Коментари - Турция премести сондажния кораб от район в близост до Кипър | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kurdistan v turcia .tova oznacava plovinata bilgaria tursko.

Турският сондажен кораб се е изтеглил, защото от всички до сега проучвания не е намерена една молекула газ!!!

То се обсъжда от много време - Кюрдска държава. Очевидно някой имаше полза да подкрепи Ердоган - малоумник от класа, за да се стигне до сегашното положение. Турция яде бой от кого ли не. Израел директно и направи 10 командоса на кайма. Обезсилената Сирия изпепели към 200 турски аскер. Франция се озъби и обеща на турците да ги върне в бронзовата епоха. Италия изпраща разрушители, а САЩ сринаха икономиката на Турция! Една Меркел леко ги поддържа ама май вече и тя издиша. В Турция вече има бунтове за цената на лука. Простото растение ЛУК. Започват да гладуват.

КОРАБАТ Е ТАМ ПО ПОКАНА НА КИПЬРСКИТЕ ТУРЦИ. ТАКА ЧЕ ВСИЧКО Е НОРМАЛНО.ТТУРЦИЯ Е МНОГО СИЛНА ВЬВ ВОЕНО НАПРАВЛЕНИЕ.ТУРЦИТЕ СА В ИРАК-СИРИЯ-ЛИБИЯ И АЗАРБЕЙДЖАН.ТУРЦИЯ Е ВТОРА СИЛА В НАТО СЛЕД САЩ ТАКА ЧЕ ПО ВНИМАТЕЛНО С НЕЯ.СЛЕД ЕДНА ДВЕ ГОДИНИ ЕРДОГАН ЩЕ ИМА И ЯДРЕНО ОРЬЖИЕ.

Изчезвай при резняците и недей да крещиш по форумите.

Хайде, хайде. Кипър си е сключил концесиите с Франция, Италия и Израел. За каква Турция изобщо се споменава? Турците леко се заиграват с Русия ама пък Китай се заиграва с Гърция. Арменската диаспора в щатите изобщо не е за пренебрегване. Абе Турция до 10-на години няма да е в сегашните си териториални граници.

Играта е много сериозна ама турците вече ядоха дървото. От лев за турска лира сега турската лира е 20 стотинки. Ама армия, ама войска ... да де, ама въоръжение за армията и петрол за корабите се пазарува в долари или евро. А и заплатите на армията няма как да са 5 пъти надолу. Предстои падеж по външен заем, а дефицита е над 50 милиарда долара. А няма изглед да се изкарат тия пари в Турция за няколко месеца. Предстои голям проблем. Не ми дреме за Турция. Проблемът са стотици хиляди с български документи които ще се сюрнат при нас.

Живея на острова. Разликата между гръцката и турската част е видна. В турската е по мърляво но по евтино. Гръцката част има 9 хилядна армия :-) Няколко танка..малко артилерия тук там. Авиация нямат (но всички знаят че част от гърците самолети са всъщност кипърски, купени с кипърски пари и пилотите са кипърци). Имат С300 което се води на Гърция но всъщност пази Кипър. 1974 нямаха нищо..дори армия. Това което имат сега е малко по като армия, но реално...тука място за маневри няма така че по маловраййните нямат шанс. Турция няма да атакува...това е ясно, но и местните нямат капацитета да направят каквото и да е било на 80 милиона турция.Огрома руска диаспора в гръцката част кара някой да си мислят че това дава допълнителна сигурност на Кипър, но аз не споделят мнението че Русия ще се хвърли да спасява Кипър, само защото тука има 50-100 хиляди руски граждани (които държат острова икономически да не потъне).

Леле, ебати колко съм тип. Няма ли кой да ми изпраска една пестница, та да се осеферя малко!

потапяи