ТЕЦ „Марица Изток 2“ ще доставя електроенергия за бита след настояване на синдикатите

Целта ни сега е да не допуснем допълнително увеличение на цената на тока за бита, затова ще преговаряме с КЕВР, каза енергийния министър Андрей Живков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко пъти да обяснявам, че трите теца в Маришкия басейн горят едно и също гориво... въглища и имат сяроочистващи инсталации работещи на един и същ принцип използващи варовик, с около 97....98% очистване а някой колеги тук продължават да пишат и вярват за писанията срещу тец марица изток 2, че замърсява повече . Не колеги и трите теца замърсяват еднакво. Даже американските замърсяват повече в момента защото работят много повече. Моля тези които хабер си нямат от тец да не коментират защото са смешни. Истински се забавлявам с тях.

ТЕЦ „Марица Изток“ дори бе включен в Книгата на рекордите на Гинес от 2000 г. заради значителното замърсяване със серен диоксид. В категория „Опасности и бедствия“, раздел „Екологични катастрофи“ централата е записана под заглавието „Най-голямо замърсяване със серен диоксид“, а цитираното количество е 350 000 тона годишно, изпускани в река Марица

Колега, знаеш къде е коритото на река Марица и къде е ТЕЦ марица изток 2. Я разгърни картата на България преди да вярваш на това което пишат платените журналистчета.

Река Овчарица приток на река Марица. МОже и Гинес он лайн да прочетеш

Един колега по надолу правилно написа, че всички до тук хабер си нямат от физика а още по малко от електроенергетика. Колеги, лошото а може би хубавото при тока е, че се произвежда на момента. На повечето тук не им е ясно, че при тока не е както при сиренето...като свърши ще изчакаме да заредят. Да ама при тока не е така.... малко да свърши някъде, може да спре цял квартал, цял град, половин България а дори и разпад на цялата електроенергийна система и то за дълго време . Така, че не си мислете, че е толкова лесно да се спре определена мощност и то точно като тец марица изток 2. И никога ама никога не си мислете , че ако го спрем цената на тока ще тръгне надолу. Няма как да стане. ЗАПОМНЕТЕ ГО.

Да благодарим на онези бюрократи от Брюксел, че заради тях ще плащаме най-скъпия ток в Европа. Заради малкото работещи мощности на ТЕЦ днес цената на българската електроенергия постави нов рекорд! Ако не трябваше да плащаме измислените въглеродни квоти, цената на електроенергията от ТЕЦ МИ2 щеше да бъде в пъти по-ниска и предприятието щеше да е печелившо както до преди няколко години.

Po-skoro da "blagodarim" na Kostov za amerikanskite tsentrali i na gerb za lipsata na preferentsialni kvoti za co2 na Maritsa Iztok 2. I na Jivko po printsip. Ako stanat 100 eur co2 kvotite e debilno MI2 da bacha za t.n. reguliran pazar. No s tezi 'eksperti' pri slavi tolkoz. Inache podkrepiam ITD.. Prosto v energetikata tolkoz mojem.

Затваряйте тези хрантутници. Соця там е жив. Никой не работи а всички ги субсидураме с пи 3к заплати

Манолов от Подкрепа има тьрговско дружество на НОИ-Профилактика и рехабилитация (балнеохотелите). Те се помещават в сградата на Подкрепа! Мошеник!

ама защо фъфлещото иван иванов не е изчегъртано от КЕВР??? защо по дяволите това нищожесто седерастко, и малоумно и корумпирано мекере

Всички Синдикални Лидери имат ВЕИ - кога Прокурора ще се заеме с тях ?

Има ли сме синдикати? Досега що мълчаха на хранилката ли бяха?

да под шлифера бяха двамцата убавци

Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци... Вече РАЗБРАХМЕ че Боклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца... На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Боклук Б.Б. давал БГ паспорти на маймуни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, негри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязят да гласуват с маски !!

Какви са тези арабски маски ?

Не става ясно за какви арабски маски става дума . Явно ,че някога си изпуснал сапуна в арабски хамам !

Чета коментарите и се питам - само идиоти ли коментират тук или герберасти или и двете на куп ?!?

Не ви искаме енергията от тоя крадлив ТЕЦ

А ток от къде? Турция? Ще почакаме докато построят руската АЕЦ! Пък нашия реактор за Белене който сме си го купили да си го пазим, че да го показваме на поколенията.

Бас----тун, ще спрем да изнасяме евтиния ток и тая смрад наречена ТЕЦ да отива в историята.

Абе ти май живееш още в епохата на соца.. вече нямаме евтин ток да изнасяме! Имахме, ама вече нямаме! Сори!

Всички коментиращи до тук , имат 2 по физика ,и никога не са припарвали до ТЕЦ.

Въпросите за енергийните източници, дългосрочното енергийно планиране и цените са задължение на парламента и изпълнителната власт. Затова се провеждат избори. Това не се решава от помиярите нарекли себе си синдикати.

ЗАКРИВАЙТЕ тоя ТЕЦ,за да падне цената на тока, а не слешайте "синдикатите"

Цената ще падне,като се предоговорят всички договори с ВЕИта-та,както и договорите с КонтурГлобал и АЕС Гълъбово.

А кой ще плаща ?

Тая гербаджийска подлога сънува синдикати...

Ще хрантутим дебилите от Мариците -затънали в некадърност и корупция.Десетки години крадоха и със задниците си и всичко там е в окаяно състояние от неизгодни договори с наши фирми.Да не говорим , че пепеляка, който горят отделя толкова вредности , че жална ви майка ако трябва да го дишате.И цялата работа за да хрантутим няколко хиляди клатикурци с раздут щат до небето.Затова -на свободния пазар и ако могат да оцелеят-добре.Ако ли не-закривай.

"Над 40-годишен ядрен реактор отново бе пуснат днес в действие в Япония. Това се случва за първи път с реактор на такава възраст, откакто страната въведе нови норми за сигурност след катастрофата във Фукушима през 2011 г., предаде Франс прес, на която се позова БТА. ..Японското правителство е благоприятно разположено към възстановяване на атомното енергопроизводство, целящо да намали голямата днешна енергийна зависимост на архипелага, а също и да бъдат постигнати новите и амбициозни цели за намаляване на емисиите на карбонов диоксид до 2030 г. и установяване на въглероден неутралитет до 2050 г." А ние си имаме чисто нов платен реактор на склад ама не смеем да го пуснем че САЩ не дават! Е те затова ще си плащаме скъп ток и ще дишаме прах и дим от ТЕЦ овете на въглища! Поне визите да ни бяха махнали гадовете мръсни!

В България никога няма да се произвежда ефективно вятърна и слънчева електроенергия. За сметка на това производството на ядрена електроенергия е 5-6 пъти по-евтина от производството на вългища от ТЕЦ Марица. Това безобразие да продължаваме да ползваме ТЕЦ Марица и в същото време ни обясняват, че АКО ползваме ТЕЦ Марица, крайната цена ще е по-висока е потресаващо!

Ми що японците не разчитат на вятър и слънце, а си рестартират атомните централи?

"И сега сам по себе си комплексът е поставен на колене и то не с много голяма доза справедливост", отбеляза Пламен Димитров, като по думите му в един момент точно най-нужната - ТЕЦ "Марица Изток 2", ще се окаже и най-задлъжнялата централа. Според президента на КНСБ това се дължи на грешни решения в годините назад на КЕВР и на ръководството на Българския енергиен холдинг. Най- сбърканата синдикална система света е в България. Този синдикален Бос, нарочно не пиша лидер или председател, къде беше през годините назад, нека безпристрастната журналистика да разследва каква синдикална структура има в Мини "Марица Изток"? Каква е ролята на Синдиката!? Защо досега мълчаха!? Удобни ли бяха КНСБ за ГЕРБ и обратно!? Пламен Димитров трябва да бъде рамо до рамо с Борисов, когато сменят прокуратурата - за престъпно мълчание и бездействие. Синдикатите са гнилите греди в стрктурата на държавните предприятия. Всички синдикални лидеи по места са най-корумпирани и/или мързеливци, но със защита от уволнене.

В момента плащаме най-скъпия ток в цяла Европа! 128 евро на мвч. Германия 95 евро мвч, Франция 89 евро мвч, Испания 86 евро мвч. Какво увеличение, вие сте за бесилото!

За бесилото са тези които спряха Белене и Южен поток! Бат Бойко, Трайков, Орешарски и Костов за даването на американците тези ТЕЦ ове! Докато не обесим няколко такива няма да има оправия!

Кога ще се изравнят със земята тия генератори на огромни количества сажди и прах ?

Защо Синдикатите искат БГ Домакинствата да плащат висока цена за ел.енергия ? Къде е уловката и корупцията ?

Защото средната заплата в ТЕЦа е 3-4000лв. и Синдикалния членски внос е в джобчетата. Къде бяха Синдикатите назад в годините да изготвят стратегия за преструктуриране. За привличане на средства по европейски фондове. Да сигнализират общественоста какво предстои за да се търсят начини и мерки. Но не, беше удобно с ГЕРБ да си гугукат да се ползав Синдикатите с някои лични облаги и т.н.

Защото държавата трябва да плаща глоби за въглеродни емисии! Аре малко интелегентност да проявим и да се пообразоваме вместо да задаваме тъпи въпроси!

Таксите за въглеродни емисии ще се поемат от държавните фирми, т.е. пак са за сметка на всички нас Сметката е за всички, за да останат да работят всички заети в ТЕЦ-а, защото е социално отговорно спрямо тях.

А кой ще плаща за въглеродните емисии? Само да припомня какво казваше Борисов преди Хилари да дойде и да му се скара: "Да разбира се, ще строим "Белене", как няма да го строим?", заяви премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви. "Имаме две условия - 51% държавно участие и да не даваме ние пари", заяви премиерът. На въпрос съгласен ли е цената на централата да е 6,3 млрд. евро, както настояват от "Росатом", Борисов отговори: "А като не даваш пари, какво те интересува каква е цената? И имаш 51%?". Спряха ни Белене, спряха ни Южен поток и сега плащаме скъпо и прескъпо! Поне визите да бяха махнали, да ги и у съюзниците!