"Уикендът на Леман": най-големият фалит в американската история

Шефовете на банката отдавна са били предупредени за прекомерните рискове, които поемат, за да увеличат печалбите си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук пишат някави Духове от САЩ . Да ви кажа аз от България - Частните Пенсионни Фондове , така наречения Втори и Трети Стълб на пенсионните осигуровки , изгубиха Всичките си пари . Сега тече полемика в България и Народното Събрание - КОЙ да плаща Пенсия .

сигурен ли си че "изгубиха" е правилния глагол???

Последната ми заплата беше 2500 щатски долара за работа онлайн 12 часа в седмицата. Сестра ми приятел е средно 8k за месеци сега и тя работи около 30 часа в седмицата. Не мога да повярвам колко лесно беше, след като се опитах. Потенциалът с това е безкраен. Това е, което правя>>>>>> Ecash10.COM

Заври си ши...б...аната реклама отзад! ако си пъхаш и друго там може да си докарваш и по 10К

Дреме ми, нали менаджерите си взеха бонусите. Тези които се жалват са просто досадни.

Ха познайте какъв е по произход Бърнард Мейдоф (Bernard Lawrence Madoff) - американски бизнесмен, създател на най-голямата финансова пирамида в света, която се сгромолясва през ноември-декември 2008 г. в САЩ, Ню Йорк в разгара на световната финансова криза.

колко сме жалки, паднали на колене пред "техните" 165-тях милиардера пръснати по цял свят!

Точно колкото кулите им ги бутна Афганистан, толкова и този фалит е бил изненада за всички. Във всяка държава има контрол над банките, защото те са важни играчи на финансовите пазари и могат да повлекат всичко по дяволите. Това може да се случи само със знанието и разрешението на властта.

Отново те! .... тяхната верица ... имал е право май, "най-лошия" според тях германец .... "През 1844, 23-годишният Хенри Лимън, син на ЕВРЕЙСКИ търговец на добитък, емигрира в Съединените щати от Римпар, Бавария[1]. Той се заселва в Монтгомъри, Алабама, където отваря магазин за дрехи[2]. След него пристигат още двама братя — Емануел и Майър и през 1850 г., фирмата сменя името си на „Лимън брадърс”."

федералния резерв е в "тях" , онези с малките шапчици на темето

Публикувано във факти.бг: На времето, гърмят по тебе, бягаш по горите, криеш се... ако те хванат, увисваш на въжето... Пък сега младите се изтарикатиха, кой банкер, кой бизнесмен, кой политик(може и мин.председател да стане), кой полицай, прокурор... Гледат си кефа и никой не с пръст не може да ги пипне, ами копче не може да им каже. Е, туй Медиту, Доган "купило" си ТЕЦ Варна за 1000лв. и се смее в очите на хората...

търкито е купил ТЕЦ Варна!!

"Уикендът" на Леман, като "фалита" на КТБ, само 100 пъти по-мащабен. Едни другарчета си раздават парите на едни балами, а после целият народ им плаща.

"другарчета" слагам в кавички и замествАМ С ЕВРЕЙЧЕТА

Всичко това е измислено и планирано, не е случайно.

Парите и финансовите пазари са като Енергията - нищо не се губи, само сменя собственика си. Така и милиардите, загуба за обикновените хора, са печалба за някои други ... всеки "лошо" изхарчен долар от банките, е взет от някой, който после не го връща - но не е безвъзвратно загубен в нищото.