Ценовата криза удря медицинския туризъм в Източна Европа

Операторите на клиники стават все по-изобретателни, за да привлекат клиенти, като дават възможности за различни начини за плащане

Обратно в новината

Коментари - Ценовата криза удря медицинския туризъм в Източна Европа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В ЕС здравните системи са в упадък от 30 години. След падането на цоца-а, вече няма идеологическа причина капитала да отделя пари за социални системи, като здравеопазване и образование. Здравния туризъм не е само от полит-коректните външни на ЕС страни. Има голям поток здравни туристи и от ЕС, например към Турция, особено за зъболечение.

Само питам - има ли някой , който да предлага безплатни здравни услуги ? Щото ако е за пари , то и аз мога да ви предложа над 100 начина как да се освободите от косопад , как простатата ви да е на макс, как да се избавите от мигрена , спазъм на дебелото черво или ефективен метод против запек !

То не е вече медицина(Хипократовата),то е нехуманен бизнес

Корекция - инфлацията в ЕС за последната година беше генерирана не от войната в Украйна, а от санкциите на ЕС срещу Русия, приети от така наречените евролидери по нареждане от САЩ!

Непредизвиканите санкции срещу Русия...действат!? ...и вече вместо да си посадят коса или излекуват зъбите,те си плащат сметките за ток и газ...!" Браво другари ЕСесовци ...победихме ???

И в САЩ положението е подобно! Американците ходят да си купуват лекарства от Канада, или да се лекуват в Мексико, Куба, Коста Рика, или други страни от централна и южна Америка!

Мда, поредната "положителна страна" на живота в чужбина... А някои си мислят, че като бягат в чужбина и оставят поредните проблеми в България друг да ги оправя, ще цъфнат и вържат със скоростта на светлината. Наивни очаквания имат.

В грешка си друже. Живея в чужбина и намирам за малоумно да се ходи в по-бедни страни за здравни процедури. Много колеги, които са го правили после съжаляват. За твое сведение съществуват здравни застраховки, които ти покриват 80% от разходите и най-вече ти дават гаранция, че ако процедурата е неуспешна съответния доктор ще ти я повтори безплатно. Визирам зъби - лично на мен ми падна пломба правена тук по-малко от година след поставянето й и зъболекарката беше принудена да ми я направи отново и то безплатно. Това че нещо е по-скъпо означава, че има и някакви гаранции. Какви гаранции получаваш от турските лекари ако здравната манипулация е неуспешна? Една студена вода! А в "скъпите" държави има механизми, които те защитават точно от подобни лоши практики.

На мен в България са ми правили БЕЗПЛАТНО пломба при изпадане след една интервенция. Има кадърни зъболекари и с адекватно заплащане и отношение, ама давайте нихилистите да плюят! Хайде, да не критикуваме родината си. В Канада имам познати, които живеят от години там и се оплакват, че за да отидеш НА РУТИНЕН ПРЕГЛЕД ПРИ ЛЕКАР, ЧАКАШ ЗА ЗАПИСВАНЕ НА ЧАС С МЕСЕЦИ!!! Няма да изброявам и другите недостатъци в другите държави. Отделно понеже има общо с темата, твоя работа е защо си избягал в чужбина и си оставил проблемите в държавата друг да ги решава, нали. Най-лесно е да се бяга за едни кирливи пари, защото в крайна сметка част от бягащите (изключвам тези, които по нематериални или чисто драматични причини са там) оставят държавата да тъне в поредните лайна заради избора ви и в крайна сметка печелят държави, които искат България да стане по-зависима за ресурси и да има опасност от националната икономика поради продажни и некадърни индивиди, сложени на ключови позиции, понеже няма достатъчно отговорни и мислещи българи, които предпочитат да БЯГАТ! Къде се е случвало в мирно време, българин да си зарязва, род, език и отечество в уж мирно време и да я оставя на кожодерите и отвсякъде интересчии да бъде заграбена, поради липсата на адекватна защитя от мислещ народ???

Друже, аз избягах от родината си през 2003 и избягах от "демокрацията", а не от комунизма! Достатъчно скачах по площадите и се борех за демокрация през 90-те години. Накрая видях, че нищо не мога да направя. Много българи се разочароваха като мен от новата власт и решиха, че изходът е на летището с куфарите и децата в ръце. Предпочетох да живея в държава, която поне ще ми защити децата от тъпи мутри и напушени деца на "елита". Тък съм част от едно общество, което е доста по-зряло от българското и виждам смисъл да се боря за това общество. Преди да обвиняваш нас "предателите" дето сме избягали, по-добре се огледай около себе си какви хора са останали в държавата и защо всъщност държавата е на този хал. Всеки народ си заслужава съдбата, включително и настоящия български народ си заслужава управниците. От тате се научих - като не можеш да преместиш една планина, премести се ти. Е аз това и направих. Трудно се смества планината на българския манталитет, затова реших аз да се преместя по-далече от него. Остани си със здраве!

До този "от чужбина". Благодарение на поредното поражение пораженческо мислене като вашето, сме на томя положение в България, защото "мислещите и можещите" избягаха в чужбина за да бъдете без род и отечество, а тук все повече благодарение на подобно мислене като вашето да се стигне до положението, вместо хората да се вземат в ръце и да направят нещо за държавата (а колкото повече са мислещите и можещите) нещата с простотията, шуробаджанащината и нихилизма нямаше да преобладават в опростаченото население, което си е избрано и тяхно корумпирано подобие под формата на правителство. Само и единствено вина носят тези, които правят избор(абсолютно всички) за да търсят най-лесния вариант- да си зарежат държавата, да бягат в чужбина и да я оставят на дебилите, а нормалните хора в нея, които са останали няма как да направят нещо благодарение на вашия избор нещата да са трудни за каквото и да се сетиш, понеже парите са по-важни на запад!

Грешно си ме разбрал, друже, аз пробвах да променя нещо през 90-те, но уви видях, че няма шанс. Хората ми се смееха, че съм идеалист и се опитвам да работя за родината си. Е аз точно от тези, дето ми се присмиваха се махнах и ги оставих сами да си решават сега проблемите. Много от познатите ми имаха същият лош опит в страната ни да се борят с един закостенял манталитет и да биват осмивани и затова решиха да заминат. И не, не е по-лесно в чужбина, но как ли ще ме разбере някой, който винаги е живял близо до мама, тате и приятелите. И не, не сме избягали заради парите на запад. Сигурно вие останалите в БГ даже сте по-богати от нас в чужбина, точно защото разчитате на близки и познати да ви "уреждат" за всичко, а ние в чужбина разчитаме само на ръцете и главите си. Избягахме за да имаме сигурност и спокойствие. Струват много повече от парите, но с мислене като Вашето, което поставя парите на първо място няма как да ме разберете. Бъдете здрави и се борете с глупостта щом искате. Аз вече нямам сили да се боря с вятърни мелници!

Не, не съм и по-богат, но понеже съм упорито копеле, на прост език, не съм емигрирал и все съм вярвал, че като сме повече хора, с рационално и прогресира мислене, ще направим нещо за тази страна, а не да чакаме друг да оправи проблемите и не да капитулираме от задължението това парче земя все още да се нарича България. Но това става с много хора, които мислят първо не за себе си и за материалните облаги или причини, и за деца основно, за да има откъде да остане и да има корен тази държава. Има много по-бедни държави, но там пък прираста е висок и не са тръгнали да бягат(не говорим за ония мигранти, които се възползват от калпавата европейска либерастка политика) и в крайна сметка съществуват като народ, и с положителните и с отрицателните страни, защото и в развитите страни отрицателните неща не са малко ведно с положителните. Това се опитвам да обясня, ако поне един милион българи не бяха решили да бягат, а да вземат да надраснат различията и да се вземат в ръце, за да променят нещо в тази държава с теб нямаше сега да водим този разговор. Толкова по въпроса. Остани със здраве!