Коментари - Цената на зеления водород е около 5 долара за килограм | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1 кг. Водород е около 13 м3, което е към 40 kWat. 5$ на 40кВт прави 12,5 цента което е колкото битовият ток, но не се знае на колко ще ви го продадът на борсата и колко ще ви сложат за превоз-пренос.

как го сметная туй цена? щото вложенията в съоръжения са мноо и даж цената на газ е иии..!!!

_stankow

2-3 до 5 долара за килограм. А метанът е по левче за кг. Тъкмо като за България - колко му е да се забранят другите коли и да ни наложат водородните. Атомната енергетика как ни забраниха ? Как ни наложиха скъпите перки и панели ? Сега се канят да затворят и Марица-изток. България - дойна крава и експериментален полигон на запада за най-дивашките му "технологии" !

Пък в един гараж в китайската провинция Ху Вей се продава " на едро" по 16 цента/ кг., с доставка до " Илиянци"- 19 цента. Носете си амбалаж!

Хора най после се огледайте уж говорим за екология а се развиват нови индустрии,никой не сади гори и не поддържа съществуващите а се създават нови замърсители,говори се за водородно гориво но водородът за да гори консумира кислород и него ли ще добиваме......огледайте ли се за пусталъците около Вас- утре ще са по големи

_stankow

Кой ви каза, че "никой не сади гори" ?? И къде изобщо в България има незалесени горски площи ? Даже и полупланинските земеделски участъци - и те се самозалесяват, защото не е изгодно да е работят. Запасите ни се увеличават, не го слушайте дойчевелето !

Както чакаме термоядрения синтез амен, амен да тръгне да произвежда промишлена енергия вече близо седемдесет години, така ще стане и с водорода: Има проблеми със съхраняването и транспортирането му, за които почти не се говори. В замяна на това, на г-н Борисов Началникът е дарил България с чиста (възобновяема) ГЕОТЕРМАЛНА енергия, която в много точки по света се използва от дълго време - хем ефективно (съоръженията се самоизплащат за от няколко месеца до десетина години), хем се води екологично чиста... Но тази тема е забранена за политици и журналисти.

Хубавото в тая статия е, че сравнявате цени, дори и да не са коректни. Защото проектът на Газпром е да фабрикува водород от природен газ, чрез пиролиза, при която въглеродът се отделя в твърда форма и сам по себе си е ценна суровина. Ще бъде изключително смешно - психически болните зеленаши да направят инсталации аз фабрикуване на ток от зеленашески централи (който и без това е крайно недостатъчен), с ПРОИЗВОДСТВЕНА цена пет долара, да налеят за целта десетки милиарди... и в тоя момент подлите руснаци да излязат на пазара с водородчец на ПРОДАЖНА цена долар и половина. Е, тогава вярно ще бъде рев, сълзи и сополи.

Пак разсъждения !!! Не разбрахте ли, че японците направиха реактор от който топлината за охлаждане се използва за директното разлагане на водата и получаване на водород. И този реактор работи от доста време. Китай правят такива и Франция. К'ва великобритания, к'ви 5лв бе бате??? ЯПОНИЯ КИТАЙ ФРАНЦИЯ

Че то и вкъщи можеш да си разлагаш водата и да получавш водород, ама ако започнеш да го ползваш или съхраняваш - гърмиш!

И защо Япония не е първо място, след като всички сини и зелени технологии за получаването му и използването са японски? Що ве калинки?

$5 с какъв ток? Дали не говорим конкретно за нощната електроенергия в Квебек? Цената варира изключително много по място и по време. По същия начин и аз мога да кажа че бензина струва 8 цента за литър. Наистина е толкова в някои рафинерии в Залива.

А себестойността му е 5 цента на тон :))))))

Ми направи едно централа за електролиза, отделяй водород на 5 цента и го продавай на 5 долара - чиста печалба.. , преди да си видиш сметката за изразходваната енергия :)

Когато се осъществява сделка обикновено има две страни в нея. Дълбоко не ме интересува кои са страните по тази "сделка", по простата причина че аз не съм страна по нея. А ако някой от мое име сключва сделки, то просто го уведомявам че това си е негов проблем и подобни сделки без мое знание и съгласие са незаконни. Така че никакви сделки няма. Има изнудване и по същество опит за диктатура на шепа луди над мнозинството. Въглеродни отпечатъци, неутралности, я моля моля. Не се чувствам нито длъжен някому, нито съм, нито участвам в цирка. Отделен въпрос е че зелените мечти са толкова фантазьорски и аматьорски, че не вярвам на очита си като зачета за зелени водороди и акумулатори за съхранение на тоци. Щеше да е смешно ако не беше толкова налудничаво и облечено във власт. Развитието не се подчинява на администриране и регулации, то върви по собствени закони, но на кой му пука.

Извинявам се от името на целия свят, че не са дошли да те питат тебе лично да уморят ли планетата или не.

Интересно е с водорода . Има много готино филмче за Хилденбург - заслужава си да се види ... и да се помисли .

Кой е Хилденбург?

И кой ти каза че СО2 ще умори планетата, зеленаш?

Дори тежките водородни есювита изразходват макс 1 литър на 100 километра, което е 0,05 долара (8 стотинки) на километър. И това е за огромните джипове, обикномена кола изразходва средно 0,7 литра. (5 стотинки на километър). И това е по цените на скъпия, зелен водород от ВЕИ, има и многа по-ниски цени, плюс при масовото въвеждане цените ще паднат още, смятайте 3 долара за литър. ВЕИ, ел. и водородните автомобили са близкото бъдеще, колкото и на другарите и арабите да не им се иска.

инфраструктурата струва милярди, като включиш и тази цена, водорода ще си заслужава само за специфични цели.

И за инфраструктурата на суперчарджърите на Тесла в САЩ говорихте така, но факт е, че за няколко години покриха 10 000 000 квадратни километра (само САЩ) с чарджъри и цената на тока не се вдигна.

Гледал ли си последните сметки в Тексас?

щото работят още ядрени централи и тецове. Като се мине само на ВЕИ ,виж за справка Тексас.

В Тексас се идъниха АЕЦ и Газовите централи. Та какво да му видиме?

Газовете се мерят в килограми не в литри. И с 1 кг ще митеш 100 км само на 30 февруари

Да, японците осмислиха донякъде смешния коефициент на ефективност на веитата, но бъдещето е в реакторите 4'то поколение.

Представете си само за какво малоумие иде реч...зелените европейски чукундури ще се напъват 30 години да изравняват цената на водорода (който е и силно взривоопасен, агресивен към метални тръби, реално неподлежащ на съхранение в големи количества)...и, хоп....руснаците въвеждат реактори за термоядрен синтез, ВВЕР намколко си. И тогава излишък от евтина енергия, а нашите главанаци ще са похарчили 50-на трилиона евро към тоя момент...

Скоро всичко ще е ВЕИ, ток и водород, а руснаците ще си продават реакторите сами на себе си.

В една песен се пееша "с тази надежда погубваме дните си". Ако не бяха Френските и руските ядрени централи през февруари еленргината система на Евопа щеше да се разпадне щото се случи студ и облаци и ВЕИ нежеха да веят.

Глупости. ВЕИ си бачкаха и Франция разчиташе на внос от Германия...

В света се строй само един талъв реактор и той е във Франция. Строй се от всички големи страни, даже и Русия. Първото заплаване е планирано за 2025. В момента има много реактори по света но, те консумират енергия не произвеждат, защото е за да запалиш плазмата е много трудни и консумира много енергия. Второто е плазмата да е устойчива, мисля че в момента стигад до няколко дни да я държат. Оказва се много трудно. Великата Русия не може сама такова нещо да направи, за ЕС не може да се кажа същото. Но Запада е пуснал Русия и Китай в проекта, защото живеем на една планета и няма логика на нас всичко да ние зелено и оснатали свят да замъсрява като луд. Проблема с това как да стане живота на земята устойчив може да реши само от всички страни заедно. По единчно няма как да се спасим тук.

Не си прав . В Китай се строят 3 - по различни технологии .

Уви. Само секунди задържат плазмата.

Ясно колко разбираш, след като ВВЕР смяташ, че е термоядрен реактор, а той е ядрен. Май не правиш разлика между ядрени и термоядрени технологии, а руски чукундуре? И апропо, руснаците ще направят действащ термоядрен реактор, когато пръдне гугутка. Изобщо не са в час с тази технология. Най - напред са САЩ и Китай, ама русофилите като теб що пък да не си бълнувате розови облачета, на никого от нормалните хора не пречите.

Борисе, дали гугутка ще пръдне не се знае, ама е ясно едно, ти се насра несред метеното!!!! Само да те светна, че първия в Света токамак е именно руски. Първата термоядрена реакция е осъществена в Новосибирск в далечната вече 1970-та. Като капак на всичко, всичко в тази насока, с което САЩ са се захванали да правят, в крайна сметка се получава оръжие.. Разберете едно, Русия, не търгува с газ и петрол, тя търгува с енергия и енергийни технологии и за съжаление на нейните противници е Световен лидер в тази търговия и честно казано... не виждам как това ще се промени следващите 50-100 години...

¯\_(ツ)_/¯

Ако изпълним критериите за енергийна независимост, както май ще стане, всичко ще се промени до макс 20 години, тия 50-100 ги разправяй на друг.

Това с токамака е стара претоплена манджа. тази история я знам още като си бил в ташките на тетю си. Покажи ми сегашния работещ руски термоядрен реактор, идиотче.

Борисчо - работещ термоядрен реактор на света НЯМА и не се знае, дали ще има някога. Руснаците са най-близо и дори в проекта във Франция, те са водещите учени. А ти си поредният пример, че русофобството трябва да бъде признато от СЗО като тежко психическо заболяване - психоза подобна на шиз0френията. Това маниакално отхвърляне на фактите, е ненормално.

БПФейчо, ясно е че русофилията е тежко и неличимо заболяване. Даже самите русофили си го признават. Относно глупостта, че руските учени били най - напред просто няма да коментирам, тъй като е под достойнството ми да обсъждам глупости с идиот - русофил, което по принцип е едно и също нещо.

скъпо и неефективно, батериите са в пъти по-добри!

Батериите не са проблем само, докато не ти се налага да сменяш пака - 2 до 3 хиляди евро само за пак. Ако станциите за добиване на водород ка вързани към ВЕИ, водородът е супер опция и цените ще паднат драстично.

хахаха довод та е чудо, пака трябвало да се смени....

¯\_(ツ)_/¯

А мислиш ли какво става със старите пакове и как това ще се отрази на природата?

Глупости. Пака се сменя за минути, само дето става след 1 милион километра и 10-тина хиляди цикъла заряд разряд....

Е сега остава да кажат ако заредиме една кола с 1 кг бензин и 1 кг водород кое от двете горива ще придвижи калата по дълече? Аз знам..

Резервоарите са по 5-6 литра, тормален седан изразходва около 0,7 л / 100 км, есювитата по 0,9до литър на 100.

Ехааа, минуси на факти, браво бе другаре

Ти не отчиташ един много важен факт тук-нашите подлоги на ватенките трябва да защитават петролната индустрия на русия защото тя е една голяма бензиноколонка и нищо повече а от там идват и копейките за тях

Водородът може да задвижи колата и нагоре, защото е най-силно взривоопосен.

що не пуснеш една запалена клечка в резервоара на кошницата ти да видим дали и тя няма да полети нагоре?