Коментари - Удвояват дните неплатен отпуск, разширяват кръга за помощи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2 по 30 работни дни неплатен годишен отпуск (съгласно кодекса на труда) =60 работни дни неплатен отпуск по предложението на Сачева, а народа иска 3 по 20 работни дни ПЛАТЕН годишен отпуск( съгласно кодекса на труда)=60 работни дни да бъдат заплатени

"Удвояват", т.е. стават 230=60 работни дни, т.е. 3 месеца без заплата. Защо не УТРОЯТ платената отпуска по КТ (без допълнителните) и да стане 320=60 работни дни със заплата???????

Защо помощта от 375лв.е само за самотните,безработни родители на деца до 14г.А тези на 15,16,17г.???Те също все още учат и не работят.С какво са по-добре финансово от тези до 14г.???

Това е дискриминация, на възрастов принцип................

И какво, повод за гордост ли е? Нали двойно по-дълго остават без средства? То пак добре, че се хванахме за зелено и има достатъчно паша.

+1000

ЕДНО Е СИГУРНО НАВСЯКЪДЕ ПО ЕВРОПА ДАВАТ ПАРИ НА ВСЕКИ ЧЛЕН НА ОБЩЕСТВОТО НА ДАДЕНА ДЪРЖАВА САМО У НАС БЕЗЛИХВЕНИ И ВСЯКАКВИ КРЕДИТИ - КОИТО ИСКАТ ВРЪЩАНЕ........................... В МОМЕНТА НА КРИЗА ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ СЕ ОКАЗВАТ СТЪЛБОВЕ НА КУП СЕМЕЙСТВА В КОИТО РОДИТЕЛИТЕ СА БЕЗ РАБОТА........НИКЪДЕ НЕ ВИДЯХ МЯРКА ЗА ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ.....ТЕ СЪЩО СТРАДАТ..... СЕГА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНЕ НАЗАД В ИСТОРИЯТА И ДА ПРИЛОЖИ МЕТОДИ ОТ РОДА НА ..... ИНДЕКСИРАНЕ НА ДОХОДИТЕ И КОМПЕНСАЦИИ......И ТО НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО .....ЗАЩОТО БИЗНЕСА СИ Е БИЗНЕС ДА НО ТЕ ИМАТ АКТИВИ И ВЪЗМОЖНОСТИ СЛЕД КРИЗАТА ДА ЗАПОЧНАТ МАКАР ОТ НУЛА .......ДОКАТО НАСЕЛЕНИЕТО ОБЕДНЯ И НЯМА КАК ДА СТАРТИРА.....ДЕЦАТА ИСКАТ ХРНА И НЕ САМО ....СМЕТКИТЕ СЕ РАЗСРОЧВАТ НО СЕ ТРУПАТ .....КРЕДИТИТЕ ЧАКАТ ВРЪЩАНЕ МАКАР БЕЗ ЛИХВИ.....ПЕНСИОНЕРИТЕ ПЛАЩАТ СКЪПИТЕ ЛЕКАРСТВА ЕЖЕМЕСЕЧНО............................... НО КОГАТО ИМАШ ЕДНА ПОМОЩ ЕДНОКРАТНА ТОВА Е ГЛЪТКА ВЪЗДУХ И СПОКОЙСТВИЕ.....БОЙКО ТИ ОРЕВА ОРТАЛЪКА КАК СИ ЗАДЕЛИЛ ИЗЛИШЕК БЮДЖЕТЕН НАПРАВИ НЕОБХОДИМОТО...НАРОДА УМИРА ЩЕ СЕ ИЗБИЕМ КАТО СКОТОВЕ..............И ЩЕ СЕ КРАДЕМ КАТО ЗА СВЕТОВНО..... ПОСЛЕДНО-----ПОЛИЦАИТЕ ДА ПОЛУЧАТ ПО 1000 ЛЕВА КАКТО ДОКТОРИТЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ ТЕ СА АБСОЛЮТНО НА ПЪРВА ЛИНИЯ.............ЕЛАТЕ И ГИ ВИЖТЕ В СТОЛИПИНОВО И НЕ САМО В ЦЯЛ ПЛОВДИВ КАК ВИСЯТ И СЕ РАЗПРАВЯТ С ИДИОТИ И ИЗПЪЛНЯВАТ ИДИОТСКИ РАЗПОРЕЖДАНИЯ......А ТАКИВА КАТО КАРАКАЧАНОВ СИ СПЯТ У ТАХ И СЕ РАДВАТ НА ВСИЧКИ ИЗМИСЛЕНИ ОТ ТЯХ ГЛУПОСТИ ....И ТРУПАТ КИЛОГРАМИ И МАЗНИНИ ПО МОЗЪКА СИ ... НО КОГАТО ИМАШ Г

Не е глас народен, а глас на трол в нечия угода.

Госпожо Сачева, не наричайте еднократна помощ и неплатен отпуск мярка. На работещите до момента всеки месец са удържани от заплатите суми за социални осигуровки и данъци. Родителите с деца искат допълнителен платен отпуск или поне 50%. Деца не се хранят с осигурителен стаж. Не сме съгласни на знайни и незнайни фирмички да се раздават безвъзмездно хиляди лв. , а за нас неплатен отпуск.

тази министърка се занимава само с пъклени неща.Гледа само да прекара някой.

Вожда ще ни оправи - такива заемчета ще надумка сега, че свят ще ни се завие. За него вече няма срам и страх, самозаблудата че е Бог е пълна.

Какво очаквате, някой друг да се бори вместо Вас самите? Когато държавата се намесва вдигате вой, че се задава диктатура, а когато се налага да се по-напънете пак вдигате вой. Ами решете какво искате - режим ил демокрация!

Тъп ли си? Риторичен въпрос с очеваден отговор! Трол нещастен!

ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕДНО Едно единствено служебно правителство за целия свят, защо. Това означава, че повече няма да има войни. Това означава, че няма да се налага да държим милиони хора в армиите без никаква полза, войниците функционират почти като затворници. Но те могат да станат продуктивни, да бъдат полезни. Ако тези хора се влеят обратно в човечеството, това ще означава край на бедността. В момента, седемдесет процента от националните приходи на всяка държава отиват в армията, а останалата част от страната живее с тридесет процента. Ако армиите изчезнат, седемдесет процента от приходите на всяка страна ще бъдат налични. Не е нужно да има бедност и епидемии, не е нужно да има никакви просяци и толкова много болни хора. От една страна, ние създаваме огромни армии, а от друга убиваме хората чрез глад и епидемии, а тези армии не правят нищо. Те са просто професионални убийци, професионални престъпници, обучени престъпници. Ние ги обучаваме как да убиват. Говорим за хуманност, за цивилизация, а все още седемдесет процента от нашите приходи отиват за убиване. Едно световно служебно правителство означава огромна промяна, революция. Цялата земя ще има полза от това. Ако има само едно световно правителство, то може да бъде само служебно. Сега правителствата не са служебни, те имат истинска власт като президентът на държавата или министър-председателят на държавата, но в едно служебно правителство нещата ще бъдат различни. Сега, например, имате началник на пощата, той е служебно лице, без власт, той има работа, задължения, но няма власт. Няма нужда от власт. Човекът, който ръководи вашите железници - каква власт има той. Той има служебни задължения. Науката сега е в състояние, ако не е ангажирана с войни и със създаването на повече (количество и качество) оръжия, да създаде толкова много храна, че повече хора да могат да живеят щастливо на земята, отколкото сега. Милиарди и милиарди хора могат да живеят в радост, без глад, без епидемии, без страдание и болести. Но науката трябва да бъде освободена от робството на държавите, които насилват своите учени да създават повече оръжия и разрушителни технологии. Учените функционират почти като затворници. Ако човечеството не стане едно цяло, подгответе се да изчезнете от тази планета. Има интелигентни хора, които биха искали да оцелеят, които искат тази красива планета да стане още по-красива, това човечество да стане още по-интелигентно, но човечеството като цяло дори не знае за опасността, която наближава с всеки изминал миг.

Успокои се, ще ти мине...

Приятелю, не се надявай да те разберат. Хората не са дорасли за това. Обществото е все още на много нисък стадий от развитието си. Вероятно ще трябват още столетия. Бъди жив и здрав. Късмет.

"...до 14 години...." - после циганката ражда и пак "...до 14 години...."!!! Грижи се Боко за електората си!!!

В допълнение към предния ми пост - всички мерки до момента (неплатен стаж, 60/40 и прочие) са изключително леви мерки, отлагащи във времето проблема, но не разрешаващи го.

Като работодател мога да кажа само едно - тези дивотии с неплатения отпуск не са антикризисна мярка. До голяма степен перспективата за неплатен отпуск и то в такива размери ще доведе до напускане на работника. И ето тука е ключа към палатката - напусналия по собствено желание или взаимно съгласие няма право на обезщетения за безработица. Аз си ценя хората и не бих приложил подобни възможности, но за голяма част от работодателите в определени браншове, това е възможност за оптимизация, която не биха пропуснали. Разбираемо е, но не е човечно. Така или иначе обаче, човечността е скъпа и не се цени от същите тези работници, когато няма криза.

Така е. Работниците с деца искат реални мерки под форма на допълнителен платен отпуск. Може държавата да им плаща например 60% без 40% от работодателя. Това би било мярка. ДЕЦА НЕ СЕ ХРАНЯТ С ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ.

Така и не разбрахте, че управляващите или не искат да ви помогнат или нямат умствения капацитет за това. И в двата случая за да се охарчат заради вас, трябва да ограничат дела на кражбите от държавния бюджет на своите. Там където е текло,източвано, пак ще тече а за вас не е имало и никога няма да има.... Ако сами не си изкарате.

Единственото вярно от Вашето изказване е "Ако сами не си изкарате", защото когато държавата въвеждаше карантината беше страшен плач за "отнемане" на човешките права, но сега правите обратно отнемате правото на инициативност и действие на отделния свободен човек.

Питам се 91 000 души ,как ще си изхранват семействата без работа?

Де да бяха само толкова. От цитираните 120 000 по 60/40 все още на работа, оглед индустриите, ще станат безработни след изтичане на мярката още 80-110 000. Отделно тези, които не се регистрират са поне 30-40 000.

Принудени да ползват неплатен отпуск са родители на малки деца. С какво да гледат тези деца? С осигурителен стаж не можеш да ги нахраниш. Трябва да се помисли за допълнителен платен отпуск макар и в непълен размер. Дори 50% би било добре.

Ами помисли малко! Защо хората ги уволняват? защото фирмата няма доходи. Като го натовариш още и с платен отпуск каво става? Няма работа а трябва да плаша още заплата до като работника е в платен отпуск. Последици - лоши. С неплатения отпуск се облекчава работодателя, макар, че се ощерява работника. Стажът не се прекъсва, както и осигуровките. това е по-малкот зло за икономиката като цяло. С това работодателя може да задържи работника.

С неплатен отпуск не задържат работник. На борсата ще получава поне някакви суми. Не е задължително работодателя да плаща. Може допълнителния платен да се поеме от държавата по д формата на 60% , но без 40% от работодателя.

Защо удвояват неплатения отпуск????? Защо не помислят за допълнителен платен отпуск за родители на деца до 12год. възраст? Защо НОИ плащаше болнични за карантина на тези, които съзнателно и безотговорно бяха ходили на екскурзии в чужбина по време на пандемия и които докараха вируса в БГ ??????? Защо не се плащат например 60% и на родителите в отпуск за гледане на малки деца. Стига с тези безлихвени кредити!!! Как ще се връщат? За малки и средни фирми ще дават безвъзмездно, а за трудещите се: кредити. Това не е ли двоен стандарт?

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

И аз така... само, че изкарах 2 пъти повече от теб. Има чалъм, но няма да ти го кажа.

Успокои се и се грижи за себе си - ще ти мине когато се събудиш.

Мутрата е пътник! Ако ще и да утроява помощите.

да ти кажа . Мутри имаше само по времето на БСП когато вашият кумир Станишев направи от България най бедната страна в света.

ПО ВРЕМЕТО НА ВИДЕНОВ

точно по времето на Виденов беше затворена фабриката на Буда.

Идиоте, те ще ти сложат друга мутра бе, тъпанар. Не се ли усети 30 г вече? Смотаняк!

Не мога да разбера как така помощи имат право да вземат родители на деца до 14 годишна възраст. А тези на 15 и 16 да зарязват учението и на работа ли да хукват?!?!

Сега почти всички магазини ще отворят,моловете са обявили,че отварят от 14-ти май,ще се наемат отново хиляди работници,някой обаче няма да могат да си намерят старите работници,че и нови такива,защото много народ ще хване гората по чужбина! До 2 месеца всичко ще се върне на работа и алчните български феодали пак ще започнат да вият,че няма роби,няма кой да им работи за без пари,лошото е,че тоя вирус поне тях не измори,защото тая напаст унищожи България!

PASSENGERS......

ще прави работещ 2 месеца в неплатен отпуск - без доходи?!? Айде да прехвърлим от болната на здравата глава проблема.

Ми да е пестил бели пари за черни дни..... Или да си продава йфона за 2к дето е купил и ако го е изплатил хахах

Защо на тези с фирмичките дават безвъзмездно, а на работещите на трудов договор дават кредити? Как ще се връщат после? Защо не дават на родителите в неплатен отпуск 60% от БТВ или да дадат допълнителни дни платен отпуск.

А ква е разликата между постоянен неплатен отпуск и безработе?

Щото акълът ти е като на насекомо или по точно колкото мозъка на Нинова и Радев взети заедно

А твоя краварски израстък стига само да плюеш.

че като безработен може да се класираш за обезщетение за безработица, а в неплатен отпуск получаваш нула доходи

Ясни..... Пак са на далавера и да го духат бедните..

Тепърва ще почне да гърмят и незасегнати бизнеси хахаха и не поради корона вируса хахах.....

Дай всеки ден да се регистират по 6, 7 хил.души. Естествено е че ще спрат. Чакате още ли....!

Каквото и да правят, бизнес климатът е като през 1997. Единственото, което може да вдигне нашия народец, е да му се бръкне в джоба. Тук бъркането беше неочаквано и болезнено. Виденов падна след протести от гладни и озверял народ.

Боко е пътник

Браво на генерала! Само ГЕРБ ще ни опазят от гадния комунистически вирус!

Сега, дават "бучка захар,... а после ще праскат с тоягата"! ;( Това, "даване"... ще излезе през носа на българина,...поне,.. 10 години ще му крещят : "Когато лежа в къщи.. НИЕ... ти давахме пари" ,....сега ще работиш като вол, за много малко пари..... или без пари за да ги върнеш!!! Много удобна гимнастика за смачкване на хората ! Дано не съм прав,..НО ми се струва , че политик пари "бадева" HE дава !! Ще видим какво са подготвели!!;(

Кога ще видим разбивка по социален статус на заразените в България?

Герберските идиоти се чудят как да си прикрият грабежа, дори Мутафчийски им даде ресто и отказа да играе по плиткоумните им мозъци.

Най-ми е кеф, като гледам българите които безгрижно се препичат по балконите!!!! Само, като си представя какъв икономически апоколипсис идва... Виденов ще не си стори песен! Ехххх яка ни гърбина... ще има да теглим мнго икономически незгоди и АКО НЕ СЕ ПОТЪРСИ СЪЗЕБНА ОТГОВОРНОСТ за ИЗМИСЛЕНАТА каратнина жалко за страданията който ни макат!

Къде са тези припичащите се? Днес цял ден търча по задачи, оправям имоти, а около мен народът боядисва, кърти, реже и чисти. Софиянците си действат, вкл. и по общите части - вчера като ме видяха съседите, че нося голяма ножица за клони, извадиха стълба и окастриха всичко около блока, а днес минаха общинските цигани с косачките и окосиха тревата. Народът се усеща какво се задава и или се готви пряко, или поддържа форма. Щом в София е така, сигурно по провинцията хептен са се заели. Един няма, който да е казал "няма страшно", а напротив - казват, че ще ни се разкаже играта.

А за отваряне на София никой нищо не споменава, защо така? КПП-тата няма ли да ги махат?

Най-смешното е, че ти не можеш да си отидеш до вилата за да не заразиш селото евентуално. Ама бай мангал може да прелети от Англия, да мине през карантината и да си зарази селото.

Сачева, ти кажи защо се бавят решенията НОИ за помощта при безработица, 1 месец чакам вече решението, а срока по закон е 14 дни. Не ви ли е срам поне малко бе, некадърни безмозъчни герберипитеци.

При този огромен брой безработни, регистрирани почти по едно и също време, едва ли има администрация, която ще успее да спази срока. При всички положения, ще си получите решението. Моето също се забави и то при положение, че е подадено с ел.подпис на 06.04 и го получих по ел. път на 29.04. Ако вашето е по пощата, най-вероятно следващата седмица ще си го получите.

Разбрах те о ти благодаря за информацията. Въпросът е не аз да им влизам в положение, а те да си организират така нещата, че да си спазват нормативите и сроковете с които работят. Работил съм и в държавния сектор, с образование икономист и професия счетоводител, редовно си работех и събота и неделя, без пари или компенсация, няма как срокове се гонят. В частният също си работя през уикенда. Да си намерят решения да се справят, колега, завися от тези пари, както и много други хора Хайде аз ще гласувам, ако ако имах деца. Каква е файдата от забавена помощ?

Тия над 14 деца ли са ? Да се женят и да работят , за кво са ни некви образовани. Пък и всички знаем, че като навърши 14 години човек спира да яде, няма такива потребности, не носи дрехи, няма нужда от материални неща !

Имам чувството, че на зашеметеното население поголовно не му е ясно какво финансово торнадо се заформя есента, а може и от лято да тръгне. Някои още имат трудности да изпълзят от изолацията . Пълна гаргара.

Не тълкувай обществените събития през призмата на собственото си битие! Ако за теб нещата стоят така, това не прави автоматично, че същото важи и за останалите!

Смени си рязко кръга на познатите. Около мен всичко трупа консерви, захар, сол, брашно , патрони и пари, стяга колите, пълни резервоарите и оправя имотите, докато разполага с повече време. Народът е активен в нета, по телефоните и т.н., та постоянно обеня информация къде какви скапани симптоми се проявяват. Нямам познат, който да мисли, че това ще отмине за по-малко от 2-3 години, ако въобще отмине вече.

Докато някои хора минават през един куп бумащина, за да получат нищожните 30лв обезщетение, с които може да се купят храна за не повече от 2 дни, вие раздавате стотици хиляди на оня башибозук Домусага и на център за столична градска мобилност. Евала, да живей ГЕРБ!

Ей сопол левичарски! С 30 лева човек може да се храни една седмица! Спрете да бълнувате и да говорите абсолютно неадекватни простотии! Колко струва един килограм леща, ориз, картофи... Ти какво искаш, пари за суши, за трюфели и за черен хайвер ли? Ляв манаф!

Децата искат плодове и зеленчуци - знаеш ли колко струват ?

Абе каун прост, 30 лева са за два дни за един мъж храна, една седмица ще вегетираш, но не и да се храниш пълноценно. Ае чиба

Пич пий си редовно хапчетата щото изкрейзваш и приказваш простотии като еднокнижника дето си призна , че е прост!

А бе брато ти герберски гей ли си. Педал долен

Баси, как ще ги харчат хората толкова много помощи?

Ураааа, още помощи ли бе бате? Ще ти благодаря на майчиния си език - машалла, машалла още ашколсум! Да живее ГЕРБ!

И ко ша ям 3 месеца ъ. М....Ба.

точно ще направи майката с 375 лв ЕДНОКРАТНА помощ? Ще гледа детето първия месец, после? Явно недомислено решение за отбиване на номера.

Само за сведение. В Швейцария се попълва само един формуляр от една страница, без излишни проверки, за да ви отпуснат безлихвен кредит, гарантиран от държавата, за помощ на малки и средни фирми (KMU), за преодоляване на кризата. Половин час, след като сте пуснали формуляра, парите са вече във вашата сметка. Формуляра се подава във вашата банка и тя веднага ви отпуска кредита, след което тя си урежда сама отношенията с държавния фонд, без вие да се намесвате. Целта е бързо да ви помогнат. Разбира се има риск от колатерални щети, но този въпрос ще го разглеждат едва след като мине кризата. В България, засега, за попълване са предвидени седем броя декларации, като още не е известно дали те няма да станат 17, и дали изобщо ще ви отпуснат кредит, и още колко ще чакате. Политиката е да се протака и да се поставят бюрократични бариери, до момента в който вие да се откажете от кредита. Comprende companero?

Стига с тия безлихвени кредити, бе! По линия на ОПИК това, което ще се отпуска е между 3 и 10 хиляди безвъзмезна помощ, т.е. грант - парите не се връщат нито с лихва, нито без лихва. То с тези отрицателни междубанкови лихви и на места отрицателни лихви за влогове над 100 000 евро, оставаше безлихвеният кредит да е страшна сензация... С една страница формуляр за половин час - толкова, т.е. нищо особено.

а в САЩ преведоха на всички американски граждани без да попълват каквото и да е по личните им сметки 1200 долара, но те не са доволни искат да работят.

Повече са превели, защото и някакви данъци връщат. На мой роднина и на жена му са превели по 2000 долара. Това са много пари, ако ще отиват за домашно готвена храна - цените в такъв случай са като тукашните. От друга страна, като се има предвид, че ще отидат за вноски за коли, ипотеки и т.н., тези 2000 долара са едно нищо.

Тия 375 лв си ги заврете в ГъЗЪ боклуци мръснииии. Господ ще ви съди и там няма прошка и няма мнозинство и няма купени съдии и прокурори. Там ще ви се мамицата ебе за вечни времена курви човешки!

Бате, 2 лева са си 2 лева!! Като добавим социалните и фалшивото ТЕЛК аз вземам повече от теб!!!