Страхът от рецесия потопи в червено пазарите на акции след четири поредни седмици на печалба

Най-голям спад на БФБ отчита широкият BG BX40 (-0.85%), следван от измерителя на българските „сини чипове“ SOFIX (-0.76%), равно претегления BG TR30 (-0.75%) и секторния BT REIT (-0.50%)

Обратно в новината

Коментари - Страхът от рецесия потопи в червено пазарите на акции след четири поредни седмици на печалба | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

начи страхът потопил борсите в червено.... сигурно вино но не се уточнява реколтата

си купих остров в метавърса. Сега си стягам багажа и отивам да живя там. Не ми требе ни храна, ни гас. Ха ха га…. В Русия съм , в Русия съм…,

Икономиката не върви само с "купувам-продавам хартийки" и надуване цената на разни бизнеси, трябва реално производство и суровини, а не само борсови спекулации. Вижда се, че идва голямото "пукане на балона", далеч по-грандиозно от 2008ма.

Това е реално бе момче, купуваш акции на Nvidia те ги инвестират в нови разработки и накрая получаваш по-бърза графична карта.

А фолксваген у кво ги инвестира бе

Nvidia и всички останали компании имат навика да продават претоплени манджи и да не плащат данъци. Някога замислял ли си се как най голямата и могъща икономика (някога) стана найнзадлъжнялата?

Купуваш акции на Nvidia и парите отиват в джоба на друг такъв като теб който ги е купил по-рано и е направил някаква печалба. Класическа пирамида. А nvida си в взима пари на кредит като и потрябват. Затова ако погледнеш счетоводните баланси на американските компании ще се смразил. Всички са затънали с кредити до ушите.

Всяка технология си има предел повее от който не можеш да развиваш

Не бъркай инвестициите със спекулациите на борсата

Политически коректно е да се казва не "потопи в червено", а в "зелено", идва откъм думата "зеленски", може да се казва и в "бяло"

всичко е шменти капели Истината е в имота

Скоро ще хапваш и ще пиеш "Имот" ми се струва.

56

Зависи къде са имотите, няколко панелки в metaverse.......може би :)

Имота е пасив, ако просто го имаш а нямаш дивиденти от него. А в един момент всички вече ще имаме по няколко апартамента и тогава цените падат.

Ама като завали дъжд и няма къде да спиш кво ше правиш

ТЪРСЕНЕ - ПРЕДЛАГАНЕ , ТОВА Е НАДЛЪГВАНЕ , ВСЕ ЕДНО ИСКАШ ДА ПОБЕДИШ КАЗИНОТО . ФБ СА МАНИПУЛАТИВНИ СТРУКТУРИ ! ПО-ДОБРЕ ИГРАЙТЕ БИНГО ;)

На мен ми е интересно дали все още има луди, които купуват книжа с 1-2% доходност, при 15% и нагоре инфлация?

56

Има.....по една или друга причина, някои по принуда :)

56

"Цените на енергията като цяло скочиха със 105% в сравнение с юли 2021 г." Енергия и икономика вървят хванати за ръка, без едното няма другото........

Точно така си е. Запада сам се вкарва в криза. Енергетиката е основата на всичко, с колкото повече енергия разполага човек, толкова е по-богат. Най-образно казано - ако имаш евтина енергия, можеш да си отглеждаш домати и на Антарктида и да не се вълнуваш от цената им.

56

Или да дадем за пример...Холандия. Не знам колко хора знаят че е номер 2 в светът по износ на селско стопанска продукция (в долари) Холандиая!! Как става това.........затова фермерите там се бунтуват.

ЕВтина енергия (до скоро имаха). НАЙ-ГОЛЯМОТО находище на газ в Европа, е в Гронинген. То вече е порядъчно изчерпано от 1960г насам го точат, и благодарение на борсите енергията в Холандия ще става лукс както в ЕС. Та с селското стопанство ше приключват там.

Не забравяме че има борси за селскостопански продукции там. Пример 80% от цветята в Европа се търгуват там. Като оборот е в Холандия, но не са произведени всичките там.

А на москалската бирджа как е?

И да си отговоря - пазарът има капитализация горе-долу колкото Тесла и през последната година индексът е паднал гора-долу наполовина.

Уууууууу груба грешка - на Тесла пазарната капитализация е 5 пъти по-голяма от тази на всичко търгувано в МоZZква