Токът поскъпва от 1 юли, прогнозите са за 1.89%

Това са намеренията на КЕВР, а окончателното решение ще се вземе през юни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както винаги и по традиция мафията в Б-я винаги печели. Но ако разрешат балансови електромери и всеки си сложи на покрива фотоволтаици поне 2 Kw то през деня ще отдава в мрежата поне 15Kw. Вечер ползва и ако надвиши подаденото плаща ако не надвиши не плаща. Така решаваме и въпроса с екологията. Тецовете през деня ще замърсяват по-малко.

BRCK

АБе що потребителите трябва да плащат предварително инвестициите на ЕРП тата? Каква е нормата на печалба на ЕРП-тата?

Който не е доволен , пред Парламента ! Никакви странични оплаквания !

Който не е доволен , пред Парламента ! Никакви странични оплаквания !

За какво ни е , НЕК , БЕХ , ТЕЦ и ВЕЦ / на Р.Овчъ., и И. Костов/ , КОРУМБАШЕВЦИ , и Кадиевци / на Кадиев съпругата /.... Токът трябва да стане 5 пъти по-евтин ,....МИНИМУМ !Ако ги няма горе изброените пиявици ,....ЗАЩО ? Защото ЧЕЗ ли бе виновният ? От оборот на 100 лева , ЧАЗ прибираше само 90 стотинки , а ОСТАНАЛИТЕ до 100 лева / се ''усвояват '' от горе изброените ....

на простата рая: Какви са икономическите условия за поскъпването? Или понеже дигаме пенсиите с 3.8%, с тоталното поскъпване на храните, горивата, тока, парното и водата им вземаме глътката въздух, от която те имат нужда!

Нали вдигат пенсиите с 5 лева !

Управляващите са виновни , защо позволяват ? Явно и те са на ДАЛАВЕРА ...

Управляващите са виновни , защо позволяват ? Явно и те са на ДАЛАВЕРА ...

Малко ни е. Като сме такъв заспал народ, друго едва ли заслужаваме.

Schilo

Честито

Бай Иване, мама ти мръсна!

РАЗБОЙНИЦИ ПЛАДНЕШКИ ОБИРДЖИИ ! За какви 1.89% се говори ? На всички е ясно , че няма да са 1.89% , а над 5 % !!! И какво се получава , вдигат ти пенсията с 5- 10 лева , а в същото време ти отнемат 30 лева , или 50 лева , тъй като веднага ще се възползват и парно и вода , и горива ... ДЕ Е КИРО НА КИРИЯ , НЕЩАСТНИ ПРИМИТИВНИ УПРАВЛЯВАЩИ ?

Наистина си гола вода. Не би било лошо поне малко да се образоваш.

Г-н нещастник , вече 28г., гледам , слушам , и на практика все това става . НА ТЕБ ЛИ ДА ВЯРВАМ , ИЛИ НА ОЧИТЕ И УШИТЕ си ?

РАЗБОЙНИЦИ ПЛАДНЕШКИ ОБИРДЖИИ ! За какви 1.89% се говори ? На всички е ясно , че няма да са 1.89% , а над 5 % !!! И какво се получава , вдигат ти пенсията с 5- 10 лева , а в същото време ти отнемат 30 лева , или 50 лева , тъй като веднага ще се възползват и парно и вода , и горива ... Д Е КИРО НА КИРИЯ , НЕЩАСТНИ ПРИМИТИВНИ УПРАВЛЯВАЩИ ?

малко е 1.89% трябва да вдигнат тока поне с 20 % ,а литър гориво за София трябва да е поне 5 лева

В коя нормална държава се плаща пренос на ток и поддръжка на енергийна инфраструктура. Това си е разход на компанията, която е инвестирала в съответното дружество. Защо потребителя трябва да плаща за разходи по преноса на ток?!

Навсякъде се плаща преноса. Както навсякъде се плаща за преноса на картофите да речем от производителя до магазина.

Стига с тези проценти, кажете колко стотинки/левета/ става киловатчаса. Аз не плащам проценти, плащам левове за киловатчаси. И да трябва да поскъпне тока и то много повече, защото е в пъти по-евтин отколкото в Гернамия, с която сме в общ пазар. Но да има и преференциална цена за ниско потребление на бедни и екологично настроени хора. Да се въведе еко цена за тока, за да не страдт бедните. Примерно за потреблението до 200 или 300 кВтч месечно на домакинство/абонат/ да има преференциална цена. Като същевременно се забрани едно домакинство да има повече от един електромер на преференциална цена. Разни емигрирали българи си инсталират у нас компютрите за печелене на биткойни, а не в държавите в които живеят, защото там тока е в пъти по-скъп. Тези компютри харчат много ток и в един момент ще претоварят системата и може да се появи недостиг. Защото у нас тока е много по-евтин отколкото в Англия, САЩ или Германия и затова им е изгодно да копаят яко биткойни у нас тока е по-евтин отколкото там. Също и за тези които отопляват огромни имения на ток защото им е по-евтино отколкото на газа трябва да се въведат европейски цени. Също така и малкия и среден бизнес, който вместо на газ, работи на по-евтиния ток. Но това не го решава Комисията КЕВР, а онези 240 мошенници, дето сме пратили в парламента и ги хрантутим и другите почти хиляда в Европейския парламент, които ни налагат понякога лоши правила, съобразени с техните, а не нашите условия и интереси.

Стига вече ГЕРБ!!! Увеличенията при ГЕРБ 1.Зелени и Сини зони и разширяването им. 2. Цените на билетите за градски транспорт 3. Винетки 4. ТОЛ такси - в очакване сме 5. Ток, вода и парно 6. Данък Уикенд 7. Натиск върху всички фирми да платят данък дивидент 8. Данък върху спествоните ни Сметки 9. Подкрепа банките да слагат всякакви такси 10. Премахване на Аналоговата телевизия и преминаване към цифрова /Така накараха за пореден път хората да си купуват телевизори/ 11. Нови лични карти 12. По в началото на мандата - смяна на номерата на автомобилите 13. Използване на НАП като удър върху всичко което мърда или се движи 14. Въвеждане на нова БЕЗСМИСЛЕНА система за Защита на личните данни /GDPR/ 15. Всяка година ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА Гражданска отговорност расте 16. Много високи глоби за разни пътни нарушения БЕЗ да има ефект върху безопасността! и много нови ГЛОБИ, Такси и правила свързани с ГЛОБИ! Това не са ни го направили руснаците или американците, а ББ! Добавяйте още! Благодаря ти ГЕРБ и ББ!

Ето пак увеличение от онзи ден!!! https://dnes.dir.bg/obshtestvo/kolko-po-visoki-ekotaksi-za-starite-avtomobili-iska-darzhavata

Защо пишеш минуси бе? Кое не е вярно? Кое не е истина или си просто един фанатичен Гербер. Очевидно си изключително глупав и неук да не разбираш, че освен теб приятелите ти и семейството ти страда пряко. Като обедняват хората около теб не ставаш по-богат. Каква е тази глупост Боже. Българските граждани няма да станат по-богати като ги товарят с повече глоби, такси и данъци, освен ако няма някаква невероятна администрация която да обслужва дребният и средният бизнес и гражданин невероятно качественно. Такова обслужване няма т.е. да грабнем още пари от населението. Това ще доведе до катастрофа или хипер инфлация, защото зад българският лев няма икономика. Факт! Благодаря Герб!!!

Е, нормално, пазара се либерализира, Гинка трябва да плати комисионните, за новите централи трябва стратегически инвеститор, а не държавни пари, удърно преизпълнихме плана за "зелена" енергия. Това са все неща, които говорят само едно, цената на тока ще се вдига, свиквайте....

OСТАВКА!

Абе не трябва ли и Чез и Соф.вода да инвестират от печалбата си,а не да се вдигат цените ?! Ако ние инвестираме с парите си за какво са ни те?!

Защо? Сигурно качество се е повишило?

Нали нямаше бе?

При този състав на ДЕКВР, нищо добро не може да се очаква.

1,89% означава 18,9%

Свиквайте. Без АЕЦ Белене цената на тока ще върви само нагоре.

То щото Белене ще е безплатно, а? Тъпир.

Глупако, ако през тия изминали години бяхме построили 2-ра АЕЦ, а не се лутахме на кого да угодим нещата щяха да изглеждат по друг начин!