Депутатите оставиха антикризисните 9% ДДС за ресторантьори и хотелиери

Мярката, заложена в измененията на Закона за ДДС, бе въведена като компенсация на най-засегнатите от COVID-19 сектори

Обратно в новината

Коментари - Депутатите оставиха антикризисните 9% ДДС за ресторантьори и хотелиери | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намалиха ДДС на 9% и резултатът по бул. Витошка беше виден. 8 лева таратор във вероятно най-известното заведение на булеварда... Сега ми е интересно, ако върнат ДДС на 20%, дали тараторът ще е 8,80 или за по-лесно ще стане 10 лв. Аз залагам на второто.

Този, който ходи на кръчми, чалготеки и всякви "ресторантчета" в пандемия, световна инфлация и генерална криза, си заслужава съдбата. Някой хора приключихме отдавна с харчене на пари за "забавления" със 700 процента надценка. Квото са взели, взели. Ако не могат да се адаптират към променящата се икономическа обстановка, значи не са бизнесмени а просто лапачи и перачи на пари. Намалянето на ДДС за този сектор е подигравка за останалите отрасли на икономиката. Или прилагате плаващо ДДС и махате тоя 20 процента рекет от хората или хващайте гората. Такива политически мотивирани мерки водят само до създаване на напрежение.

Алибегов е като онова габровче, дето реве. Спира го вдин чичак и го пита що реве. То казва, че си е загубило левчето. Бърка се чичака и му дава едно левче. То почва да реве още по - силно. Той пак го пита сега пък що реве. То отговаря : "Ами щото сега щях да имам два лева...." и така....

Ковид мерки - порция вратна пържола (200 гр.) с картофи е 20 лв. Аз килото го взимам на 10 лв., те ми го дават за 100 и се чудят защо няма хора. Да свикват!

Бъдете точни. 9 % е на храната и безалкохолното в ресторантите. На алкохола е 20%.

Статиите ви са пълни с грешки. Къде от грешен превод с Гугъл, къде от незнание как да пишете, но е явно че не се справяте добре. + Спортните видеа са ви пълни с вируси, които трябва да отвориш, за да ти започне видеото. А и триете коментарите. Но когато пускате тролове да спамят и ръсят обиди тях не ги триете. Двуличници.

абе 9 % за хотелиерите са от 2007 година и са постоянна величина, за да се угоди на лидия Шулева от НСВ, Орешарски беше обещал че през 2010 ще я унифицира, ама не!

Цените пак ще ги вдигнат, а накрая ричинещоси пак ще хленчи, че умират и загиват и ще плааши с протести. България е една голяма кръчма, мръсничка е шумна.

Няма да се учудя герберастите да перат пари през заведения. Има ли някакъв лимит спрямо доходите от преди ковида? Да не стане дюнернжийницата им да почне да продава за милиони. Щото имат да перат парите от Хемус. Между другото с тези аудио книги най-много се пере, щото никой не може да ги проследи.

голяма част от депутатите имат заведения, хотели, хостели и тн.

Продължават с мерките на ГЕРБ, щото друго не могат да измислят! Харвард, Харвард...

Страх ги е от АЛЕБЕГОВАТА МУТРА