Цените на някои храни в България надминаха дори тези в най-богатата страна в ЕС - Люксембург

Ако брашното у нас може да бъде намерено за 3,29 лв., то там цената му без промоция е 2,13 лв.

Обратно в новината

Коментари - Цените на някои храни в България надминаха дори тези в най-богатата страна в ЕС - Люксембург | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма конкуренция... 10 фирми внасят 90 % храните

Защо на всеки 5 минути има нова статия какво надминават българските цени? Направо резюмирайте, че надминават всички цени по света! Няма да сбъркате, честно казано. :((

Криза ли? Грабеж и спекула ли?! Не, капитализъм е! Капитализъм от най-див и варварски тип! Робовете трябва добре да проумеят това!

Правителството най-отговорно и сериозно днес адресира проблема и тревогите на хората! То тържествено обяви, ме … щяло да ТАБЛЮДАВА внимателно цените! Президентът Радев ни е назначил наблюдатели за министри!!!

Глупости! Няма по голяма скъпотия от Люксембург и по-ниски цени от България. Тук брашно може да се намери и за 1.30лева. Проблема е в ниските заплати в България.

Ела в съседна белгия да видиш скъпи цени, ама от познавачи, живия в тоя район 10 години вече

Статията е силно манипулативна, с цел генериране на коментари. Люксембург е държава изключение - данъците там са минимални върху всичко следователно заплатите са високи а цените ниски. Това е една бивша офшорна зона, която си вади парите по други начини не от данъци. Сравнете холандия с българия например или друго място, само не и Люкса...

Цените на някои стоки в Германия и Британия са по-ниски от тези в България поне от 30 години. Дори цени на произведени в България стоки са с по-ниски цени в САЩ, отколкото в България. Хората, които пътуват знаят за това и го обсъждат, но политиците ни се правят, че не знаят, защото повечето са ангажирани лобисти за съответни фирми.

Бира Корона от 355мл тук струва 3,49 лева, докъто в Англия 0,7 мл струва 0.79 паунда.

АМИ КАКВО ДА СТАНЕ,СЛЕ ПОДСИГУРЯВАНИЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА-МОНОПОЛ???? ОБЯВЕНИТЕ ЗА-“ГОЛЕМИ ИНВЕСТИТОРИ”-ХИПЕРМАРКЕТИ,СА ОСВОБОДЕНИ ОТ: КОНТРОЛ! ДАНЪЦИ! ВЕЧЕ-ТРИЙСЕТИНА ГОДИНИ,ИМ ИЗГРАЖДАТ-БЕЗПЛАТНА ИНФРАСТРУКТУРА,СПЕЦИАЛНО-АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ,И ИМ ПРИЗНАВАТ-ОТКРИВЕНИ ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ…ДОКАТО МАЧКАТ-МЕСТНИТЕ МАЛКИ ФИРМИ! С ПЛАЩАНЕТО НА ДОСТАВКИ,С ТРИМЕСЕЧНО ЗАКЪСНЕНИЕ,ИЗПЛАЩАТ-ЛАМАРИНЕНИТЕ СИ ХАЛЕТА,ЗА:МЕСЕЦ-ДВА! ВСЪЩНОСТ-ИНВЕСТИТОРИТЕ СА-МЕСТНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ! САМО,ЧЕ,ТЯХ ГИ СЛЪСВАТ ОТ ПРОВЕРКИ! НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ,ЧЕ РАБОТЯТ,БЕЗ-ПЕЧАЛБА,ВЕЧЕ-ТРИЙСЕТ ГОДИНИ!!! САМО-ДАНЪК ОБОРОТ,МОЖЕ ДА ГИ ОПРАВИ,НО НИЕ СМЕ-КОЛОНИЯ!!!

Лекарствата в ЕС се поемат от здравната каса само тук не Това е скъпото не яйцата

Има хиляда вида брашно кое по точно? И още тука няма необлагаем миниму върху заплатите и ддс на храните е 20 процента на всичко.

Ако разчитате на друг българин да ви направи живота добър, по-скоро ще умрете от глад. Никой няма да ви плати по-малко за труда и да ви вземе по-скъпо за данена стока от друг българин. Явно българите могат да живеят добре само когато са в общество силно разредено от българи. И все пак, аз продължавам да живея в България, явно сме си идиоти по ген.

И ние сме имали държава и правителство? Да не повярваш! Важна е демокрацията, а народа да мре!

то не може хем демокрация хем правителство :)))) вземаш демокрацията и готово :))

Има определени индивиди които изкупуват брашно и други продукти, имащи се за "играчи" или "мафиоти", както и участие във фирми, например за олио. Та те умишлено всяват паники и продават на спекулативно високи цени. Тия индивиди в нормалните държави са изправени пред съда и търкат наровете до бай Ставри. Затова там цените са по ниски, защото не смеят да спекулират с определени стоки от първа необходимост върху които държавата има мониторинг и механизми за контрол.

Пардон, изкупуват зърното от производителите (не брашно).

Пишеш пълни глупости. Да купуваш евтино и да продаваш скъпо не е забранено от нито един закон.

И мишкувайте по къщи и апартаменти, чакайки фон Лайнен да ви оправи.

Путкин ще ви оправи

Са виновни за тези цени КАРТЕЛИТЕ НА ЕС.ЗАЩО НАЩЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ХЛЯБ КУПУВАТ УКРАИНСКИЯ БО.КЛУК(ЗЪРНО) И НИ ПРОДАВАТ ХЛЯБА НА ВИСОКА ЦЕНА.ТОВА Е УНИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,А ВИЕ СЕ КАРАТЕ,КОЯ ПАРТИЯ ДА ЛАПНЕ КОКАЛА.НЯКОЙ УБИВА БЪЛГАРИЯ ОТ 30Г НАСАМ

Лидл и Кауфланд са част от Шварцгруп, Лидл е дискаунт магазин по света, само тук стана луксозен. Тук няма как да има картел, те са на един чорбаджия.

Цените в лидл и кауфланд са най_ ниски

Картели, мафии, депутати, министри, корупция - нищо няма да се промени, защото няма кой да обеси един виновен за назидание.

Когато казаха, че България ще стане Швейцария на Балканите, не очаквах да е само по цени...

Бихте ли сравнили цените в България с цените в Русия, а не с Люксембург? Благодаря.

Еми да, да не сравняваме най-бедната страна в ЕС, с най-богатата, където хранителните стоки са по-евтини, а не само тя в Германия е същото положение и в Швейцария дори млякото е по-евтино! Да се занимаваме с Русия, че да си върви далаверата!

В русия (колкото и странно да звучи, но и в Украйна) е в пъти по-евтино от тука - хляб, яйца, картофи, боб, всичко... В украйна, която зорлем имала достъп до петрол и изкупува преработен такъв от нас, бензина и дизела са едни 20-30ст. надолу... абсурдно !

И какво от това!?

При пазарната икономика няма таван на цените, освен ако със закон не се сложи такъв таван на някоя стока, което противоречи на принципите на пазарната икономика. Високите цени в България са точно според закона за печалбата и оборота - колкото по-малък е оборота, толкова по-високи са цените, а печалбата остава същата.

Има обаче закон срещу картелите и е крайно време да започне да се прилага. Защото ако се окаже, че капитализмът и пазарната икономика не работят, тогава знаете какво следва - комунизъм. И “спекулантите - до стената (за разстрел)”. Надписът го има запазен на една стара сграда в Берлин, от времето на Карл Либкнехт и Роза Люксембург.

По-тази логика в Люксембърг трябва да храните, да са дпет пъти по-скъпи, защото потребяват едва два пъти повече в пари, а са 10 пъти по-малко от нас, тоест пет пъти е по-малък оборота за хранителни стоки.

по форуми и в статии за нереално високите цени на хранителните продукти у нас? Контролиращи институции няма ли? Глоби? А хората масово защо си траят или най-много да се оплакват на близките и познатите си ?

Калинките в тез контролиращи институции кой ги назначава ?

от траещите и оплакващи се хора?

А бе,как държавата ще се бори със спекулата,като държавата я организира тази спекула.

Карай ,граби българския народ ,сега ви се е паднало.

Видно е, че държавата не може да защити гражданите от спекулата (каквото и да ни разправят сега, ще видите какво ще стане когато приемат и еврото). Начинът за борба със спекулантите е само един - “за Бога братя, не купувайте”! За мен лично не е проблем да изкарам месец примерно без млечни и месни продукти. Но ако го направим всички заедно, ще е сериозен удар срещу картелите.

И да спираме да плащаме данъци

Борбата е увеличаване данък свръхпечалба. До 7-10% надценка - нормален данък печалба. Ако е удвоил цената на продаваната стока - примерно 90% данък печалба. И така търговецът няма да спечели нищо от спекулата си. И тя се обезсмисля.

За сметка на това тук кило свинско е 12лв , там 60лв . Кутия цигари тук 5 лв там 25лв. Бутилка Джим Бийм тука 20лв , там 140лв.

Тея неща са евтини , за да изчезнат по бързо идиотите .... територията е необходима не овцете

Ти като полуидиот мечтаеш поне завършен такъв да бъдеш ?

Павелее, четеш ли внимателно: "Люксембургци дават за ядене 1564 лв. месечно при минимална заплата от 5742 лв. и средна от 11 343 лв!" Представи си, че повечето хора там взимат вероятно и по над 15 000 лв. месечно!!! Схващаш ли защо българите живеем като роби и скотове в собствената ни държава?! Даже не е необходимо друг да ни управлява, имаме си банки и парична система на дълговете за това. Държат ни умишлено като икономически роби... живеем супер мизерно. Изборът е ясен - 1) бягаш от България или 2) оставаш и не мрънкаш и се бориш доколкото можеш, или 3) побъркваш се и ставаш непукист.... Всеки сам си решава, но да имаш пари при положение, че работиш с честен труд е най-нормалното нещо! В България хората са мега озлобени от пустата бедност за масите и богатство за мизерници, лъжци и предатели. За жалост аз бъдеще не виждам.... и всеки трябва да се спасява поединично, държава просто нямаме....

Павел е волно наемна проститутка на шорош. Не се занимавай с боклуци, които бранят с цяло гърло "ценностите" на господарите му.

Асоциираш с теб и майка ти ли рашистка шлюхо ?

В Люксембург няма ДДС за алкохол и цигари, така че примерът ти е много глупав. Може обаче да е по-трудно да се намери Джим Бийм - хората пият по-хубави неща

Колко прозТ трябва да си да не правиш разлика между основни храни и други стоки?!? как въобще е възможно твоят плитък ум да сравнява цени на цигари алкохол със цените на запад???

Парите свършиха и вече няма да се "хвърлят от хеликоптера". За да няма безредици, започва борба със спекулантите. Скоро под сурдинака ще започнат да говорят за намаляне на заплатите - за държавните търтеи. И огромната радост - повишиха МРЗ. Това означава, че държавата вече ще ви дърпа повече осигуровки. Радвай се, стадо.

Като нямаме развита икономика така ще е. Почти всичко е внос.

Ми той износа ни е повече от вноса.

Щот Люксембург направо нищо не внася ?

Не съм очаквал по БНТ да излъчат толкова плоско нещо. Хем в Люксембург всичко по-евтино, хем 3 членно семейство харчат по 800 евро на месец за храна. В България всичко много скъпо, пък изчисляват по 800 лв на месец за храна. Как стана така? И каква храна си купувате за 800 лв на месец? Аз също пазарувам за 4 членно семейство и повече от 500лв на месец за храна давам само по Коледа и Великден.. Хората вече ходят навсякъде и сами виждат. Нека сравняваме ябълки с ябълки.

Не гледате внимателно и не четете между редовете... Целта на репортажа беше да си зададем въпроса какво правим още тук, а не да анализира цените? Показва ни се успял момък живеещ в Люксембург, който ни обяснява колко е евтина храната и колко са високи заплатите, а у нас мафия, смрад и скъпотия!

А да, право пише Гошо тука. Идеята на репортажа по БНТ и на тази статия в Дир е да затвърди позицията на най-нещастните, най-бедните и най-онеправданите в цяла Европа и целия свят. Хора, които се чувствате така, силата е във вашите ръце!

Бързо събра минусите. Всеки сам да изчисли колко харчи за храна на месец и да напише цифрата тук. Човекът от репортажа в Люксембург си каза: 800 евро на месец за тричленно семейство. Аз казвам 400лв на месец.

400 лв на месец за 4 членно семейство ? Да не сте вегани каращи предимно на сено ?

Веганската диета е по-скъпа от месоядната :)

Павел, ти колко даваш на месец за храна? Цигарите, виното и бирата не ги включвай, че това са акцизни стоки, които по дефиниция са луксозни.

УЖАС!

Ти не ядеш мляко, а кисело млечен продукт и сухо мляко на прах. Ти не ядеш захар, а глюкозен сироп. Ти не ядеш олио, а палмови масла. Ти не ядеш месо, а 20 годишни дълбокозамразени разфасовки. Ти не ядеш хляб, а набухватели и оцветители. Плодовете и зеленчуците са ти трето качество натъпкани с химии и нитрати. Кое сравнявате със запада, като това вашето е трудно да се нарече храна?

Първият демократично избран президент ,назначен от САЩ ,господин Жельо Желев ,човек от обкръжението на Людмила Живкова ,в едно изказване бодро заяви.Да разрушим ТКЗС-тата/разбирайте АПК-тата/ ,на тях и тухлите са им червени.По "глупавите " държави от соц.лагера ,решиха кооперативите поне за определен период от време да бъдат акционерни дружества.Е, сега ядем ябълки от някои такива акционерни дружества от Полша ,където изнасяхме ние ябълки..При това разбито селско стопанство , чиято основна задача е кражба на евросубсидии ,които се превръщат моментално ,я в поршета ,я в Мерцедеси и ,я в силиконовите гърди на поредната певачка..Ще ми говорят те за рекордни добиви ,та рекордите добиви на пшеница са през първата година на 80-те години на миналият век ,ако не греша ,/а аз редко греша/, добивът за 1982 година е 10,5 мил тона пшеница при онези мешини и комбайни.Та в България се отглеждаха към 11 милиона броя овце целият Близък изток и Северна Африка се захранваха с българско ,агнешки.Свине над 40 милиона броя ,тогава нямаше 55-ет годишно немско,белгийско свинско месо.За каква какви български луканки ми говорят били те Горнооряховски,Смядовски, Троянски и т.н ,като в тях няма и грам българско месо.От свинското месо само 20 % е българско и то почти на попада в големите вериги.Я отидете в Ирландия и вижте в магазините на ЛиДЛ дали има друго телешко месо освен ирландско.,подобно е в Италия, и т.н.

Редно е до Жельо да бъдат изброени с главни букви имената на Ф.Д., който за година и половина управление единственото нещо, което съгради бяха ликвидационните комисии на АПК и Yes woman Кунева, забила последния пирон с приетите рекордно ниски субсидии за земеделие.

Всеки ден пазаря в една от големите вериги. Отдавна не съм виждал някой да си купува кашкавал, прясно мляко или някакви меса над 25лв килото, и дори и сирене. Повечето хора правят сметки под 30лв. Това е начина срещу спекулата.

И кво ще купиш с 30лв бе зрънчо ли ?! Преди година обичайните две пазарни чанти които пазарувахме струваха от порядъка на 60лв + сега струват 100лв +

"Пазаря".... оле този език наистина ви е много труден :) Думата е "пазарувам" и не виждаш... защото не искаш да видиш. Хората си ПАЗАРУВАТ и кашкавал, и скъпи неща :) Е да, тези които "пазарите" не купувате от тях. Така е честно!

Не ходете в чуждите супермаркети. Удушиха конкуренцията с дъмпинг и сега са надули цените на макс. Отделно - цялата печалба се изнася от БГ. Пазаретет в малките квартални магазинчета и пазарите (колкото са останали).

кварталните магазинчета пробутват стока извън срока на годност, която подправят. Извинявай...ама няма да плащам за боклуци! И думата е "пазарувам" ;)

С нетърпение чакам еврото да стане хляба от 1,7лв на 1,7еу при средна заплата от 1500лв на 750еу (да се има в предвид че тогава цените ще скочат още и хляба най вероятно ще стане 2еу) та в този случай с колко обеднява българина в тази задача с повишена трудност и цената на хляба се увеличава в лева?

Това може да стане само нарочно от правителството Ако въведат задължително цените да са парарелно и в Левове и в евро, и това продължи достатъчно дълго време - да кажем 6 месеца, година, две…, от ПРАВИТЕЛСТВОТО, и се въведат дракановски мерки срещу спекулата и спекулантите тези, които толсова плашат хората с Еврото ще са жалки с внушенията си! Ако зависеше от мен дори няма да се обявява краен срок за паралелното задължително използване на двете валути - та да се тушират всякакви тревоги и спекулации… Тоест - и това зависи от правителството и управлението! Просто трябва истинска и сериозна борба със спекулантите. Но в България сериозните престъпници не се преследват наистина - затова те всъщност управляват - техни хора и храненици!

Доживяхме да видим България като Люксембург на балканите двиебмт

То се виждат мерките със спекулата, в Германия, Швейцария и Люксембург, хранителните продукти с апо-евтини от най-бедната страна в ЕС! Чакай да стане по-добре с еврото, само по-зле може да стане, много по-скъпо и това ще е геноцид над бедните хора в България.

Ами защо да не вдигат цените? Те знаят че пенсионерите няма как да се изнесат. Тия дето още бачкат и живеят в БГ или крадат и цените са без значение, или нямат избор и не могат да се махнат от БГ. Част от последните ще кажат че са патриоти и искат да живеят в БГ. Признавам, в БГ е хубаво да си ваканция когато 1 лев нагоре или надолу е без значение. Естественно за местните това е проблем, но мисля че не за първи път. Преди 9ти, пак е имало неравенство. Не е имало здравна система, ако нямаш пари, умираш от апендисит. Сега е подобно -бананова република с мафиотско управление. За да са ниски цените на захарта и брашното, трябваше да запазят държавните предприятия в Горна Оряховица и да бълват евтина захар и брашно. Сега обаче те са частни, или не съществуват! Питайте Костов как се стигна до тук!

Не само това - унищожиха земеделието и животновъдството - традиционен поминък за българите! Това причини запустяване на селата, емиграцията - към големите няколко града и от том - в чужбина! Деградираха образованието! Което пък минира бъдещето на страната - което е в младите, тоест в образованието и подготовката им за живота и за реализацията им! Разграбиха и обезцениха и пенсиите и спестяванията! Така причиниха и демографската катастрофа! Накитиха властта с негодници, некадърници, мошеници и корумпирани и зависими типове, до разрушиха съдебната система основно чрез прокуратурата и висшите магистрати и от там - държавата и държавността! Съсипаха морала на народа!

Гладен и беден, плашлив народ много лесно се лъже, краде и манипулира! И разделя! Дари и от групичка негодници, добрали се до власт и ресурси! И точно това се наблюдава в България вече 3 (плюс 4.5) десетилетия!

Съгласен съм. Българите сме народ, който не вярва на себе си, а на някакви външни спасители

Не е лошо да се отчете факта, че българите нагъват месо всеки ден, и то огромни количества. Това не е така никъде в страните, с които се сравнявате. От там давате стотици левове “за ядене”, както се е изразил “журналистът”.

Нагъва който си отглежда , другите нагъват химия и антибиотици маскирани като месо

Какво месо то половината е вода инжектирана! Мляното и саламите са кости, рога, копита и какво ли не, в кремвиршите тоалетна хартия слагаха!

Очевидно е,че в Люксембург и другаде получават няколко пъти по-високи заплати, защото там работят няколко пъти повече от нас.

Не е въпросът само колко (усърдно) работиш, а и как работиш (производителност и ефективност). На високотехнологични производство със съвременна технологии и висока принадена стойност! Вкл. в основни производства, в които има традиции и специализация - като земеделие и животновъдство също за България! ( И тяхната оптимизация и насърчаване от държавата - а в България е точно обратното унищожиха ги, и това стана пред очите ни и съвсем планомерно!!) И какво - което е функция и на нивото на образованието в държаната, на нивото на обществено развитие и отношения! И на спазването на законите, на правовата система!

Още по-абсурдното е какво всъщност “работят” в Люксембург. Красива държавица но комай единствените работещи там са шепа селски стопани, които правят ябълкова ракия (хубава наистина) и я продават на градския площад. Другото са чиновници и обслужващ персонал в разните евроинституции, т.е. заплатите им ги плащаме всички ние, реално работещите европейци!

Но имат умни и свестни политици и управници, които са подредили така държавата, че хората да живеят добре! Защото са дорасли до идеята, че е най-добре, когато и народът е добре, а те само те! И не крадат и със задниците си и не се продават на всеки! Не разпродават държавицата си!

Особенно шофьорите в градския транспорт за 8 часа карат 10 пъти повече, въпреки, че спазват ограниченията, нали? Затова залужават 10 пъти повече пари, нали?

Вчера купих прясно мляко, произведено в Полша, за 2,20 лв. Вкусно и качествено, масленост 3,7%, приемлива цена ... А българските млека са с по-ниска масленост и с цена от 3,50 лв нагоре. Купих и кашкавал, произведен в Австрия 750 гр за 15 лв. Значи 20 лв за килограм. Високо качество, вкусотия, поносима цена ... Българските кашкавали са по-некачествени и по-скъпи. Защо така ?

Ами виж сега..... То европа са виновни. И фашистите. И тия от давос. И сорос. Обаче ако поставим кости от възраждане да управлява, ще се присъединим към руската федерация и всички цени ще паднат на половина. Пък доходите ще скочат 10 пъти.

Аз точно затова ще гласувам за Възраждане. А ти си стой със Сорос

Така е защото каналите за внос са завардени от мафията ГЕРБ,. Всеки дръзнал да направи внос на стоки, бива подложен на терор, блокиране за дни уж проверка на храните, нещо което трябва да става за часове, измислени обвинения за запориране на стоката и т.н. Съответно няма внос на конкурентни цени, докато борсите на едро се управляват от мафията и цените се надуват до небесата.

Имахте две години да го промените и да намерите доказателства за престъпление. Обаче не намерихте абсолютно нищо и променихте нещата към по-лошо.

Намерени са, дадени са, но гешев, който е купен от герб и дпс ги държи на трупчета и нищо не прави.

Ха сега да чуем какво ще кажат всички гласували за този каун изтребителен, дето ни разсипа държавата само за две години! И пак ще пиша същото - Радеф, в ада да гориш

Важно е кат се иде в Брюксел да се козирува на шоферите и да се кима с глава като теле ....

У нас е див капитализъм

хе-хе

Нас не догоняяяяят....

Е па нали вече 15г. се строи капитализъм .... капитала е водещ ... парите , а не храната за овцете

Много мъчно и скучно е по тази територия.

Аз иначе си водя платена руска пропаганда по цял ден, ама сега няма подходяща статия. Важното е овцете да се лъжат. Иначе няма да ми платят.

евро-аталантико, не ми кради ника! измисли си своий!

Забравих да добавя, че не трябва да смесвате хапчета и алкохол като мен. Да живее путин и Русия

КЛАСИЦИТЕ МАРКС И ЛЕНИН .... СА ГО КАЗАЛИ ... НАЙ ДОБРЕ СРЕЩУ МУТРОКРАЦИЯТА РАБОТИ ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА ..... ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ ФРАНЦИЯ ... ПРЕЗ ДЕН СТАЧКИ ПО 2 МИЛИОНА ЧОВЕКА . ..... КОИ Е ПО-РОБ - ПЕТЛИТЕ ИЛИ БЪЛГАРИТЕ ?

Немският шпионин Ленин , дето стана защо пуснаците все още му се кланят.

БАЩАТА НА ЛЕНИН ИЛЬЯ УЛЯНОВ. .... СИ Е 100% ВОЛЖКИ БЪЛГАРИН ЧУВАШ ХРИСТИЯНИН :)) .. .. СИГУРНО Е БИЛ ТОЛКОВА ГАДЕН ЗАЩОТО Е БЪЛГАРИН :) .... ИСТОРИЯТА Е МРЪСНИЦА , МОЙТО МОМЧЕ :))

Ленин няма нищо общо с България, обаче е доказано отдавна, че е пратен от германците.

важното е че българията има еверопейскои поведение, да я наритат в шенгената, да ни наврат еврото, да спрат аецата ... това е важно ! стига с тия цени и с тия бедни туземци! да мрат и да освожождават територията за храбрите и благородни рицари от запада! това е важното! да живетя ненски, софияански, зеленски...! и гълъбът на мира!

Твоята русия не се кланя на брюксел. Има огромни количества природни ресурси и територия. И въпреки това руснаците живеят по-зле и от българите. Що така?

Те и много услуги, както например майсторските, от отдавна сложи на и Люксембург и Швейцария в малкия си джоб. Де се вика Балканите в Алпите...