Цените "полетяха" нагоре: олиото поскъпна с 43%, хлябът "гони" 2 лева

Възходящ годишен тренд се отчита и при горивата - Бензин А-95 нараства с 26.8%, а дизел с 25.4%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вдигайте още цените!А заплатите-ИНДИЯНСКИ!Направо не знам тоя народ докога ще търпи тая продължаваща повече от 30 години МИЗЕРИЯ!

НА ВИ МУНЧО !!! ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО !! И ЗА ПЛЕШИВИЯТ ОТ ПЛЕВЕНСКОТО СЕЛО !!!

ТЯ НЕ ГО ИЗТЪРПЯ !! КАТО КРАСТАВО КУЧЕ ГО ИЗГОНИХА !! НАДЕЖДАТА НИ Е В КОРИФЕЙ– КОКОРЧО !! ТОЙ ИМАЛ ПЛАН !!!

Цените растат, а правителството на временните НЕХАЕ. Те си взимат добри заплати! Народът ще си плаща скъпите храни и да си мълчи! НО ИДВАТ ИЗБОРИ 2В1 И ТОГАВА НАРОДА БЪЛГАРСКИ ЩЕ ДАДЕ ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ НА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ.

Но кервана на Радев, Има дългосрочна цел, узорпиране на цялата власт в България! Суверенът ще прецени дали това му е изгодно! Очакваме 2в1

Оставете руските комунисти още 2 месеца на власт и ще станете "велики" като Венецуела и русия.

С любезното съдействие на големите, умни и прозрачни професионалисти , които ушатко ни натресе!

Благодарим ви другарю Радев Благодарим, другарю Кире Петков Благодарим, другарю Хасен василев От сърце ще ви благодарим и на 14.11, ако оживеем

Освободи България от Румен Радев

Докара народа до просешка тояга! Оставка! Съд! Затвор!

Ония стария филм "Цените сигорно са полудели" гледали ли сте? Ако не сте е, сега ще участвате направо....

Като е поскъпнал хлябът яжте пасти да Е.В.М.

За Бога братя и сестри ,не купувайте!!

И не гласувайте за ОПГ Герб

И като не купуваш цените ще се вдигат по бързо, щото разходите трябва да се платят от по малко купувачи. Или хлебарницата удря кепенците, и ще ядеш к..... пасти, щото няма да има хляб.

?? КОИ СА ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ? ВРЕМЕННОТО ИЛИ 12-ТЕ ГОДИНИ ГРОБ ПРЕДИ ТОВА? ДПС? ИЛИ СТОЯЩАТА ЗАД ВСИЧКИ АзБ?

Като си играем на пандемшя и правим избори през 3 месеца какво добро да чакаме?

чорап ще ни докара до просешка тояга ,но първо ще го усетят тия , къде му се вързаха на простият фатмашки акъл !

да бееее лично той вдигна цената на олиото още преди плажуването.

Президент,Парламент и най важното Синдикат.

зърното продължава да напуска пристанищата ни - а после се връща в пъти по-скъпо като суровина... Ама то е на вуйна бизнесче - как да го пипаме сега лелинчо а ...

На всичкото отгоре производителите получават яки субсидии за това. Би следвало да има механизъм за контрол на цените за тези стоки за които се дават субсидии.

Рупайте кренвирши и Лакримата на Данчо Ментата,па дано ви дойде акъла

Чувства се една безпомощност в управляващите,стоят като стъписани пред скока на цените и не задействат никакви държавни инструменти за оказване на някакво въздържане на темпа на борсите и други брокерски проявления. В тази дива ситуация,някои фирми и институции трупат тихо драстични печалби. Какво става например със застраховките за гражданска отговорност,какво правят чиновниците от КФН,със заплати от Мин 15000 лв,защо не въвеждат системата " бонус- малос",за да се прилагат справедливи застраховки? Тишина,и дете страни- застрахователите ликуват,а КФН сладко дремват,докато народа го дерат! И още нещо,за допълнителният данък на старите коли,които уж замърсявали въздуха на София,след като излезна официално съобщение от комисия,че замърсяването не е от ауспусите на колите,а от колелата,които вдигат прахта от непочистените улични платна и разбитите тротоари! Къде са тук зелените,та да се активират в полза на хората?

кои са тези управляващи? ДО момента имаме ГРОБ и едно доста кратковременно временно правителство.

Това, че си възмутен изобщо не им дреме на тези дето прибират парите. А системата "бонус-малус" няма да проработи добре защото застрахователите ще се барикадират законово и от всяка ситуация ще са на печалба. А що се отнася до повишените цени, то ако драстично спадне потреблението цените ще се балансират. Тук, във Великобритания цената на олиото в тубички по 1 литър беше и си остана вече няколко години непроменена - 1.09 Паунда. Изчезнаха обаче промоциите на по-големите туби.

Без Синдикат,капитализъм не се гради! Само бойкот на надутите цени може да спре инфлацията, но няма кой да го организира.

Цената на олиото е спекулативна, имаше лек пик, който спадна. Т.е. ако преработвателите и търговците са честни - този кратковременен пик не би следвало да окаже трайно влияние на цената. Дори очаквам на международните пазари олиото да поевтинява в идните месеци, защото през 2020 е отбелязан огромен ръст, който е до голяма степен нереален, плод на временната несигурност в света и пазарите заради пандемията. Но след като нещата вече се успокояват и навлизаме в период на възстановяване - олиото може да върви бавно, но устойчиво и сигурно цена надолу. Всичко друго е спекула и не се връзвайте.

Нарастването на цените на храните е дори по-голямо от обявеното в статията! Само заплатите са замразени.

Това вече не е новина цетине на всичко са обезумели

Как така тези скокове на цените с такива големи проценти винаги съвпадат с управленията на БКП и техните метастази БСП и Радев?

случайност бе човек.. радвай се, че Жан Виденов не с го върнали да видиш що е това 1:1000

най-лошото на Жан е, че след него идва Костофф.

Е, овце, напляскахте ли се? Докато не станете роби, зависими от ваксините и бедни и нещастни, продължавайте да пляскате!

Под 1 % коментари по темата, останалото са тролове, които обвиняват Радев и Бойко за глобалната хиперинфлация. Интересното тепърва предстои...

Наистина тук има хора, които вярват, че цените и се регулират с указ на президента или закон от Народното Събрание. Това беше така, но преди вече станаха 35 години.

За кондоми цените как са? Най-важното да не се притеснявам.

Идват нови пари и сегашните скоро няма да струват нищо. Новите ще са с имена на ваксини, а ще се преизчисляват във ватови и битове. Който разбрал - разбрал. Яжте пийте и харчете докато можете.

Аз взех от новите 10тина хиляди. Има на пазара Красно село.

При така обвързана икономика с обръчите ор фирми около Радев и червено-розовата олигархия, друго няма как да е.

Така ли? А в Германия защо има поскъпване и инфлация?

Германия слабо ме интересува, аз живея в България. И знам че в последните 10г. такова поскъпване нямаше.

Schilo

При така обвързана икономика и то основно с вноса, друго няма как да е.

Чак много късно стана даже ! От 20 години насам само кредити, после като всичко се срина нови кредити и количествени улеснения. После КОВИД и пак нови пандемични улеснения. Паричните агрегати се надуват като концентрични сфери все нагоре и нагоре. Просто досега нямаше нужната скорост на обращение.

И Радев и Борисов нямат никакво отношение към тази световна икономическа криза, още повече, че сме във валутен борд. Този път вероятно предстои тотална подмяна на паричната система. Аз поне нямам друго обяснение за това безумно затваряне на бизнеси и същевременно печатане на пари от почти всички държави и централни банки. Не вярвам да е обикновена глупост, а по-скоро е част от план.

Че той Боко 80 фирми само на Черепа затвори. Някои доста големи, а сега не се сещам и за една

Всички прилики и разлики с тогавашното управление да "случайни", освен че сегашните са от тяхното котило.

Дира спа спа една година и ей сега откри топлата вода че поскъпвало всичко. Герб са история. Свиквайте!

Всеки може поне един път да си направи сам хляба. Цената няма да е повече от 1,60 лв, ама поне ще разбере какво е да направиш хляб и вероятно ще почне да цени това. Не е толкова трудно и трябва само желание.

Смешни са герберастките тролове. Цените се вдигат навсякъде и още пролетта в УК, Германия, САЩ, почнаха да реват за това. Вдигнаха се цените на суровитните, на чиповете, което повлече много сериозни индустрии, дигнаха се цени на услуги, общо взето на всичко. В България сега се сетиха Ганьовците да плюят по нашите министри, които нищо не могат да направят, нито пък са виновни. То инфлация винаги си има, но в момента ръста и е по-голям и се усеща сериозно.

Е, хайде, посмали Манго Аз също съм в чужбина, живея в къща с 5 стаи( без долепени съседи, които да отопляват), плащам за ток по- малко от майка ми в 3-стаен апартамент в Бг. Олиото в северна страна е по- евтино от Бг, където слънчогледите са под път и над път. За сметките за вода няма да почвам..

иии колко от тези неща са заложени или повишени от временното правителство?

Е … престараха се …

Ужас! Такива високи цени при такива ниски заплати! Аз живея във Великобритания и плащам същите цени но при заплата 7000 лева на месец. Някой е решил да унищожи българският народ тотално. Срамота!

Живееш ти, зад Лондон. Ганьо, цените в Лондон точно още пролетта тръгнаха сериозно нагоре и ония там зареваха. А 7000 лв. са мизерия за Лондон, ако живееш там изобщо, в кой кашон и под кой мост си?

Радев никога и за нищо не е виновен. Нищо че вече 6 месеца цялата власт в държавата е внеговите ръце...

На комуниста все някой друг му е виновен! Я капитализма, я международното положение, я космоса. Мунчо не прави изключение.

Е стига с тоя Борисов. Борисов та Борисов ! Той да не би да е събирал рушвети от червени олигарси, да е крал пари от магистрали и болници, и после да ги тъпкал в подаръчни торбички като Мунчо ?

По всичко изглежда, че ще бъде почти невъзможно да се промени европейската ориентация на България. Ако комунистите начело с Радев продължат да опитват, много бързо нарастващото недоволство от техните действия ще ескалира.

Забравил си си хапченцето. Последния път Боко искаха да линчуват

Съгласен съм с гербопитеците, че Радев има голяма вина за днешната ситуация. Неговата вина е, че не започна кампания за унищожаването на хунтата на Борисов незабавно след като стана президент, а чака толкова време... Нищо де. Вторият му мандат ще бъде по-успешен. Не се съмнявам и в успеха на новия мандат на Борисов - любима съпруга на Бай Ставри.

Е стига с тоя Радев. Радев та Радев ! Той да не би да е крал от магистрали и болници и после тъпкал в чекмедже като Буци ?

е колко пък да събира едно чекмедже

Това, че недоволството срещу руската марионетка Радев нараства застрашително говори, че българите (без червените чугуни) са вече европейски ориентиран народ. За рейтинга на Президента вече никой нищо не казва, все едно е умрял, няма рейтинг, нула.

Какво щеше да стане ако такава новина беше излязла по времето на герб, леле мале ,една седмица щеше да се шуми по ммедите само за това. Но сега нищо, голяма работа каьват по долу, било и в друугите дъжави, ама вие тъпаци живеете тук о всичко ядем протестърските ви лайна

Ако беше по времето на ГЕРБ, щеше да има протести, палатки по кръстовищата, едни майки дето системата уж ги убила и така нататък. Абе, чакай, май гледахме вече такъв филм. Само дето нямаше причина, а тогавашните организатори на протести сега са във властта. Интересно...

Живея в чужбина и хич не ме интересува, че цените в България летяли нагоре. Напротив, дори съм доволен че е така, защото беше логично и предвидимо. Избрахте кремълския кандидат Радев за президент, гласувахте против ГЕРБ, счупихте държавата, а сега си плащайте високите цени и хич не ми се жалвайте. Напълно си заслужавате съдбата!

Жалкото е, че голям принос за счупването на държавата и сегашната ситуация имаха хора (не всички), живеещи в чужбина, които явно много обичат да слушат на Славчо чалгата или ги кефи да гледат във фейса как ицето се вози в гумената лодка. Ама тези хора продължават да си живеят добре в чужбина, а ние в България сега им сърбаме попарата

Напълно си прав, но аз не съм един тях.

не казваш направо 'турция и германия' а го усукваш 'чужбина та чужбина'.

Радев беше до тук. ..... „При служебния кабинет имаше престараване, мачкане и изчегъртване”, заяви пред Нова нюз бившият президент Георги Първанов. .....

Преди два месеца писах, че скоро ще броим 100 хиляди на Цариградско. Наближава това време. Радев ако не избяга в Масква има опастност да бъде тричан.

Народ гласувал за комунизъм го получава моментално!

А къде е заставката 'платен материал' ? Тази инфлация да не е от вчера до днес ??

Да пишеш платени коментари. Чакам ей оня другия инфо да се появи.