Сривът на еврото продължава

Европейската централна банка трябва да продължи да повишава лихвените проценти, заяви Кристин Лагард

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А нашите продажници, се надпреварват да ни закачат към потъващото веро на вече разпадащият се ЕвроГейски съюз. Спомнете си кои партии са за въвеждане на еврото и после като гласувайте за тях, да не плачете, че спестяванията ви се обезценяват и обеднявате прогресивно.

веднага урсула фон лайнан да определи таван на срива на еврото .

Евтино евро - евтин експорт от ЕС за страните извън ЕС.

Което и беше целта на САЩ. Честито на европедалите и нашите подлизурки.

КОгато еврото е слабо - инвестицията трябва да е в имот Който днес закупи имот - утре става милионер Който се услушва - утре ще реве

продаване на стоки по максимален курс на долара и на ква цена ти кажат

То всички падат срещу долара, защото там предлагат огромни лихви, сравнено с останалия свят. Нищо нетипично. Когато лихвите в ЕС настигнат американските, курсът ще се стабилизира. Колкото до всички страни извън ЕС и САЩ, (в) които са взимали заеми в долари или евро или имат инвеститори от там - ами ще д*хат супата. Радвайте се че сме част от цивилизования свят.

Като полетят ракетите, няма да има никакво значение колко струва едно Евро

тази струваще толкова евро, тази другата - толкова, тези бяха в долари - толкова... и т.н.

На теория, нискат цена на една валута не е нещо опасно. Това означава, по-голяма конкурентноспособност на външните пазари, по-голям експорт... Стига да имаш производство. Но Европа вече и това няма. Десетки хиляди фирми се очаква да фалират само в Германия до средата на годината, заради цената на енергията. Почти същото е положението във всяка една държава в ЕС. При тези условия ниското евро само означава по-скъпи вносни стоки. А когато не можеш да произвеждаш ( както се очертава от тук насетне ), ти остава да внасяш. Картинката е още по-лоша, щото ще се увеличи безработицата, натискът върху социалната и пенсионната системи, ще има по-малко приходи в бюджетите на държавите. А това води до печатане на пари ( заеми ), защото няма отъке другаде да се вземат пари за запълване на бюджетните дупки. Всички знаем как, като бутнеш една плочка домино и всички останали една по една падат. Тази плочка домино е цената на енергията. И затова може и да обвиняват войната в Украйна и Путин, но истината е, че причината е в безумната политика на идиотите в ЕК, които вместо да преговарят и да посредничат между Украйна, Русия и САЩ, те се съгласяват с последните и сами режат клона, на който всички седим. И защо да не го правят! Имат достатъчно пари, за да избягат в някъде в Ю, Америка или някъде другаде, когато всичко колабира. Но ние оставаме.

до края на годината*

Тъжното е, че евролидерите не може да са толкова некомпетентни, това е контролиран срив на икономиката, в който определени хора ще излязат безумно богати, докато средната класа в Европа ще бъде изметена. Същото нещо се случва и в САЩ, те помпат лихвите, но това закърпва дупките само за сега. Политиката на свръх дефицит и постоянното печатане на нови пари няма изгледи да се промени. Световния елит очевидно иска силно зависима и изнемогваща популация, независи и богати граждани не са лесни за манипулиране. Идва деня да пробват световна / западния свят/ технокрация, основния довод за нея ще е борбата с климата, биологични заплахи, недостиг на енергия и растеж. Гледайте видеотата в канала на World Economic Forum, те си ги говорят открито тези неща.

Спокойно, спокойно дами, господа и евроджендъри! Корабът потъва според предварителния план, няма място за притеснения! Място в спасителните лодки също няма, резервирани са за партньорите ни от фащ. Така че напред... и надолу, към сияйните дълбини на демокрацията.. или блатото?

Докато ЕЦБ се наумува....поне 4-5 % трябва да е лихвения процент в Европа, за да се нормализират цените и икономиката, като цяло, те че ще ги вдигнат е ясно, но като предната криза с година и нещо закъснение, което означава излизане от кризата 3-4 години след САЩ.....

И как това ще свали цената на енергията? Ако правиш торове, и купуваш газ на 1-2 долара кубика..... Е, и при 5% лихва, цената на торовете от това няма да падне... Няма от това да поевтинее хляба... НЕ можеш да излъжеш законите на физиката с лихвен процент.

Няма да ги свали автоматично, при по-високи лихвени проценти, паричната маса в обръщение спада, покупателната сила също, това води до намалено търсено на много стоки, включително и газ . Производството спада, но това е временно явление. РазбИра се , се увеличава и безработицата, но няма как да всичко да е само нагоре, това води до сегашното положение на инфлация и намалена покупателна способност. Увеличаването на доходи само номинално не може да изпревари инфлацията, т.е. в момента си работещ, взимаш заплата с която купуваш все по-малко... или добре дошла рецесия....

"Производството спада, но това е временно" Защо да е временно? Високите лихви НЕ означават че ще бъдат открити газови находища или че соларките ще дават ток и нощем. Енергията ще поскъпе веднага когато се появи търсене, а едва ли някой ще строи атомна централа когато всичко е в рецесия. И по тази схема рецесията остава завинаги (или за мнооого дълго време).

В случая, става въпрос за производството, като цяло. Газта не се произвежда, тя се добива. Предвид, че същата се използва в производството, при по-ниско производство, ще се търси по-малко газ. Закон за търсенето и предлагането.

Яко ни пре..аха партньорите. Ще кажеш, че не воюват с Русия, а с ЕС. Пък нашите шотювци и шотювците из Брюксел се радват ли, радват.

Всеки , който е направил една къщичка за птички или е нахранил едно кученце на улицата знае , че това беше целта на запалването на войната в Украйна, санкциите и взривяването на Потоците. Сега високо-технологичното производство на Европа ще отиде в САЩ, трилиони долари капитал ще се върне там , а европейците ще ядеме евро-атлантическа солидарност и бхур. Слава Украине и кой не скача е рашист. депм!

100+

Да влизаме спешно в еврозоната докато не се е сринало напълно. Ние ще го подкрепим с нашите усилия и напъни !

и още ще пада

Еврото ще поевтинее до 0,5 долара ...

Какви 75 пункта бе смешници, трябва да я вдигнете със 750! Докато инфлацията е 12%, вие давата под 1% лихва, щатите дават 3%, Та кой нормален инвеститор ще си държи парите в Евро бе? Щатите не само, че дават 3%, ами имат и ядрени ракети и самолетоносачи.... а вие един газопровод не можете да опазите.

Целта е ограничаване на наличните евра на пазара. Изобщо не става дума за инвеестиции в еврото.

Вдигайте лихвите. Известно е от физиката че лихвения процент коригира законите на електрорехниката и термодинамиката. Освен това % умножен по перка и разделен на соларка е равен на киловат за час. И непременно ше цъфнеме и ше вържеме.