Свръхбогатите натрупали 2 пъти повече от 99% от населението на света за последните 2 г.

Групата за борба с бедността "Оксфам" призова богатите компании трябва да бъдат обложени с данъци, за да се намали неравенството

Обратно в новината

Коментари - Свръхбогатите натрупали 2 пъти повече от 99% от населението на света за последните 2 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема на света не е как да нахрани бедните, а как да изхрани богатите.

Вакцини криптобанки самолети за крйна екотакси диря няма няма ей кОче влачи рейс

Неее бе, ваксинирайте се, яжте еко хлебарки и да не си помислите да запалите цигара или нещо в двора си. И абсолютно да дарявате пари за Украйна и зеления преход. За ваше добро е все пак :) Е, поне за свръхбогатите е , както пише в статията, за вас не знам...

Прошляците трябва се еват и стрижат редовно. Особено българските.

Ето го проблемът, минимален брой коментари, просто и заблудено племе! Какво повече де се говори. Утре и данък "живот" ще ни сервират и пак ще е нормално....?! Не в тиквите, а в кратуните....

Труп, труп, труп...

Урсула Фон Дер Лайнен и тя добре захлеби покрай пандемията.

Като им вдигнат данъците, ще вдигнат цените! И кой печели от това, пак компаниите и държавата, а бедните ще го издухат още повече! Трябва таван на цените, а не бла-бла за простолюдието!

Този мач комунизма не го ли играхме вече? Ако беше толкова добро, що фалирахме? На един човек като му кажеш, че ще му вземеш всичко с данъци и той никога няма да стане милионер, дали ще се напъва да бачка??? А как едно общество забогатява, когато никой не бачка? Ако не знаеш, ще ти кажа - така беше при комунизма!!!

Егати циниците! Богаташите в Давос призовават да се облагат с повече данъци… богаташите!? НО те плащат ли данъци изобщо? Я да видим Реве груп в България колко данъци са платили!?

На някого направи ли му впечатление 2 думички в заглавието: "богатите компании"? А има ли нещо за данъците на "богатите хора"? А може би там не дават да се пипа?

Те забогатяват в момента като налагат нови данъци чрез лобистите си президенти и премиери, които данъци отиват директно при тях !

Капитализма е така, кво се чудят овцете? Докато има лапнишараковци дето се връзват, ще има и олигархия.

А.при сициализма как е? Куба 12$ заплата. Венецуела 2$. По-добре ли е?

В условия на санкции, блокади, бойкоти, конфискации, майдани... изобщо, хибридна война.

А бе, Владимир Илич, я да поставим американците под същите санкции за период от поне 50 години, та да те пирам тогава, колко ще е заплатата при тях!? Много обичате да пишете глупости!

Не мисля че проблема е от социализма но ако икономиката и живота бяха наистина лоши богатите капиталисти нямаше да им налагат ембарго и санкциина шяха да ги оставят да се разпаднат..

ОПРЕДЕЛЕНИЕ 1: "Обшествено-икономипеска система, при която 1% от световното население ограбва, паразитира и живее на гърба и за сметка на останалите 99%" ОПРЕДЕЛЕНИЕ 2: "При капитализма човек за човека е вълк"

Май нещо не си разбрал. Ако го няма "капиталиста" кой ще ти дадеработа и какво ке ядеш? Що не направиш ти една фирма и ти да предлагаш работа и да плащаш високи заплати, тъй както го разбираш?

Ми кой те е бил по главата да отваряш фирма и да ставаш капиталист?? Да си станал овчар, свинар, кравар или зидаро-мазач по строежите. БГ-селата пустеят, иди отглеждай картофи - нали вожда ви Боко Тиквата лично го каза това. Знаем, знаем много добре какви мизерни заплати даваш - по 600-700лв на месец за 16-18 часов работен ден 7 дни в седмицата и БЕЗ осигуровки. Заради такива "капиталисти" кат' тебе в България има 500 000 на минималната заплата(по данни на КНСБ), а всички останали са работещи бедни. Ама има и нещо друго - безплатните БГ-робове в БГ-мутрокочината взеха нещо да свършват, щот всичко живо бяга по чужбините за повече пари. Пък и демографска катастрофа, туй-онуй - само пенсионерите са 2.5 милиона от общо 5-6 милиона население. Мъка, мъка - в най-скоро време въобще няма да има безплатни робове да ти робуват там!

Казах ти, направи фирма, стани работодател и плащай заплати, каквито смяташ, че трябва да се плащат. Стига си обяснявал на другите, какви са и какво трябва да правят! Направи го ти!

ГлуБчо казваш... С "Б". Сигурно имаш предвид глуПчо? Идва от думата глуПак. Глупак като теб!!!Ти кога спря да ходиш на училище? Бас държа, че е било във втори клас! Идиот! Ама иначе със самочувствие - капиталист бил, фирма направил. 99% от "капиталистите" в България са такива идиоти като теб - безмозъчни ретарди с килийно образование или въобще без образование. Направили "бизнес" от мръсни пари от престъпления и кражби! Работодател бил, давал бил работа...Ами кат спрат да ти работят, кой ще ти изкарва парите и богатството бе, малоумник??? Ти си този, който е зависим от обикновените хора наемни работници, не те от теб! При социализма кой даваше работа на хората - пак ли ти бе, олигофрен???

Мед ми капе на сърцето от такива новини, плебеите пак в отпадните води на историята! И днес заминавам за Давос, където пак ще има безспирни разгулни купони, ще се присмиваме и гаврим с плебеите! Само се моля някои от тях с психични проблеми и не оценяващ нашата значимост за Света, да не вземе да ни изтряска една бомба над главите ни, че тогава ще я втасаме. Затова- Респект и Поклон пред овчедушието ви!

Те дори не се крият ,заграбват по най грубия начин чрез поставени лобисти които ние избираме . Всичко това ,което се случи през последните няколко години е планирано .Някой от тези алчни мошеници дори и се правят на дарители " филантропи" инвестират в разни, зелени сделки и ваксини и после си връщат стократно!

"Избираш", друг път - "избират" ти.

Пари при пари отиват.

Крайно време е тия 99 процента да вземат нещата в свои ръце и да заличат единият процент...

Да, крайно време е тия 99 %за вземат нещата в свои ръце и да започнат да бачкат! :)))

Докато има балъци ще има тарикати.

Балъци колко щеш.

"Отровна плесен" е единственото което ми идва на ума, прочитайки написаното!

Това беше идеята на ковид ПЛАНдемията!

И после някой да ми обяснява, че ковид бил от прилеп. Още една две пандемиъки и за 2030 ЧНГ велико зануляване и ново летоброене.

Значи тези 99 % тъпаци е време да бъдат ваксинирани отново от филантропите на Давос , чичо Гейтс и чичо Шваб.