Цената на петрола рухна. Какво се случи?

Паднаха поредни рекорди на световния пазар, а прогнозите са поевтиняването да продължи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глобалистите, борсаджии и банкери, клатят крушата и се надят. Петролът обаче други го контролират.

по скоро топките на коча ще паднат ,но цените на горивото и хляба няма

Да видите какво влияние има Бойко върху световния пазар. Обадил се е където трябва да намаляват цената, щото тука клатенето е голямо и не се знае дали няма да се прехвърли и в Европа през терминал 2.

Литър бензин е доста по-скъп от литър прясно мляко!Което е абсурдно.Няма кой да купува.Клиентите огладняха.Първо е храната а после колата.

Тъкмо се канех да напиша същото. Голяма работа е Боце - пазара му клекна, ама зор си е все пак.

Значи да очакваме ново повишение на бензиня.

А горива под 2 лв./л., кога? Май-май га пръдне гущер на зелена поляна.

Човек, изобщо не харесвам Кремълското джудже, ама това при всяка новина да се говори за него и руснаците почва да става досадно. Това важи и за останалите, дето все правителството им е виновно за нещо.

Отива си евразийския кенеф! Санкции, ниска цена на петрола ...! Чака ги ужасяващ край сибирските диваци!

Вчера бях в кварталната бакалия. Не, литър прясно мляко хич не е по-евтино от бензина.

Ще си ходят вероятно тиквата и някои други пък после ще видим...

А цената на горивата?

Глупости. Боко им е наредил да свалят цените, че перничани са се много разлютили...

То сега пък долара поскъпна...

Пратете статията на Боко, а той да се обади на неговия приятел Вальо да коригира малко цените!

Петрола падна, бензина - не! Какво казва "нефто-газовата асоциация"?

Довечера протестите ще са заради това , че ракията е много скъпа ?

ще паднат ли цените на горивата и ще се върнат ли цените на всичко на старото си ниво ? Ало Горанов ,дай сигнал за това.

Добре, че са протестите в наше село, инак нямаше да падне ;)

Тази статия е пак да заблуждава хората че вижте цените в Б-я паднаха не заради протестите а защото паднаха на международния пазар. Ако нямаше протести нямаше да паднат и с 1 ст цените в Б-я и нямаше да я има и тази статия.

За възмутителното скъсяване на деня! Цоко и Боко са виновни, оставка! Не е държава това, няма да им гласувам!

Написали са ти го, че ефекта е от отмяна на санкциите за няколко държави. И вчера или завчера имаше статия колко петрол е продал Иран. Така че е точно обратното на казаното от теб.

Браво! Протестиращите по магистралите на България 50 човека повлияха на световната борса и цената на петрола падна!

А рептилите, защо ги пропускаш? :)) Сложи и един Сорос за цвят.

Изкупната цена на петрола падна! Сега остава руския монополист Лукойл да намали и цената на бензина! Да видим обаче, кога и изобщо дали Москва ще намали цените! Топката е в тяхното поле!

stankow

Лукойл не е руска собственост. 60% от акциите принадлежат на "Банк ъф Америка". 11% - на кипърска фирма, това е може би делът на Аликперов. Та толкова е "руски" - 1/10. Та Москва не може да го контролира.

Не искам цената да пада повече, защото бензина в българия ще стане 3.00 лв!!

Защо броячът за (+) на коментарите не отчита кликовете. Страх ви е, че правдивите коментари ще съберат много плюсове ли?

Абе, вчера горанов кръглоликия каза, че цените на петрола на международните борси се вдигали и поради това лукойл, шел, еко, ромпетрол и омв вдигат цената на бензина. Сега на кого да вярваме?

tonk11

Кое е паднало бе? Я иди на колонката и тогава говори!

Тъпунгер, лукойл процъфтява в българия по волята на правителството и ек.А и бюджета на файда винаги.

Промените в цената на суровината "суров петрол" и цената на крайните дестилати - бензин, нафта, мазут и др. са във времева зависимост от най-малко 3 месеца. Силният спад на цените на петрол Брент и американския West Texas Intermediate (WTI) започна преди 10 дни, а бензинът който сега зареждаме по бензиностанциите е произведен от петрол, който е купуван през лятото (най-вероятно август) на фючърсна доставка през октомври. Ако спадът на петрола се окаже трайна тендция или поне се стабилизира на нива $ 62 -65/барел (Брент) и $ 55-57/барел (WTI), може да се очаква десетина процента поевтиняване на бензина и дизела около март догодина. Друг е въпроса, че намалението на цените на крайните петролни продукти, ако следва точно корекцията на суровината, би трябвало да е не с 10%, а с 20%, но това едва ли ще се случи - нито производителите (рафинериите), нито търговците (бензинаджиите) ще се откажат от възможността да увеличат ценовия марж (печалбата), защото всичко опира до търсене и предлагане и оборот, а не до следване на ценовата крива на суровината).