17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В грешка сте и то голяма господа и дами несъгласни с Петър Иванов и критикари на инвестициите от САЩ. Най-общо принципите на американските фирми е да дават заплати като отчитат средните нива на локалния (българския) пазар на труда за дадена длъжност + съобразяване с квалификацията на служителя + отчитане на личния принос на служителя за постигнати конкретни резултати. Освен това всичко е на "светло" включително заплатите. Всичко платено е обложено с данъци и осигуровки и никави "пари под масата". Американските фирми напълно спазват местното трудово законодателство вкл. и "страдат" от злоупотреби с болнични и др. подобни. В САЩ ако ти кажат че прекратяват трудовия договор до един час си вън от завода с кашончето с личните вещи. Тук има предизвстие, болнични, майчинството е 1-2 години а не като в САЩ 6 седмици. Затова недейте да плюете, а се хващайте здраво да работите независимо къде и в коя фирма сте. Ако ви се работи?!

При това майчинството в САЩ е неплатено.

Колкото повече американски инвестиции, толкова по-бедни българи! Нека си инвестират в други държави. На нас не ни трябват инвестиции, които източват български национален капитал и ни държат в постоянна бедност !

Там където има най-големи американски инвестиции са най-богатите страни. Та тия путлерастки глупости можеш да си ги завреш...

Неграмотниците дори не можете да смятате. Явно дори не знаеш какво е инвестиция. Най-богатите страни са тези ,които си пазят националните интереси. А ей така, между другото колко пари изнасят от България работещите на свръхпечалба американски ТЕЦ-ове?

А за обещания през ЮНИ 2014-та от МАККЕЙН и СИЕ в Александруполис АМЕРИКАНСКИ терминал.. Като благодарност за спирането на ЮП.. ЩО НЯМА ХВАЛБА... П.П. - за забравилите - от София Маккейн отхвърча за Хърватска.. Та там и на хърватите обеща терминал да дига.. На остров Крък..

Александруполис не е в България, бе кретен! В случая се говори за инвестициите в България. Но ако те интересува терминала се очаква да заработи през 2020 г.

Платена статия ? Ей дир а имате си много готино бизнесче :)

този председател на някакви си "американски инвестиции и хуморески" явно още не е изтрезнял. То му и личи

Дали в IT-сектора са инвестиции или е жив грабеж? Колко би плащала еда фирма в САЩ на такъв специалист и колко му плаща тук? Колко би платило америк. общество за подготовката и обучението на този специалист вместо да го получи наготово? Оутсорсингът едва ли може да се разглежда като трайна инвестиция, особено в бълг. условия. Разбира се америк. бизнес си гледа собств, интереси, но какви активни действия приема нашата държава, за да привлича сериозни капитали за дълго, а не само да раздава богатства срещу комисионни.

Работи тогава в българска или руска фирма, бе кретен нещастен. Намерил къде да търси проблем. Какво му е на Оутсорсинга? На тоя принцип създават китайската икономика.

Защо го няма Плювню да възхвали "Америка за България"?

Kenn1111

То явно само то ги вижда тия неща иначе......никой!

Този соросоид да провери първо коя институция предоставя данните за инвестициите у нас и тогава да говори - БНБ , а не НСИ и краварите са на 15-то място

Я някакъв тъпак седнал да се прави на отворен. Естествено НСИ прави статистиката на чуждестранните инвестиции. БНБ може да даде само данни за финансови потоци, т.е. за преките инвестиции, но не и непреките инвестициите.

Някой явно си мисли, че е 1-ви април.

Пешо, приятелю, хубаво за Сиско и VMWare, хубаво за софтуерните компании, но @благодарим@ за инвестициите в земеделито - Каргил основно изкупува и изнася; гмотата НЕ СА инвестиция а екологична бомба, заплашваща да унищожи всичко родно.

абе ние и преди си знаехме, че сме много облагодетелствани от 'американските инвестици', ама сега всичко стана ясно.

IT/АйТи/ сектора на БГ?! С цел: шпионаж, или печалби, смъкнати от гърба на демократично"благоденстващия" Бг народ? Тези 2800 Бг работници, американски заплата ли получават? Защо статистиката мълчи по въпроса за доходите по отрасли от наши и чужди инвеститори? Тя, чии интереси обслужва?! И докога така?!

28,000