Тръмп обяви: Готов съм да наложа мита на целия китайски внос

Китайските стоки, внесени миналата година в САЩ са били за 500 милиарда долара

Обратно в новината

Коментари - Тръмп обяви: Готов съм да наложа мита на целия китайски внос | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Митата и акцизите се плащат от крайните потребители. Китай с нищо няма да бъде засегнат, защото дори и 20% мито да им наложи, няма американски производител, който да може да произвежда дадена стока в рамките на тези 20% защита. Или поне това важи за 95% от произвежданите в Китай стоки. Просто ще се вдигнат цените, съответно и приходите от данъци в хазната. Но някой трябва да обясни на редовите граждани, че те ще платят сметката.

да ама не. когато цената се промени количеството на търсенето се променя нелинейно в повечето случаи - Китайците ще продават по-малко стоки и респективно ще получават по-малко долари. Респективно повече пари ще остават в САЩ и по-конкретно в бюджета. Това е общо взето един евтин трик за попълване на дупките след "орязването" на данъците. В случаят няма да проработи за Тръмп, защото дупката е далеч по голяма. А какъв точно ще е ефектът на намаленият стокообмен върху американската икономика тепърва ще се види.

Това е елементарна потребителска логика, не отговаряща в дългосрочен план на интересите на "купуващата" страна. С налагането на мита (тук не става дума за акцизи, не знам защо ги вмъкна) се цели стимулиране на вътрешното производство. По твоята логика - нека всички други освен Китай да капитулират и да купуват най-евтиното. Само че - всеки знае, че тогава евтиното няма да е вече евтино, защото монополиста има други сметки. Но това не отговаря на "искането" - искам евтино телефонче сега, утре не ме вълнува.

китай произвежда общо взето боклуци и нарича това лидер на световната икономика крайно време е някой да го приземи

Този "реалист" пише откровени глупости, дори и не си струва да се кментират... Важно е да се отбележи обаче, че Тръмп както дойде или по-скоро бе монтиран на президентския пост, така и ще си отида - а е възможно да стане и по-скоро отколкото му се иска, но е съществено каква ще е политиката на САЩ, вкл. и по отношение на тези въпроси и Китай, и КОИ ще я определят за в бъдеще. Хенри Кисинджър правилно отбеляза онзи ден, че светът се намира в края на една епоха - независимо дали това се разбира или не - и Тръмп по едно неблагополучно стечение на обстоятелствата, озовал се на президентския пост на САЩ явно не осъзнава това, затънал в свпо и нечии непулични интереси и патологично его. И нанего все някой друг му е виновен!

Tръмп ,прави "перестройка" в Aмерика, като Gорбачов в Pусия, че да видим ??;)))

Америка да намали вноса и американците да започнат да произвеждат? Няма лошо ама не става за 2 дни. Освен това американските производители трябва да са сигурни че митата ще продължат поне до изплащане на инвестициите. А Тръмп както е тръгнал срещу сатанистите може да свърши като Кенеди. И новият президент да отмени указите му още в самолета.

дано го направи

ха - едва ли има някой, който да се съмнява в думите на Тръмп.

Смешко иска да оправи дълга на щастливците, като направи един хляб = 100 хиляди долара. Колко ли ще струва кило луканка? Колко ли ще струват трилионите дългове на каубоите- да Ви светна- точно 10 хил. хляба!

Давай бе Тръмп, какво чакаш още. Ние ще гледаме сеир.

Тротонетко иска да върне каубоите към времената когато всички бяха слаби и въоръжени с Колт, да се носят по голата прерия на кончета и така...............И ще успее тротинетко! Китай е велика нация и ще ги победи!

И какво става всички амикански стоки ще пасъпнат щот почти всички компоненти се правят в Китай.

Каква стана тя? Защитниците на свободния пазар- САЩ се обявяват за..протекционизъм, докато комунистически Китай е за..свободна търговия?! Ако трябва да настъпят политически промени, тогава Тръмп би следвало да стане генерален секретар на Американската комунистическа партия, а Си Дзи Пин да стане президент на Китай! СМЯХ!

не е изключено републиканците да откажат на Тръмп втори мандат и да го принудят да си направи собствена партия като Путин.

после ще им се наложи да ги купуват от мексикански контрабандисти

Блъфира.3/4 от американския внос е от Китай.като не внася от китай откъде?

За Китай е време или да наведе главици и подаде дупе на ТрАмп, или да почне да си прави договорите с ЕС. Японците се усетиха преди 2 дена и си издействаха махане на митата. Дори и за колите след някоя друга година.

Ей тук, вече, им се такова таковата на обикновения американец от САЩ.

Какво значи да обложиш с мита китайските стоки на практика? Ами само едно: АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ ЗА ТЯХ. Действай!

Тръмп разбира от бизнес и икономика, колкото и нашият Премиер от политика. Да се чуди човек на вкусовете на богатите жени...

Добре че ви има господа експерти. По-интелигентни и можещи сте и от милиардери и от президенти... Особено оня "смех" отгоре. Дето не е разбрал че за едно и също нещо американецът ще даде съшите пари. Ако китаеца реши да си намали печалбата, ще се примири с митото. Ако не - да си го купува сам. Малайзия, Индонезия, Виетнам и куп други по-малки държави са готови да внасят съшите боклуци, а може би и по-качествени на същата а и на по-ниска цена... Накрая да се появи някой да спре този произвол. "Втората икономика в света" ше се наложи да играе по правила... И тук въобще не говорим, че и производството на много неща ще стане рентабилно в "по-скъпи" държави от Китай... Въобще хубави новини, но... дали ще си спази обещанията. Видно е че сутринта казва едно, вечерта друго

Как ще купуват нещата на същата цена? Американците ще взимат китайски заплати? Ще постигнат тяхното производство? ИЗлагаш се...

г-н Реалист... далеко сте от истината опасявам се. Ще останете разочарован. Всъщност слабото звено в тази търговска война се нарича Д. Тръмп и по-точно неговата самонадеяност и припряност.

г-н Реалист, трябва да се прекръстите на Мечтател :) Представете си, че сте Тръмп. Хайде сега се опитайте да обясните на Епъл и още няколко фирми как печалбата им трябва да слезе от 300% на 20%. Успех с мечтите, че светът ще стане по-добър и справедлив.

Китайското дупе със сигурност знае и 2 и 200. Остава да видиме дали и американското ще устиска...