Тайван ще произвежда полупроводници в САЩ в замяна на защита

TSMC, чийто световен дял при чиповете е 55%, строи втори завод в Аризона

Обратно в новината

Коментари - Тайван ще произвежда полупроводници в САЩ в замяна на защита | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще работят, и гъз ще целуват. Ама още известно време само, после марионетките ще бъдат изритани а Тайван ще се върне в Китай

"после марионетките ще бъдат изритани а Тайван ще се върне в Китай" Бъркаш се Ще мине време и КНР ще се върне в Тайван. И цялото това нещо ще се казва Китай. На практика КНР е временно озурпирана част от Китай от комунистическата партия. Автентичния Китай е Тайван! Така че .. интересни времена предстоят! Но не и за путлерските тролове като тебе!

Американски фирми са основни производители и доставчици на машини за производство на чипове. Има една единствена фирма в Холандия която произвежда една от машините нужни за производството на чипове. Американците има алтернативи на нея с по-малка производитвлност но много пъти по евтина. Практически Америка е ексклузивен доставчик на машини за производсто на чипове и от там и пълен контрол върху производството. Освен това Америка отработва процеса как да се произвеждат чиповете който се лицензира на Тайванците. Тайванците са просто изпълнители, нищо повече. До преди 25 години Америка беше и почти ексклузивен производител на чипове. Причината да се преместят в Тайван беше значително по ниската цена и лесна логистика. Тогава в Тайван започна да се сглобява и голяма част от хардуера но основно беше ниската цена. Но към днешна дата, това решение се оказа стратегическа грешка тъй като не се е предполагало за амбициите на Китай към Тайван както им ролята на тези технологии в днешния начин на живот. Това се отчело като грешка и сега Америка си взима обратно производството като дава възможност ТСМЦ да си запази позициите. Интел и други фирми също строят чисто Американси фабрики и след 5-10 години най-новите технологии ще се произвеждат в САЩ. А възхода на Китай може да бъде спрян само за 1 месец като им спрат достъпа до нови технологии. Затова Тайван няма да бъде нападнат от Китай особенно като вече няма да има монопол върху производството на чипове.

Готви се за война за Тайван. Затова се подсигурават предварително. Само че, когато заводите заработят в САЩ, какъв ще им е стимулът да продължават да "осигуряват защита" на Тайван?

Тайванците са много тъпи. А за какво им е на САЩ да ги защищават ако им построят завод в САЩ? А виж ако не им построят трябва да ги защищават щът нещът за да не се върнат в каменната ера при присъединяване на Тайван към Китай Простият народ не разбра че ресурса струва нещо, а хартийките не. Дали са пари или договори все нищо не струват

Ти прочете ли, че най-високия клас чипове, продължават да си произвеждат само в Тайван?

Ето това изречение нещо не са го завършили. "Вашингтон не иска ноу-хауто на Ти Ес Ем Си да се озове в ръцете на Пекин," Краят му би следвало да изглежда така : "А в техните собствени ръце. Защо да се хабим да разработваме, след като с изнудване можем да си го присвоим."

Предлагат Защита на Умните срещу Рекет - продукт!

"Proud to be stupid!", BLM, "Me too!" - това са им насточщите и далеч "по-важни" проблеми, с които се борят! От друга страна са "непослушните" държави като Русия, от трета - не смогват да печатат зелени хартийки... Та нямат време и с глупости да се занимават, 'рийш ли!

У нас вече произвеждаме цели проводници, а не както по татово време полупроводници. Иначе щяхме да им предложим да преместят производството тук.

Тайван е китайската хохландия. РС Македония е българската...

че продуктите в този завод се оскъпяват с 50% само защото е в САЩ. Друго интересно нещо е, че тайванците не са успяли да намерят достатъчно компетентни инженери в САЩ и ще командироват свои хора.

А стига бе, вероятно умните американци не искат да произвеждат чипове, не че не могат. Те произвеждат киноартисти, джендъри и милионери...

" нулев ковид", затворените градове и фабрики в Китай, изнасянето на производства от там не е новина Спецялната излагация само добави аргументи в тази насока Диктаторските режими по правило изостават в технологиите Кремльовския е особенно изостанал заради огромната корупция

Това му се казва рекет също като нашите мутри. Аз ще те пазя, ти ще ми плащаш.