След 8 г. преговори 15 страни подписаха най-големия договор за свободна търговия в света

Регионалното всеобхватно икономическо споразумение свързва десетте държави от АСЕАН, Китай, Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия

Обратно в новината

Коментари - След 8 г. преговори 15 страни подписаха най-големия договор за свободна търговия в света | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

WIR TATEN - нищо ...

"Плати ми киселото мляко от България !" "Да, добре , но ти откри ли смесктата в офиса на Гадулка-Биткойн , 53 Слави Трифонов Апокалипсо Редукс Булевард ? "

на Слави Трифонов Апокалипсо Редукс Булевард 77

се ходи само небръснато !

Ейвон !

на Слави Трифонов Апокалипсо Редукс Булевард с шротландска рокля , без потници , а по рамото една гайдулка !

Фред Файерстон !

тута тута !

сока хаза

на 100 метров небостъргач именно на Слави Трифонов Апокалипсо Редукс Булевард ? Щяло да е представителство за износ кисело мляко .

поне така обявените в архитектурното ведомство на Вуну Тити плановете ...

друг такъв остров ядат италиански шпагети

аз се мъча да си спомня името на Туту...

ох...как му беше името на оня ...ван туту, хан туту, самуел о туту... предавам се...

В стол на немският Бундестаг така и в стол на Канцлъра Алтмейер поскънняла немският картоф с главоумайваща ставка от 200% , както и се очаква още по-висока цена ! Причината : Китай щяла да се окаже от внос на немксият плуфабрикат , както и подобното от цялото ЕС - доставката се поема сега под новата търговска рамкова конвенция от Вану Туту . Вану Туту , райският кът за картофената търговия , дислоцираният остров в средно-южно на пасифика , океана . Кой не познава от нашата аудитория Вануа Туту ? Слави Трифонов Апокалипса Редукс например ? Почетен гражданин на столицата им , има и булевард пред яхната народна библиотека , Слави Трифонов Апокалипсо Редукс Булевард ! Редицата от вивщите ни президенти - антураж им ! Оф-шорката на Людмила ? Слави Трифонов Апокалипсо Редукс Булевард ! Денги на Тате ? Слави Трифонов Апокалипсо Редукс Булевард ! Известните ни Лауреати за нобелова награда по литература : Слави Трифонов Апокалипсо Редукс Булевард ! И така нататък .

азиатците ядат ориз бе, немците - картови! Доа се запомни! А българите - трици...:-)

с приборите

И къде е товарищ путкин? Не го еб@ват май. нали расия е в Азия? Хахаххаха

Заедно с него сме, Русия е в Европа!

там всичките се редят

АСЕАН включва и други страни, освен изброените. Например Индонезия и Виетнам. Те обхванати ли са от това спразумение за свободна търговия?

АСЕАН + изброените 5 държави. Пише го в статията.

остават още три страни...кои?

Доста странни случки. Все ми се струваше, че Австралия и Нова Зеландия са част от цивилизования свят. Явно под илюминатско управление ще въртят свирки на жълтата диктатура. Европа и САЩ / след свалянето на марксиста/ трябва да се противопоставят на тоталитаризма, както е било винаги в последните десетилетия.

Нищо странно няма, просто икономиката и географията не са ти силни страни. Австралия и Н. Зенландия са в един регион с всички тези държави и икономиките и търговските им отношения са много по-обвързани с тях отколкото с ЕС и САЩ. А и глупакът Тръмп изкара САЩ от тези преговори. За това и САЩ са извън споразумението въпреки, че са от другата страна на Тихия океан.

Обама имаше постигнат подобен договор (тихоокенски) в който освен изброените страни (без Китай) влизаха и страни от американското тихоокеанско крайбрежие. Тръмп го деносира смятайки че с двустранни договори в които Америка като по-силна страна ще постигне по благоприятен режим. Видяхме какво постигна, обединяване на азиатите без Америка. Толкоз за ползите от мутренската политика на розовата глава.

Доколкото си спомням участниците бяха почти същите. Сега ги няма САЩ, които Тръмп извади от преговорите още в началото на мандата си. И има добавени нови държави, а липсват някои от старите. не си спомням Канада дали също участваше, но сега я няма. Споразумението, коетпо готвеха тогава се казваше Тихоокеанско, защото включваше държави, които граничеха с Тихия океан от двете му страни. Мисля, че Китай също беше вътре още от началото. В крайна сметка Тръмп сгреши, като се отказа, но той по принцип си е националист - изолационист. Така и не разбра, че в съвременния свят национализмът и изолацията не работят добре за икономиката.

Еврогейците от Брюксел мрънкат от удоволствие: пак някой им го натресе отзад мноого, мнооого дебел.

Това споразумение е наследник на споразумението за свободна търговия на държавите от Тихоокеанския регион, което се договаря отдавна. България, Германия, ЕС няма как да участват. А САЩ не участват защото глупакът Тръмп ги изкара от преговорите още в началото на мандата си. Добре е да се осведомявате по дадена тема преди да я коментирате, за да не пишете глупости.

Иванушка Дурачок.

Всички Вие, които пишете разни коментари, вземете си обърнете от задната страна принтерите, мониторите, компютрите, камерите, микрофоните, телевизорите, стереоуредбите, домакинските уреди, климатиците и т.н. и вижте какво пише. В 80 % - Произведено във Виетнам, Тайван, Китай и прочие. В остоналите 15% - произведено в Туция. И само в другите 5% - произведено в Европа. ТА не им се смейте изобщо. Видяхте как като коронавируса удари Китай, цялата световна икономика се сащиса и блокира, защото се оказа, че повечето суровини, детайли, материали и прочие, идват от там. Защото хората отдавна упорита работят, а ние си седим на задниците и пишем по интернет колко сме велики.

"свободна търговия"? САЩ ТИ ПЕЧАТА, КИТАЙ ТИ ПРОИЗВЕЖДА ПО АМЕРИЧКИ ДИЗАЙН, НО ОСТАНАЛИЯ СВЕТ ТРЕБВА ДА ИЗКАРА СРЕДСТВАТА С КОИТО КУПУВА. Нема да платим, не можем да платим, ак47 единствената универсална валута за свободна търговия.

Китайския дизайн беше около 1,2%. След карантината наложена от китай чрез СЗО, китайския дизайн е вече 5,6%. Можеше да е малко повече, но вложиха малко повече усилия да изберат американски президент на китайска служба, та им отне време. То си е хай-тех в социалното инжинерство. С това споразумение Китай явно разбива commonwealth на части. Изважда Австралия и Нова Зеландия от сферата на англо-сахонското влиание. И маха от сферата на европейското влияние страни като Виетнам и Филипините. Изобщо победата на Байдън е голяма победа за Китай. Това да поставиш сенилен старец, който не различава децата си на власт си е хай-тек.

Изважда Австралия и Нова Зеландия от сферата на англо-сахонското влиание. Какви гъби ядете рано сутрин бе?! Та кенгурата са под британска корона все още! Аре малко по-сериозно.

ама да беше гледАл едно видео как този сенилен старец опипва млади момиченца, та и по-възрастни...

Мой приятел -търговец е ходил в някои от тези страни! От там ми пишеше (напр. Китай) ,че ние тук Европа,сме едно нищо в сравнение с тях! Те вече са далеч пред по развитие и технологии,а Европа се явява само един аграрен придатък на света! А беше обратното! То и всички статистики го показват,де -първенци по растеж са все или Виетнам,,Китай и др. от региона. С една дума -Азия -това е бъдещето на света. Европа -това е миналото...-:(((

Ами като поставиш на власт ялова бабичка, така е. То сега си имат даже и стар дядо от другата страна на гьола: Бай-Дън, с намордника. Те сега ще разберем какво е философията хан като политическа доктрина.

че как да го разбираме това...:-) Като ЧАО, Дъмбчо ли... като Чичо Сам Дън...и сам воинът е воин... като аман от Бай-гъновци като него... или като Байчо, Дън ся ще ти разкаже играта...приказката де...за славея на китайския император... :-)

майтап...

И тъй щото тенденцията в последно време е да превеждале дословно материали от световни медии, доста смешни неща се получават. В случая АСЕАН е (ASEAN - Association of the South East Asian Nations). На български обаче казваме Асоциация на страните от югоизточна Азия. Така че би следвало да съкратим АСЮА. Като модел да вземем САЩ. На никой не би ми хрумнало да напише ЮСА, нали? Скъпи автори и превпдачи, моля не приемайте този коментар като подигравка. Напротив! Благодаря за чудесната работа! Единствено изразявам мнение, че не бива да се страхувате да направите прецедент ако нещо не е писано до сега. Влгайте творчество, вярвайте на инстинкта и интелекта си! Поздрави!

Абе имаше идеи на калкулатор на казват сметалник. Много академично обоснована идея. Ама не стана. Ха сега започвай да мъдриш защо не е станало, измисляйки си нови думички като АСЮА -- много е звучно, знаеш ли, не като АСЕАН.

още Балан е казвал на кибрита ДРАСНИ-ПАЛИ-КЛЕЧИЦА, защото запалката още не е била открита...:-)

Абе калмук, основно правило в международен мащаб е да не се превеждат имената и акронимите. Ти знаеш ли какво е акроним? Малоумници с претенции за образование и знания, които им липсват!

и после иди обяснявай, че не ставало въпрос за нудели, а за страни...с тези абревиейшъни и арматури, пардон акроними...или пудели...

Съни бийч? Или маунтийн... тези защо превеждат?

Дано скоро целият свят стане свободна зона за търговия! Без мита, без граници и без държави, които да воюват по между си за територия и ресурси. Едно правителство, един език и свобода на движението на хора, стоки и капитали.

няма как да стане. поне не доброволно. може и да успее някой насила, но за кратко.

Да. Свят без граници е кошмарът на тираните. Затова никога няма да го допуснат и винаги ще насъскват простолюдието да се дели по национален, етнически, религиозен и т.н. принцип. Омразата е много силен мотиватор за глупака.

те не те рускат от домъ ти без смс, ти - "свободна търговия". СВОБОДАТА Е СТОКА, КОЯТО ЩИ ПРОДАВАТ. В случай, че не си я извоюваш със сила.

Спокойно, ще стане. Само че пътуването ще е свободно само за хора с китайска, руска или турска ваксина. Тези с ДНК ваксина ще са отдавна умрели а онези подопечни на Бай Дън ще се унищожават един друг, докато им наложат правилата и карантината завинаги.

упс кво стана? азиатците биха шута на американците

браво! най-после търговията с вируси се отпуши! ще има голема далавера!

на Русия!Не се е продала на китайските агресори!?

Браво Трамп успя да поставиш на мястото на САЩ в проекта Китай.

Точно е. Обама имаше постигнат подобен договор (тихоокенски) в който освен изброените страни (без Китай) влизаха и страни от американското тихоокеанско крайбрежие. Тръмп го деносира смятайки че с двустранни договори в които Америка като по-силна страна ще постигне по благоприятен режим. Видяхме какво постигна, обединяване на азиатите без Америка. Толкоз за ползите от мутренската политика.

С американците е свършено.

ДИРЕ, кои са 15-те страни?

десетте страни от АСЕАН плюс другите пет

а са изброени 5

Индонезия, Малайзия, Филипините, Сингапур , Тайланд, Бруней, Бирма (днес Мианмар), Камбоджа, Лаос и Виетнам

Бруней????

казват ти ДЕСЕТ - изброени са пет плюс две от АСЕ /това не е хардуер/, остават три...? Пише, че в Асоциацията на азиатските....незнам какво си са пет страни.

Нещо Русия липсва!

Не може да бъде,,на всяко гърне-мирудия,,.., като някои тук.

Русия е асоцииран член. Ще им дава газ, нафта, метали, космическа технология. Ще затвори търговията с Украйна докато издъхнат.

И България липсва, що така ??

Сигурно защото не е Тихоокеанска страна.

а великите американци къде са?