл. от евтиното Джони е 8 евро, вода в заведение 4 евро, цигарите започват от 6 евро и т.н. Тоест посочената от теб сума се равнява на около 1800 лв. заплата в БГ.

Приятелю, малко извън темата, но ако работите на минималната заплата е по-добре да се преориентирате и да смените работата. Това е до време. Когато човек научи езика възможностите са значително по-големи. В Мюнхен, например, Вацингер се чудят от къде да намерят автобусни шофьори с минимален немски език със заплата около 3 000 бруто. НООООО, не е за всеки - кофти смени, нощна, дневна, няма събота и неделя или празници. Но ти трябва С категория, но и това плаща бюрото по труда. Но дори и с 2 200 нето пак не си на сигурната страна. Наем в Мюнхен 1000 евро, небенкостен 200 евро, като прибавим rundfunkbeitrag и всякакви други гадорийки още 200 евро на месец, а кола? И за това се принуждават да работят и nebenjob - втора работа и не могат да се обърнат от работа. Модерното робство съчетано с псевдокомунизъм на работното място! Резултатът - описаното в статията!

Приятелю това Nebenjob не е ли същото за което казвам "2 в 1" ??? Дали на две места ще работиш или на едно място но за двама,....... се си в кереча !!;)) С две думи германците докато НЕ ЕБЪТ МАГАРЕТО, ПЛЯВА НЕ МУ ДАВАТ!!!;)) Само намеквам да не си помислят нашите хора от БГ, че всичко тук е цветя и рози!!;))

3 в 1

Така е в ЕГС!!! Когато събарях стената бяха насрани от радост!!!! Сега питат къде серат гладните!!!

Като човек, живеещ седем години в Германия и сменил две провинции забелязвам няколко неща. Има и друга страна на медала, която господин vermögungsberater-a пропуска. Нека да започна от една сентенция: Трудните времена раждат силни хора, силните хора раждат лесни времена, лесните времена раждат слаби хора, слабите хора раждат трудни времена. Казал го е човек, който е бил по-жесток и от Адолф Хитлер, и е успял да избие над 10% от световното население по времето си. Та ... старото поколение немци - 60-70 годишните са силни, педантични и уважаващи хора. Имат свой мироглед и държат на гражданската позиция. Хазяите ми са такива, и днес имах разправия, защото е вчера беше ден за изхвърляне на жълтите торби(т.нар. gelbe sack за пластмаси и опаковки от продукти). В тази, която аз съм изхвърлил имало, видите ли, стъклена бутилка. Включително били забелязали, че сака е бил скъсан. В крайна сметка стигнахме до заключението, че някой си е изпил напитката и я е ръгнал там за по-лесно, защото те се оставят на улицата. И боклуджиите са се оплакали. Та ... това са старите немци. Новите са друга бира. Една млада двойка са ни комшии - само момчето работи, майката си гледа детето, двамата са на сериозен наем, той кара чисто нова е-класа, а тя чисто нов форд. Повече от половината им приходи отиват за тези три неща. Визия за бъдещето, за собствен дом - нула. И така имаме четиридесет-педтесет годишни хора, живеещи под наем(в провинцията където живея да кажем 500 евро на капак), които, когато се пенсионират ще получават пенсия от порядъка на 1000 евро чисто. А Германия не е България - всеки месец ти вземат такса ефирна телевизия, щеш - не щеш. Ако имаш кола застраховките са доста дебели, а и е необходима и задължително авто асистънс иначе си жив-умрял. Отделно ремонтите са мама мия! Отделно ток, вода, парно, телевизия, телефон! И какво му остава на човек за месец? За храна и да живее като скот. Защото не е помислил на времето за дом и е хвърлял пари на улицата! Та - сега е времето на слабите хора в Германия - никакъв стимул, само чакат да стане 5 на работа и в главата им е леберкез със земел ... и бира! Та за това си и внасят силни хора от България, но това ще е до време! Защото тази тенденция ще им счупи икономиката!

Ти хубаво разказваш, но нали знаеш, че Бай Ганьовците не искат да чуят такива истории. Те искат само да чуят как немеца взима 4000 евро и живее като бог. На Ганьовците в България не им изнася да чуят истината, защото тогава няма да имат причина чак толкова много да се оплакват. Ама ако българина не се оплаква, не може да живее. Кажи им направо, че в Германия взимат 10,000 евро и плащат 150 евро ГО на година и с останалите пари са по кръчмите цял ден да пият и пушат цигари. Кажеш ли истината, няма кой да я оцени.

Инженерче

Истината е, че всеки трябва да си прави сметката. В България услугите са сравнително евтини, което е пряка функция на заплатите. И от там ремонт на автомобил, прическа, строителни дейности - всичко е сравнително достъпно - на българина му се струва адски скъпа къща от порядъка на 100 000 евро, но тук където съм (70771), една двуетажна върви около 600 000 евро. Което, съизмеримо със заплатите е в полза на България. За ГО не говорим. За ремонт на автомобил - Гутен Таг 100 евро битте - и от тук нататък какво ще правим по автомобила? Системата е толкова умно измислена, че въртиш като хамстер и нямаш почти никакво свободно време! НО! Когато човек е сит и се чувства в безопасност се отпуска. И на работа започва с претенциите. Една кафе пауза, втора, хоп да излезем малко, дай да кръшнем ... и това като се мултиплицира по 40 милиона, да речем, човека? И започва като нашите команчи - в големите фирми си имат т.нар. бетрибсрад - което е нещо като синдикат за защита на работниците - ай са го изгонили, ай им е разгонил фамилията. Фирмите се принуждават да търсят персонал чрез така наречените лайх-фирми - т.е. фирми за подбор на персонала, за които обикновено плащат до ТРИ!!! пъти повече заплата, отколкото плащат на работника. Само и само да могат да го изгонят, ако не става! А малките подизпълнители биват тъпкани за цена и срокове! Аз лично карам нов автомобил, защото не мога да си позволя ремонтите, вноска - 200 евро със 7 години гаранция и 150 000 километра. Смятам да го карам докато се счупи и на някой джамбаз в България! В България всеки има автомобил за него, жената, бабата, детето и кучето. Задължително с изрязан ФАП, че да върви, или барутник харчещ повече масло от бензин, но се дават 10 бона за лъскаво возило и нямаме 2 бона за ремонт на двигател! Аз нямам толкова финанси, че да си позволя два автомобила, за това ходя и пеш 3.5 километра на работа. В България явно може!

Инженерче, не си много в час. За 100000 евро в София трудно ще си намериш тристаен в 8-етажна сграда. Къща и за 5000е може да си намериш, ама с външна тоалетна в някое видинско село.

Инженерче

Кой говори за София? Аз живея в околностите на Щутгарт, на 20 километра от центъра. Предполагам, че на 20 километра от центъра на София може да се намери къща на такава цена. Но българина желае да живее на центъра на центъра и ако може евентуално с колата да влезе в офиса си. Друга тема. Няма какво да ви обяснявам.

ТЦ, моля не ставай смешен, как за 100 000 евро, няможеш да си намериш 3 стайно жилище в София. Естествено, не казвам че няма и такива за над 100 000 евро, но да търдиш, че не можеш да си купиш до 100 к е смешно.

Инженерче, много поздрави на... vermögungsberater-a ти от мен:)))!!! Не те знам, кой си и какъв си, ама си личи, че нищо не си отбрал от немския:)))!!!

Инженерче

Все ще се намери някой да се изс....ре без да даде логични аргументи за това. То е хубаво да има някой във форума да развеселява, но да си търсим правописните грешки без да вникваме в казаното ... хайде жив и здрав. Германия и България са демократични държави, за това и всеки има право да си злобее на воля!

Щом замел е хлебчето, значи си в Бавария. Купи е e-bike за 3,5 км. И от данъците се приспада

Инженерче

Бях там, сега съм в швабленд :). В Мюнхен наемите са непосилни и там си е модерно робство. За това и се махнах от там. Но това е и една от причините да се стигне до описаното в статията.

Може би, само в Lienfelden, е така????;))

Инженерче

Хехе, бинго :). Но какво имате в предвид с това, че е само така при нас? Просто сме до летището, има и заводи на Бош на близо има и други по-големи градове. Но поне наемите са сравнително поносими спрямо Мюнхен. Но има много хора, които не могат да свържат двата края!

Щом изхвърлят жълтите стотинки тогава ние как да ги разберем ?

кадри от бели, просещи младежи

Темата е много сериозна и не следва да сеправят несериозни и подигравателни коментари . Населението на Германия е 82.5 млн. души така , че 7 млн . си е значим процент и то като се има предвид , че са ВОДЕЩАТА ИКОНОМИКА НА ЕВРОПА !!! Разбира се картинката у нас със сигурност е доста по-тревожна и значително по-изкривена от различни фактори : изпращат се у нас пари от чужбина -това как го отчита статистиката , един бог знае, 29.5 % от населението у нас е ЗДРАВНО НЕУСИГУРЕНО ( в Германия само 50хил.души!!), дела на сивата икономика у нас значително пречи да се обследва и направят правилни изводи и начертаят съответни мерки ( у нас) и т.н. и т. н. ........

Да ги ожалиш горките.Те не са ли чевали за правило номер 1 на пазарната икономика. " Живей според средстванта си"

А защо най сетне хазарта не се обяви за наркотик и да се преследва от закона

Това ме радва ,че в Русия няма нито един в задължения. Слава Путина.

Я кажи как 350 млн американци ще връщат 21 трилиона дълг. Май доста ще се озорят.

Ще ти кажа, правят революция подобна на Руската от 1917г и са готови.Кво ши кажеш

Това ме радва, че в Русия няма нито един в задължения

В германия се наследява годишно 400.МИЛИАРДА т.е преминава от едно поколиние в друго. Журналистите във БГ да се стегнат и да пишат за БГ корумпирани политици,материал колкото искаш.Ама не им стиска. Германия е оставете,дори и задължняли гражданите няма да търсат храна по кофите за боклук.

Сигурен съм, че само в София длъжниците са милион. Ганьо живее над възможностите си, харчи повече отколкото печели. БГ-комплексаря най-често влиза в лизингови схеми за да се качи на нов автомобил, с което да дразни съседи и приятели. После тегли кредити за почивки, които не са му по джоба. Като се върне от такава почивка, с месеци гнезди у дома на макарони и карантия, и не смее да си покаже носа навън. А има и един много особен и непоправим вид идиоти- те теглят кредити за скъпи телефони, които не само не са им по джоба, но и не могат да ползват многобройните им предимства и бизнес-функции, поради простата причина че няма как да го правят, бидейки служители на 800-1000 лв. заплатка. Това е положението...

Себе си ли опсваш? Екстра си!

Умен, а даваш ли си сметка защо за на 1000 кинта заплатка и как се прави 'кариера" в прогнила мафиотска държава??Или по-скоро и ти си роднина на някой от ДС и ти се пуска всичко на готово. Аз мога да ти кажа,че имам дипломи за магистратура и докторат от Канада, но съм сигурен, че ако се опитам да търся реализация в мутроланд ще ме оценяват ДС-наследници и некадърници като теб и ще работя точно за 1000 макс. Стой в коптора и се чувствай велик. А нацията междувременно загива!:)

Ало, доктора ! Пише се “докторантура”.

Да попитат Шмеркел,имат пари да издържат паразите ,а поробва собственият си народ.Ама и те са си виновни,,какво ще каже комшията,,по зле от турски манталитет,,Аз ги мислех за по ,,качествени хора,,а то какво се оказа .........да станат бездомници

И в България са толкова, обаче цигани и дупетати живеят в охолство и подстригват останалите...