Страните от КОП28 не постигнаха съгласие за постепенното премахване на изкопаемите горива

Саудитска Арабия и Русия са сред няколкото държави, които настояват конференцията в Дубай да се съсредоточи само върху намаляването на замърсяването на околната среда

Обратно в новината

Коментари - Страните от КОП28 не постигнаха съгласие за постепенното премахване на изкопаемите горива | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко цифри: В световен мащаб, Китай произвежда най-много въглероден двуокис: 29% САЩ: 14% Германия: 2% Китай отказва да намали емисиите си, а Германия започва да се връща към въглищните централи поради липсата на руските горива. България обаче с нейните 0.14% емисии хем участва в снкциите срещу Русия, хем прави "зелен преход" и се готви да премахва въглищните централи. По-големи продажници от нашите управляващи едва ли има някъде. Да не говорим, че не всички учени са убедени, че точно въглеродния двуокис предизвиква климатични промени. Все пак, CO2 е едва 0.04% от атмосферата. От друга страна се наблюдава увеличаване на растителността в пустинните райони. Всеки ученик знае, че растенията превръщат въглеродния двуокис в кислород, но никой от апологетите на климатичния апокалипсис не говори за това. Или пък, да вземем Гълфстрийма - и за спирането на Гълфстрийма ли са виновни българските 0.14% емисии? Сигурно ако изригне вулкан в Йелоустоун пак ще са виновни нашите ТЕЦ-ове.

... ако не я уморим от смях.

Догодина ще стигнат и до великият извод, че въглеродният диоксид НЕ Е замърсител и борбата срещу него е най-смешното нещо, което човечеството е правило. Той Мигел де Сервантес още преди векове е осмял тези борци с вятърни мелници. Лошото е, че сегашните не са идеалисти, а алчни и нагли индивиди!