Цените на тока гонят нови рекорди, никой няма да остане незасегнат

Възможностите за минимизиране на рисковете за бизнеса и за битовите потребители са на изчерпване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на което не са посегнали с "мощен замах"... То язовирите ли не източиха, чрез Топлофикациите ли не издевателстваха десетилетия наред, с газ и горива ли не цакаха - няма спирка и няма насита просто! Производствената цена на 1KWh електроенергия от ВЕЦ винаги е била и ще бъде 6 ст.! Произведената от АЕЦ е още по-евтина (да речем 4-5 ст.). Каквито и инфлации, и ДДС-та, и всякакви малки, големи и още по-големи електропреноси да се слагат към това, никога не може да стане повече от 10-12 ст.! Оттам-нагоре виско е спекулация! Безогледна, груба спекулация!

Тока бил скъп ли ? Я пак си помислете как са живели хората без ток. 1 литър газ за горене струва 5 лв и с него газовата ви лампа ще гори 8 часа. 6 бр. трапезни свещи струват 3,50 лв. А 1 квч. е 23 стотинки. Една стая може да се осветява с LED от 10 вата, т.е за 23 стотинки имате повече от 4 дена осветление. И левче да стане киловатчаса пак ще си плащате, къде ще идете ? Газените лампи ле щи извадите ?

Гаси компа завинаги и си легай с петлите. И без хладилник за ракията..

Ти нещо не си в частттт .Солар и забравяш за енергото .

важното е акумулаторите на елколата да са преносими и да се зареждат от домашния контакт виж как на http://rentelex.tech

The Green new deal - The new Comunism #Grertenism

ШЕ ПРЕСТАНЕМ ДА ПОТРЕБЯВАМЕ! ТОЛКОВА Е ПРОСТО!

Като няма хляб, пасти ще ядем!

По-опасно от мутрите са чуждите агенти във властта. Мутрите крадат, агентите по команда рушат. Едните може веднага да ги спреш, ама ходи оправяй разрушеното. Чух че в Япония 80% от частните фирми реално се държат от държавата. Това знаци че тези натискащи ни да приватизираме на безценица само и само да не е държавно, трябва народният съд да се заеме. Агентите много квичат от него.

лойко от гроб вдигна цените, като наруши клетвата във всичките си действия, да се води от интересите на народа и ни продаде. Свърза ни с Гърция и ни изведе на свободния пазар за елетричество с в пъти по-богати страни, ние сме най-бедната страна в Европа, което разбира се значи, че те ще изкупят тока ни евтино, като така вдигнат всички цени, а за нас ще е непосилно. Този човек без съмнение ще бъде осъден. Преди гроб 2007 бяхме в комплект с Румъния за влизане в ЕС, но не искахме, защото ни дърпаха назад. След гроб сме най-бедната, най-болната, с най-висока СМЪРТНОСТ в СВЕТА, най-ниски пенсии, като майките и бащите ни едвам оцеляват, докато лойко си тъпче шкафчетата с кюлчета злато и милиони в пачки евро, а отгоре държи пистолет, докато Мата Хари за 5000 лв. го снима!

Трябва да се смени Ръководството на ДКВР и да се построи АЕЦ Белене ! Тогава сметките ще олекнат с 50% ! ГЕРБ работиха срещу Българския Народ ! ДОЛУ ГЕРБ !

Ти разбираш от икономика, колкото аз от земеделие. КОЙ ще даде 10-15 милиарда и ще строи Белене 15 години и КОГА ще се изплатят вложените средства. Прости сметки, но за интелигентни хора, както казват.

тея 15 долара ще станат 5 долара след 1 година. токът ще е три пъти по-скъп дори да не поскъпва- защото доларът пада.

Абе човеко, спри се с таз Белене - руснаците са ни продали реактор от 80те години, много старо поколение, което никой, в никоя държава,в момента не монтират. Белене трябва да се изравни и да се построи реактор от бъдещото 4то поколение, което се очаква да е налично към 2030 - с много по-висока безопаснот, по-малки размери и по-ниска цена. До тогава България трябва да събира парички и подготви инфраструктурата. В никакъв случай, подобна инвестиция не може и не трябва да бъде частна, за да не случват безумията със свободния пазар - да продаваме на чуждите държави нашия ток, а след това от тях да си го купуваме обратно на двойна цена.

лъжец. много думи, една лъжа. ПС няма реактори поколение 2000. няма такива. технологията е стара. опасните не са от 80та, а от преди това.

това за 2030 го слушахме за 2010. ново поколение дрън-дрън.

Понее един от съкварталцитге от форума пита трябва да отговаря.Дрогарю, тока от АЕЦ. а е най евтин и там са най големите далавер импекси! Който вземе онзи ток за жлъти стинки и го изнесе навън за добра евро пара- пичели най много! Който зима ток от ветъра и слънцето е аут! То ако беще така мериканците щяха да си затворянтязовирите за ток- имат към 8000 бройки такива.

Дайте достъп до европеския енергиен пазар, осигурете възможност на компании за достъп до електричество да се конкурират по между си, потребителите да могат да сключват индвидуални едногодишни договори с ясни условия и цени и тогава да видим така ли ще е. Едно време сим картите струваха 100лв а сега.

След като изнасяме ток, значи е на по-ниски цени. А рушенето на енергетиката е точно за да купуваме чужд прескъп ток!

БКП + Ел Фигуранте + Божков = рецепта за бедствия и ФАЛИТИ! Естествено, Андрешковците ще търсят нови спасители и на предстоящите избори!!! Ще спасяваме държавата ДО СМЪРТ!!! И, да, да не забравяме, че най-големият проблем в момента е спец-съда, който тормози добрите олигарси... трябва скоропосрижно да се закрие, за да не притеснява Божков, Бобоков, Баневи и т. н, а цената ма тока, тя няма значение, нали либералната схема пълни гушите на наще!

До това ни докараха руските потоци, северен, украйнски, турски…Европа ще зависи от Русия без война ще и се подчинява и ще я храни и въоръжава. Мунчо и Боко ни привързаха много здраво към руските интереси

Разликата е, че не съм видял български депутати да отидат да натискат САЩ да се отказват от проекти. Докато помня тримата сенатори. Само че не им видях милиардите долари компенсация. Всичко за наша сметка! Какво стана същите САЩ като опитаха същото с Германия. Не мина номера. Ама затова германците са в богата държава

Видните измамници и подизпълнители на онези,които в нас виждаха само пазар, а не производители на ел. енергия заслужават не само презрение и омраза! Ама, "статуквото" и славчовците барабар с голяма част от Хр. Иванов са се запасили добре с разплащателни ваучери и поне за първите три години не им пука за цените. Силно се надявам, когато сняг забръска да на са случват случки, щото то се трае, трае, трае, ама.................

В Америка тока, бензина, храната, дрехите и всичко останало са по евтини от България… а доходите са 15 20 пъти по високи…защо ли, защото никога не е имало комунизъм и ВЕЧНА ДРУЖБА С РУСИЯ

В Америка днес витае призракът на билшивизъмъ-комунизъмъ. След генералната репетиция през 1917, същите другари- ешхиназита подготвят новата истинска Глобална ционистка империя

Има една турска дума, много подходяща за такива като теб, Будала. Идолите ти са добре, защото смучат от цял свят.

и там почват да е зле.

Я да ми кажеш колко са данъците, медицинските застраховки и таксите за училище? Плюс наема за жилището дето обитаваш. А след това не е лошо така да дадеш и справка за цените. Щото според това което аз виждам нещо дълбоко си се объркал.

Някои все още си мислят, че цените ги определя държавата (като при соца), ама не, нали е пазарна икономика и сме в Евро атлантически съюз. Там врътнат голямото колело на 10 градуса а малките колелца и по 10 пълни оборота правят наведнъж..

Така е, ама на някои хора, все още комунистите са им виновни.

Истината е, че ние не сме независима държава и цените и на храната и на ел енергията и на всичко е една за ЕС, а доходите ни са 10, 15 пъти по ниски от тези на страните в ЕС, така че и 10 АЕС да имаме, електричеството няма да е по евтино. ДРУГАРИТЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ НИ КРАДАТ ЯКО.

Нали искахте помощи за бизнеса ковид безработни и т. н..... То че има печатница има но не е безплатна и безлихвена!!! Сега не ревете че спонсорирате продънените и нерентабилни измислени бизнеси... Особено в България...

Деса и изцъклените!

комунистите ви вкараха тока и парното ,капиталистите ще ви го вземат до 1944 година така ли се ширихте на ток и парно и тогава бяхте с Германия и другите страни от гей съюза.

Махнахте марешки , бензина скочи на 3 лева ! Махнахте патриотите , напълни се с бежанци [email protected] махнахте бб , и всичко се скапан!! Да ви имам и протестите и у протестърите

аре точно за 'патриотите', дето ги гейовете ги използват само за да оправдаят мултикултурализма и безродието.. недей. за Марешки си прав, на около 50%.

Нека ви е ,и цените и бежанците и тока и бензина !! На 14 ноември МИСЛЕТЕ !

От Dir-а цензурите са истински педераси. Доказани педераси!

E нали разни от ДБ ни обясняваха че имаме ток в излишък?

Когато се изпразнят ресторантите и курортите, може малко да бутнат цената на тока надолу. Сега все още реват, че им затварят нощем чалготеките. Има още мегдан значи.

можеш ли да ми споменеш един момент, дори час, в който цената на тока да е ПАДНАЛА. след 'демокрацията' разбира се.

Мирния атом във всеки дом!

Ми така ще е като не строим Белене и затваряме блокове на Козлодуй! Ще ядем хурката! И си я ядем....

Точно това ще е да знаеш. Заради Белене скочиха и цените в енергетиката в Европа.

заради липсата на Белене скачат цените в България.

tonk11

Нормално. Нека ес да продължава с тая политика за веи за да има китайците на кого да продават солари правени с енергия от ТЕЦ. Щото техните тец-ове са сигурно на друга планета.

Гарантирано от Рублен и джендър протестърите.. Мислете трезво на предстоящите избори..

как омеси хомофоби и педерасти.. това само от БХК го могат.

Новото нормално е токът да е скъп. Въобще да имаш ток ще е лукс. Евтиният ток оправдаваше целите на комунизма за масова индустриализация и измъкване на хората от селата.

Само три неща могат да спрат разрухата. И то не само в България. 1 - Правосъдие за всеки. Смърт на мафията. 2 - Прогресивно данъчно облагане. 3 - Социалдемокрация.

Айде първо да извадят бизнесите на светло, а после да обмислят промени в данъчното облягане. Че ми се струва че отново средната класа ще плати тарикатлъците на големите бизнесмени без печалби и робите им, съгласни на осигуровки само на част от заплатата си.

Научи се да четеш! И да мислиш с главния мозък. Изброени са три неща.

Организираната комунистическа мафия - БСП, ДПС и ГЕРБ поддържат сивия сектор в икономиката.

Цензурата в България защитава сивия сектор в икономиката.

Сега е моментът политиците соботирали и саботиращи АЕЦ Белене да влезнат в затвора!

Се бяхме хванали да строим Белене така както го бяха договорили другарите сега тока щеше да е на петорна цена.

Верно ли? Нещо си видял разчети с кое колко ще струва ли или си просто провокатор?

При капитализма най-важно е да се печели. Това е основната причина българските комунисти да станат капиталисти. А пари се печелят на гърба на хората.

Тези още чегъртат ли ? Да знам дали да зареждам консерви.

Който е хвърлял яйца и домати миналата година да не се оплаква!

Е то само родата на олигарсите останаха да защитават протестърите.

За какво са им яйца. Тока е скъп, не може да си изпържи човек. С доматите е друго, но засега.

Национализация с парите за самолети.

Венецуела цъфнаха и вързаха.Даже внасят бензин от Иран щото много голям го вадят хахахах

А КЕВР спинка, ли спинка! Дайте по-дебела завивка на Ванката Иванов, че да не се буди и притеснява. Така добре е заспал, че чак е пуснал лигичка.

Увеличават пенсиите с 120лв,те ще поемат разликата в цената. За бизнеса ...кафето на близкото бистро е повишено с 0,10ст. Бензина е по скъп.

Когато затвориха 4 блока на АЕЦ Козлодуй и хората на тиквата ги нарязаха на скрап,къде беше народа.Тези блокове правеха,най-евтиния ток в Европа.

И тогава бяхме с 20г по млади... АЕЦ няма нищо общо,в цяла Европа се повишава тока и цената на газа е най скъпа в историята.

Извади си главата от гъза и погледни ,че сме член на ЕС. Ползите са огромни и дори ако не бяхме вътре в него нямаше да има нужда от тия блокове ,защото производството щеше да е с пъти по-малко. Отделно в момента има мощности да захранят два пъти Бългалрия, това че някой прави далавери е друг въпрос.

Когато затвориха блоковете на Козлодуй ГЕРБ нямаше в картинката.

Само лаем тука ама дебелаците и тези които ни "представляват" предпочитат да си пълнят здраво джобовете от тези сектори...

В България от футбол и енергетика всеки си мисли, че разбира! Резултатът е показателен! Честито!

И този дето е поставен да регулира кранчето толко разбира. Ама поне неговата е лесна, квот му кажат това праи.

на ви "свободен" пазар цървули! "Пътят към ада винаги е осеян с добри намерения"!

А при контролирания пазар парите откъде идват ?

Това е заради сделката на ЧЕЗ от август тази година. Дано им приседне фатално. Въртят сучат, все от България доят.

Е ВЕЧЕ В РЪЦЕТЕ НА ДЖУДЖЕТО ! ТИЯ ПЕДЕРАСИ ОТ ЕВРОХОЛД СА САМО ФАСАДА... А ПАРИТЕ СА ДОШЛИ ОТ БЛЯДСКАТА БАНКАТА, КОЯТО ФАЛИРА И КТБ !

Нали ЧЕЗ били правили милиарди::)))) И не ги искахте. Е сега вече няма ЧЕЗ:)))) Да ви е честито.

Време е за паметник на Тодор Велики! Тодор Христов Живков! При него бяхме износители на петрол! При него бяхме енергиен център на Балканите! Вечна слава!

Едни изнасяха. масата гледаха.

И имаше режим на тока:)))

Тока , газа , енергията и храните са свързани в ЕС с общо ценообразуване . Кога ще се свържат всички НОИ в ЕС и да се плащат еднакви пенсии и заплати ?

Много важен въпрос!!! За този въпрос нашите народни представители не се сещат да повдигнат щото "шефовете" от брюксел ще почнат да им вадят кирливите ризи !

Нали някой трябва да плати ония кашони в Белене, дето ви ги купи мутрата и тръбата дето ви построи за да обслужва интересите на руската частна корпорация на путиновите олигарси от Газпром!

Както кажеш, бро! Ама имаме сомолети от братска Америка! Ще купуваме още, че и радари!

Когато народът узрее, макар че няма да е скоро, че всички партии и депутати отиват в НС САМО ЗА да си оправят личните сметки, когато законите станат ползу роду , а не джобу, и се приеме закон за лобизма, да се вижда кой какви ги пробутва, тогава има шанс за обрулената ни Родина и заспалият ни народ....

Сега е ред на всезнайковците или така наречените енергийни експерти да решат проблема.

Да ви е честита новата зелена сделка. Ще става все по-зле...

Сега да ги видим протестърите кви л...а пак ще надробят. От тяхното чегъртане става все по- зле. Тъпаци.

трябва просто да помолим Русия да завърши АЕЦ - Белене!

2021-09-11 10:42:24 Ъмм (нерегистриран) Нещо за балкански поток дето така гордо спряхме и сега вместо да вземаме, плащаме транзитни такси? Ум робува, ум царува, ум патки пасе! ---- ДАТО "ЩЯХТЕ ДА ВЗИМАТЕ" , ЩОТО "НИЕ" /"МАТ'РЯЛА/ НИЩО НЯМАШЕ ДА ВЗЕМЕ И ТОГАВА ... ИСКА ДА МУ Е "СИГУРНО" - ПОСРЕДНИК, ДА ЛЕЖИ ПО-ГРЪБ И ДА НЯКОЙ ДА ГО ХРАНИ, А ЩЕ ИМА УНИКАЛНАТА НАГЛОСТ ДА НАРИЧА БЪЛГАРИНЕ "ПРОСТ", "МАТРЯЛ", "МЪРЗЕЛИВ", А ТОЙ - "ВЕЛИКИЯТ ДРУГАР, "БОГ", ДЕТО ЦЯЛ ЖИВОТ НЕ ЗНАЕ СЕ ЗАБИВА ГВОЗДЕЙ В СТЕНАТА И КАК СЕ МЕСИ ХЛЯБ.... ИСКАЛ "ГАРАНТИРА РЪСТ НА ПЕЧАЛБАТА", А НЕ САМО "ПЕЧАЛБА", АМИ И ТЯ ДА Е НАРАСТВАЩА.... НЯМА "СИГУРНО" - ЩОМ НА МЕН НЕ МИ НИЩО "СИГУРНО" ДНЕС, УТРЕ НА ТЕБ ЩЕ ТИ Е ДВАЖ ПО НЕСИГУРНО! НИЩО НЕ Е ЕДНОПОСОЧНО НА ТОЗИ СВЯТ - ГИГАНТА УГАСВА И СЕ ПРЕВРЪЩА В ДЖУДЖЕ, А ДЖУДЖЕТО ИЗБУХВА ВЪВ СВРЪХНОВА!