"Стелантис" ще изнася автомобили, произведени в Русия, към Западна Европа

От завода в Калуга към европейските пазари ще потеглят по един модел от три от марките на обединението

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все се чудя, а ние тук в Бългерията, великата трезвена нация, какви коли сглобяваме? Че вече и ръчните колички са внос.

Историята значи е такваз - Мерцедес реши да купи ВАЗ. На руския пазар да се намеси и там да произвежда Мерцедеси. И вече всичко е готово

Ако правеха колите си със страстта и качеството на военната техника - като изтребителите или танковете си, ДА, определено бих си взел!

От 2 години Honda се изнесоха от Матушката ....като рискова територия за производство и бизнес. Всичко останало е поредната Путинска ХИБРИДКА.

скоро ще има забрана за внос при инвазия в Украйна.

питаше за качеството на руските автомобили - "В рали "Дакар" 2021 при камионите, Камаз за поредна година нямаше особено силно конкуренция, и печелят и трите призови места. Руснаците взимат рекордната си 18-та титла от рали Дакар и 5-а поредна от 2016-та насам. Тях това ги интересува, пряко касае отбранителната им промишленост. Все пак леките автомобили са в графа "ширпотреба"...

Отговорих ти коректно технически но ме подбърсаха, бля. Абе що така ви пазят в ДИР.РУ....хем сте модератори, хем коментирате, хем триете, бля.

Направо се притеснявам за западните коли... да ми я подаряват, не я искам руската бракма. за смях не искам да ставам!

Е за какво да ти я подаряват, все пак всички знаят, че Голф 4-ката ти е по-добра.

Кое е руското на колата освен пияният ватник който е въртял гаечния ключ?

То това е решаващо. Знаем хиляди куриози. Включително забравена водка в кола от завода. Но все пак имат шанс.

Той ме научи че пипне ли пияният руснак нещо то тръгва само към вторични суровини.Къде ще намерят работници които не празнуват Нова Година 2 седмици и още една изтрезняват

Руслямците от пиянство щяха да направят Ядрена война през 1995г , Вие за "Москвыча" говорите.

А БМВ от 1999 сглобява няколко от моделите си в Калининград, след дълги перипетии с това че не можаха правилно да се рекламират на руския пазар през 2018 окончателно се отказаха от идеята да построят техен завод за пълноценно производство на БМВ-та. А иначе в Русия отдавна се произвеждат и някои модели Шкода, Фолксваген, Хюндай, Тойота, Мазда, Нисан, Ситроен, Рено, Форд, Пежо... и дори китайските Хавал. От 2019-а Мерцедес произвежда е-класа в завода си в Подмосковито... засега изнасят предимно за бившите съветски републики, като "руските" Мерцедеси на съответния пазар са с около 10% по евтини от немските. У нас също са продадени няколко бройки от "руските" Мерцедеси, което поне мен много ме учуди защото освен изходните руски мита "щастливият" собственик би трябвало да плати и входно мито плюс ДДС, е, освен ако тези коли са оборудвани с екстри чието поставяне в Русия е толкова евтино че оправдава другите разходи.

Народът е рекъл: Со борче, со мачка и со п*тка отпреде кола да не земаш.

И кой народ го е казал ве со п.е.д.е.р.а.с.Т. ?

Че кой е луд да купува руска кола, тези имат ли мозък?

Нищо руско не ща аз , няма и да си купя . Освен матрьошки

абе тука некви питаха какво е сделано в Росия, ето бе, коли са сделали

BajMihal

Намерили от Пежо, евтина работна ръка. Каква е новината тук?

Това е естествено. ЕС се ебава с основата на всичко - ЕНЕРГИЯТА. Четох някъде че от Русия вече се изнасят оранжерийни краставици за Европа. И няма нищо удивително, щото при тези цени на енергията в ЕС, отоплението на оранжерия няма как да стане.

Русия вече изнася жито, месо и млечни продукти, а французи и италианци изхвърлят продукцията си

До Германия още не са стигнали тия краставици. :)) Пък в Полша и прибалтиките какъв пазар ще се отвори за тия краставици... :))))

А па окрайненския автогигант произвеждащ едно време великия "Запорожец" започва производството на руската "Калина"...

Нещастник. още на времето ЗАЗ беше ЗАПЛАХА ЗА АВТОМОБИЛИТЕ НА ЗАПАД !!! виждал съм как с ЗАЗ да се оре нива !!!

BajMihal

Мхм, а един мармот увива хоколад в станиол... Направо ти повервАх, след като лично съм виждал как ВСЯКА неделя пред блока имаше отворен поне един москвич или лада за ремонт... Говори ми за качеството на руските автомобили, давай!

Заповядай в 21ви век ….

Взима се скоростната кутия, блокира се диференциала и намястото на полуоските се нанизва един прът. Заварява се в касетата и кутията се затваря. Отпред с ремък 3:1 се монтира един китайски 6.5 к.с. бензинов двигател, слагат се железни колелета и две дръжки и се получава нелош мотокултиватор, който наистина може да оре.

Ще изнасят нали за това ги правят да ги провадат в зял свят

За износ към Сърбия и Македония

Македонците няма се излъжат.