Цената на природния газ в Европа слезе под 200 долара за 1000 м3

Консумацията намалява заради меката зима, Турция също ограничава покупките

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е мултинационална публична компания, акциите и се търгуват . И да основният капитал е руски на швфовете на компанията и руски финансови институции. Много хора сигурно имат акции на лукоил, но седалището и е в Москва. До колко няма влияние на руската държава над компанията, не знам, едва ли. Основният бизнес на компанията е добив и преработка на петрол и газ, а не търговия на дребно. Иначе има всякакви дъщерни фирми, брандове и тнт.

А в България не , но сигурно защото не сме в ЕВропа.

Икомиката на сволочите съвсем ще се спихне :))) Малоумното джудже Путин отново ще размахва анимации на супероръжия за да сплотява алкохолиците :)))

eddim

За тези дето както винаги не са разбрали. Когато има рязка промяна в цените на горивата поради разчния характер на ценообразуването, борсовите цени реагират по-бързо, а заедно с тях и цените, които са резултат от ценови формули свързани с борсовите цени. За нефтено-индексираните цени е характерен т. н. ценови лаг (забавяне) от 3 до 6 месеца. Така при спада на цените в последното полугодие отново има по-бързо поевтиняване на борсовите цени и съответно те са по-ниски от нефтено-индексираните. Подобно състояние е относително рядко и за кратък период. За това и фирмите търгуващи с газ държат да се подсигурят с договори по нефтено-индексираните цени. Освен това не е коректно сравнението между двата типа доставки. Най-обективни са сравненията например между доставките на LNG. Запознатите с пазара, вече са наясно с бума, който направи през февруари "Новатек" изпреварвайки Катар и САЩ по доставки на LNG за Европа.

Колкото повече алтернативни източници на газ ,като този от САЩ,толкова ще поевтинява. За да се разбие руският монопол.

Защо България не купува норвежки сгъстен газ? Да не би цената и инфраструктура да са убийствени? Сгъстен газ от САЩ ли е алтернатива на руския газ по тръбите? Русия има 15 ледоразбивача в Ямала товарещи сгъстен газ. Кой купува този газ....

Червената сган се свря в миша дупка и си трае, а какви дитирамби лееше за газопроводи, АЕЦ-ове и т.н. Но е то това е реалността за Руслямската държава.

Топла зима, ама цените на софийското парно са пораснали...

Щото си тъп. Моите са се смалили.

Годишно България печели около 150-200 милиона лева от транзита на руски газ към Турция , Гърция и Македония . Ако направят Турски поток ще взимаме пак толкова от такси за пренос , щом като Теменужка каза че за 20 години ще се избият 3.3 милиарда инвестиция . А в същото време ние губим над 300 милиона лева всяка година, защото Газпром ни продава газта за 264 долара , а не за 190 както е за останалия свят ! Тоест ще си плащаме за оковите си наречени православни газови връзки !

И ще падат, а ние ще строим ИЗЛИШЕН газопровд за да подпомогнем пъклените планове на Злото джудже. И пак благодарение на американците цената на Газа падна. естествено не и за нас. Ние си плащаме по 235 долара за 100 куб.м. или надплащаме 120-130 милиона, които после евентуално може би сме щели да получим като такси за пренос. Не мога да разбера как обиколка от около 6-700 км ще доставя газ за Унгария през Турския поток, вместо директно през Украйна.

Аз намерих цени от 264 долара - освен това да са с акциз !?

Не съм търсил цени сега, но сега като погледнах пише: "цената на природния газ от 1 април да бъде 44,58 лв./MWh. В тази цена не са включени таксите за пренос, достъп, акциз и ДДС, припомнят от "Булгаргаз", което прави 271 долара за 1000 м3

И да допълня. Ние купуваме газа на някаква цена от Руслямска държава, но имаме и транспротни разходи през Украйна и Румъния за около 1000 км, което оскъпява с около 25-30 долара. Така че реално купуваме от Газпром на 235-245 долара 1000 м3

На 28 февруари Ексон обяви за открито голямо находище до Кипър, а днес Саудитска Арабия обяви за открити големи залежи в Червено море. Доста по-близки залежи до нас от руските.

И на целия този спад, в България за най-студеното тримесечие цената е с 35 % по-висока спрямо същия период на 2018. Сещайте защо

Кога цената на газа в България ще бъде коригирана???

Ха-ха-ха-ха-ха ! А на нас братушките ни го продават на 264 долара ! После защо сме били най-бедните в Европа ! То не бе Газпром , то не бе Лукойл ,то не бе КТБ, а сега и грабежа с Белене ни гласят !

Лукойл няма нищо общо с руската държава. Лукойл е собственост на Ротшилд със седалище в Бенелюкс. Където е и седалището на Филипс. Който Филипс на Ротшилд си преподава 2000 бензиностанции на Източния бряг на САЩ. ... от Филипс-Коноко на Лукойл. Днес ВСЯКО ВТОРА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ на Източния бряг на САЩ е Лукойл. Преди да пишете щуротии с Дада, първо четете от първоизточника а не политсводки.

Първоизточника е Лукойл. Там такива простотии каквито си натворил НЯМА, а целият управителен съвет е от руснаци.