Търговци в Одрин искат експресен граничен коридор за българите

Освен Covid-19 причина за отлива на пазаруващи е изключително натовареният ГКПП "Капитан Андреево"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елементарно, Уотсън! Одрин и Лозенград минават под българска администрация и спират да се задушават икономически. Йок Тюркай, йок проблем!

Не съм била в Турция и не искам да стъпвам там. Не искам нищо нито от хората нито от тази страна. Така се чувствам прекрасно.

веднъж съм била в Одрин и съм с изключитерно добри впечатления от турците

Скъпи турци, просто приемете факта, че българите не ви харесват и не искат нищо от вас. Нито тъпата ви баклава, нито турското ви кафе, нито смотаните ви текстилни изделия, нито перилните ви препарати т.н..

, не сте имали делови отношения с турски търговци . Винаги са били коректни и точни с клиентите си ! А нас българите приемат много приятелски !

Разбира се, че ще те приемат приятелски, защото искат да ти продадат евтините си боклуци с голяма печалба за себе си. Турците още с майчиното си мляко са закърмени с омраза към всичко българско. Защо само те си знаят. Другото е само търговски фалш.

ти си голям глупак...в Турция обслужването е едно от най-доброто

Глупак е този който ги знае всичките тези неща, седи усмихва ти се и не ти казва нищо. Така че следователно аз не съм глупак. Здравословно е на турците да им бъде казано какво другите мислят за тях.

ДА НЕ ПРЕЧИМ ЗА КОВИДИОТИТЕ ДА ТИЧАТ КЪМ ГРОБА;)

Глупости, българите ходели да пазаруват в Турция. Не ни трябва да ходим там, ние сме вече в богатия ЕС и всичко мирише на рози.

Турция е една смотана, убита, утрепана държава, която не ми представлява никакъв интерес. Затова изобщо нямам нужда да ходя там.

ТУРКИЕ е велика страна с добри,работливи и честни хора който не я харесва да не ходи,аз я посещавам поне три пъти в годината,основно ходя в Истанбул тази година бях и десет дни в Алачати Чешме уникално мясти!!!!!

Турските боклуци да си стоят в Турция. България няма нужда от тях.

Бойкот на всички турски стоки в България за една седмица.

Подкрепям предложението да се затвори границата с отблъскващото азиатско царство Турция.

Стига сте дрънкали глупости - в Германия храната била по евтина от в България.

Глупостите ги фъфлят индивидите, които са насъскани от турската държавна пропаганда.

Гледам ханъмките на снимката, искат да плакнат очи по голобедри български клиентки на пазара.

Ти бил ли си някога в Одрин...

Явно пазаруваш не в тези магазини в които пазарувам аз. Там стоката е много по-добра от турската и малко по-скъпа от същата тази стока.

Точно това е важния момент. В Турция си купуваш евтина стока със съответното качество - ниско. Турците не ни правят никаква услуга - продават лоша стока на ниска цена.

Почти същото като у нас, лоша стока на високи цени,нали??????????

затваряне на границата с македония и турция е пътя!

Това е интересна идея.

И БКП на власт за 45 години, "гаварит Масква" по всички медии и руски танкове в София нали? Ееех, мечти мечтиии...

Накъде води тоя път? В кочината?

Натам, където вече сме - в ЕС.

Свинско месо в Билла Германия е 3 евро за кг. В България е 10 лева.

Ти нали не си въобразяваш, че това нещо, което го купуваш за три евро на килограм е месо.

Аз от 20 години живея в Германия и 3 Евро за килограм месо няма, па дори и кучешко. Не лъжи хората, че балъци много.

Може някъде да се предлага месо за 3 евро на килограм от умрели туберкулозни плъхове.

Rexroth

Кой те кара да пазаруваш в Била? В т-Маркет редовно има промоции на свинско на цени между 5 и 6лв. за килограм. И е от нашенски свинеферми.

Брато в коя част на германия живееш че тука при нас в кьолн има била ама нещо не ми се връзва казаното от теб.Освен ако не е след 20ч.

Той живее в Истанбул, вероятно, още не е успял да забрави напълно български и говори небивалици.

Ало глупако, в Германия няма Билла, още по-малко свинско за 3 Евро. Ти не еи излизал от село. Хахаха

А добро утро.

В Турция храна за 1000 лева ,в България ще струва 2000 лева.Купувам количества пакетирани храни, алкохол, безалкохолни,сладки, плодове, зеленчуци, лекарства . Пълна буса догоре. Стоката се разграбва в село за два-три дни. После пак в Турция.

Лъжеш, алкохола в Турция е два три пъти по-скъп от този в България

и алкохол ли от турция и свинско? ба си...

То в България друго не се търси!

София е газова камера- столицата с най-мръсен въздух.

Стой си на село тогава.

В Турция храната и перилните препарати,дрехите и обувките са много евтини. Лекарствата са много евтини. В Германия храната е много по-евтина от тази в България.

Хасане евтино не е синоним на качествено. Опитай се разбереш този момент.

Трол. Става въпрос за съотношение-цена качество. Няма смисъл да си купуваш нещо некачествено със завишена цена като в Турция можеш да си го вземеш двойно по-качествено на същата или по-ниска цена.

За Абе. Точно това е важния момент. В Турция си купуваш евтина стока със съответното качество - ниско. Турците не ни правят никаква услуга - продават лоша стока на ниска цена.

Сега, един пример давам. Всички турски стоки в България могат да бъдат заменени с български или китайски стоки с по-добро качество и по-ниска цена.

Китайски стоки и качество?! Ти сериозно ли?!

Да.

Няма как да стане. Българските бизнесмени са алчни и немарливи. Идете в Румъния да си купите евтино българско олио.

Няма ракъв филм с евтина и качествена китайска стока. Има и хубава и лоша китайска стока но цената на хубавата си е добра.

Имам обосновано предположение,че това не е вярно и няма да стане.Смятам ,че потока ще нараства с времето. Търсите ли почивка в съчетание със спокойствие,чистота ,ред и спокойствие ,ще го намерите извън България ,най-близки дестинации са Турция,Гърция,Италия/северна / ,Хърватия и т.н.

Българите ви показаха много добре какво мислят за почивки в Турция. 99,9 на сто от българските граждани избраха да прекарат една великолепна почивка в собствената си страна.

"""" 99,9 на сто от българските граждани избраха да прекарат една великолепна почивка в собствената си страна."""" Великолепна почивка ? В България? Добро обслужване и прилични цени ? Забавно, но не вярно

Българите просто нямаха избор и затова прекараха почивката си в България! Но не 99.9%. Едни 5-10% дето имат пари, пак си отидоха където им е кеф. Не се заблуждавайте, че никъде не можеш да ходиш! Имаш ли пари света е твой!

За германеца. Като за теб не вярно ходи на северни море. Там ще се чувстваш добре. Вятър и студ. Ние българите се чувстваме великолепно на българските СПА и морски курорти.

Наложи се да се прибера през точно този пункт преди 2 седмици. 12 часа чакане. Турските граничари бяха направили организация максималко бързо да ни пускат , познайте кои не бяха? Стигнах нашия пункт 12 вечерта и тъкмо смениха смяна. Граничара ме пита от кога чакате - казах му от 12 на обяд , той ми вика "А предишната смяна са работили много бързо , ние можем по-спокойно" , затвори си прозорчето и почна да яде с документите ми при него...

Това е гавра..над хора, които са дълго ма път, често с деца и възрастни родители. И аз рова лято висях по границите и се ядосвах от арогантността на чиновниците,която даже и по сръбските граници я няма. Какво трябва да стане, за да се вземат мерки. Пропаднала държава..още докато влизаш, почват мизериите

Скъпи турци, манджата наречена от вас "български туристи" - хора които идват да купуват турските ви боклуци, които после да препродадат в България - свърши. По много причини, които са основно глобални. Така, че ще ви се наложи да свиквате.

Стига цапа бе .... За Турците мога да кажа само добри неща - храната е невероятно вкусна, хората са невероятно любезни, а ти си жалък

Жалък е на майка ти сина. Истината трябва да говори, въпреки че може да е неприятна за твоите уши.

Не мисля така! Има и много качествени турски стоки! Повечето бьлгари ходеха там на екскурзия + пазар и бяха доволни! Просто сега много се усложниха нещата!

Усложниха се и ще стават още по-сложни.

Не знам какво българите намират в Турция, но тука от Кипър, се ходи в турско само да наливаш бензин. Макар и по евтино, храната им е лошо качество, както и всичко останало. За да си мислят българите че в турско продуктите са по добри или храната по хубава, значи нещата в България са адски зле!

Да, много сме зле в Бг- то. В ресторантите разни намусени ти хвърлят менюто, сервират ти пълни буламачи на невероятни цени, които не приличат на нищо, закръглят ти сметката, без да ти връщат пълната сума. За тоалетните няма да започвам. Турските стоки са евтини, има много качествени. и красиви неща. Турските търговци са професионалисти. Клиентът е цар! Още помня как в един магазин за обувки в мола на Одрин, едно момче ми носи повече от половин час, всякакви модели обувки, които да паснат на тънкото ми, но дълго стъпало. И все с усмивка. В България след първият непаснал чифт обувки, продавачките започват да те стрелят с поглед, че им разваляш рахатЯ. Кофте преживяване. За съжаление и клиентите го приемат за нещо нормално.

Най добре да се премахне проверката за българи и турци, и свободно да се преминава границата. Все пак сме били една държава само до преди 140 години.

Не знам дали трябва и дали е възможно изобщо да няма проверка, но сьс сигурност могат да облекчат режима и да улеснят нещата! Защо например да не мога да ходя там с лична карта, а непременно да ми искат задграничен паспорт?! Пак си е документ за самоличност, който могат да проверят!

Никога!

Казват ,че добрият съсед е и от брат по -драг. Няколко пъти съм бил в турски ресторант,мога да кажа ,ама защо и обслужването и чистотата в българските ресторанти не е такова. Ако поискаш хляб ,винаги го носят в панерка увит в ленена салфетка, а не в хартиена такава.Храната винаги е на висота ,изключително вкусна и тъй като много харесвам сиропирани сладкиши, и кафето правено в джезве, лично за мен е прекрасно.

ти ми кажи защо стана така, че хората да ходят на море в Гърция, преди ходехме само в България

Ама защо питате мен? Не съм собственик на хотел ,ресторант или концесионер.Не давам разрешения за строежи и промяна на градоустройствени планове ,ПУП-ове и т.н. Все пак едни пари трябва да се изперат.Да не искате да правят заводи в областта на фармацията ,роботиката ,автоматизацията ,машиностроенето,ГАПС-овете и т.н. Затова се правят хотел и като крайбрежието бъде застроено до линията Провадия,Търговище,Айтос,Малко търново ,то ще започне и бетонирането на морското дъно,ще се строят наколни жилища, а вода добива един странен кафеникав одтенък и е с характерна миризма

Аз лично тази година съм изключително разочарована от БГ Черноморието, и по-специално от ресторантьорите. В курорта, който посещаваме за втора поредна година, отношението към нас, българите, беше като към просяци, с изключение на едно-две заведения. Масово ни третират като хора, отишли да просят от тях, а не да си оставят парите. Чуждопоклонничеството беше ясно изразено. Живот и здраве догодина няма да почиваме тук, ще направя всичко възможно да сме в Гърция или Турция, независимо от мерките!

До "tzveti8"".Напълно Ви разбирам.Това е комплекс, който е характерен най-вече за част от персонала по курортите, и то най-вече тази част ,която има кратковременен контакт с клиентите.Може да се подчертае ,че този комплекс е в хармония с комплексите на собствениците, най-вече на така наречените ресторантьори ,както и онези същества ,които бродят по плажа и се грижат за шезлонгите и чадърите.Като цяло 90% от тях са еднокнижници.

Аз ако трябва да избирам София или Истамбул избирам да се шлая в Истамбул.

нормално, ако си от София ще искаш да видиш нещо ново, затова хорта ходят на екскурзии

Така трябва, заради вашата цигания и нашите магазини в България бяха празни...!

Коя цигания ??????????

Турция е единствената граничеща с България държава, за която ми трябва международен паспорт. Не че не ми се ходи на пазара, обаче колко стока трябва да накупя, че да избия и горивото и тескерето? Затова - само до Сърбия за плескавица.

Аман от ограничени шопи, за които "От Витоша по-високо нема,от Искъро по-дълбоко нема" ...

Беше каквото беше, хубавите времена отминаха! Сега световният елит е разпоредил Коронобесие и Климатобесие.

Майка Турция на всички българи

Мечти

Ходи при майка си! Ние при твоята-НЕ!

Дано осигурят по-лесен достъп и облекчат процедурите!!! Това е от взаимен интерес!!! За комшиите мога да кажа само хубави неща от екскурзиите си там!

Туй сега пазарът в одрин ли е ? Ами не.