Срива се пазарът на лавандулово масло, производители в Добруджа изкореняват насажденията

Очаквам в следващите години да има и дестилерии, които да затворят, заяви Петър Петров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм развъдчик на аквариумни рибки, но търсене няма. Мога ли да разчитам на държавна помощ? Ами като е "не", защо държавата помага на разни хотелиери и земевладелци? Отговпр: Защото да мутри, а аз не съм.

очи лакоми, дупе тесно. Ми оправяйте се, некадърни "бизнесмени"

Преди години бяха гръмнали един лавандулов бизнесмен в Добрич - има намесени мутри , ТИМ-аджии и други допотопни астропитеци в този бизнес на прекупвачи... та затова лавандулата не върви в Добруджа !

И сега се продава литър за 250лв

За каква държавна помощ реват, бе! Нали сме пазарна икономика! Да си гледат алчните задници и да са взимали пример от маймунките, които си мерели банана на задника преди да го изядат. Налапали се с големи площи и юруш да печелим. Ама земята иска мотика и здраво бачкане. Не става само от офиса да правиш земеделие. Нека да фалират сега като са такива будали. Умните си намериха пазари в чужбина и ще оцелеят. Не им пука местните дерибеи на каква цена изкупуват маслото, защото си има световни пазари, които опрделят цените.

Айде моля, преди било 250, сега 25, само че преди цените на продукти с лавандула баха с 30-40 процента по-ниски. Кой ще лъжете?

Това се случва, защото със земеделие се занимават хора, които нямат идея какво правят Преди години на село гледаха пипер и фъстъци. Едната година пипера е скъп, на другата всички се юрват да гледат пипер и цената на пипера спада, защото има голямо предлагане, в тази година обаче се гледат малко фъстъци и цената на фъстъците е висока. На другата година, всички са се опарили от пипера и тръгват да гледат фъстъци. хахах Познайте. пак прецакани. За това, трябва да се усещат тенденциите, а не всички щруш на маслините.

Така е при капитализъма.

Да. Планирането викат било соц измислица. Ефективния частник по-добре се оправял без такива дивотии. Ми те оправят се.... трупат загуби.

Гелосаният Домус ага ще ги уреди да смучат шистов газ!!!