Тръбите ще се режат постепенно

САЩ вече добиват близо 1 трилион кубични метра газ годишно и се стремят да доставят на Европа собствената си суровина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мда - парното вече ще е по 3

Лицемери, сащ ли е целта да забогатее, който предизвика това, наливайки пари и оръжие в украйна, след преврат 2014, слага марионетката зеленски, а после се оттегля от споразумението за наземни ядрени ракери с малък и среден обсег и планирайки да разположат такива в украйна срещу Русия?! Българските военнолюбиви политически тахтаби защо не поискат от Русия да спре газовите доставки към нашата страна? Нали са за санкции? Усещате ли се за каква гротеска става на въпрос?

""ЕС, който бездруго смята в близките десетилетия да спре консумацията на въглеводороди"" На дърва ли смятат да минат? Щото и дървесината идва от Русия, та така!

Има една проста истина, която дава отговор на сегашните събития: Русия изчерпва находищата, които са в западната част на Сибир и открива нови на изток. Но това повишава разходите за транспорт до Европа и е абсолютно нормално да си търси пазар в Азия или да строи терминали за втечнен газ като този в Ямал Но вече в бизнеса с танкери - Русия не може да е монополист, както е при тръбите и трябва да се конкурира с много други продавачи.

А какво ще стане, ако ЕС и САЩ решат да забранят вносът на стоки произведени с Руски газ?

Вече се споменава директно и основната причина за предизвикването на конфликта в Украйна от страна на САЩ. Какъв е смисълът обаче ЕС да замени зависимостта от един гигант с такава към друг?!??!?!!?!?

"властите на ЕС мислят" Това виц ли е? Тия не могат да го правят, основен критерий да бъдат избрани е да отговарят "Ahhh yes sir" на всяка американска глупост. "само решението на "Бритиш петролиъм" да ликвидира своя дял в "Роснефт", отписвайки активи за 25 милиарда долара..." а Германия, Франция и тн., те по колко ще отпишат? Трилион ще стигне ли, щото и презокеански газ трябва да се плаща, хем с транспорта и разходите по втечняване и съхранение. Те това са "санкции" от типа "че си запалим къщЯта та на Вуте да му изгори оборУ".

Ще пукнат от глад.

Айдее ся дупе да ни е яко... Ще го издухаме яко от всякъде.. Тази статия може да се чете така : Дръжте се - идва яка инфлация. Естествено заплатите е малко вероятно да се качат.

Смисълт е кристално ясен: скъп газ от янките, американски ботуш за Европа. Ние с гайдите пак няма какво да кажем.

"САЩ трябва да повишат своя добив едва с 10 процента." и да намалят цената .............. иначе ЕС икономиката отива у рЯката ..............

Tака де, Европа с бързи крачки върви кум разрухата. Руският газ е лош и ще го заменим със скъп американски. А после съвсем ще се откажем от енергетиката

Ама как ти иде отръка "проста истина"...

Ще минем на фотосинтеза

Не се притеснявайте, няма да Ви тебва газ. Ще Ви пусна нов вирус!

износа към Русия на домати и чушки

утре, да започнем собствено производство на кламери и кърфици

След 10 години я камилата, я камиларя. Тая зима да видим как ще се оцелява.

Всичките тези "анализатори" набързо се запознават с темата която смятат да коментират докато си пият сутрешното си кафе... това е причината да пропускат нЕкои дребни подробности от началото на века. Газпром вече 25 години сключва договори, или става акционер , в компании които добиват газ и нефт по целият свят, така че дори и да спрат износа на руски газ те пак ще печелят от газ и нефт. И това както виждате започна да се случва още преди Евросъюза да обяви икономическа война на Газпром, а впоследствие и на Русия.

Старните изнасящи дървесина от топ 5 са в Европа драги. Забрави май скандинавските, най-големите износители на дървесина в света.

Ясно, разбрах! ... Парното ще стане лукс, но Порното ще е безплатно!

То и преди да започне войната имахме газова криза заради неадекватната политика на европейските елити. Там има прекалено много дилетанти живеещи в измислен свят. Сега ще въведат квоти, които след няколко години друг ще отмени. При първата по-студена зима всички ще зациврят.

1/3 от световното потребление на енергия отива за производството на торове. Това могат да си го позволят само страни със собствени газови находища - Русия, САЩ, Канада, Норвегия. Много трудно ще се откажат от руските торове без добивите рязко да намалеят и цената на селкостопанската продуцкия да хвръкне до небесата, при което милиарди скакалци от Африка ще хукнат към Европа.

tonk11

А дали Русия ще чака 10 години? Та да и режете тръбите постепенно? Или от другия месец ще врътне крана? Как ги мислят тия работи бе? А кога ще се построят нужните 300-400 кораба за да има с какво да се транспортира тоя газ? А терминали?

Когато западна Европа проумее, че е задисима само от САЩ, няма да има проблеми с руския газ!!!

Ако на руснаците им стаискаше да си отрежат клончето на което седи цялата империя, да са го напарвили до сега. Внос на газ от САЩ само ще намали цените и Русия няма да продава газ на повече от 200 долара на 1000 кубика. Казвал съм вече, че газ на света има за 1000 години напред. Кой ще взима парите в бъдеще е основния въпрос и по всичко изглежда това няма да Русия. От мързел западна Европа допусна в Русия да се налея много пари, които да накарат император Путин да се размечтае. Повече не.

Скоро ще ни докара до там да теглим кредит за да си купим кандило и свещи за да има светлина и дома а за отопление ще се молим на боговете за да ни дават по мека зима ! 1000% екология гарантирано от Брюксел!

Квоти за руски газ, не квоти за газ като цяло. Нали не смяташ, че само Русия имат газ?

Лайнен - поради усилване на вятъра и повечето слънчеви дни в периода 2022 - 2099 година, се отказваме от руската газ, така ще бъдем близо до природата

На турски ли?

Е, САЩ успяха. Сега те ще продават на монополни цени втечнен газ.

Да уточним - на ЕС :) Русия - ще доставя на Китай на преференциални. Ю.Корея няма как да не се възползва и тя. Следствие - ЕС от производител се превръща в консуматор на произведеното в Азия.

Зле си с анализа. Русия до скоро продаваше под 200$, сега е над 2000$ и това е единствено и само с любезното съдействие на САЩ. Та САЩ мачка Европа от ВСВ насам, последните 10г, за да спрат доставките на газ създадоха в Украйна едно фашистко упрсвление с ясното съзнание, че Русия няма да търпи да тормозят етнически руснаци. Немската колония си преряза ръката с отказа от СП2. Единствен печеливш е САЩ, Европа в това число и ние сме модерните колонии. Следващите 10г ще сме отново в 90-те, скъпи стоки, само внос и малки заплати. Ай пак се радвайте на еднополюсния свят с уклон към фашизъм

Русия доставя на ЕС 40% от потреблението им на газ? с колко трябва да повиши производството си Империята на злото, за да задоволи ЕС с газ на цени над 2000 евро? – за по-малко, ЕС ще трябва да си свали гощите и да стои постоянно надупен към Империята, за да задоволява потребностите им содомитски, а Русия ще си продава газта на Изток, където Сащ повече няма да могат да стъпят и да искат.

При фалиране на България, което ще бъде неизбежно при спиране на доставките на ресурси от Русия, населението се очаква да достигне критичния минимум за около месец,след който правителството щке бъде ликвидирано, и забележете, полицията преди това ще бъде избивана от изгладнелите българи с такава ярост, че милиционери ще бягат по улиците и ще събличат униформите си с надеждата да не бъдат заклани.

Евпора ще е ЗАВИСИВА ВИНАГИ СЕГА СЕ НАСОЧВА КЪМ ИЗЦЯЛА ЗАВИСИМОСТ ОТ АМЕРИКА .... Първо поитически после и военно сега тръгва към ГАЗ И ПЕТРОЛ . Там цените са викоси .

разбира се , че нямат само всичката газ, те имат и алуминий, титан, стомана, диаманти, злато, земя...погледни картата и ми кажи какво виждаш като събереш Русия, Китай, Индия, Пакистан,Бразилия , Венецуела и т.н. ... щото това другото дето остава е повечето океан (пълен с Руски и Китайски подводници..:))

И аз постепенно ще изрежа всички тръби на ТоплофЪкация в София и България! Купувайте си американско парно и гЪз! Само с договор обаче, де! :)

... Постепенно Европа,ще реже клона, на който седи... От една енергийна зависимост, към друга, вероятно на по-висока цена... Все пак някой трябва да плати кредитите и безкрайния вътрешен дълг на САЩ... ...така мисля аз,дано да греша!

Зависимост от ко той продава устройва ни купуваме умират от яд че има земни блага чудат се как да ги докопат купувайте американски той е без пари при чичко Сам всичко е пари

Мале,Ванка.... Ти не трябва да имаш право на мнение... Ти си тотален неграмотник.Вероятно не можеш да напишеш собственото си име,без грешка, се мъчиш да даваш оценка и съвети...Ужас...

Цинизъм! Каква зависимост - дори сега ВЪПРЕКИ всички враждебни действия срещу нея Русия изпълнява своите договори и НИТО ВЕДНЪЖ не използвала доставката на ресурсите като метод за натиск! Напротив, тя дори достави 25% повече отколкото беше длъжна (за разлика от САЩ които казаха че не могат да си покрият квотите и ги намалиха)! Цинъзъм защото всъщност е ТОЧНО ОРАТНОТО - САЩ иска да използва енергийните ресурси и търговията / икономиката като оръжие и кара васалните си територии / ЕС да се жертва икономичиеския си интерес заради ТЯХНАТА (на САЩ) война за световно господство!

Всички русофили дружно го духат, както и ватниците, ха ха.

Къса е на всякакви връзки с Русия, назначаване на губернатор на тази псевдо държава и качествено управление на ресурсите и разпределението им между белите държави на паритетен принц за да има за всички по нещо.

50+

Значи от солидарност към гейския съюз да купуваме газ за 1000 долара вместо за 200? Това отгоре на тройно по-скъпия ток заради емисиите на същия тоя гейски съюз? То ако излезем и си оправим само цените на тока и горивата стандартът на живот се вдига двойно, веднага!

К'ъф е проблемът? Щом може да си го позволи. А Рассссия може ли? :))))

Циганче, ГАЗ е дума от мъжки род, членува се ГАЗА, ГАЗЪТ. Научи българския ЕЗИК! Само за руските цигани е от женски род - ГАЗТА.

"Русия изпълнява своите договор" Тя Русия е известна с това, че спазва всички договори които е подписала и е най-миролюбивата държава на света. Тези репортажи от Украйна са постановки за да очернят светлият и лик на защитница на слабите и угнетените. Всичко е "Холивуд" и изобщо няма никаква война там.

Путинова Русия не заслужава уважението на никой по света Моя Россия сидит в тюрьме! По всей России народ и молодёжь скандируют: НЕТ ВОЙНЕ Путин - убийца! Путин - вор! Гага уже соскучилась по ним, эму светится срок.