Теменужка Петкова: Без Русия АЕЦ „Белене“ не може да има

Ще трябва да нотифицираме Европейската комисия за промените в проекта, призна министърът на енергетиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде сега. Който иска да си прави атомна централа, да си я прави у дома си. И да си носи рисковете там. Имаме очевидно правителство от антибългари дебили. Какво се случи като дадоха на чужд инвеститор САЩ ТЕЦ Марици. Простичко, съдраха ни по две кожи от гърба и ни продаваха тока на двойна цена. И сега, след като го играхме това, ПАК ще дадат АЕЦ на чужденци. Абе, тия малоумни ли са. Нали щом я построят централата, веднага ще почнат лобитата да обявяват колко е остаряла и опасна АЕЦ Козлодуй и че трябва спешно да се затвори. След което вече новата АЕЦ и по три кожи ще сваля от гърба ни. А блокиращите квоти и миноритарни ппроценти и Златни акции на държавата, какво се случва и как се пазят, демонстрираха ни Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Иво Прокопиев. Трима антибългари и ни разказаха играта. По всички книги и учебници ясно си пише: загубиш ли енергийната си независимост, губиш си и независимостта. Пари сме нямали. А имат милиард и половина да дадат за скъпи играчки на американската военна промишленост, а да си осигурим енергийната независимост сме нямали пари. Разбира се всичко се случва в правителството с любезното съдействие на група Патриот, които вече се чудя, защо се казват така.

Тази Теменужка Петкова когато проговори и много често ме обземат съмнения - това руски министър ли е или български ?!?!

ще построите бомбата и това е.... обещайте ни рая като путкин..... джуджето остарява и ще ликвидира планетата...щом не е жив няма нужда от Свят.... все имаше ръководители сесесере, но такова чудо

Senator1

ще се промени името на обекта и така становището на Петкова остава да виси във въздуха.

То без Русия не може ,но като чуя Белене освен концлагер друго не мога да си представя,както и земетресението в Свищов,а Беленето е на 10 км оттам и в ръкава на Вранча!Вранча никой не я пита и глупостите продължават защото Р.Овч. ни набута с два реактора без договор за централа!Ако имаше договор,въпреки,че точно Овчаря е най неподходящ за такива дейности,все пак щеше да е ясно какви пари,а не отзад напред и обратно и пак в кръг!За Козлодуй 7 блок,обучени кадри,не е сеизмичен,както Белене ,изобщо го забравиха,и пак тъпчат на едно място като шугави!

Senator1

По шосето белен е на 27 километра от Свищов, а по Дунава-на 18 км.

Споко, никой няма да иска да инвестира в Белене. Всички само искат да го строят, ама никой няма да извади пари от джоба си, защото няма да си ги върне.

Попитайте я на кой е счетоводителка, преди да и давате думата.

Българската енергии на система тази зима изнемогва поради липса на енергия. Белене е жизнено необходима.

Руснаците ще строят АЕЦ Белене. Срещу 30 милиарда Евро. Друг вариант няма. РУСИЯ ГО ЗНАЕ И ЗА ТОВА СИ ТРАЕ. КОГАТО ИСКАХА ДА ГО ПОСТРОЯТ ЗА 3.6 МИЛИАРДА ОТ КАЗАХМЕ ПОНЕЖЕ СМЕ МНОГО УМНИ.

Няма да строи нищо, ами ще го духа!!

закриване и разстрел.

Аре махай се Теменужке, ясно е че си назначена от руския посланник на тази работа. Не лъжи хората с тоя "корупционен гьол" по думите на вожда ти!

Теменужке,стегни си куфара за Москва и не се връщай никога.

Нямаме нужда от нова АЕЦ, поставете реакторите, които платихме в Козлодуй.

Има няколко варианта за ползване на доставеното оборудване освен БеляНЕ, но врътката е, че пусково-наладъчните работи трябва да се извършат от производителя на оборудването или оторизирана от него фирма, защото иначе се губят гаранционните условия. Руските тарикати знаят, че нямаме печеливш ход и спокойно си кютат.

Министърката казва, че без тях не може, тогава те да си ги монтират. Както Костов, щеше да продава Нефтохим на този, на онзи, но се оказа, че не може на никого другиго, освен руснаците.

Хмм, това не го чакай от "братушките", защото означава да си плюят в сурата за гафа с Беля-НЕ

Нито един лев вложен в Белене няма да се изплати обратно. Защото ако случайно при тази сложност на строежа и корупция бъде пуснато най-рано до 2030г, ще бъде затворено като морално остаряло много бързо. Да се твърди, че ще работи 60 години до 2090г. е смехотворно.

АЕЦ Белене е РУСКИ ГАФ, защото некадърниците са проектирали грешно централата върху тиня и по тази причина навремето ПОЛИТБЮРО на БКП спря строежа, въпреки че беше обявен за НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ... Има няколко варианта за ползване на доставеното оборудване освен БеляНЕ, но врътката е, че пусково-наладъчните работи трябва да се извършат от производителя на оборудването или оторизирана от него фирма, защото иначе се губят гаранционните условия. Руските тарикати знаят, че нямаме печеливш ход и спокойно си кютат. Всички държави от региона започват ударно изграждане на нови електро-генериращи мощности. Скоро няма да има на кого да продадеш ток и по тази причина енергомафията иска за последно да открадне колкото се може повече от АЕЦ Белене. В доклад на министъра на енергетиката, развитието и опазването на околната среда на Сърбия, Зорана Михайлович, са изброени подробно всички предстоящи обекти за електропроизводство на Балканския полуостров.

Senator1

Много едностранно мнение.Нямало на кого да се продава ток. Ами защо да се продава, като може да се въведе безплатен ток за населението.По някакво квота/за фирмите най-вече/

goose

Всъщност проекта важен само до толкова, до колкото авторите на големия енергиен шлем да не се налага да връщат предварително прибраните комисионни ...

Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота! .... Ама това беше през 1877 година, възможно ли е да е така и сега?

Не, чиче, не е възможно, Америка сега е на мода, също и ЕС, Япония, Китай и Южна Корея. Песничките за Русия не ги знаят никъде освен в Беларус, Русия и България. Сърбите даже си пеят само сръбски песнички