Тиктакащата бомба на задлъжнялостта в България

Нестабилната икономическа обстановка прави бизнеса пасивен в плановете му, а това означава орязване на бюджетите и отлагане на планирани разширения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А щом и асоциацията на колекторските фирми( такива въобще не трябва и да има) почна да разбира от бизнес и да дава съвети....ясно докъде и накъде вървят нещата...

"Института за пазарна икономика " е сороски и там "икономистите " и "специалистите" са към 26- годишнина, който си нямат и понятие от работа в реална икономика . Тях ги интересува , само заплатата да получават от различни фондации на Сорос . Дир.бг много често ги цитира , и той ли си има дарения на Сорос , другото което често цитират в дир.бг е Дойче веле , които са информационна агенция свързана с германските служби и лансиращи германските интереси . Така и стигнахме до двата спонсора в зараждането на герб , германските служби и Сорос сега ГЕРБ се финансира от кражбите на еврофондовете и кражбите от данъкоплатците

И сега какво? Едните купуваха вили и скъпи коли, печелеха само защото не плащаха заплати и данъци, но после със парите на тези които смучеха искат да ги спасяват!? Защо не продадат някоя от вилите и не бръкнат в спестяванията а пак от парите за образование, инфраструктура и здравеопазване ще им се дава?

Каква задлъжнелост какви липси на бюджета... какво реване че нямало кой да помага. Аз съм прост работник от моя гледна точка: Шефа ми държи ниска заплатата щото така било в бранша плащал като другите да си търся по-платено място като не ми харесва. Същевремено се тупа в гърдите колко по голяма печалба имало за миналата година... ще си вземе бонуса на 5 пъти по висока му заплата от моята. От без тва ниската ми заплата държавата ще ми вземе 60-70% такси и данаци, пенсия дето няма да я доживея и прочие. Май за мен остава да си сипя една студена вода преди да дигнат водата с 30% пак.

Защо мисирките в България винаги забравят да кажат и напишат фактите такива каквито те са, но мисирките никога не забравят да си вземат "заплата" като "журналист" или "политик". ДАНЪЦИ И ДАНЪЦИ. ОТНОВО ДАНЪЦИ ВЪРХУ ТЕБ... Шепа "хора" ви взимат безусловно и постоянно над 70% от жалкия ви доход, а след това с тези пари, те плащат на други да прилагат тяхното "законно" насилие: физическо, ментално и емоционално, и то всеки ден върху теб. За този месец ще ти вземат от жалкия ти доход следните пари (в проценти): 20% ДДС + 28% данък върху дохода и задължителни "осигуровки" + 10% данък акциз горива + 10% данък други акцизи + 1% данък мита + 5% данък движимо и недвижимо имущество + още други скрити данъци, Общо 74% данъци + още други скрити данъци, ??? Данък върху данъка, данък върху данъка... Данък акциз горива е 80% и данък ДДС 20%, общо данък горива е 100%. Във всички стоки и услуги участват горива. Данък ДДС 20%, във всички стоки и всички услуги участва данък ДДС 20%, реално ДДС е данък върху данъка, данък върху данъка..., затова ДДС е реално много по-голям от 20%. Днес имаме новина - България Е АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН за 2019г.

Каква задлъжнялост бе? Аз до колкото знам има едни самолети купени без да е почнато производството им . Накрая родата на Цветанов и Борисов ще ги карат, а срещу тях безпилотни такива. Той и Мъска се е засилил за Марс ама каза, че не искал да се качва в ракетата.

Какво ви говорят бирниците на мутрата - държава: Марешки: "2 милиона българи живеят по-добре благодарение на аптеките и бензиностанциите ми." Мариан Колев, "Хиполенд": "Предупредиха ме, че ако протестирам неправилно, бизнесът ми ще фалира за 5 минути." Защо Ви ограбиха и заробиха ШЕПА "хора". Ето защо, бедността БЛАГОПРИЯТСТВА хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността ПОМАГА хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се НАЛАГА да работят за помията: физическа, ментална и емоционална с която ги хранят ВСЕКИ ден. ШЕФОВЕТЕ НА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ И ОБЕКТИ ЗА УСЛУГА, ТОВА СА БИРНИЦИТЕ НА МУТРАТА - ДЪРЖАВА Шефът на търговски обекти, на обекти за "услуга", държавни или не, те са всъщност бирници на мутрата - държава. Кой според вас ви прибира данък 20% ДДС от жалките ви доходи, а от тези доходи преди това са били прибрани от вас чрез още данъци - данък и задължително "осигуряване" (скрит данък) над 28%. Кой според вас ви прибира още и още данъци: над 80% само от данък акциз, а от данък мита, а от задължителните такси (скрит данък), глоби (субективен данък), а от данък движимо и недвижимо имущество и т.н. от жалките ви доходи. БИРНИК - Събирач на данъци в Древния Рим. Колко според вас са получавали "най-простите" работници в древен Рим, колко... ТЕЛЕШКО МЕСО ИЛИ ТЕЛЕШКИ МОЗЪК Според различни източници цената на робите в древен Рим варирала в зависимост от качеството, между 200 и 500 Денарии (лат. denarius). Преведено на днешни пари 3000 до 8000 USD. От 1/2 до 1 Denar е била надницата на един от "най-простите" работници в ДРЕВЕН Рим, с които пари едно четиричленно семейство е МОГЛО да се изхрани един ден. Една таванска стая се отдавала под наем за 3 Денарии на месец. Чифт ДОБРИ обувки стрували 3-4 Денарии. Един килограм добро телешко месо струвал 1/2 Денарий. Сравнено с 21-ви век, днес един обикновен български гражданин при капитализма ("свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) с една минимална надница НЕ може да купи един килограм добро телешко месо. От 01.01 2020 г. минималната заплата в България е 610 лв. След задължителния наложен върху теб данък и "осигуровки" върху доходите - 28 %, остават ти 477 лв., с други думи 16 лв. на ден за цял месец, а днес цената на телешка пържола (от телешки врат) 1 кг. е 22.60 лв. След последното и поредно "увеличение" на минималната заплата от 01.01.2020 г., реално българските граждани НЕ могат да си купят, ДАЖЕ и един килограм телешка пържола (от телешки врат) на ден, а "най-простите" работници в древен Рим са имали тази възможност. Явно работниците в древен Рим не са били толкова прости, както днешните български "работници" в 21-ви век, набедени сега за "граждани" - роби. Днес имаме новина - България Е АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН за 2019г.

Ножицата Реални-Облагаеми Доходи. ..респ. ТоталнотоОтсъствие на Адекватни&Ефективни ФинансовоФискални Механизми. ...то квато “държавата” - Същото И “управляващите”, че И Вся&Всьо.

tonk11

А знаеш ли, че по тази логика за цената на 1 роб в Рим сега можеш да си купиш примерно 4 телефона? Или 2 добри лаптопа? Ма то в Рим нямало лаптопи бе. Забравих. А стига глупости бе. Минималната била 650лв. Ми не работи за минимална. Намери си максимална. В Рим роби са имали богати хора дето не са работили за минимална нали?

Скоро ще видиш как се ядат телефони и лаптопи...

Под мъдрото ръководство на Простака ще се оправим.

Нерде тоя, нерде оня - Вси”наште” Все СА ЗаБоя.

Някои е казал Нищо ново под слънцето! Така е от хилядолетия затова само Господ е намерил решение на проблема! С притеснения и анализи човешки все тая душата ти няма как да ти я вземат !? Който разбира да разбира който не да търси и един ден ще намери?

премахването на Васил Божков държавата в лицето на ГЕРБ е лишила 1/10 част от населението от социален ангажимент.Този социален ангажимент и феномен като хазарта не е спрян в цял свят.Той функционира.Хората имаха тръпка да купуват лотарийни билети и да играят Еврофутбол.Дали и е целесъобразно или не е друга тема за разговор.Но това е право.Удачен или не хазарта е вид социален ангажимент.Който не е задължителен а по желание.

Доста ангро, Колега...защото - Нито СамиятБожков Нито”бизнеса”му са Изчезнали... - това НЕ е Социален ангажимент, а Би следвало да е СтриктноКонтролиран Бизнес ...и то С Съответни СоциалниПревенции ...а че Ясно#Кой ЯсноЗащо се Опитва да НЕ внесе Тези 700++М (от ДанъчниЗадължения на “изчезналия” “частен” “бизнес” на В.Божков) в Нашия Бюджет - Факт !

Говорих с един познат, който работи в строителството. Масовата заплата там е 3 000 лв. чисти. Един вдигнал цената на шпакловането, друг искал повече за тръбите, третия да не остане по-назад казал, че покривът ще по-скъп. Всички започнали работа с надеждата, че накрая ще дойде баламурника, който да вземе 30 годишен кредит и да купи за 1200 евро квадрата. Баламурникът дошъл, но се казало, че не си направили сметката, всеки надписвал и 1200 евро не стигат вече, пробвали да продават за 1400, ама пък нямало кандидати. Всеки обещал, че ще плати на следващия по-късно. Питам се какво ще стане ако банката не даде 30 годишния кредит.

Че Ще стане ТочноТова - Факт. ...та ! - РеИнженерингът+НовиятНюрнбергски.

От статистиката става ясно, че само на връзкари и ГЕРБ номенклатури са им отложили кредитите. Става дума за много голяма сума седно на човек. Около мен няма нито един, на който да са му проститли и 1 лв от вноската ил ида са му я разсрочили с 1 ден!

Хазната празна - чекмеджето пълно.

Бизнеса искал......Финансовите институции закъсали........А колко данъци платихте преди вируса бе??? В Китай данък печалба е 30%, в Зап.Европа 30-6О%- Плоския 10% данък за чужди и наши монополи и олигарси е най-голямото финансово престъпление в икономическата история на България. Че и него не го плащат.

Стига глупости! На 1000 лв. бруто заплата държавата взема 413 лв. общо от работник и работодател,което си е 41%.,да не забравяме 20% ДДС и куп акцизи по разни стоки за потребление! Това,че корпоративният данък е 10% + 5% данък дивидент,т.е. 15% не прави нещата много привлекателни както се вижда нито за наши,нито за чужди инвеститори! Калкулатор: Заплата и всички осигуровки септември 2020 Роден: след 1960г., Години стаж: 0, трета категория труд 1. Основна заплата 1000.00 лева 2. Доплащане за стаж 0.00 лева 3. Брутна сума (р.1 + р.2) 1000.00 лева 4. Осигурителен доход 1000.00 лева Удръжки върху осигурителния доход (р.4): 5. Фондовете за ДОО, включващи: фонд "Пенсии": 6.58%, фонд "ОЗМ": 1.4%, фонд "Безработица": 0.4% 8.38 % 83.80 лева 6. фонд "ДЗПО" в УПФ 2.20 % 22.00 лева 7. фонд "Здравно осигуряване" 3.20 % 32.00 лева 8. Общо осигурителни вноски (р.5 + р.6 + р.7) 13.78 % 137.80 лева 9. Данъчна основа за облагане с ДДФЛ (р.3 - р.8) 862.20 лева 10. ДДФЛ (р.9 * 10.00%) 10.00 % 86.22 лева 11. Общо удръжки от служителя (р.8 + р.10) 224.02 лева 12. Чиста сума за получаване (р.3 - р.8 - р.10) 775.98 лева Вноски от работодателя: 13. Фондовете за ДОО, включващи: фонд "Пенсии": 8.22%, фонд "ОЗМ": 2.1%, фонд "Безработица": 0.6% 10.92 % 109.20 лева 14. фонд "ДЗПО" в УПФ 2.80 % 28.00 лева 15. фонд "ДЗПО" в ППФ 0.00 % 0.00 лева 16. фонд "ГВРС" 0.00 % 0.00 лева 17. фонд "ТЗПБ" 0.40 % 4.00 лева 18. фонд "Здравно осигуряване" 4.80 % 48.00 лева 19. Общо осигурителни вноски от работодателя (р.13 + р.14 + р.15 + р.16 + р.17 + р.18) 18.92 % 189.20 лева 20. Общо разходи за работодателя (р.3 + р.19) 1189.20 лева 21. Общо вноски от служител и работодател (р.8 + р.10 + р.19) 413.22 лева

Задължен ! ...значи Ако приемем ГрандТотал Бруто 1189 - Обратно към Фиска отиват 413 ...или към 37% И ! - Въпрос : - Ако НЕ се генерира Приход (т.е. Нещо за Облагане от Работодателя) - този “перпетуум” за около 2.5 години - Се ли оказва Свършен ?

СтопКадър ! : А. Всяка Държава - Задължително подкрепя Винаги Н.В.Данъкоплатецът ! —> Е ли “бизнесът” на Вси”наште’ Данъкоплатец ?! Б. Всяка Банка - Се грижи Нонстоп ЗА СвоятаСобствена Наличност+Съобразност ! —> Са ли “наште” “банки” Банки ?! В. Всеки Бизнес - Си Гледа Бизнеса, т.е. НЕ допуска Неизплатени Задължения !, и то И Към него, а И От него ! —> Са ли “бизнесите” на Вси”наште” Бизнеси ?! ————- НЕ се шегувам, Колеги ! - РеИнженеригът+НовиятНюрнбергски !

разкажи им за двустъпковата!

Имотния балон се спука! ГЕРБ и Банките са на дъното!

Артекс - Е на #Кой ?! Екзекутивните из Всичките “наши” “банки” - Е на #Кой ?! “Собствениците” на “наште” “бизнеси” - Е #Кой ?!

Във България си добре ,ако имаш парче земя до клозета на двора и там садиш лук чесън и помодори! Ако имаш стадо кукошки и няое друго оклоюавяло кучи да ги пази от нагли цигани. ОСтаналото е наред.

Откъде накъде колекторски компании. Стига рекетьори на пазара. Банките да си отварят очите като дават кредити и да искат обезпечения. Значи, на ти 10 хил.лв. като на приятел и след това колекторска фирма. Борците и милиционерите трябва да се изхвърлят от пазара. Р. Радев казал, че мерките са в полза на заетостта, а не на компаниите. Още ли да ти дават бе, Говедо? Разбира се, трябва да се подпопомогне заетостта но и това е утопия. Съвет: Не харчете за глупости, не работете без ясен трудов договор и изисквайте документ с подпис от длъжностно лице и печат на фирмата, когато получавате заплатата в брой. Разбира се, с маркиране на сумата за получаване

ББР наляха 75 милки в техните си мутри-бирници. Сега ше си избиват парите от тез, с малкото дълг, умножен със смена на правилата. ХУБАВОТО Е, ЧЕ ЩЕ ГИ УБИЯТ. ЗЕМИ КРЕДИТ ,ДЕ?

Никаква криза няма, виждам около мен мазни и нахилени консуматори с обезумели очи и треперещи харчещи пръсти... Заведенията ще се пръснат по шевовете, плюскат като за последно пред отрупани с мръвки и салати маси и поръчват цели бутилки вина и ракии - от скъпите. Купуват всякакви жилища-кимизарници, за каквато цена им кажат. Трафик и задръствания даже и по селските пътища и провинциални градчета.От Бургас до Созопол се пътуваше 2 часа през август?! Каква криза, какви пет лева.

GMO

Тиквата си е добре с шкафчето и милиардите...

Глупости на търкалета! Бою рече, че държавата процъфтява и че с 500лв. може да се живее. Не му подливайте вода с такива статии!

Чакайте да видите бомбата как ще хвърли всички във въздуха ако дойдат червените разбойници на власт.

Че те кога са си тръгнали от властта. По голям комунист от Борисов има ли? Четете бе хора.

А, що чакате от правителството, те са бити карти. Чакайте от Триото, пРезидента, или от арменския поп!

Банките раздават кредити като обезумели. Народа граби. Сега разглеждах коптор на 60години,не в топ център за 90000e около 50м2страшна мизерия.Имали оферта за 82000евро.ама собствениците искали повече. Криза а.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/countrypricerankings?itemId=105 Тук се вижда по-добре - класация по чиста заплата, след данъци. --------- Нищо не се вижда! Линка ти не работи!

Майор... Да не си генерал ти бре? Посерко!

Да не си се объркал бе, момче? Щото в страната останаха само пенсионери и малко деца, живата сила изтича със скорост 50 000 бройки за година. ---------- Бе те изтичат ама изтичат на Запад не към кенефа ви любим на путКин, нали! Ей ги и форумните копейки-гниди ака47 и сезарРУ мият чинии в Канада, не са заминали за любимата си раССия!

БВП на БГ за 2019 - 118.669 млрд лв. Бюджет - приходи - 47,8 млрд лв. Колко са данъците?

Аз виждам затворени ресторанти, хотели, павильончета...по морето се веят найлони зад празни витрини, по заведенията няма почти никой. Бабките, които дават жилища и магазини под наем висят по плажовете, и крякат "как са надявали да спистят ини 1000лв на месиц, ама тръгнали на лошо работити".

Глупости ! Бойко ни каза ,че нещата в България са отлични !

Не за България ви говори Бойко, а за Пунта Мара...цял свят знае, че в паралелната реалност на ПМ всичко цъфти, връзва и плододава непрекъснато, 365 дена в годината.

СКОПО, бантускотове! Руския фуй радев с кльопналите уши ще ви оправи!

За да получаваш 1000 лв. чисти, работодателят плаща 1532.50 лв. Колко са данъците? След това, когато купуваш около 20% е ДДС, отделно са акцизите и т. н. Ниски ли са данъците в БГ? Голяма част от Азиатските държави са с много по-ниски общи данъци от БГ, което си личи и по икономическото развитие.

Най-бедната в ЕС по-богата от всички в Евразия! Средна нетна месечна заплата в евро: България - 538 евро Русия - 512 евро Сърбия - 508 евро Северна Македония - 436 евро Казахстан - 351 евро Турция - 345 евро Молдова - 302 евро Азербайджан - 295 евро Украйна - 288 евро Беларус - 277 евро Армения - 249 евро Източник: List of European countries by average wage https://tinyurl.com/qbn8guk

В Бантустан викаш всички ръгат суджуци и прокарват с ока вино? Да не си се объркал бе, момче? Щото в страната останаха само пенсионери и малко деца, живата сила изтича със скорост 50 000 бройки за година.

1300 са, не лъжи!

Нестабилната икономическа обстановка прави бизнеса пасивен в плановете му, а това означава орязване на бюджетите и отлагане на планирани разширения - това е гнусна лъжа!!! Всичко при нас е много стабилно, инвестициите нарастват непрекъснато, всеки ден се открива нов завод, народът се чуди къде да си харчи парите - благоденствие !!!! И всичко това благодарение на ББ / Бог Бойко / !!! Амин !!!

Колкото и да се напъваш за ирония, си много по-близо до истината, отколкото предполагаш. Много бързо забравяте какво е застой. Но нищо, като дойде БСП, пак ще се сетите какво беше при тях.

Банките не отчитат проблем, защото проблем няма. Просто делът на сивата икономика е голям и официалните данни са едно голямо нищо. Статията е отвратителна и не знам какво друго цели, освен всяване на паника. Като се се изключат 1-2 отрасъла, основно туризма (и то не в силния му сезон), никоя друга сфера не пострада. А доста, като дори отбелязаха невиждан ръст. Аптеки, шивашки, куриерски служби, онлайн магазини, включително рестотранти с доставка и т.н., всичко е във възход. И не се връзвайте на приказките за провален туристически сезон. Някои хотели прецениха, че "фалитът" им е по-изгоден финансово. Но хора имаше. Който е ходил на море, много добре знае каква гъчканица беше.

А личната задлъжнялост? Бързите кредити? Ще реват много хора ...

Време е да се банкрутира масово. Не може апартамент кутия в областен град да е 100 хиляди и нагоре, а в София 200 000 и нагоре. Карат се масово джипове и коли за над 70 хил лева, ходи се на барове и човек оставя по 100лв за средна консумация. Какво е това ние Монако ли сме?!?

Монако ли ? Там е средно умерено .

Надявам се още тази година да настъпи Видовден и българи заменят евреите с техните потайни масонски ложи ("П-2", Личо Джелли), в едно вече прозрачно управление на България с условия за просперитет на всеки един неин гражданин. ( Licio Gelli ; 21 април 1919 г. , Пистоя , Тоскана , Италия - 15 декември 2015 г. , Арецо ) е италиански финансист, предприемач и писател. Най-известен с ролята си в забавянето на разследването на терористичната атака в Болоня (1980), в скандалите с ложата P2 ( Propaganda Due , 1981) и с банката Ambrosiano , в която са замесени мафията и банковата система на Ватикана (1982), както и отношенията с латиноамериканските диктатори от 20-ти век .

минусът ти е заявка за мястото където има вечен плач, скърцане със зъби и Танталови мъки. Това ти си избираш, и правото си е лично твое за да го получиш.

Боговете обрекли Тантал на вечни мъки в подземното царство (танталови мъки). Наказанието на Тантал било да стои до шия във вода и над главата му да виси отрупан с плодове клон, но винаги когато се пресегне да пие или хапне, водата и клонът да се отдръпват и той все да остава гладен и жаден.

Хазната е празна, Чекмеджето е пълно.

Това е резултатът от 31 година "демокрация" в България и 32 години действие на правителствената "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД".

Тази статия е писана от напълн болен изватен мозък .

Данъците са само 10%. Ако някой ен може да ги плаща по-добре да не се захваща с бизнес. Здравните и социалните осигуровки са лични. Нали искате да ви лекуват и да ви плащат пенсии?

Дрън-дрън - за да получаваш ти 1000 лв. чисти, работодателят плаща 1532.50 лв. Колко са данъците? След това, когато купуваш около 20% е ДДС, отделно са акцизите и т. н. Ниски ли са данъците в БГ? Голяма част от Азиатските държави са с много по-ниски общи данъци от БГ, което си личи и по икономическото развитие.

системата е тотален кенеф.

Белото ти е вкиснало мозъка.

Българина винаги е доказвал ,че когато е имал собствена държава се е провалял! Под османско робство ,поне османският аскер ни е запазил да не ни исзклят унгарци сърби и власи и да ни вземат териториите ,а остатъка от населението да направят роби@

Психото дава консултации