Свободен електроенергиен пазар? Да, но за малко

Защо 180 000 малки бизнес клиенти ще бъдат административно върнати на „регулиран пазар“ само 9 месеца след либерализацията на цените на енергията им, обяснява експертът но енергийна политика Славчо Нейков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

За да почнат клиентите да вярват че това не е поредната далавера с една единствена цел да прецакат клиентите публикувайте материал напр. клиен 1 дасега плащал 25 ст./кв излизайки на свободния пазар е сключил договор че 6 мес. ще му доставят ел. енергия на 15ст./кв.

Колкото и каквито и доставчици да избирайте, когато енергийната мафия контролира доставчиците и не им позволява те да избират, то тогава всичко е от пусто в празно....

1. Това, което разбрах от тази статия е, че либерализацията неминуемо ще доведе до по-високи цени за бизнесите; 2. Те не искат да подписват поради тази причина и предпочитат да останат под защитата на регулатора; 3. Ако ги преместят служебно, както се препоръчва в статията - неминуемо бизнеса ще плаща още по-скъпо; Ако обобщим - енергийната мафия е доказано една от най-силните и съответно ще плащаме много по-високи цени, ЗАЩОТО: - сме малък пазар и не може да се говори за отстъпки - една Германия плаща близо 2 пъти по-скъп ток, а са с много по-голямо население! - свободния пазар ще доведе до много по-скъп ток в дългосрочен план; - енергетиката трябва да е държавна и да се третира като въпрос на национална сигурност, а не с платени статии да бъдем плашени!?

В Англия си избирам доставчик по интернет. Попълвам една форма да заявя желание и минавам към новия. Всико е авроматизирано за крайния клиент.

Ако се случи предложението в края на статията с цел да няма "сътресения" за не спазилите закона, то излиза, че законо съобразното поведение на избралите доставчик по новите правила е било глупост и наивност!? Отново стимулиране на незаинтересованост, небрежност, нехайство и чакане " някой да ни оправи"!

абсолютно съм съгласен с авторите на статията. Предполагам обаче, че доста разумното им предложение няма да с реализра. Сега всеки в правителството се е захванал с лов на вещици.

Страхотна статия, нищо не разбрах! Идиоти!

Идеята не е да разбереш а да те подготвят психологически за ... с цената на тока.