Томислав Дончев: До седмица ще кажем дали заведенията ще отворят

Чака се нотификация от ЕК за изплащане на помощта за затворения бизнес

Обратно в новината

Коментари - Томислав Дончев: До седмица ще кажем дали заведенията ще отворят | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

изберете картинки с Трактори

ами продължавайте да чакате решение от човека със синдрома на Даун

Сбръчкани мухъли решават дали да живеете или не, СРЕДНОВЕКОВИЕ!

Ес затваря,а ние отваряме,баба ти все по ресторанти е яла ,а дядо ти все на фитнес е ходил.Пък после първи по смърност

DeMone

ами ако до седмица ЕС не ви каже какво да правите ? имате ли план Б а собствено мнение ? не ? ми за къв ... сте ни тогава махайте се

Ако предизборно отворите кръчмите ще настъпи бум на заразата!! Или точно в това е замисълът ви?

Томата какво се е втренчил в този лаптоп като невнятен? И до утре да го гледа, това няма да му помогне. То и мислене трябва малко, не е само електроника.

Гражданското неподчинение е правилният и логичен начин на обществена реакция в случаи като този, когато наблюдаваме неоправдани, необосновани, очевидно вредни и престъпни действия на властите, съсипващи цялата обществено-икономическа система.

Тоя все пред лаптопа го снимат.Да не изучава пак някои цитати,за да ни омайва с изказванията си.Лелеее,колко е "начетен".

ЦЕЛИЯТ ПЕРСОНАЛ– ВАКСИНИРАН. ХЕИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗАТВОРИ ПОНЕ 70 ПРОЦЕНТА ОТ КЕБАПЧИИНИЦИТЕ !!

нема ли кой да мъ каже, че нема да му дадат да отвори. иначе всите отекчени европейца ша додат у нас и ще оправят икономиката за 1 седмица. ама нема. и Лъжкинята да пита, пак нема. то е очвадно, че нема.

ГЕРП СА ТУМОР

ГЕРБ са мафия и до сега направиха едно голямо нищо за бизнеса. Ще бъдат наказани на изборите.

Ама с крушовица техноимпексова,със Славчо рожба на мутрите,а сестра гелева,с трио божков,с обединени идиоти и накрая с дъпъсъ ли да ги заменим,,ГОЛЯМ ИЗБОР,ГОЛЯМА МЪКА,,ВСИЧКИ ДО СЕГА СА КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ,ИДИОТИ ПОЛИТИЦИ,КРАДЪТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО НЕЗАВИСИМО КОЙ Е НА ВЛАСТ.ПРЕЗИРАМЕ ВИ ИЗРОДИ

На Томи лъжливото.

Секторът е в тотален амок, а оензи, които нямат желание да отворят заведенията могат просто да не ги посещават когато отворят. Разбира се, сигурен съм, че точно тези, които не искат заведенията да отворят са поне един път седмично в Бриколаж, Практикер, ИКЕА или Декатлон, малко на разходка, малко да се социализират и това е окей.

цяла Еврпа вече е настръхнала, почват масовите протести навсякъде, ако не отмените блокадата максимум до 2 седмици, няма да можете да ни приберете от площадите!

Фокусът върху училищата. Няма нужда да убиваме едно цяло поколение, за някои възрасти социалните контакти в училище са критични за изграждането им като хора. Значи във фейса гледам маси пълни с хора, ракията върви, а училищата празни. Всеки бизнес, продаващ стоки, може спокойно да функционира онлайн, има безброй финансово изгодни решения. Въпросът е да се запазят, както и персонала. Не е чак толкова трудно да се превключи. Няма критична нужда от отваряне на молове. Заведенията също могат с доставки или с поръчка и вземане на място, да не е същото, но още няколко месеца да изкараме, като се затопли, отваряйте отвън и пей сърце.

Всичко трябва да се отвори , не може така да продължава. Вече не издържам финансово. Не получавам нито помощи, нито пенсия. Отваряйте държавата !!! Нещастници, докарахте ни да избираме или смърт от глад или смърт от болест.

ГЕРБ са некадърници и некадърно се справят с кризата.

Всичката Мара втасала, най-важното ни е да отворим кръчмите, че без да локаме ракия и да въртим гюбеци не можем... :( Цял свят може, ама Ганьо не може...

Да ти еба майката нещастна, скот убит... Мръсни роби мама ви мизерна.

гюбеци ли искаш да въртиш ?

Извинявам се... че си се разпознал в образа на Ганьо...

А изборните секции дали ще отворят?

ЕС и разбира се Бг се управлява от малоумни.

Не ме интересуват дискотеките на наркотърговците и фитнес залите за мутрите. Не бива да се отварят. Но българските кръчми и кафенета са нужни. Ако епидемичната обстановка не позволява да работят с пълен капацитет, да се отворят само тези с маси на открито.

Gugnelid

"Фитнес залите на мутрите"? Ти в коя година живееш бре, избушляк?

Борисов е член на БКП от 1980 година сиреч комунист и пълни чекмеджето като дърт комунист

Ще почне войната, докато ги отворите тия дискотеки и кафета!

Държавата затваря и не позволява да работи даден бизнес ВЕДНАГА трябва да го обезщети. Това е толкоз просто и логично. Управниците ни са престъпници. Затварят и вменяват вина на затворените. И крадат като за последно.

иначе са много ербап като помпат мускули, но сега си трайкат и нямат нищо против да се свиват в дупките си като мишки.

Gugnelid

Ти какво искаш?

Не се карайте бе хора, избори идат. Там идете и си кажете. Тук и сега е само преливане от пусто в празно. На халост хленчите, действайте !!

И защо до седмица?Нима умувате с празните си глави ,мислите ви са заети само с това колко да откраднете.не се накрадахте. борисоф е диктатор,той ще реши ,може и на секундата.Той няма с какво да мисли,раздава по улици и паланки кой колкото му поиска.50%обратно във ващи джобове.Махайте се боклуци.

отворите, но трябва да го направите пищно, тържествено, с фанфари и оркестри !!! ОТВАРЯЙТЕ ЗАВЕДЕНИЯТА, НЕ СЕ КРИЙТЕ КАТО МИШКИ !

Или като освободят чалгата и чалгаджиите няма да ги тормозят.

те нямат приоритет, просто бавят топката и се опитват да успокоят страстите, имат някакъв спуснат план. Само се чудя защо ЗАВЕДЕНИЯТА се спотайват ???!!!

да се отказвате от бизнеса си, тогава не отваряйте. Обаче, ако искате да продължите , задължително трябва да отворите ! Иначе сте аут, и не само вие. ОТВАРЯЙТЕ !!! ВИЖТЕ В ИТАЛИЯ КАКВО СТАВА. ФИТНЕСИТЕ СЪЩО ДА ОТВАРЯТ, а да не се крият кат мишоци !!!

"Една лъжа, повторена 100 пъти , става истина, но ако изолираш хората от действителността" Знаете ли кой го е казал? Гьобелс. Лицето и авторът на хитлеровата пропаганада.

да ти казва някой дали ще отвориш или ще затвориш. И кога да го правиш. Ресторантите и заведенията да не се ослушват а да вземат пример от ИТАЛИЯ ! ОТВАРЯЙТЕ БЕ МУШМОРОЦИ, кво се криете като мишки ????

Най-не подготвения политик,дано да не е в следващия парламент и Марешки също и Борисов с чекмеджето

Какви са тия шикалкавения,мрънкане и половинчати думи. Пак другите ви виновни за нескопосаното ви управление. Значи ресторантьорите от страх не подават документи. Как не те е срам бе? За да обезщетите затворения бизнес имате хиляди изисквания и търсите причини да не дадете помощи. Щом сте затворили заведенията и не могат да работят, задължително на всички затворени държавата трябва веднага да им опрости наемите и помогне финансово. Защото те не работят не по тяхна вина. Затова си пратиха персонала на борсата, но имат още разходи като наемите и са от месеци без никакви доходи. Франция плаща 80процента от заплатите ,дава им помощи и хората са схокойни дакато отворят. А ние само философствате, а милионите ги дадохте на колекторска фирма, на фирмите на Домусчиев и свързани с властта. Другите фалират по ваша вина, некадърни,алчни, корумпирани и нагли управници. Само истински съд ще ви управи вас.

Аз предлагам протестът на ресторантьори, собственици на нощни клубове и дискотеки да се състои в предлагане безплатна храна и пиячка в центъра на столицата, което подкрепям с две ръце и едно гърло!!! А иначе, затваряне завинаги и конфискация !!!

Гербава измет!

е сега ви се отдаде възможност да принудите хората да фалират и да почнат да продават. Спестяванията на Българите не им даваха секунда спокойствие на управляващите, непрекъснато брояха, колко пари има в банките. Сега вече ще могат да разпродадат България до паоследното винтче, болтче и тухла за безпари....

Защо не направите като в Италия ???? Какво чакате още, ОТВАРЯЙТЕ !

Този какво работи..............някой знае ли..........

Какво да работи, той не е специалист по нищо...

Gugnelid

Крепи го на Борисов и се явява по медиите, когато има да яде пердах, за да не се излага Борисов.

до всички ресторантьори и потърпевши от безкрайните мерки : кажете дата за протест революция и да ги пометем веднъж и завинаги!!! тези загрижените за нашето здраве искат да ни уморят от глад и от дългове!!!влизането в нашата Капитолия е неизбежно!!!!

Никаква загуба че ще фалират 2-3000 кръчми. Тия са най-шумни и нахални. На други места се търси работна ръка-за полезни дейности.

.....да ви яде с мръсните прибори, ментета с палмово масло и храна с минал срок на годност. Бил съм в тоя сектор. Знам им гнусотиите

ИБРИЧЕТО НА ТИКВОН СЕ ПОЯВИ НА ХОРИЗОНТА.БРАВО ДОНЧЕВ ,БРАВО,ИМАШ ДОБРЕ ОТ ТИКВОН.

Разходете се по улицата и ще видите мащаба, всяко второ помещение се дава под наем, чудя се на Моловете как не са скочили, там постоянно се изнасят магазини. Сега някой ще каже че не му пука, ама скоро на всички ще им запука, защото компютърните специалисти, работят във фирми които имат договори за поддръжка точно на такива марки които намаляват капацитета си а от там и нуждата от поддръжка, ама нали си си на топло и днес си добре. Да не говорим за заблудата как като ни отворят всичко ще тръгне изведнъж нагоре, ще са нужни години защото големите фирми са предпазливи и никой няма да се юрне да се разширява веднага.

Gugnelid

Моловете мълчат, защото още се крепят на наеми от дългосрочни договори. Освен това са собственост на "наши хора" и на тях им се помага. Жена ми работи в магазин в мол и е в неплатена - кандидатства за помощ от онази "24 лева на ден" и Сачева й отказа. Без основание, без обяснение - просто отказа. Същата е работата с всички помощи на герберастите - обащеват, надуват фанфари, но не дават.

Май ГЕРБ мислят предизборно да форсират пандемията и по изборите да си правят разни врътки. Голям праз че ще измрат 5-6 000 човека

https://dnes.dir.bg/na-fokus/lokdaun-v-germaniya-semeystvata-iznemogvat-fatalni-posleditsi-za-detsata За цитиращите Европа, и как там били по-умни и дисциплинирани от нас.

Не посмя да каже по какво причина огромен брой заведение не са поискали държавна помощ по мерките на правителството.... Те не били свикнали да разчитат на държавата...мънка Дончев,журналята настояват.... други причини... Ами вика Дончев може би малко ....с едно пръстме на единия крак са малко в сивия сектор и се страхуват да подадат документи поради проверки. Ние обаче продължава дончев изобщо не сме милили по този начин....да правим проверки. Браво Дончев! Браво! Евала на такъв управленец! Важно е да не протестират, а и парите които раздавате не са ваши, нали?????

Само вземи помощ и тогава ще видиш кой каво е мислил , а пита ли се някой защо фирмите ги е страх, защото администрацията действа като репресивен апарат , който има таргет за написани актове, представяте ли си имат заложени глоби, тоест ти работиш за да повишиш резултатите си и те също, трябва да пишат актове и да се натискат да го правят. Е какво повече да си говорим. Няма луд да се набута в устата на вълка, винаги ще ти намерят някоя кирлива риза, да не говорим какви регулоции са въведени, които даже и да искаш няма как да спазиш защото за някой дори и не знаеш. Пълен абсурд, сигурен дъм че от отпуснатите пари ще се отчете огромен излишък, или ще се раздадат на приближени.

Чака се нотификация от ЕК за изплащане на помощта за затворения бизнес - др. Дончев разтяга локуми, мутрата лъже , а положението е просто катастрофално !!!

Разделяй и владей. Това е динственото което постигате с тия мерки, И този похват обслужва управляващите.

Става въпрос за пари, но тези пари отиват в бюджета, а бизнеса само ги помирисва. Какво сте скочили срещу хора които се хранят от този бизнес, стоите си в къщи и чукате на клавиатурата, но не осъзнавате че някой от вас вече нямат офис в който да се върнат, работите вместо до 18:00 до колкото имате колове, и не осъзнавате че и вашата работа скоро няма да я има защото роботите за реалния бизнес, няма как да ви има ако няма реален бизнес. Утре ще ви освободят и ще отидете на бюрото по труда ама там пари влизат и от заведения и други бизнеси които са засегнати. Всичко трябва да отвори който не е изкарал вируса да си стои в къщи останалите да работят защото банките и колекторските фирми събират пари от хора които в момента не работят. Оказало се е че банките трябва да си събират парите независимо от пандемията защото били застрашени, а другите затворени , те нямат никакви нужди и не са застрашени, ВСИЧКО Е ЗА ЕДНИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ , това е положението даже си го казват ако можеш да си извлечеш нужната информация.

Предлагам, вместо на медиците да пляскаме на рестораньорите , хотелиерите, авиопревозвачите и т.н. професии дето седят гладни и се депресират за бъдещето си, докато Провителството облекчава работата на 230000 здравни работници!!! Обърнете внимание на бройката ,която е взета от думи на здравния министър за подлежащи на ваксинация на първа линия!!!

Поне до средата на март да са затворени абсолютно всички увеселителни дневни и нощни заведения! На кому са нужни точно те, с тази извънредна обстановка. Дискотеки, нощни заведения, барове дневни? За мутри и мутреси, криминални типове безработни и наркопласьори!

Предлагам от солидарност всички, включително и докторите да взимат по една минимална заплата за да сме по-искренни в желанията си!!!!

Само да те информирам, че фашистикет режими отдавна бяха отречени. Но страхът, с който ви заразуват по медиите , ще ги върне. И то ще ги върне, защото вие си го искате. Искате да бъдете ЗАТВАРЯНИ. Затворисе ти, кий ти пречи, но превръщайте домашния арест на невинни хора в норма.