Коментари - United Group обяви, че придобива "Булсатком" | Бизнес.dir.bg
назад

United Group обяви, че придобива "Булсатком"

Сделката ще бъде финализирана след получаване на всички приложими антитръстови одобрения

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - United Group обяви, че придобива "Булсатком" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"....Базираната в Нидерландия United Group..." и базираната в Австрия А1 са се захапали, кой ще изнесе повече добавена стойност от България зад граница ! Да, осигуровки плащат, да данъци вурху заплатите плащат, но основния приход отива в Австрия и Нидерландия. И да, това са същите онези, които не ни дадоха достъп до Шенген.

Отново Делянчо е забъркан!:)))

Кой позволи на нашият главен враг Русия да налапа поредна хапка от икономиката на България? ДС и КГБ не само не са си тръгвали ама и превзеха държавата вече. Добре че би управлява евроатлантическа коалиция която се бори срещу неприятеля.

Браво разпродавайте БЪЛГАРИЯ тези управляващи печелят рекорд за най кратко време кражба продаване и ЗАКОНО вавличане на българското робство е 45години се гради соца и се построй икономиката на силна България сега се продава това което беше направено защото няма друго по времето на демокрацията и ЕС НАТО

В БЪЛГАРИЯ,НЯМА ВЕЧЕ БЪЛГАРСКА СОБСТВЕНОСТ! БАНКИ,ХРАНИ,ГОРИВА,ЕЛЕКТРИЧЕСТВО,ЗЛАТО,МИНЕТАЛНИ ИЗВОРИ(ДЕВИН,ГОРНА БАНЯ,БАНКЯ),ВиК,ЛЕТИЩА,ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ,…! ВСИЧКО Е ПРЕВЗЕТО! ОСВЕН,ЧЕ ИЗНАСЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ-ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ,СМЕ ИЗЦЯЛО ЗАВИСИМИ! ЕДИНСТВЕНО ИМАМЕ ФУНКЦИЯТА НА-РОБИ! ДА РАБОТИМ ЗА КОРПОРАЦИИТЕ,ЗА МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ(РАВНИ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ В ЕВРОПА)! КЛАСИЧЕСКА КОЛОНИЯ!

Шолак и “Юнайтед Груп” вече са собственици на държавния ни телеком “Виваком”, който им бе продаден в края на юли. Зад Драган Шолак, който няма собствено финансиране, стои финансовият американски гигант за дялови инвестиции “Kohlberg, Kravis, Roberts & Co. L. P.” (KKR), ръководен от бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс. През 2013 г., фондът прави първите си преки инвестиции в Източна и Централна Европа със закупуването на медийната компания “United Group” (SBB/Telemach) на Шолак. Цената на сделката не е публично оповестена, но според някои оценки надвишава 1 млрд. “United Group” обединява най-големите интернет-доставчици и оператори на кабелна и сателитна телевизия в бивша Югославия с близо 2 млн. потребители. В Сърбия Драган Шолак е персона нон грата, а името му се свързва с многобройни корупционни скандали, включително и с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Той е описван в медиите като бизнесмен, на когото не може да се има доверие, некоректен и неспазващ поетите ангажименти.

Собственик на Виваком, сега купува и Билсатком! Собственикът на "Виваком" придобива "Булсатком" от Спас Русев. Сделката чака одобрение от КЗК

От гледна точка на а конкуреция, това е абсолютно недопустима сделка!

Бях на булсатком но ги разкарах откакто смениха приемниците тази пролет. Новите са ужасни, менюто е неадекватно програмирано, липсват функции, грозно е. Не ми хареса. Аз съм стар човек и не искам да се боря с копчета преди да си пусна любимия канал. Ай ше им....

Ти не само че си стар, но и глупав човек

Ти па си много умен!! Не виждам нищо умно да си написал, умнико!!

Кучетата ди лаят, русия продължава да изкупува бизнеса в България. Зависимоста е тотална.

Вижда се, че можеш да пишеш глупости, особено русофобски! А можеш ли да четеш?? Прочете ли от къде е купувача??

нали ни спира за шенген, че сме им криви? Ааа чакай това е бизнеса тук всеки може да си прави каквото си иска...

Тези ни бяха оставили 2 м лятото без тв . Заради съдебните си спорове с предишен собственик. Сега се сетили .

бихте лятото без телевизия.

да са живи и здрави и още 100 години да не си сменят системата на кодиране ;) 4АЕЕ се гледа беС пари

Тихо сега, че сигурно четат тука!

V.1 почти гръмна скоро очаквай шалтер и на v.2 ! Ама ти нали си умен знаеш ги тия работи .

Какво пречеше компанията да си е българска, да допринася за растежа на българския бизнес и да оставя печалбата си в България? Или у нас частника е частник само докато успее да се отърве от бизнеса и пак стане наемник на чужди интереси? А Кокорчо пак да тегли заеми за да рефинансира тези интереси ...

не знам как е при вас, но на село (извън БГ) , за да оперира компания на територията на дадена държава, трябва да регистрира местен клон. Този клон се регистрира по БГ законодателство и приходи/разходи от дейността си се облагат на място. В БГ не е ли така?

Пълен абсурд в държавата на абсурдите и корупцията. Доставчици на интернет и телевизия стават два - Виваком и А1. Честито. Скоро ще плащане по 100 лева на месец за услугата

Още една българска компания стана голяма и вместо да излезе на международния пазар и да стане още по-голяма, стана... Холандска. Жалко

Нормално. От 34 години няма държава

Когато държавата не стои зад бизнеса и позволява изтичане на капитали. Благодарим ви ппдб и герб.

Трай бе, комунист, вие продадохте и окрадохте България много преди герб и ппдб

Като потребител се интересувам сега ще има ли конкуренция между Булсатком и Виваком и ако станат едно цяло, как ще се отрази това на цените.

КЗК пак ли ще одобри този монопол ?

е навсякъде!!!

Запитване към Мъск да вземят сателитите.

Виваком придоби Нет1. Сега пък Булкатком. Че това си е чист монопол. 3те дружки - мобилните оператори прилапаха интернет, сега и телевизията. КЗК да се закрива!

Телнет също и още 2 3 покрай тях.

Окрупняването на бизнеса не е добре за потребителите. Сега 100 % ще вдигнат таксите на всички Булсат абонати, както принудиха всички абонати на Нет 1. Виваком от любима моя компания ми стана изключително много омразна.

Vivacom е най-омразната от трите!

Бил ли си клиент на Ментел? От 2004-а година не искам да ги доближавам тия...

Хайдееее пак пране на пари !!!!! капитализма забранен

Сега да не вземат да сменят кодировката на була, че ще им споменавам лелите.

Кой луд гледа български програми?

Монопол баце :)

Виваком трябва да се върне в държавата в името на клиентите,лакомите евреи искат всичко

Кво "евреи" те гонят бе? Спас Русев ...дойде от Крадлив Дедо Мадридски - руска собственост.

или не,евреите са лаком бич за хората,така че не мрънкай,а виж че ти изпиват кръвчицата,затова света ги мрази

Юпитта на дедо го дадоха за без пари на рушнаците и Пеефски. Оттогава се препродаде три пъти

офф, сега ще ми спрат руските сайтове...

С тоя сателит дето купиха бая се наиграха, от най-голям доставчик сега са някъде в средата на класацията

Те се разделиха собствениците преди време. Всеки пое по свой път. В момента имаме български спътник,но никой не знае за него.

Поредната стъпка към влошаване на услугите. Окрупняването на телекомуникационния пазар продължава с пълна сила - от водеща страна в разпространението на Интернет и телевизия вече изоставаме от съседите. 3-те доставчика стават монополисти . Убиха всички конкуренти и малките доставчици, както на интернет, така и на телевизия. :(((

Тази сделка би трябвало да е в противоречие с анти-монополното законодателство.

пак руснаци, браво

Ген. Петреъс - бивш шеф на ЦРУ

Ти си Руснак!!! Създадена е през 2007 г. като люксембургска международна компания регистрирана в Нидерландия и оперираща на Балканите, в по голямата част от държавите на бивша Югославия, като Сърбия, Словения, Черна гора, Босна и Херцеговина и т. н.

Сръбският бизнесмен Драган Шолак е основател на “Юнайтед Груп” .В Сърбия Драган Шолак е персона нон грата, а името му се свързва с многобройни корупционни скандали, включително и с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Той е описван в медиите като бизнесмен, на когото не може да се има доверие, некоректен и неспазващ поетите ангажименти.Зад Драган Шолак, който няма собствено финансиране, стои финансовият американски гигант за дялови инвестиции “Kohlberg, Kravis, Roberts & Co. L. P.” (KKR), ръководен от бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс.

Благодаря за споделянето. Добре е да се знае.

Не трябва да се одобрява тази сделка, защото изкривява пазара.

И както винаги, разузнаване нямаме. Булсат може да е била частна компания, но е от значение за националната сигурност, както всеки голям бизнес в държавата. Но никой не каза и дума когато всички приемници на компанията бяха хакнати. Ето го сега и резултата. Парите на клиентите ще изтичат извън страната. Между другото преди седмица ми изтече договора и ги напуснах.

Никой не им е хаквал приемниците! Спираха се поетапно ,защото не си плащаха правата върху приемниците на ДЕЛТА. Ако някой ги беше "хакнал" наистина щяха да спрат всички едновременно.

Отново Инвестиция на ограбени и изпрани пари от България ?

Тотален монопол

Продължава да се опитва да постигне монопол.

Виваком е купен, както сега се купува Булсатком, Юнайтед груп си ги купува един по един, не е виновен Виваком. Те купиха Нова телевизия, една камара радия и вестници, купува се което се продава!

Когато не можеш да управляваш голяма фирма,ще ти вземат бизнеса.

Доста саботажи преживя Булсатком през последните години.