17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия селяндури пълнели бензин в найлонови торбички,и се биели по бензиностанциите ....иначе акъл и наклон на х.я дават на Света ! ...Американската мечта !)))

С голям интерес прочетах коментарите на всякакви специалисти. Започвам със заглавието: - Цената на бензина в САЩ ....ДОСТИГНА РЕКОРДНО РАВНИЩЕ ...." (ЖУРНАЛИСТ ГО Е ПИСАЛ ! !) А сега за равнището в цифри : 2.95$ => 3.02$ ( разлика 0.07$ или 2.372881% ! ! !). УЖАС ! Сега да погледнем у нас - от 1. 98 => 2.12 (повишение от 0.14 лв е 7.0707 % за една седмица ( ! ) и НИЩО!!! ТА ПИТАМ - ТОВА КАКВО Е БЕ - БГ. ЖУРНАЛИСТИКА ? Така че дори 112 място ви е МНОГО.

Няма как от Русия да очаквате нещо добро. Дори се гордеят с това. После питат - ма що не ни обичате.

Тъй тъй.....те Путин и Русия пак са виновни !)))

Грешно смятате всички. Минималната работна заплата в щата Илинойс е 11 на час или 1760 на месец. След данъци ти остават 1460. За един резервоар 15 галона / 60 литра отиват 45 кинта. В България минималната работна заплата е 650, след данъци 500. Един резервоар ти струва 120 на 2 кинта за литър. С една минимална заплата в Чикаго ще си заредите колата до горе 32 пъти, в България 4 пъти. Това е. Не смятам средната заплата в Чикаго която ще е около 2500-3000 на месец и средната в София, не в България, която е около 1200-1500. Няма значение каква е валутата, не ги обръщайте долари в левове в Евро или други. Става въпрос за получени единици в края на месеца като заплати.

Не е 11 а е 6.60 ако си на най-долната работа - пицаджия барман...... като и да е на тази долна държава ( имам предвид долни политици ) си заслужава всичко да и се връща тъпкано. Дано бензина им стане толкова че да не могат да ходят на работа и се стреснат всички

Не е така. Какви са разстоянита в Чикаго, и колко пъти повече мили/километри се изминават сравнение със София, например. Общо казано - 10 пъти. 2-ро, нямате газ, а тя у нас е два пъти по евтина от бензина. Всеки който кара повече е на газ.

Да разбирам, че си от Чикаго тогава?! Моя е грешката, не е 11 на час, а е 14. https://www.chicago.gov/city/en/depts/bacp/supp_info/minimumwageinformation.html

А я кажи какви са наемите и какво се случва ако те заболи зъб, хванеш туберкулоза или стигнеш до операция. Това за туберкулозата е true story и подейства разорително в конкретния случай.

Един американски галон е равен на 3.785 литра и в момента струвал 2 долара значи и при тази цена е много по евтин отколкото тук. Обаче нашите разбойници ще използват новината за да вдигнат цените на горивата .

карай на газ бе, тя е двойно по евтина

Не е 2 долара, а 3 долара за галон. Поне така пише в статията. Но това пак е двойно по-ниска цена от нашите. А у нас няма как да вдигнат цените на основа на повишението на цените на бензина в САЩ, защото цените на петрола на световните пазари не са се вдигнали. Проблемът е локален с недостиг на гориво заради нарушена дистрибуция, а не заради недостиг на нефт.

Добре де нали уж еди си колко за барел, а у нас цените двойни. Значи някой и нас краде яко.

яко ги дерат американците с тия цени. Всичко става с кола, където и да идеш - трябва с кола. Затова в щатите се пътува 10 пъти повече отколкото в БГ. Цената на бензина е 2 пъти по ниска, но пътя е 10 пъти повече, или в крайна сметка американеца плаща 5 пъти повече от българина. Отделно, там нямат газ в бутилки ( за масовия потребител), а всеки в БГ който пътува повече използва газ. Цената на газта е наполовина на бензина. Така айде по полека колко евтино било в щатите, щото не е. Като добавим и как яко жулят там в сервизите....

Да бе, да! Пропуснал си обаче и нещо доста важно в "задълбочения" си анализ - колко по-високи са заплатите в САЩ и по-важното: каква е покупателната способност на средния американец и тази на средния българин. Пък после пак ще си говорим кой живее по-зле и кой по-добре.

и колко са заплатите ??? 3000 долара, от които 1500 отиват веднага за наем/ипотека, поне. От останалите 1500 долара 300 са за бензин, 400 долара за храна трето качество бъкана с ГМО, останалите отиват за сервизи, поддръжка на колата, застраховки, глоби, паркинг и т.н. Забележи, тук не слагам медицинските разходи !

и ебана в гъза от ТАСС е Надежда Христова

вчера ги гледах великите свщ и великото им население как се тепат на бензиностанцията за туба бензин. победи черна мазна американка хаха

Това са 200 кила жива ярост, как няма да победи! Тя през стена от гипскартон ще мине като се засили!!

Т.е. през 90% от интериорите стени там. А ако се засили още малко ще мине и през външните на почти всяка "къща".

нали съм прост човек не мога да се сете кой е хакера

С тази рекордна цена, почти са се доближили до нашата нормална.

Не можеш да смяташ или не четеш внимателно: 3 USD за 1 галон бензин т.е. 3 USD за 3.8 литра бензин - 0.79 USD за 1 литър. Това са цени двойно по-ниски отколкото у нас.

Да ви кажа яз кой е хакера- Илон Мъск е хакера. Хем му са дигнаха акциите на ТЕСЛА хем и му платиха откуп

Нас кога ще ни свържат към тази тръба ?

При мен е 2,58 за галон, което е някъде.1,10 лв за литър. И да, скъпо ми се вижда. При Тръмп беше 70-80 стотинки за литър.

Нали Викахте, че Тръмп е луд и ще почне война, и ще съсипе Америка, и ще има безработица. Нали искахте Байдън за да има мир, спокойствие и просперитет. Айде честито тогава, получухте си каквото искахте, сега плащайте.

Никой не гласува за Байдън тук, беше наложен от дълбоката държава насила след огромна измама.

Да, бе, никой не бил гласувал за дедо Джоузеф... Сичкуту либерална ултрапрогресивна градска сган е гласувала за него. Не се заблуждавай, че просто има заговор, пък народът е читав. Скивай кво стана с Дерек Шовин и гледай какво ще стане сега с Кайл Ритънхауз под уличния натиск, воден от разни животни като оная Максин Уотърз. И нея ли не са я избрали в Конгреса? Бодрата смяна, която се задава са такива хунвейбини, че не Джо, ами направо Си Дзин Пин ще изберат за президент.

Искам и аз на тая скъпа цена да зареждам...

И къде е този бензин по 3.02$ за галон че да идем да заредим за две недели напред поне.Бензина мина четирите долара отдавна.

В Сиатъл цената не се е променила от тръбата дето спря . САЩ не е от Карлво до Враца Петрола има да те удавят само Байдън да не пречеше