Старт: Газпром започна да доставя газ за Европа по новия маршрут на "Турски поток"

Украйна призова днес Съединените щати и Европейския съюз да наложат санкции на компанията, обвинявайки я, че използва енергията като оръжие и лишава Киев от доставки

Обратно в новината

Коментари - Старт: Газпром започна да доставя газ за Европа по новия маршрут на "Турски поток" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Журналистите са виновни,защо никой не задава правилните въпроси,защо защитават американски интереси и не питат къде остава печалбата при всички тези схеми с газта,в измислените им борси и спекуланти

Защото газ-ЪТ е руски ,а не американски и всички печалби остават за монополиста ,,Газпутинпром” ето новата шокова цена на газ-ЪТ скача изведнъж с 36% ,а уж българските предприятия Булгаз и Бултранс газ се ,,срамуват” да обявят колко (не) плаща Русия за транспорта на газ през България

Украйна красиво би шута на Русия! Как само се измъкна от зависимостта си. И Полша също! Ха ха ха ха! Осъдили Украйна да връща 3 милиарда долара дълг, даден от Русия!

Приличаш на изпаднал хилерюрген в Берлин 45 г, който яростно стреля от мазето, вярва в гениалността на фюрера и в непобедимостта на Вермахта. Само дето не знае, че войната вече е свършила. Стреляй, по скоро плюнкай на воля колко си искаш . Мача свърши. Чакай си сметката за тока.

К’ъв хитлерюгенд бе умньо?В Берлин и около Берлин 30 000 елитни немски войници,Вафен SS и фолксщурм избиват повече от милион и половина съветски солдати за месец дана! След седем години Германия се възстановява.СССР изнася революция.Населението живее в мизерия и почти без инфраструктура в по голямата част на странатаХвърля милиарди за въоражение и подкрепа за ,,братски” страни и партии и безславно се разпада!

Чувам вече как тракат зъбите на укрите от студа... Естествено Русия е виновна, че зимата ще е студена.

Тракат зъбите от студ и на голяма част от руското население с мизерни пенсши и нищожни заплати.Защото Путин потроши стотици милиарди за неизплатими скъпи и прескъпи газопроводи да заобиколи Украина.Да води войни в Украина,Сирия,Либия.И да налага санкции на руският народ в отговор на санкциите срещу него и приятелите му

Северен поток струва много понече от 9 милиарда.Силата на Сибир също глътна и продължава да гълта милиарди и няма да бъде изплатен в близките 50-т години.Доставките за Унгария няма как да изплатят инвестициите в Турски поток защото дори и да не ни плащат на нас транзита,а те няма да ни го плащат.Преноса през Турция и Сърбия струва пари.Особено през Турция. Все едно да тръгнеш от Видин за Силистра през Петрич и Малко Търново.Да дадеш луди пари за нова кола (щото тямаш технология за производство на тръби и кораби за поставянето им.демек кола) и да кажеш,че ти е излязло евтино

И колко повече струва? Хората казват 9 милиарда долара! Сега тръбичката си тече, бавно и полека. Трупат се пачки, а ти си свиркай.! Ха ха ха ха Ще избият парите за отрицателно време.

Клета майка България! България отново е като след Ньой - потопена от съюзниците си. ЕС, НАТО, клуба на по-по-най, а то се оказа както обикновено - и боя и солта и парите.

България е в ЕС и НАТО.Най големияте Политически,икономически и военни съюзи в света.И за пореден път Русия ще си счупи зъбките в нас.Както ПСВ,

Ние от проруската част на нато сме с Русия!

и преди сме били в най-големите съюзи, не забравяй и до къде стигнаха.

Я ми обяснете - ако ние искаме да получаваме газ от няколко доставчика по няколко тръби на това се вика диверсификация. АкоРусия иска да си изнася газа по няколко тръби, а не една на това не му ли се вика пак диверсификация?

Европа както винаги пак е от страната на булката. :) Хвала на Меркелица, направи нещо велико за държавата си и това е да и осигури стабилен и евтин източник на енергия. Останалите блеяха за перки и панели и сега ще трябва да духат на перките да правят ток, горда и глупава Европа отново си го сложи сама. А украинците горките вървят по нашият път с продажните си политици. Каквото си направиш сам, друг никой не може да ти го направи!

Само не разбирам що за ла.но трябва да си, за да величаеш тиквата дето с нашите пари оправи работата на руснаците , а тук се увеличава цената на газа, за да платим чуждата сметка! То справедливост в тази територия няма, ама поне коронавируса дано изчисти некой б0клук.

Мъчно ми е за укритата. Наистина. Все пак сме много подобни етнически, културно, езиково и манталитетно. Но те изтеглиха късата клечка да ходят да дърпат мечката за опашката. Само техните политици са по-продажни и крадливи от нашите. Всяка държава трябва да отстоява собственият си интерес и този на гражданите си, а не да е пионка в играта на другите. Тръмп им го каза пред ООН, че гледал интереса на САЩ и смята за нормално всеки държавен глава да гледа интересите на собствената си държава. Лош, лош Тръмп! Какво направиха укрите - отрязаха връзките си с Русия, за която изнасяха 75% от промишлената си продукция. Изнасяха части и агрегати за самолети и ракети. Транзитираха газ. Цялата им развлекателна индустрия се пласираше и звездите им живееха в Москва. Аз техният Президент съм го гледал само в руски филми. Що е работил за окупаторите? Прости, по-прости, българи, най-прости и тогава чак идват украинците, с вярата им че ще произвеждат Боинг и Зеленски ще е новият 007. А как си нарязаха зтратегическите бомбандировачи и крилати и балестични ракети не е истина, че такива продажни политици има и не са публично обесени. За залитането им към фашизма е друга тема. Та спете спокойно българи има и по-продажни политици от Ганя.

Нищо особенно, просто намек че терорист номер 1 (САЩ) вече не са пълновластен господар. Просто бизнес

Винаги е била Русия след разпада на СССР А САЩ продължават да са номер едно от Първата Световна Война насам.Спасявайки Съветска Русия от глад ррез двайсете години на двайсти век.Индустриализирайки я през трийсетте.Подкрепяйки СССР Юс оръжие,суровини и храни през Втората Световна война и наливайки милиарди долари за да омекоти разпада на СССР и спре разпространение на разпада му и нови големи социални катастрофи и вътрешни войни. И сега САЩ продължават да са номер едно,а Русия икономическо и военно джуджу

Болен си човек.

Все тая горивата скочиха , още по голям глад и мизерия!!!

Мда-а-а-а-а,вместо да има 4 тръби с общ капацитет към 64 милиарда м3,които да тръгват изцяло от българска територия сега имаме една тръба ,която тръгва от Турция ,прави странна чупка да отиде до "Паша дере" ,където трябваше да излизат от морето четирите тръби на ЮП и след това следна трасето на несъстоялият се проект.За всичко това може да благодарим на Борисов, който успя да превърне България от енергиен център на Балканите в незначителен краен потребител. ""Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?", заключи Борисов.""""

Как пък това ще е партньорство? Това си е слугинаж.

Нищо лично ,само цитирам незабравимият Борисов и неговите изяви ,със съответната лексика

У-крайна , риве като нашата рода от Македония , а и там има много българи който мразят но се оплакват на задокеанци ?

Това май беше онзи газопровод, който трябваше да доставя най евтиния газ на България и е част от газовия хъб осигуряващ т.н. "диверсификация". За него похарчиха няколко милиарда наши пари, за да носи партизанското име "балкански поток", според неговия кръстник.

"Слугата на народа", стана слуга на Дедо дето не помни в кой джоб му е листчето и какво е казал преди 2 минути. Разбира се САЩ ще им отпусне помощ, която политиците ще присвоят и тъпите укри ще зъзнат, защото въглищата са в Донбас.

Боко тиквата прокара руската газ през България до Сърбия за 2 милиарда, лакейски подарък за Империята на злото без никакви транзитни такси и отклонения за нашата газопреносна система, само заради това трябва да влезе в пандиза.. пише се антикомунист и европеец, но си е таен комуняга и русофилистик, досущ като мунчо шпакловчика. За награда Империята на Злото ни вдигна цената на газта. Кой е по голям предател от мунчо и ноко е спорно, те и двамата са руски кавали.

Требе да пуснат сички украинки междъ 18 и 35 годишна възраст безвизово из европата...

Колко ли плащат ,,братушкити” за тронспорта на газ приз наша територия?И дали плащат нещо въобще ири всичко остава за наша сметка? Иначе едва ли би им се изплатило да продават газ на Унгария по толкова дълго заобиколно трасе.А и обемът който доставят е малък.В Турция турската компания ,,Ботас” съди Газпром заради цените.У над нито гък.За цени,наеми,транзити

Заинтересувайте се колко е литър бензин в момента в САЩ и Канада . Проследете колко е бил преди година . Разликата е 40% нагоре . Не схващате ли че тези мерки 60/40 някой ще трябва да ги плаща . Това са пари отпуснати и отпускани от банки , сега си ги търсят . Така че не се чудете защо Газа е скъп или тока или храните .

Плиткоумната Европа накара още по-плиткоумните от ГЕРБ да спрат този поток и така плиткоумно станаха зависими и от Турция. Украйна изгуби мача, сбогом хубав живот.

Прочети статията преди да дращиш срещу България и Европа!,,Газпром започна да доставя газ по Турски поток за Унгария”

Укрите искат САЩ и ЕС да се намесят, че КИ местят от хранилката . Ами то тогава България да иска нефт по 20ст литъра защото им е скъпо по международни цени . Също нека искаме САЩ и ЕС да ни помогнат в този казус .

Кво стана сега с думата конкуренция? Това вече лошо ли е? Значи Украйна да не е абонирана цял живот да взима пари от въздуха? Лишавали ги от приходи. Чакай бе...кой прибира милиярди долари всяка година...от най големия си враг уж? Мразели руснаците ама не мразят явно доларите за пренос.... Все едно всички са длъжни на Украйна да и дават пари.

Честито, Българи! Успяхме да вземем ролята на агресивна Украйна и вече приходите от преноса на газ ще идват в нашата хазна.

"Агресивна Украйна" казваш. Я пак помисли, ама хубавичко помисли и чак тогава пиши. Иначе пишеш хуморески.

Хоглити нал ни искаа Русия. Яжти ся наркуманскити платненки.

Който има баницата може да я реже и раздава! Кавакьи

който има баница гледа да я продаде, че може да не му стигнат парите да изкара зимата

Яжте пари сега, щом нямате баница

Както казах сега е момента да вдигнем транзитната такса тройно. То беше ясно че с Северен поток 2 и Турски поток Европейскоя съюз се самопрецаква позволявайки на Руслямска държава да си разиграва коня и да има много маршрути за мръсната си игра.

Абя проз турчин, сяка цина я плаща крайния путребител бя пещерняк. Ся газта стана 1000 долара зарад таквиз наркумански талибани кат тебе ши стани и 1 500.

Колко повече мърдаш,толкова повече ти влиза,товарищ Дупенко. Можеш и още повече да си разтвориш бузките на твоите нови господари хафро-хамериканците. А те така ще ти го нафърфорят, че ще ти стигне до врата. Можеш да се консултираш с твоите колеги от Хавганистан,Ирак,Сирия, че дори и Ханглия....примерите са десетки...

А нещо за рекордното повишаване на цената на газта с цели 36 % да кажете или не е удобно?

Това е супер голям кеф е Русия ще спечели много пари. От тия пари ще се спонсорират доста БГ партии и телевизии. Ще има и за тролове. Какъв по голям кеф Русия да е богатее на български гръб.

Така де - няма да си сама на американска хранилка .... ще захлебиш още .

Kalin

Украинците се дърлят с руснаците а реално тотално са зависими от тях.Чудя се що още не са им затворили кранчето пък да се оправят както могат.Щото никой няма да им дава квото и да е на весия както го правеха руснаците.

В руския бюджет започнаха да постъпват средства, в повече от предвидените.

Прекрасно е тва. Неприятното е, че Чайна минава на въглища и свещи. Акуу се прецака чайненската икономика, не се знае знае ли се. Унгария няма да зарежда света както Великата Поднебесна, нали така? Доста прекупвачи и продавачи на чайна продукция ше закъсат. А беден свят газ не купува- нататък е ясно и за щуките. Ае.

Гулем смех.... Като че някой е длъжен да гарантира приходи на Украйна от транзитни такси... Главо, главо - от тебе патя! - така си казвал глупавият вълк. Време е и украинците да се осъзнаят. Нима не знаеха, че като не се разбират с руснаците, онези ще си направят други трасета и НЯМА ДА МИНАВА руска газ през украйна! Просто е като фасул...

Те си мислят, че западна европа като им спретна майдана и ще ги дундурка постоянно. Само, че на европейците почват да им се качват прекалено много сметките за ток и стоките по магазините. И им е все тая за украинците. Сега ще гледат собствените си задни части, както апропо винаги са правили.

Просто е казваш като теб. Отношенията между Украйна и Русия се командват единствено от Москва.

Отношенията драги се контролират от запад. Наркоманчето на Байдън беше този дето скочи като ужилен, наместил се и лапа доларите а укрите лапат мухите. ЕС обещаваха мило и драго и като съсипаха и каквото можаха се оттеглиха тихомълком, ни лук яли, ни лук мирисали. Та с две думи тая софра се раздигна и кой от къде е , сметката остава за бедният украински народ както е при нас де. Нищо лично, просто бизнес - нали така казваха вашите хора от запад и ти го набиват с усмивка. ;)

Русия била окупант, но парте явно не миришат... Тъпи украински фашисти.

Нали помните кой “шофьор, джипкаджия” подари южен поток на турците за да ни държат сега кранчето и унищожи АЕЦ Белене за да построят турците АЕЦ до наша граница за да ни продават съвсем скоро ток… сетете се тая зима докато ядете мухлясал хляб със стар лук щото парите не ви стигат за да си платите сметките за ток и парно!! Спомнете си докато мръзнете като цървули метнати пред вратата!

и не само туй, ЖиПко се фалеше, че спрял 3 руски проекта, сега го потупайте по рамото

Никой нищо не е подарявал на Турците. Руснаците просто видяха, че България беше брутално отсвирена от страна на ЕС под натиск от USA и промениха маршрута, което от друга страна е по-изгодно и за нас, защото маршрута през БГ се удължава, а цената на газта ще е същата като на първодоставчика. Просто Турция е суверенна държава и USA пред тях не предат.

Срещу ръжен не се рита на бос крак

От всичк новини за газ-а това което разбирам е че ще трансферираме евтиния руски газ за Европа, а ние ще плащаме скъпия американски идващ през Гърция… Честит ви попитализъм, честити ви нови сметки за зимата! Ако имате пари да си ги платите! Да живей Педерска Европа, да живей брадска Хамерика!

Газта е македонска !

Ако имаме истински българин за премиер ще направи поне две неща: - Спираме всякакво сътрудинчество със САЩ, учения на НАТО, купуване на самолети .. докато не махнат визите! - Спираме Балкански поток докато не сключим договор с Газпром подобен на унгарците, но цената трябва да е по - ниска, все пак няма толкова транзит! И ТОЧКА!

Ами имахме двама руски премиери за тва резултата е такъв!!!

А защо реват укрите, те нали не искат нищо руско ! Ето че вече са свободни от окупаторската руска газ !

Какво хленчи Украйна? 30 години държеше монопола върху транзита на газ. Нима ние нянаме право да развиваме бизнес?

Къ'в ход - шах и мат само с една пешка !

Току що Хохлите му налапаха олигавената главичка, а предстои все още да му поемат и дългиЬо врат, чак до макарите.

България веднага да иска САЩ и Европа да накажат Украйна, защото Украйна спря южен поток и сега България губи от транзитни такси колосални суми

Русия винаги побеждава и винаги печели. Това е добре за България

Напротив! Когато Русия е зле ние сме добре именно защото няма сили да се занимава с нас. Визирам съединението, независимостта.

А сега визирай Първата и Втората световна война.

Къде е втечнения газ от САЩ . Нали Гербаджиите платиха десетки милиони евро за участие в преноса на втечнен газ от САЩ.

Конектора от Гърция до България не е построен. Преди 2 месеца от Гърция казаха, че процедурата се бави от България.. Аз като гледам как се бавим с еко катастрофата, ако чакаме на хората на Радев тая свръзка ще стане 2028. А не става дума за много км

ЕС и България налагаха санкции срещу Русия ,сега ще си плащаме десетки години по тези цени. Дори и повече. Така е ,който скача на Русия ще си плаща.

Руска подлога, беги в русия

Каква санкция им налагаме като им построихме с наши пари газопровод!

Азерския газ , шистовия газ,газа в Северно море ще свърши ,но руския газ няма. Под Сибир и в Арктика не са сондирали , защото пазят газа за бъдещите поколения.Под Сибир има колосални залежи от злато,нефт, газ.

Русия ,ако спре ядреното гориво за АЕЦ Козлодуй умираме от студ. Ако спре вноса на петрол и газ също. Ако даде сигнал на Турция, Ердоган влиза със 200 000 башибозуци и умираме под ятагана. Ако спре руските туристи пак оставаме без приходи. Ако не ремонтира нашите МиГ 29 приземяваме авиацията . Ако спре доставка на ПВО ракети оставаме без грам защита. ЕС и САЩ ни дерат живи и ние се правим на доволни. Време е да се махаме от Еврогейския съюз и НАТО. Да отиваме където трябва. ,че България умира Вече сме 5,5 милиона .

Ти си някакъв идиот които вижда че сме зависими от някакви изроди и решението на проблема ти е да станем още по-зависими от тях. Ама вие русофилите сте абсолютни лайна.

Учи български! Ще ти е от полза!

В смисъл на 100% сме зависими от Русия но ЕС ни дере :) :) ей мозък само ЕС субсидии са 10 милиарда на година целия внос от Русия е 3 милиарда внос тоест продава и взема цялата чщпечалба кой кого дере??????????

Разбира се, че ЕС ни дере, това не е съюз.

Не се радвайте. 20 години с транзитните такси ще плащаме заема за турски поток. Руснаците ни даваха пари да построим Южен поток,ние ги изгонихме.

Давали са, изрод руснаците никога не дават ей така, явно нямаш 2 мозъчни клетки да ги впрегнеш да се замислиш.

Е как те руснаците не превземат ли държави зада им дават?!?!?!?! Хахаха тва само каскет може да го повярва.

Въпреки всички опити на служебните правителства тръбата започна да работи преди изборите.ОГРОМЕН УСПЕХ НА Г Е Р Б .Каквото са обещали са го направили независимо от помията изливана върху тях от протестърите и официалната власт

Благодарности на ОПГ ГЕРБ, че срещу 3 милиарда дадени за 5ърски поток, получаваме много, ама много скъп газ Благодарим ГЕРБ Благодарим Тикво

Че кой е казал че българите искаме руска газ... и спутника не ви щем

Ако го пуснат платен, пак ще има опашки. Аз съм пръв.