В Черно море има газ, но при съседите - в нашите води сондажите са сухи. Засега

Проучвателните дейности за търсене на нефт и газ са трудни и бавни. Отнемат между пет-шест години - на първи етап, и невинаги са успешни

Обратно в новината

Коментари - В Черно море има газ, но при съседите - в нашите води сондажите са сухи. Засега | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То ако бяха японци на нашата територия с хубавата природа,благоприятно време кеше сме по напред от Дубай по лъскавост.Акото цапа и мирише обаче

Газ има но ще бъде съобщено преди изборите, и то доста добри количества, ще бъде на финала на предизборната кампания.

А се открие нещичко, а са ни напълзяли Путинци, а Нинова и Радев ще ни продадат на Москва за нула време. Те и сега точат зъби за управлението.

Е, как ще има. Газпром няма сметка:))

Как така сухи Та нали Агата даде от нашите пари 50 милиона за проучване заради идин бас тъи като Тодор Живков му бил казал че има газ в Черно море Живков се оказа прав както винаги Газ има но не се знае точно къде се намира в морето А Беят заради едно препиване хвърли парите на вятъра Едва ли е останал на сухо и тук да не добави нещо в чекменджето

Интересно ако Турция има излаз на Западно Черно море, нашият бряг географски къде е , защото през лятото слънцето изгрява от морето за нашето Черноморие?

първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани.

Копаи си гроб в този саит

от Шабла фара се виждаше сондата в румъняска! старите сонди на шабла бяха наклонени към морето?

Под 100 метра е пълно с Хлороводород ... единственото море в света с тази характеристика ... вместо да намерят начин да извличат водорода наготово, те ровят под Черно море да търсят газ и петрол ...

Ама ти правиш ли разлика между хлороводород (правещ киселината у шкембето ти) и сероводород - отровен газ, от който се чистят въглищата у Мариците, за да не вали дъжд от сярна киселина. И как си го представяш това извличане на водорода в тая подивяла безнаучна и безтехническа държавица, м?

Не е HCl a H2S, малка разлика. Колко много деббили са наслагали +-сове?

Добра справка по литературни (публични) издания. Никаква конкретика по геоложките резултати. Турция успява, ама след като оборудва компанията си с един изследователски и двасондиращи кораба. Така, за две години орташката държавна компания обърса сополите на най -големите фирми. В България на сушата вече свършиха традиционните залежи. Девенци-1 има дебит, колкото да захранва с бутилки община Червен бряг. Има нетрадиционни ресурси, амаима и мораториум върху проучванетоим. Когато някой е глупав, това обикновено трае дълго.

Единствено и само специалиста п Турция г-н Л.ЖЕЛЕВ от Скат ТВ в едно свое предаване каза ИСТИНАТА премълчавана от всики БГ МЕДИИ а именно че ТУРЦИЯ ТОЧИ ГАЗ в спорна зона мноого БЛИЗО до БГ и РУМЪНСКИ териториални води и даже е навляза в БГ ВОДИ и СПОКОЙНО си ТОЧИ ГАЗ която после ЩЕ ПРОДАВА на балъците българи за ВАЛУТА(ЕВРО и$) Пубична тайна е че ИМА договорки м-у БОЙКО и ЕРДОГАН и ГАЗа в ЧЕРНО МОРЕ да бъде изцяло за ТУРЦИ и Румънци а БГто да духа супата и да подсмърча като гаврошче отстрани и да НЕсе пъха в краката на големите батки от АНКАРА ГАЗовите находища с потенциал ВСИЧКИ са района м-у БГ-Румънската граница и п-ов КРИМ в плитките води на шелфа .НАХОДИЩАТА са показани в разсекретени 2002 год от ЦРУ газ-мапс(карти) предоставени и публикувани в сайта на USGS американска геоложка служба Тоес БОЙКО казва ГАЗв БГ води ''НЯМА'' за да остави ТУРЦИТЕ и ЕРДОГАН да източат каквото има в ТРИЪГЪЛНИКА на БГ-Румъния-Турски води недалеч от ДУРАНКУЛАК-120 КМ С.И.- ЛИНИЯ.Понеже ТУРСКАТА икономика е с много по големи обеми от БГ Ердоган е ОБЕЩАЛ коджа рушвет на БОЙКО за да му остави наличните к-ва ГАЗ в находищата което е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО

Преди 4-ти години предизборно Борисов обяви публично за открити огромни количества газ и нефт по Чрноморския ни шелф окло Силистар. Даже каза ,че чрез хъбчето ,,Балкан"ще задоволим пазара в ЕС.Сега чакаме предизборно отново за нови ,,открития" на премиера слънце и обещания за светло бъдеще бъдеще на българите.

България се страхува да обяви че има газ защото Турция ще се притече на помощ за своите турски братя като в Кипър

idi na doktor da se lekuvash.

СЕГА Е НА МОДА ДА СЕ КОПАЕ БИТКОЙНИ!

Е какво искате от 1 сондаж?

Дай боже българите да сме по богати и от Дубай и да станем господарски народ!Господ поне е дал природа и климат но нещо не е наред със населението и политиците,които това население излъчва из между най умните и можещите сред самите българи!

С ГЕРБ и ББ трудно и невъзможно

Трябва да копаем накриво.

маспрасгас магистралбайр БиБитко оглу банкянлията нали беше казал че, газ има за всички, даже и за тези които нещели. газово чекмедже хахаха

Хъбовете на Борисов се наричат чекмеджета и можеш да деверсифицираш ево срещу злато като местиш от едното в другото

При нас няма да има защото трябва да плащаме данък русия

https://istinata.bg/?p=2006

знам ги тия специалисти виждал съм ги на женския пазар в София ,тука има,тука няма

Не са от женския пазар, французи са.

ама и тия,като ония

Русия като плува в газ и нефт и кво, народа им мизерства, по-зле са от нас!

Русия не дава,нали трябва да купуваме от тях скъпа газ!

В село Бутан имаше сонда и бучеше много силно от запаления факел. След това правиха нещо да свържат с друго хранилище и накрая спряха добиването на газ и я затрупаха. От тогава не съм чел дали ще има добив.

Свързали го с Пропан и всичко пропаднало :)

Това е част от икономическата бойна.И в нашата част има нефт.За газ и нефт толкова военни действия се предприеха.Има,не може навсякъде около нас да има а само в нашето да няма.

По добре е Герб до изборите нищо да не правят че пак ще объркат работата като "Белене" и Азерският газ

Турчина е така от воле откри на Мойсей сандалите Аре бе

Нещо каза ли? Или се опита да кажеш? Или просто се оригна?

ББ каза , че в Черно море сме имали много газ и нефт. И щели сме да станем световен износител с много хъбове

Комуноиден простак, подлога на Русия, че и на САЩ-великите сили нямат изгода от независими източници!

Пррдставяте ли си да имаше залежи в наши води? ГЕРБ съвсем ще озвереят за още власт да окрадат всичко. И Кувейт да сме, с тези некадърни крадливи герберасти, ще си останем в същата мизерия.

По-озверели от комунистите по форумите няма, пак ще загубите изборите, мизерници, то само със злоба не става!

че виждаме как турция се нанесе при Кипър

Дано залежите са малки, защото краварите ще ни бомбят яко. Примери бол.

Няма смисъл да ни бомбят при толкова надупени глупаци, които ни управляват...

Да поохладя ентусиазма на някои не добре осведомени за това какво би се случило в БГ , ако не дай си боже открият нещо в черноморския шелф на БГ ! Ами има си закон за концесиите ! И е приет още по времето на Иван Костов ( 1997-2000г.) , а и ВСИЧИ СЛЕДВАЩИ правителства и парламенти абсолютно нищо не предприемат да преустановят този пладнешки грабеж ! И сега НАЙ- ВСЖНОТО : от всичко дето “си намерят” под БГ земя чуждите компании ни плщат КОНЦЕСИОННА ТАКСА от ЕДВА 1.5% !!!!!

Преди 4 години парцалите ПИК и 24 часа ни продъниха ушите че в лайноморие имало газ и нефт. Единствената газ на лайноморие е от разлагащите се в морето лайна от "пречиствателните" станции на баце. Сега народа не ходи на лайноморие, следователно няма и газ.

Боко хъба нали беше открил нефт и газ за предишните избори, за тези щял да строи ЯЕЦ

само имената на ,,блоковете'' са български

Нека все пак да им предплатят едни 4етири милиарда. То е ясно, че нищо няма да намерят, но парите си вървят. Другата година ще ги предплатим за друго нещо.

Споко, на Баце надеждите са да се открият някакви там залежи, той да ги продаде на чужда компания за "жълти стотинки" и да стане най-богатия толуп на Бълхарския полуостров.

Има да дава и в момента това е актуалния повод за разходи. Все някак трябва да ги изнесе тия проклети пари. С куфари не става вече. Други са сумите.

ТИМ имат сонди в Черно море мисля че предприятието се казва Хан Аспарух,вижте в интернет може да има инфо

Газ няма - хубаво, ама защо си траете за ГЕОТЕРМАЛНАТА енергия, включително и в районите с най-голяма консумация (София, Варна, Бургас, Пловдив и т.н.). Та дори се води възобновяема и още римляните са я използвали. Защо лъжете, че не е достатъчна? Ами то просто се бият сонди и излиза колкото е нужно.

"В Черно море има газ, но при съседите - в нашите води сондажите са сухи. Засега" От Уикипедия: „Тука-има-тука-няма“, наричана още „Къде е топчето?“, е игра, в която има различни възможности да се излъже противника, макар играта на пръв поглед да изглежда като въпрос на сръчност или късмет. Тъй като в повечето случаи играта не протича честно, името ѝ, „тука има – тука няма“, се използва също и като синоним за измама.

С Българска петролна компания? Нещо никой и нищо не казва, не пише? Или подбират калинките с конкурс?

Пак щели да го шитнат на някой за стотинки, да вземе поредния корумпиран управник %% в размер на милиони в своя джоб и толкоз.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Искам да си намеря шкафче като на Бойко.

Бойко и ортаците му щяха да додат и да ти го вземат, както взимат от други богати и имащи. Виж как са постъпили с Божков, с други хора, на които прецакаха бизнеса. За това в Бг няма силно производство и развити стопанства, хората се страхуват от принципите на мутри "стани да седна". За това няма никакви инвеститори, защото българите лъжат и мамят като цигани.

„На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт“, заяви Борисов.

Като имаме най голямото Златно находище защо ни е да копаем Газ? Имаш злато купуваш всичко.

В този случай, газ винаги се появява в изобилие.

..В ПАРЛАМЕНТА ИМА, МИРИЗЛИВ И СМЪРТОНОСЕН

Нека да няма!!! Нека е само суша в БГ територията на Черно Море!!! Дори и да има народа нищо няма да усети финансово, за това нека да е суша!!! Нека!!! Ще!!!!

В България нефт и газ се търсят от 1936 година като са направени хиляди сондажи, събрани са образци, и повечето находища са картографирани. OMV, MMS Petroleum Services, Total, Texaco, Repsol , Melrose Resources ,Direct Petroleum Exploration, и купилата я ТransAtlantic Petroleum, са фирмите които на прима виста се сещам че провеждаха системитични проучвания за газ у нас, като последните две известно време се занимават и с добив на газ... или по-точно проверяваха данните от сондажите правени до началото на 80-те години на миналия век и след като техните проучвания потвърждаваха предните те просто си заминаваха, дори и Газпром си обра чуковете през 2009 и се прехвърли в Румъния... за да добива от тамошния шистов газ.