Коментари - Столичната митница продава на търг конфискувани фотоволтаици | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма гаранция, КПД е загадка, остатъчното време за ползване също е загадка (поради промени натсъпващи в кристалната решетка). А разходите за монтаж и експлоатация са като за нов панел. С две думи никой нормален човек не би ги купил. В превод: няма по-голям идиот от българския митничар. И по-вреден.

Аз такова нещо не бих си купил! Виж, ако ми го подарят, бих могъл да се замисля евентуално да го дооборудвам и да го вкарам в практическа употреба.

То складирането на тези вехтории струва повече пара от колкото себестойността им. Чудно защо не са се разбрали по-навреме да ги подарят на някой техен човек... Изалчняване е имало явно.

ще си купя за 200 лв. панел отпреди 7-8 години, без гаранция, като за 300 мога да си взема нов, с чудесно КПД, гаранция и всичко. Ма то панелът не е всичко.. - контролери, акумулатори, инвертори, и чак тогава "пиеш мляко"...

Ще си купя панел по технология от преди 7 години... Айде у лево! Бочко да си ги слага там... то нали на него всички му ги плащаме "инвестициите в енергетиката"

Да баха седели още 10 години и тогава за скрап

Български митници продават изгодно въздух под налаягане и други такива работи.

Да бяха поседели още някоя и друга година, и за скрап да ги продадат.

Ако видите фотоволтаик на гръцки плаж и на българска нива знайте, че става въпрос на кражба. Защо ли? Ами защото монокристалина и поликристалина работят на студено и при липса на прахоляк. Тези два фактора ги има само високо в планината и в Космоса.

В ЕС няма мито за китайска електроника и компонентите ѝ. Та тия ко са конфискували нямам си идея. Сигурно е заради ДДС-то.

КПД -то, koeto е съществен фактор за покупката на тези модели от преди 7 години е ниско в сравнение със сегашните. Едва ли ще се намери купувач, при положение, че стоката даже няма гаранция ...