Турция ще събира печалбите от наложеното ембарго на руския петрол

Имаме модерна рафинерия в Бургас, която трябва да работи оптимално, иначе има риск за националната сигурност, каза Живодар Терзиев, председател на БПГА

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция, Китай и Индия, малко и Унгария... А трябваше да сме ние, а не Турция, но нашите продажници пак ни предадоха...

Абе, какво е това име Живодар? Колко прост и какви малоумни претенции за оригиналност трябва да имаш, за да си кръстиш детето така? А какво да очакваме ние от Живодарчо, наследил "безценните" гени на родителите си (кръстници)? А Живодар не ви ли напомня на Краснодар? ... от секъде прозира руско-комунистическата връзка ...:))))

Изглежда, че при раждането ти са те испуснали и си паднал на главата си ! Малоумето не се лекува

На тоя като му чуеш мийекането и ти става ясно. Провинциялна комунистическа издънка , най-вероятно учила в Русия...

А ти си сащ-исана курва на повикване...

Русия и спре и петрола?

А не бе, ние, американския сателит ще ги събираме..ха ха ха!!!!

Аман от боклуци

Руска подлога

Помияр

Руска пропаганда

Недоубит укропитек си!

Като гледам броя автомобили в страната, се убеждавам че цените на горивата са много ниски. Такива задръствания и върволици от коли камиони никога не е имало. Ако беше скъпо горивпто, на дали пътищата щяха да са така натоварени.

Да, сметката отдавна я плаща Европа, но продължава да лази пред щатите и да въвежда санкции.. срещу себе си. А медиите приспиват тълпата с приказки за агресора и неподкупния демократ Зелински

Какво ли прави Ваньо Костов, онзи с жилтото бело на очите?

не бе,ще се натиска за Шенген и ще прави свирки на Европедалите в Брюксел,да не са луди.Браво на Ердоган,използва всяка възможност за страната си.

Така е цъфнала Турция под управлението на Ердоган че има 100% инфлация тази година. Преди 10тина години турската лира бе левче сега 10 лира са левче...

Пак ще сме от страната на булката.

САЩ са увеличили вноса от Русия два пъти 870 млн.д.за ноември

Нормално. За САЩ нефта е демократичен.

ЗАЩО ДА НЕ Е ?

Джендърите дето ме псувате в другите теми - кво стана? Само американските застрахователни компании, регистрирали офшорки и с посредници липсват.. може ли да сте толкова ограничени умствено!

Тъпи парчета са турците. Българите са къде по умни! Не напразно едното е било Империя а другото провинция....

Османската империя е изградена ат български еничари :) Наши момци са клали турчаците карамани в Андола, когато Султанът от Одрин е пращал аскера да завладява Мала Азия. Знаеш ли, какво е това войнук?

Клали са у са потурчвали братята си. Боклук

България получи своето изключение (дерогация) без допълнителни ограничения (каквито са факт за Унгария при получаване на руски нефт по тръби), което ни дава право да изнасяме готови продукти, ------------ БЪЛХАРИЯ ПОЛУЧИ РАЗРЕШЕНИЕ ДА ВНАСЯ БЛЯДСКСИ НЕФТ ..."ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ" И НЕ Е ПОЛУЧАВАЛА РАЗРЕШЕНИЕ ДА ПРЕРАБОТВА НЕФТО И ПРОДУКТА ОТ ПРЕРЯбОТКАТА ДА ГО ИЗНАСЯ ! ЗА ТВА ВИ ИЗРИТАХА ОТ ШЕНГЕН ! ЦЯЛА ЕВРОПА ИЗГОНИ ЛУКОВ ОЙЛ, САМО ТЕРИТОРИЯТА ИМ ОТВАРЯ ОФИС ! ТАЯ ДЕТО СТЕ Я ПОДКАРАЛИ - НЯМА ДА БЪДЕ ... ШЕ ВИ ИЗРИТАТАТ И ОТ ЕС ! ОХ КАК ИСКАМ ДА НИ ИЗРИТАТ ... КАЯК ИСКАМ ... ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПОСИПЕ КАТО ПЕПЕЛ , КАТО ПЪРВО ЩЕ ПАДНЕ БОРДА, ЩОТО ТОЙ СЕ КРЕПЕШЕ ДО ВЛИЗАНЕТО - НА "ОЧАКВАНЕТО ЗА ВЛИЗАНЕ", А СЛЕД ВЛИЗАНЕТО - "НА САМОТО ВЛИЗАНЕ" И СТАБИЛНОСТТА КОЯТО ТО ДАВА ! КОНФИСКАЦИЯ НА РЯФИНЕРИЯТА , МИНАВАНЕ НА БРЕНТ , КАКТО И ПЪЛЕН ОТКАЗ ОТ БЛЯДСКОТ ОЯДРЕНО ГОРИВО" АБЕ НИ В ЕС ЛИ СМЕ ИЛИ СМЕ 16-А РЕ-СС-ПУБЛИКА ???*

Дано да ни изритат или сами да излезем. ЕС е мъртъв и ще се разпадне до две години! Духай бахура, кретен! Да живее Русия!

Той и Запада умираше 45 години пък накрая се срина СеСиСеРе-то. Жалкор!

Млъкни, бе плазмодий!

От къде ще вземеш друго ядрено гориво?! Пак ще е руско с друга опаковка. И къде ще складираш отработеното?! Аман от тролове.

Не е ли смешно ромът Иван Костов, основател на либералната, проджендърска и прозападна ДСБ, част от коалицията ДейБъ, същият този е съветски възпитаник, а пред няколко западни кандидати продава Лукойл на руснаците и ги освобождава от данъци.

Тогава Нефтохим

Циганин, който преподавал 30 години политикономия на комунизма... дебили му се връзват като сектанти

Според него заявките на Владимир Путин, че петролните и газовите доставки ще се пренасочат на юг и изток, не са сериозни. „Къде на юг? В Персийския залив? Да се конкурираме със Саудитска Арабия и с нейните приятели в Залива? Индия вече обяви, че е съгласна да купува руски петрол за не повече от 70 долара за барел. В момента цената е 108 долара. Миналата година в Китай бяха доставени 83 милиона тона петрол. Всички възможни маршрути бяха използвани. Това са петролопроводът от Източен Сибир до Тихия океан с разклонението към Китай, тихоокеанските пристанища и 10 милиона тона през територията на Казахстан. Няма възможност за пренасочване на допълнителни количества от Европа към Китай“,

Правят бе боклук но не там където пилешкият ти мозък нисли

В момента Саудитска Арабия купува от Русия огромни количества дизел и го препродава на Гейропа. Изгодата е за руснаците и саудитите и те си действат тихомълком...

България е пълна с експерти, които ако влезнат в затвора, ще настъпи рай.

всички си стоят на топло и псуват и проклинат предателите на България в НС нищо няма да се промени. Пишете си колкото и каквото искате.

Оше една овца, която от преди 89-та си знае, че СССР е като слънцето и водата….. Не пич! Русия е една забатачена империя на злото. Нито на нас нито ня някой друг му трябва руски петрол. Да си го заврат дето слънце не огрява. Света няма да се свърши ако Русия ненадейно изчезне. Хайде стига писахте глупости. Руската агресия и насилие трябва да бъдат спрени. Най-лесно и с най-малко жертви ще стане това, ако се спрат парите на военната машина. Така или иначе Русия загуби на бойното поле. Чакаме просто да го разберат политически и войната да приключи. Това е. Няма какво да им съчувстваме. Те ни мразят. Обявили са ни за врагове. Искат да ни колонизират. Говорим за официални изказвания на хунтата им.

Ако не беше Русия сега щеше да сервираш на резняците докато бъбкат жена ти

А ти откъде маш тези познания!

Всички укросвине в екарисажа!

За газът таван на цена в ЕС не поставиха, защото всички в ЕС купуват газ от Русия, само нашите умници го купуват с посредници. Но за нефта тава поставиха. и кой е прецакан - Унгария и България. Само не знам от какъв зор нашите послушковци се съгласиха, без никой да им го иска, като дерогацията не ни задължава за това. Мръсни долни к...та. Рюте ни прати самолети F - 35 да ни "пази" , ама не нас а собствения си задник - за да е по далече войната от Холандия. Но за всичко друго просто ни прецакват, за да може тук да стане пустиня, която сама да купува от тях. България от много години не може да случи на управляващи , все плазмодии си избираме. Защо бе хора? Толкова големи боклуци ли сме?

Ее тоя е русофил и говори глупости....би казал американофилче..... То това беше ясна всеки с IQ поне 60.

аз викам да я затвори за 1 месец и да идва Възраждане на власт, долу скапания ед

Друг изход няма , то се видя и от слепите ....

Израждане да си ходи при родителя ( путлер) тези подлоги не ни трябват

Блейте още блейте....

Лоша новина!!! По насотяване на БХК и американското посолство 15-те акруци бяха върнати на индийците, но споко, все пак - Ердо манафа се закле, че ще извозва безплатно до Пирогов всеки жълтопаветник на хуя си!!!

Петрола преди войната беше 45 долара. Това е положението. Толкова струва безценната руска суровина.

Унгария каза НЕ на тавана на цената на петрола.

Не е казала

СМС от турското посолство: Алоу, гяурите, анадънму?

Те траверсите на сорос наречени тука тролове са добре , ще яхнат по една тротинетка с кормило забито отзад и няма да им дреме за нафтата ..... и ще викат фиууууу

Тоя смърди на Пути.

нормално, печелят от ЮП който беше наш, сега от петрола скоро и от тока, Акую чака сигнал! да пукнат децата а всички козяци!

щеше да е наш рубладжийски построен с заем взет от българския народ.. добре че не стана.. Къде са 5 милиарда от гльола Белене, А?!?! затова тока е скъп защото плаща народа.

Мьй поZдравляем генерал Радев, генерал Борисов, генерал Шойгу ! Въй нужно обединится. Мьй приветствуем Болгарии в БРИКСе ! Мы будем счастливы вместе !

Чакам те гьотверенче

Седнали да протестират пред Руската църква! Аман пт идиоти и платени демонстранти!

А как вдигат гъзовете си до Аллаха като им насоча бургията да знайш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ех,свине червени!Спряха ви хранилката от русия ,и ревете на умряло.Турчина си гледа интереса,тия наши безродници шкафчето.

На Дира

СМС от Пирогов: Без паника, споко, национализирали сме 15 каруци от факултето за линейки!!!

Бахурът ми приема неограничен брой санкции

Задникът също ти приема неограничен брой негърски керестетс

Е да де за него говоря, ненаситна съм, иврупейка, съм, ФИФА съм.

Продажници, България никога не е събирала никакви печалби. Каквото и да правите Лукойл си заминава от България, и това ще е за добро. Ако държавата има желание може да купува руски нефт за 60 долара за барел и да произвежда сама петрол в рафинерията в Бурагс. Така цената на бензина ще падне доста под 2 лв. за литър. Преди бяхме руски подлоги, днес сме американски подлоги.

Помиярино

Рафинерия трябва за да произвеждаш нещо. А тя не е наша. Хайде да отидем в Банкя, и да си вземем завода и да произвеждаме кока кола.... Не става, нали. Рафинерията струва милиарди. Няма да я дадат безплатно. Или ще си вземат цялото оборудване, или просто ще я оставят в състояние негодно за работа, изискващо милиарди вложения. Лоша идея....

Лукойл Нефтохим Бургас е швейцарска собственост. Данък печалба отива в Швейцария. Така е от години. Тук остава ДДС.

Какво ли да очакваш от некадърни Козяшки проститутки Само мръсотии и увеличаване на цените Какво да разбират тъпите продажби тикви на Киро Тъпото,Мравояда и Татунчо Атснасов

Ха ха ха

Може да се внася от Супса и Новоросийск казахски и азерски нефт. Руснаците вече изнасят нефт през Каспийско море и Иран тях не ги мислете.

Поредната руска помивка, която се е разквичала на умрело! Значи санкциите РАБОТЯТ! :))))) А Турция нека събира печалби! Важното е да спрат приходите на УБИЙЦИТЕ от Кремль!

Как е цената на пропан бутана за февруари? Верно ли ще внасяме от САЩ през Гърция след като няма повече внос от Русия? Хиляди вагони цистерни през София.....

В САЩ Пропан-Бутан не се потребява и не се произвежда. Тук всичко е на "природен" газ - метан.

USA LPG Exports to Europe Have Grown By 54.8% This Year in Hellenic Shipping News 12/11/2022 The LPG shipping market has experienced considerable growth this year, with global exports growing by 3.8% from January to October. In its latest weekly report, shipbroker Banchero Costa said that “global LPG (liquified petroleum gas) trade was very disappointing in 2021, owing to the economic impact from COVID-19. Total seaborne exports of LPG in 2021 declined by -4.5% year-on-year to 135.6 mln tonnes (excluding cabotage), according to vessel tracking data from Refinitiv. In the first 10 month of 2022, things turned around pretty strongly. In the period of January to October 2022, global LPG exports increased by +3.8% y-o-y to 116.7 mln tonnes, up from 112.4 mln tonnes in the same period last year. Source: Banchero Costa According to Banchero Costa, “exports from the Middle East surged by +22.3% y-o-y in Jan-Oct 2022 to 35.7 mln tonnes. From the United States, volumes increased by +9.7% y-o-y to 43.0 mln tonnes in the same period. From the rest of the world supply declined this year. From the North Sea (Norway+UK) exports were down by -24.2% y-o-y, from North Africa it’s been -7.6% yo-y, from West Africa -3.5% y-o-y, from ASEAN -19.1% y-o-y. Demand this year has been generally positive everywhere except for Mainland China. In Jan-Oct 2022, LPG imports to India increased a very healthy +12.0% y-oy to 15.6 mln tonnes. Imports to Japan also surged by +9.3% y-o-y to 8.8 mln tonnes in the same period. Imports to South Korea in Jan-Oct 2022 also managed to increase significantly. Korea imported 7.6 mln tonnes of seaborne LPG, which was a +13.1% increase y-o-y”. “On the other hand, Mainland China performed poorly in Jan-Oct 2022, with LPG imports falling by -2.3% y-o-y to 20.4 mln tonnes. The European Union (27) imported 21.0 mln tonnes of seaborne LPG in the whole of 2022 (excluding national cabotage), which was a very disappointing -6.2% y-o-y decline. As such, the EU was overtaken last year by China as the world’s top importer of LPG. In 2021, the EU still accounted for 15.6% of global LPG imports, behind China’s 17.9%, but ahead of India with 12.9% and Japan with 7.1%. So far in 2022, things have turned around. In the first 10 months of 2022, the EU imported 18.2 mln tonnes of LPG, which was a +5.5% yo-y increase from 17.2 mln t in the same period of last year. The EU remains the second top importer after China also this year”, Banchero Costa noted. Source: Banchero Costa The shipbroker said that “the main source of LPG for Europe is the USA, which accounts for 33.5% of European imports. In the first 10 months of 2022, LPG imports from the USA to the EU surged by +54.8% y-o-y to 6.1 mln t. A further 21.4% of the EU’s seaborne imports were sourced from other EU countries. This amounted to 3.9 mln tonnes in Jan-Oct 2022, up +4.8% y-o-y. Other suppliers of LPG to the EU include Algeria with 2.7 mln tonnes in Jan-Oct 2022, -11.7% y-o-y. Lower volumes come from Norway with 2.2 mln tonnes, -27.4% y-o-y. Further down the list is the United Kingdom with 1.3 mln tonnes shipped to the EU in Jan-Oct 2022, down -23.5% y-o-y. Volumes from Russia, surprisingly, increased in Jan-Oct 2022 to 0.6 mln tonnes, up +30.2% y-o-y. The European Union is also an exporter of LPG. In Jan-Oct 2022, a total of 6.4 mln tonnes of LPG were loaded in EU ports (excluding national cabotage). This included 3.8 mln tonnes shipped to other EU countries, +2.6% y-o-y, with much of the rest going to Mediterranean destinations such as Morocco, Turkey and Albania. Given the large share of crossEuropean trade and import volumes from short haul sources such as Norway, Russia and North Africa, it is not surprising that European LPG shipping uses often smaller sized tonnage. Out of the 18.2 mln tonnes imported into the EU in Jan-Oct 2022, only 26% (4.7 mln t) were carried on VLGCs, 32% (5.8 mln t) were carried on medium size tonnage, and 42% (7.7 mln t) on small size tonnage”, Banchero Costa concluded. Nikos Roussanoglou, Hellenic Shipping News Worldwide

Искаме ситуацията да е бурна! Да даваме на турци, на араби, на негри, на пакистанци. На всички със здрави крачки! Местните аборигени ще плащат....

Бегай при путлер да не даваш на никого, и не помисляй да се върнеш Като се разкарат руските подлоги като теб ще живеем много по-добре

Това с вътрешно потребление го разбирам защото нямаме друга алтернатива освен Лукойл и това е друга тема но… “ с произход България и ЕС.” България се опитва да играе срещу колектива?!? Няма да е на добре това нещо ако Стамене дилъра на руски петрол за ЕС…

Но ако горивата са ни примерно гръцки, то вижте им цените на бензиностанциите в Гърция..... Още 50 процента инфлация, ако ни зареждат на тези цени.

Хубаво говори нооо..... някак по-лаконично не може ли? Твърде много е изговорено и макар да има някои интересни неща, средностатистическия човек това няма нито да го чете нито да го слуша. Просто защото информация по темата има много в нета, а човешкия живот не е безкраен.

От 9 кладенеца вода носят, само и само да не затворят печалбите на Лукойл. Я прилагайте законите и наредбите!

Никой нормален човек не иска спирането на Нефтохима. Това са 10 хиляди безработни в района на Бургас, милиони загуба на транспортни фирми и цена от 5 лв. литър на бензиностанциите. Също и Сърбия и Македония остават без горива. Значи Индия и Китай може да купува руски нефт и да продава на цял свят горива, а България не. ДПС лобират Турция да спечели от ситуацията. Те също си взеха половината Кипър, бомбят си Сирия и Ирак, но никой не реагира. Защо ли???? Защото не са пудели, като нас. Не са колония....

Той карадаиъта няма случайно да внесе закон против България случайно