Цените на олиото отново тръгнаха нагоре по стоковите борси и тържищата

За отминалите пет работни дни (12–16 април) цените на хранителните продукти по стоковите борси и тържищата се понижиха с 0.55%, а на годишна база, спрямо 16 април 2020 г., са спаднали с 2.70 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разбрахте че цените на олиото са тръгнали нагоре,сменете си доставчика на новините от охлюв на костенурка

В Гърция Зехтина струва 1 ЕВРО .Български Прекупвачи го взимат на 80 цента и Правят Олио за по 1,5 ЕВРО - няма лошо , но зехтина мирише лошо .

от Мадрид-в Меркадона олиото е 79 цента!!!!

олио освен в домакинството никъде не се ползва. наскоро реших да сложа в сос гъбен булюн за да му засиля аромата . обаче се оплеснах в един филм и той изтинал и шок ! отгоре плуваше нешо като разтопена свещ . веднага в изипах в канала ....

Добре е олиото да поскъпва Много холестерол и после инфаркти и инсулти Ние в къщи ползваме 1 бутилка месечно но една бабичка съседка се хвали че ползва 6 бутилки месечно

Олиото е 1евро в берлин

Само на олиото ли? Вие сериозно ли? ВСИЧКИ ЦЕНИ СА НАГОРЕ поне 10%.... Това си е скрита инфлация! Касее целия ЕС!

Къде в Гърция зехтина е 1 евро?!?! Я ми кажи! Какъв си лъжльо хахаха а

Сериозно ли не си запознат с мазнините използвани в България ? Олиото е най-доброто - Зехтина и Пламовото Масло са животозастрашаващи .

Уважаеми Дир.Бг, Може ли за слънчогледовото олио да използвате израза "МАЗНАТА ТЕЧНОСТ"? Вие сте тотални НЕГРАМОТНИЦИ! Бих ви пратил целия екип да прекопаете едно поле от "мазната течност"...

Да не сте сипали зехтин при пържене на гъби ? С олио няма такъв ефект - може да сте подведена от надписа на зехтина - там също пише олио , но се прави в гърция от маслини . Българското олио се прави от слънчогледово семе .

Еми ше минаваме на зехтин явно.. и без това е по-полезен. Спекулации и далавери с това олио..

Тъй като пазарувам общо взето познати продукти от началото на кризата март 2020 всички цени са 50 60 % процента. Доста и бяха с намален грамаж в началото, може би да запазят цената, но след това и те са нагоре в цената.

Слави ще ви посвири Мая ще пее ..всичко ще е наред

Мазна течност от мазни, псевдо Шурналисти.

А дося Бойко набиваше с 200

Дано да се шегуваш. В растителните мазнини (без изключение) няма холестерол.

Кои по-точно продукти са с 50 60% по-нагоре? Защото аз също пазарувам и такова увеличение не съм видял. Иначе да увеличение има но не с 50 60 процента.

СТАРИ ИЛИ НОВИ УПРАВНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ - джавкането един с друг по стария принцип кой комунист, кой фашист НЯМА ДА МИНЕ. Жизнения стандарт на българина трябва да бъде НЕПРИКОСНОВЕН

Нас не ни интересува. За нас важното е да успеем накараме Борисов да дойде в парламента. И да се подготвим за нови избори. Оправяйте се както можете.

Селяндурите се интересуват от цената на олиото,нормално след като Славчо е в парламента вече-техния идол!

Такъв коментар може да направи само малоумен, гробарски трол! Което си е двойно малоумие!

нахални сте станали! Само искате ли, искате! Сега пък и олио......Е засрамете се накрая де, аман от претенции. Сега ще кажете и че се храните поне два пъти дневно! Е, това вече си е чиста проба наглост, никъде го няма, ама наистина никъде! Просто го няма, няма го бе! Ми събирайте старите бутилчици, плакнете ги с гореща вода и все ще пуснат нещо колкото за макароните ЕфЕф от 0,90 ст. да не загорат като ги прецедите и върнете. И гасете котлона, че си е пари на вятъра. После пък да не искате да се къпете? Че и сапунче, че и бюлюк салтанати, че и дезодорант, че и гребенче....Айзде стига вече! Ленивци! Нищо не работите, щом ви плащат толкова! А тия пък пенсионерините, те пък какво още искат? Че и безплатна ваксина им подсигурили, да идат, да излязат малко на слънце, бузки да зачелвят, чист въздух да подишат, водица от новите чешмички да пийнат, да гледат по-ведро, какво са се залежали и само се протягат? Може на връщане да заварят още някой чифт стари маратонки от децата си за доизносване, това си е жив кяр ипореден житейски успех! Стига мрънкане, вдигнете взор, проявете бодър дух и оптимизъм, пак ще има избори, пак ще се разходите до школото и обратно, движението е живот!

Цените на хранителните продукти в България са силно спекулативни, някой е решил да умори българите от глад и/или гадна храна. Но защо не бойкотирате стоките на завишени цени? Щом спадне търсенето на дадена стока, пада и цената. Дивият капитализъм няма нито срама, нито човечност. Не се примирявайте, а отговорете подобаващо.

Зехтинът е животозастрашаващ само, ако те те ударят с бутилка зехтин или ако се подхлъзнеш на стълбите, където съседката е разляла чаша екстра върджин...

Няма значение,че цената на олиото поскъпва,може даже и 20 лева за литър,българинът такива неща въобще не го вълнуват и засяга,виж за цената на бензина веднага ще въстане на бунт,понеже без автомобил не може,но без дрехи,хляб,лекарства,образование по може да живее!

Е,без бате Бойко и неговата партия ГЕРБ така ще е всичко ще поскъпва!Без бате Бойко ще става по лошо и ще му се молим да властва докато е жив!

българинт без олио,хляб,и образование може но без бензин не може!

Отворете сайтовете на англииските вериги ASDA ili TESCO. Тези са едни от масовите вериги и можете да видите колко струва олиото и млекото в Англия. Тубичка от 1 литър слънчогледово или рапицово олио е точно 1.09 Паунда. Това по днешен курс е 1.09 х 2.26 = 2.46 Лева. Ако си купите туба от 3 или 5 литра е малко по-евтино. Периодично големите туби се пускат на промоция и литър олио излиза от 0.80 до 0.95 паунда, демек около 2 лева за литър. Млекото се продава в различни тубички, ползват друга, англииска мярка /пинт/. Тубичка близка до 1 литър млякото излиза 0.708 паунда за литър. Това прави 0.708 х 2.26 = 1.60 Лева. Ако си купите голяма туба, /6 pt/, това е около 3.4 литра, то излиза по 0.4663 паунда за литър или 1.05 Лева за литър пясно мляко. Ако си купите "Органик", демек Екологично чисто мляко то цената е 0.612 Паунда за литър или 1.38 Лева за литър. Най-скъпото мляко за литър е 0.88 паунда или 1.99 Лева за литър. Сами можете да сравните цените! groceries.asda.com/search/milk groceries.asda.com/search/oil

grainis

Производство на евтино (0,20лв./л) Фъстъчено Олио - много по-вкусно и здравословно от слънчогледовото, върху рото-рафтове, във Вертикална Многоетажна Аеропонна Ферма - 2000 пъти по-високи от декар заета от Фермата площ - https://biodizel.alle.bg Производството е равномерно и стабилно целогодишно , без да се влияе по никакъв начин от сезони, атмосферни, борсови и други външни условия. Освен фъстъци във Фермата може да се отглеждат върху рафтове и по няколко реколти годишно Шам-Фъстък, Сусам, Слънчоглед сорт "Джудже", Соя, Рапица, нетоксични Ятрофа и Рицин, Захарно Сорго, Етерично-Маслени Растения, Билки, Подправки (Шафран), Аквакултури, Гъби, Ларви (50% Протеин) за Белтъчни Брашна, и много други. https://vertikalna-ferma.alle.bg

Еми ще тръгнат.. като се изнесе производството в Румъния, където ДДС е 9%.. и маргарина ще поскъпне, и млечните продукти. ГРОБ изгони всичко дето мърдаше на тая клета територия..

Нема как да е вярно. Виж шам-фъстъка какво растение е това. Става въпрос за високо дърво. Ако можеш на етажи да поставиш дървета... А като твърдиш, че производството може да бъде равномерно целогодишно пак нема как да стане. Най-малкото през зимата ще ти трябва огромно количество енергия за отопление и осветление едновременно. Виж, за гъбарници става, направено е отдавна.

Като е скъпо олиото минете на свинска мас. Може да се готви, а може дори на филия да се маже. :))

Газта поскъпва,но не и в Русия. Бензинът поскъпва, но не и в САЩ. Хляба поскъпва, но първо в България.

Kato e poskypnala osnovnata surovina za olioto- slynchogleda, zashto v Germaniq olioto- ot godini struva 1 evro? V Bg ne se naqdoha i nakradoha politicite mafioti. Dokoga?

Ne e vqrno, v Gyrciq nai evtiniq zehtin e 3-4 evra.