Турция започна сондажи в Черно море (видео)

Дьонмез подчерта, че в името на енергийната си независимост, страната е готова да претърси щателно всеки квадратен метър в морето

Обратно в новината

Коментари - Турция започна сондажи в Черно море (видео) | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повечето коментиращи вероятно, си мислят, че знаят всичко и разбират от всичко... Четете хора повече и по- малко коментирайте...

Какво общо имат тия азиатци с Черно море?

Само да не пипат сериалите .

Проблемът на Турция е, че е бедна на ресурси. Голяма държава пък територията бедна, камънак. Трябвало е да се ориентират да завладяват на изток-север, ама кой да предположи?

Е покрито с огромни количества метан.Явно няма евтина технология да го извлечът от там.

Не метан, ами сероводород бе момче. Вие май сте бягали от часовете по география, май в 5 клас се учеше това.

А при нас руското лоби спря всички сондажи в Черно море..уж по еко причини. Сега всички общи подземни находища ще ги изтегли Турция.

Няма нищо в Черно море, абсолютно нищо. Мислиш ли, че ако имаше досега нямаше да помпат?

Турция се самоунищожава ?

Предлагам да изпратим Радев с един самолет да превземе Турция и да й вземем газа.

Е бибитко за какво ходи да се гъзи ?

Бочко да удари едно чело в новата джамия Св. София и да покаже вярност към султана !

Още преди 18 години в България имаше достатъчно подготовка за сондажи и надеждна информация са залежи. Всичко се потули за да не се накърняват интересите на Русия.Нашите управляващи винаги са се страхували и с право! Лошото е,че подготвените ни инженери и други специалисти емигрираха и работят в чуждестранни компании. Естествено за много пари. Не е лошо това,че вземат много пари, а че България остана без тях.

За това си закрихме реакторите в Козлодуй, и си подарихме пазара на френската "Черна вода". Чак сега разбрах за чии интереси се грижим. Ама па и пари за самолети им дадохме. Безвъзмездно. Пак от същия страх.

Забравих.... Да ти пикам и на двата ранга!

През 2016 год българското правителство е предоставило разрешение на Shell да прави сондажи за нефт и газ в „Блок 1-14 Хан Кубрат“ в изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Черно море (това според твоята логика трябва да е станало след разрешение от Русия). Досега не съм чул Shell да са открили нещо (или не са го афиширали, преполагам защото и тях ги е страх от Русия) - просто са си копали, за да имитират дейност. Нещо логиката ви куца, господин Капитан 2-ри ранг!

Правиш ли разлика между проучване и добив?Явно не,дори и да открият нефт и газ те няма да добиват,а ще си капсуловат сондажа защото е техен и ще го ползват някога в бъдеще време от което ние нямаме полза.Тогава защо да ги е страх от русия?Страх ги е нашите управници,а не Шел.Анадънмо.

Има некои си мислят че живеем във времена където армията е без значение и икономиката е всичко. Каква голяма грешка!!! Със силна армия, можеш да печелиш и устояваш икономически и политически интереси!!!

В съвременната армия не се броят щиковете, а компютрите,

А питали ли са Бойко?

Въпросния не го пита никой, най-много да му наредят да изпълнява!

Този малко да внимава със сондажите да не вземе и на българска територия да почне да сондира!!!

Е и кво ше им напраиш бе гяур смешен ?

Като редовно влизат турци да ловят калкан, какво става ? Като редовно някой недоспал турски тураджия мачка българи, какво става ?

Този е суверенна държава. Ти се гледай, вече и валута нямаш. Отоманската империя превзема Константинопол, крепост непревземаема за 1100 години. Това е постижение. А някакво постижение да знаеш за българия? Ама неизмислено

На 13 април 1204 година кръстоносците от Четвъртия кръстоносен поход превземат Константинопол, което довежда до временно разпадане на Византийската империя.

Кое било непревземаемо Я пак прочети, ама по хубаво

България има един смъртен враг, това не са Русия, Щатите Гърция или Сърбия.

Всъщност са щатите!

Всъщност си русофилски безродник. САЩ ни дадоха свобода от каскети като теб. Вече как я използваме тая свобода и че докатахме на власт други каскети си в наш проблем.

така и така са в черно море що не сондират и в наши води белкем намерят ша делим 60:40 ,за по силния, по братски или по равно

По-добре да делим, от колкото нищо!

Кво ще търсят бе? Нали Толупа пусна няколко водещи компании да сондират преди 3-4 години. И току-току бяха намерили газ и щяха да съсипят пазарите на Европа. Затова строяхме виртуално и онзи прословут газов Хъб. Обаче ядец! Няма газ, няма нефт, няма нищо. И Толупа пак се изложи, като кифладжия без кифли. Ама то кой ли му вярва на лъжите. Обаче за приятеля Тайпи той е готов да му пре(о)даде и България.

Спряхме си реакторите, за да може френската "Черна вода", да дръпне напред.

Видяла жабата че подковават коня..та и тя решила. Сетил се феса СЕГА да търси..когато вече другите гледат как да разкарат газа и петрола. Кво ше открие не знам. Но знам едно...ако открие нещо, ще го иска само за себе си. Най вече защото ние сме слаби пу*ки и не можем и гък да им кажем. Ние ако обаче открием нещо близко до тяхната икономическа зона, да видиш какъв ориенталско арабски вой и заплахи щеше да се надигне! Дано да търсят близко до руската икономическа зона и да открият нещо там та да видим мустакатия манаф как пак ше ходи в Кремъл да го шляпат по дупето!

туй европа големи п.едали ей .турците си правчт каквото си искат окупират територии воюват където си искат напълниха европа с мангали , направиха света софия действаща джамия ...а за булгаристан немам думи само атом за тез предатели , безродници,крадци ,подлеци и измекяри.

Тулупът да внимава неговият приятел да не почне да сондира и на север от Резовска река. Сега обаче всички граничари вече ще ги е страх да пазят понеже няма кой да защити колегите им. Всичко е логично (макар и с доста проста анадолска логика) при Ердо. За съжаление дори и тя е неразбираема на банкянските въспитаници.

Докато турците не ядат пердах по определен начин няма да седнат на задниците си

Ама гледам, че никой не смее, даже дума да им каже. Да не пропускам нещо ?

Нищо не пропускаш. Правилно си го усетил. Момента е удобен за такава игра. тюркието се е набутало в цепката между Русия и САЩ и това толерира турските номера. Неизбежно е обаче след всеки успех да натискаш повече, а това неизбежно ще доведе до шамари. Вече започва да се случва...шамаросхоа феса в Сирия, същото е в прогрес сега и в Средиземноморието с Кипър и Либия.

Защо не им забраниха да строят АЕЦ, с руски реактори ? Дума някой да е казал? Защо не ги накарат сега да си закрият реакторите ?! Нали са руски ?!

Като не става в Егейско море, където има вероятност да ядат шамари, ще пробват в Черно море. Важното е бедните турци да си мислят колко са велики и да не мислят защо са бедни.

Да си направят завод за самолдти и на нашите двупотопни щайги да се учат.Макарон ни посегна на транспорта ,а ингилизите винаги са ни мразели.А нашите българи им слугуват.Вечно бедни ще бъдем от продажни политпрости..ки

Българските полит-проститутки, хич не са от най-бедните, даже напротив. Иначе всичко друго е така.

България пак ще стане турска територия. А САЩ, Англия и Франция исторически и сега са отново срещу България и българските интереси.

ще стане само в анадолската ти кратуна

Турция има 200 мили икономическа зона, както и България, както и др. страни с излаз на Черно море, и има пълно правп да си търси подземни богатства, стига да има пари за това скъпо начинание.

Мислиш ли че няма да дойде да търси и в нашите?

Arcadium

А наш Толуп ходи да козирува в Европа.

Непростимо! А можеше да козирува в Масква!

Явно не ги е шубе от Русия и ще открият залежи на природен газ, за разлика от нас!

Шел откриха ли ? От година и половина - тишина .

Смеят ли да открият?

Като ни взеха парите за самолети, ИМАМЕ ЛИ ? Въпроса е да блокират възможностите ни за развитие и да ни продават скъпа продукция през това време. НАУЧИ СЕ ДА МИСЛИШ!!! ПП: "Дай на гладния риба и ще го нахраниш един път. Научи гладния да си лови рибата сам и ще го нахраниш за цял живот."

Нали ако ни намерят нефт, спираме да им бъдем клиенти. Айде малко по-сериозно!

Така ще е докато България се управлява от руски подлоги и заради комисионни и страх от путин не смеят и да си помислят за собствен добив на газ.

Ех, българче - пак Путин ти виновен! Кой ни пречи да сондираме? Само се питам с какво ще го правим - разполагаме ли със сондажни кораби или смяташ да наденеш очила, шнорхел и плавници и да се гмурнеш под вода в търсене на залежи?

Само една атомна руска подводница със стелт покритие е нужна и тюркиетата и ръждясалия им кораб ще се озоват на дъното на морето и няма и да се разбере кой как и защо.

Само една мозъчна клетка ти е нужна да можеш да мислиш и да не пишеш глупости,но явно вие герберо-русофилите нямате и толкова.

Sergo, Sergooo, най-тъжното е , че ганьовците ти цъкат плщсчета.

преди са завземали нивите, сега ще завземат моретата

Интересно в ЕС защо не обсъждат санкции срещу наглата и агресивна политика на Турция? За България ако беше щеше само да ни сочат с пръст, че сме агресори! Да не говорим за местните, софийски дьонмета, дето само плюят по България и всичко родолюбиво изкарват шовинизъм. Но за повече от видимата агресия на турската външна политика нищо не коментират.

Чичка, Турция има икономическа зона в Черно море, както и България. Какво ще търсят в нея си е тяхна работа.

ханъмо анална, какво прави турция не е тяхна работа, а наша и на целия свят. нито миг покой за тюркиетата нагли.

Това ми припомни - абе до къде стигна проучването у нас ?

Чичка, ти на жена ти копче не можеш да кажеш, седнал си с гол задник да се заканваш на четвъртата по големина армия в света! Няма да ти стигне вазелина

Турция е голяма, сравнително развита, но много силно задлъжнява страна, която се управлява от шайка, подобна на управляващите и у нас. Когато една шайка си повярва, започва да пропада. И този си повярва, че може да се опълчи на ЕС, но ЕС му е основния пазар за продукцията, ако две от страните са силно пострадали от Турция, може целия ЕС да се позатвори за турски стоки и какво правим тогава? Достатъчно е само на България да и се разваля периодично софтуера по граничните пунктове и да не могат да минават турски камиони и гледай какво става.

сравнително развита е в европейската си част. и то благодарение на милиардите долари, които САЩ наливат във вярното си другарче десетилетия наред.

- Да така е Симионе, може и да се „разваля“ понякога софтуера на границата, може и тока понякога да не достига, и от двете граници, и т.н. Може такива „инциденти“, да се случат и по проливите и докато се „отстранят“, бая опашка от кораби, а не от тирове ще се образуват и на двата пролива и то от двете страни. Това го имат впредвид затова и двете страни избягват такива „фалове“.

Голям праз има пристанище и в Солун.

Сега ще хванат да претърсят и нашите териториални води, без притеснения разбира се. Недоразуменията, които ни управляват няма да посмеят да гъкнат дори, та не да протестират .

да, и ще убият няколко наши граничари и после ще ни съдят

Пожелавам им да не открият нито милилитър въглеводород, газ или каквото и да е. Алчните и безкруполни хора и държави не заслужават нищо!

Както винаги България няма никакво становище по въпроса пък и никой не я пита !? Ако е достоверна статията означава че ще правят сондажи също на Българска територия щом ще претърсят всеки квадратен метър в морето ?! България лапа мухите както винаги !

Най-малкото до Русия няма да и позволят. Така че е образно казано. Вероятно ще търсят около Турция първо, че там е по-лесно за превоз. После въпросът до къде ще търсят. Навътре в морето сигурно е дълбоко и по-трудно.

нещо не им устиска около Кипър

ОТЕЧЕ ПОТОКА ХЕПТЕН....

Защото турция няма да иска пари от транзит ?

при тази цена на газ колко са транзитите и колко разходите по поддръжка? Едно беше на 500 долара през 2014та. Друго е под 100 долара.