Стотици продукти за по €1-2: Френски супермаркети ударно свалят цените въпреки загубите

Три месеца евтини хранителни стоки от "антиинфлационна кошница" - за това се разбра правителството с големите търговски вериги

Обратно в новината

Коментари - Стотици продукти за по €1-2: Френски супермаркети ударно свалят цените въпреки загубите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До крайат на месеца ако не се смъкнат цените почваме да ограбваме големите маркети

Kato u Bg.Ama I zaplatite drugi.

Там свалят цените а тук се вдигат защото може би има замесени бивши оправляващи

Изпълнителният директор на Билла България вчера даде едно скандално изявление че видите ли те печелили само две ( 2) стотинки на всеки лев оборот по НОВА НЮЗ а на всичко отгоре това една от веригите дето си е декларирала в очетите че видите ли ние сме на загуба за 2021 г и 2022 г някои май е за прокурор А да сте видели да се тирижира това му изявление нон стопо като някаква новина май НЕ защо ли се питам а ВИЕ

как сричаше меринджейчето, не очаквахме и друго :D аз се трогнах, дори се разплаках от огромната неправда и "липсата" на печалба за тях

лука е 2,50 а краставиците 7 лева. Колко бяха преди година? За млякото, сиренето, кашкавала е същото.

некой прекупвач току така ше се мине... еле па у франция

Големите вериги пък са заявили, че загубите ще ги наваксат с повишаване на цените в България!

кой каквото докопа и да ги почваме!

Що бе , нали 75% искате зависимост само от най-скъпите ресурси от 20000км? И гласувате да участвате във война? И искате да дарявате и прибирате бежанци от 10000км? И искате да помагате икономически на закъсали чужди държави Къде ви е проблемът?

Във Франция ще намаляват цените в следващите три месеца, което ще струва пари на супермаркетите. В България може би ще се наложат глоби и може би ще има някакво намаляване на цените (съмнявам се, че естественото намаляване на цените лятото, поради по-ниски разходи, ще се обяви за успех на правителството), но това е едно може би, дотогава ще трупат свръх печалби за сметка на най-бедния народ в европа и ще ги изнасят в чужбина.

Тези стоки по 1-2 Евро ще бъдат изкупени и във веригите при нас ще ги изкупим по 8-10 лева.

Щом 13 процента ги събарят французите, какво да кажем ние със сто процента. Уж богат запада, а дали е така, или сега изведнъж обедняха, да не би и там да лъжат като у нас за инфлацията.

А нашите тулупи предлагат списъци с цени и народа да виждал къде е скъпо и да обикаля като гламав да търси по евтино..ама на експертите и анализаторите няма кой да обясни какво са стоки от пурва необходимост и защо монополите и картелите спекулират с тях :)

Цялото джендърство и зелени комунисти са в паника и ударно се опитват да дотират където каквото успеят. Естествено с цената на повишени данъци и заеми. В момента в който секне субсидията, масата ще ги измете от властта за 1 седмица. И те го знаят много добре

Така е опитват се да се спасят от бунтове, смешното е че нашоте и това не правят и овцете пак им вярват че това което се случва е нормално

Са 2ни играчи - от една страна правят каквото им наредят от чужбина, от друга - престарават се умишлено. Каквото и да стане -яхват вълната и парите

Във Франция управниците вземат мерки да обуздаят спекулата. В бандитската колония Бълхария управниците са в един. отбор със спекулантите и мутрите. Кой е баш шефа на спекулата сега? Това е клепарестият ушат зелен чорап заедно с неговите бобоко-узунко-копринки! Спекулата се менажира и дирижира от Копринката по "пътя на копринката"! Големите вериги плюс големите играчи-спекуланти на пазара на всичко плащат щедри грантове на ушатия, на гълъба му и на шайката му, за да си мълчат, да се преструват че правят нещо и да се правят на "дръж ми шапката". Клепоухият е вече мултимилионер в евро - неговите копринки му снасят в копанката блага паричка. А за десерт клепоухото отдавна вече е обещало за курбан на дядо си Бай Пън всичките български овце!

Всъщност обръчите от фирми и борси на герб и дпс са виновни за спекулата. Разбира се, това го правят освен, да се обогатят още повече, като ограбват народа, е да създат фалшиво впечатление, че това е заради сегашното правителство.

Българските търгаши.Отново западна пропаганда,всички големи вериги магазини са с немски и австрийски шефове! Т.е промяната на цените се дължат от собственика,а не от търговците! Но НЕОФАШИСТИТЕ,ПРАВЯТ ТАКА,ЧЕ ДА НИ САКАРАТ ЕДИН С ДРУГ,А ТЕ ОТСРАНИ СЕИР ДА ГЛЕДАТ,КАК СЕ САМОЗАТРИВАМЕ.ВЪН ОТ ЕСЕС И НАТО,СТИГА СТЕ ВЯРВАЛИ НА ТЕЗИ ШИ..НИ И ЛЪЖЛИВИ МЕДИИ С ПЛАТЕНИ МАТЕМАТИЦИ И ИКОНОМИСТИ,ХОРА КОИТО НЕ СИ ЗНАЯТ ПАРИТЕ,ТРЪГНАЛИ ДА КЪПЯТ НАРОДА С ЛЪЖИ,КАК ВСИЧКО НИ Е ПО-ЕВТИНО ОТ ЕС! У.РЕТЕ ЕВРОПЕДЕРАСТЧЕТА,БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАСЛУЖАВА ТОВА УНИЖЕНИЕ ЕС!

Трябва първо да избием продажбите управници и след това и лакомите капиталистически гниди! Няма по-гнусно и смрадливо лайно от лакомото капиталистическо лайно!

Разликата ши я земат от нас. Квай тая пазарна икономика, невидимата ръка на пазара. Тия глупости за капитализма саму за бананови републики кат нас. Туркоробцити разбраа Банани банани банани банани банани банани банани банани

В България цените вървят нагоре, защото доходите на населението се покачиха за последните 15 години многократно повече от поскъпването на стоките и услугите и сега нещата се изравняват. Икономиката е инерционна система и понякога процесите в нея се случват с голяма забавяне. Просто в момента хората имат пари, с които плащат по-високите цени.

ПП Всички твърдения за "спекула" и "нелоялни търговски практики" са безсмислени архаични комунистически глупости, за които политиците, които ги повтарят трябва да си подават оставките за липса на базисна икономическа грамотност.

Колко си неадекватен!

Всяка тераса в апартаментите с подходящо изложение напълнете с големи саксии, а в тях - домати, краставици, пипер, магданоз, тиквички. Какво толкова ви пречи?

Мда, ще са пълни с тежки метали :-) По-добре да не ям, отколкото да ям домати произведени на балкона.

Еми като живееш на Орлов мост така ще е. Ти па тогава отивай в Билла за домати, няма да те събори.

Що, турските домати са био еко и т.н. ?

Еееех не случиха на държава френските вериги, да дойдат в България, тук не само че няма да намалят цените, а дори ще ги вдигнат и то не в проценти, а в пъти! Два пъти, три пъти... И никой няма копче да им каже. Няма и да ги разследват за картел..., абе ще могат да правят каквото си искат. Но трябва да са в България, не във Франция.

във Фаранция щото ги избиат от България. Така е като имаш чужди вериги. Прехвърлят и загуби и печалби. Загубите от дома към колонията, печалбата от колонията към дома.

абсолютно точно - гледайте руснаците какво правят! вкарват нефта на цени дето преди 3 години бензина беше под 2 лева, ама го продават за 2,70 на бензиностанциите. При това така я въртят далаверата, че нефтохима работи на загуба и лев данъци не вкарват. Па колко отчитат акциза - божа работа. В същото време големите шефчета живеят в имения с 500++ кв.м РЗП с басейн (вътрешен) и двор с голф игрище. При това в най-скъпата част на Москва.

за да не дойдат жълтите жилетки. Щото като дойдат жълтите жилетки остава само пепел, но и ебане ще са отнесли преди това.

А в БГ като нямаме жълти жилетки се вижда какви сме всъщност - най-богатите!

Имаме жълтопаветници, как.

При нас, братя, нема такива държавници.. За бога, спрете да купувате. Строг пост и молитва Богу! Дано поне той ни чуе.

Къв пост бе? Краставиците са по 6-7 лв килото.

Хляб и вода в килията и четеш псалтира до Великден. Краставици, ако си посееш и вържат.

Както предложи една от ОК - като са скъпи краставиците яж ряпа

Хареса ми. :)

означава да не се яде нищо. Пият се само бистри течности - вода./водка/

да ядеш сраставици и домати в началото на март. Като си голЕм баровец си ги купувай, но недей да ни убеждаваш, че са жизнено необходими.

Няма проблем! Нашите търговски вериги могат още да ги вдигнат. Нали тез коли и имоти трябва да се поддържат.

нашите търговски вериги наемат персонал на заплати колкото да не пукнат от глад. Какви коли, какви заплати?

А при нас се чудят на кои производители още да подарят половината или цялото ДДС, както и някакви допълнителни субсидии да им начислят. Зер има и други освен хлебари и кръчмари - и те са "наши ххора" и се борят за новия Мерцедес или Майбах/годишно.

А пък ние ще се справим с инфлацията като намлим търсенето ! Ще намалим населението с още един милион и готово !

До там ли го докара проспериращия ЕС? А тези загуби кой ще ги покрие? Ако Карфур може да си позволи да загуби 100 милиона, то малките търговци и магазини могат ли? Защото те не могат да си позволят да работят на загуба а ниските цени във вергите ги обричат на фалит.

И защо шляпате минуси? Кое не е вярно? Кое не ви харесва?

Сложих ти минуса, защото според мен, става въпрос за намаляване надценката, която слага търговеца. Я виж при нас разликите между изкупни и крайни цени и ще разбереш къде е заровено кучето! Големите вериги притискат производителите, а не си намаляват печалбите!

Верно ли бе? Ей, ти да видиш. Я чакай да те питам, според теб кой пазарува на по - добри цени - веригите или малките магазини и съответно кой и до колко може да намали надценката? И не говорим за нас а за Франция.

бедния Бългаски народ в магазините им в България.

И що мислиш, че са на загуба, просто печалбата е по човешка.

Франция си е Франция най старата държава в Европа съществувала без прекъсване от основявянето си досега

Mi ne e tocno taka

То и тука имаше Карфур ама ги изгониха

Имаше франчайзинг на Карфур и никой не ги е гонил!

също е франчаиз на гръцка фирма и е най-скъпата в европа. И тя е тръгнала на фалит с празни рафтове и нелюбезен персонал!

Бойковите им искали 20% от печалбата иначе глоби за какво се сетиш.

Точно така беше А в Румъния все още си има Карфур, има си PennyMarket, има си конкуренция ...

Нека видим какво ще стане. Не вярвам на веригите... да видим

В най-прекрасния случай - пакет от продукти с изтичащ срок на годност, нещо дето не върви. Чудеса в природата не стават.

И аз нещо подобно си мислех - или ще натиснат производители или ще си изпразят складовете със залежали продукти

Веригите ще свалят цените в родните си страни и ще избият разликата от трети страни като нашата.

само че те и без да ги намалят, пак са си достатъчно евтини, 12 яйца размер Л във Франция около 5 и нещо евро, т.е - 40 евроцента, 1 кг пилешко месо 10-12 евро, тук яйцата по 50-60 стотинки най-евтините и пилешкото по 15 лева килото минимум !

Абе ти четеш ли какво пишеш? Значи яйцата са с 30% по скъпи, пилето с 60% по-скъпо ама били достатъчно евтини?

Е ся ше каже, ама там заплатите... там пенсиите...

Вероятно.

Аз тука, мога да взема 100кг пилешко при цитираните цени. Детето ми във Франция - 480 кг. Мноо ефтино тука! И ти кажа, не е тръгнало да се прибира. Но и другото нататък гледа.

Ти го сравняваш със заплатката си? Това е съвсем друг въпрос. Или ми се хвалиш със заплатката на детето? Щото и това е друг въпрос. Аз мога да взема бая повече и от двама ви взети заедно. И какво? Я кажи детето колко плаща за наем?

И къде го това пилешко по 16 лв?

Всъщност е по-евтино по веригите.

Не може да бъде нали бяха добре евтина газ ,евтин петрол всичко цъфти и сега помощи.

Eто така държавата се грижи за народа. А, където я няма, какво правим?

Където я няма пазара се саморегулира, за 30 години 3 милиона емигрирали.