17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да има ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за провалените проекти, рано или късно!

При мораториум на правителството в оставка, ето едно от последствията и туй е най-малкото. Ама се иска акъл да текне до там. Искате промяна и избори, рекохте дай те го - на ви го. Сега льотчикът фатмак тотално ще разгради държавата. А че можем да дърпаме газ не само от русия, но и от казахстан - никой не се сеща- само бойко и плевнелиев бяха ербапи. Ама българинът си иска червените рубашки. Честито

пий една ракия! Бойко е от най-червените бояджий. Под синята му рубашка е жълтата фланела, с която се фотографира, а под нея е алено червеният му потник. Врочем, руският газ е и казахски, така както и нефтът от Русия е казахски. Не е нужно някой да договаря казахски газ, понеже той си е част от този газ, който тече за Европа, вкл. България.

Колко ще получаваме транзитна такса за година за тръбата до Сърбия,за която дадохме 3 милиарда лева,та да направим сметка след колко години ще получаваме и печалба.

След около 25 години 100% българската газопреносна мрежа "Балкански поток" ще се изплати. След това ще работи на печалба. За сравнение, "Южен поток" беше с 50% по-евтин на линеен метър положена тръба; значително по-къс от "Балкански поток" и с около 5 пъти по-голяма печалба от транзитни такси, поради следните причини: 1. "Южен поток" беше проектиран за пренос на 63 милиарда куб. м. сгъстен природен газ. 2. "Южен поток" беше по-къс от "Балкански поток", като вместо дългата линия от Турция до Провадия, щеше да е късата линия от Варна до Провадия, където е най-голямата копресорна станция и най-големият колектор на газ. 3. "Южен поток" позволяваше да се запази линията за пренос на газ до Турция, с капацитет от около 13 милиарда куб. м. газ, от която печелехме транзитни такси за около 100 млн. евро и която е празна от 01.01.2020 г., защото Турция си получава нужния газ от Русия директно по тръбите под Черно море. 3. "Балкански поток" е с капацитет 15,75 милиарда куб. м. газ, от които ще пренася само около 13 милиарда куб.м. газ за Сърбия, Словакия и Австрия, а останалите около 2,5-3 милиарда куб.м. газ са за България, с турска надценка! Следователно, "Балкански поток" замества празната линия през Украйна и Румъния до Турция (празна по вина на България, която изигра Русия, като първо прие, а после се отказа от "Южен поток", с оправданието, че ЕС не давали :)...) "Южен поток" щеше да се изплати за шест години. ОЩЕ ПО-ВЕЛИКО Е ПРЕЦАКВАНЕТО НИ С ОТКАЗА ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА НЕФТОПРОВОДА БУРГАС-АЛЕКСАНДРОПОЛИС, КОЙТО ИМАШЕ ПОТЕНЦИАЛА НА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА, ЧРЕЗ СМЕСЕНОТО РУСКО-БЪЛГАРСКО-ГРЪЦКО ДРУЖЕСТВО, В КОЕТО БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ ИМАХА ПО 24,5% СОБСТВЕНОСТ, А РУСИЯ 51% СОБСТВЕНОСТ И РЕСПЕКТИВНО ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАЩИТА НА НЕФТОПРОВОДА (НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА ОТ ТУРСКИ ДОМОГВАНИЯ ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ).

САЩ винаги са били враг на българите

А рашаните винаги са ни обичали,обгрижвали и пазили,нали??Идиот!

ИЗВИНЯВАЙ, НО САМО АЗ СЪМ ИДИОТ-А ВИЕ АМЕРИКАНОФИЛИТЕ ДОРИ НЕ СТЕ ИДИОТИ, А САМО БЪЛГАРОМРАЗЦИ

Бургас-Александруполис беше един чудесен проект. Започва от далечната 1994 Г., съживен през 2004г, ратифициран от НС през 2008 г., спрян за реализация от първото правителство на Герб през 2009г. Няма обяснение как в една парламентарна република премиер-министър да не се съобрази с решение на НС, да не се обоснове, а същевременно да продължава да харчи пари от бюджета за да поддържа една лишена от действие компания. Е, имаше продиктуван референдум в Бургас, оказа се неудачен, но проекта го спряха. Няма обяснение, освен полягане на интересите на други държави с цел да се качиш и останеш на трона. Корумпиран, но трон.

За Русия беше чудесен. Наистина. За нас бяха 30 милиона на година такси (не знам вече евро или лева). Туризъм за милиарди Евро беше сложен на карта в случай на петролен разлив ( петролът щеше да се транспортира до буй в морето, а не до пристанище. Нищопротив руснаците, но си беше продажен проект.

Много елементарно обяснение базиращо се на непознаване на детайлите по проекта. Първо таксите нямаше да бъдат 30 или 50 милиона евро, а много повече отчитайки допълнителните дейности. Второ, приказките за нефтения разлив поради използване на буйове терминал, вместо на стационарно пристанище са плод на липса на елементарни познания. Буйови терминали в Черно море в Новоросиск и Супса съществуват от повече от 20 години, изнасят се 15 милиона тона нефт от първия, повече от 40 милиона тона от втория. Няма данни за разлив. Колкото до туризма, то отново липса на обосновка. Няма как нефтен разлив в района на Бургаски залив да завие на север, след като посоката на течението е от север на юг. може да пострада евентуално. Просто се вкараха едни измислени експерти, които да предполагат, вместо да представят реални опасности. НО всичко това остава настрана, обяснете защо компанията съществува и се налива народна пара за него ?

Всъщност, как един ратифициран международен Проект се спира без решение на НС ?

Тръбата не може да е собственост на Газпром както искаха. Затова ние правилно им отказахме и спазихме законодателството на ЕС.

Факта е че става дума за компании с 50% участие на Газпром. Значи тази компания с 22 хиляди харчи 11 хиляди от парите на Газпром и 11 хиляди от тези на държавата. Ясно е че става дума за компания пред закриване но тези пари се плащат на българи в България - за наеми, ,консултански услуги, чистачка. Ако можеше целия бюджет да го изхарчим така че да се привлече същото количество приходи от Газпром и парите се изхарчат в България държавата ще върви доста добре. Щом капиталите са намалени драстично просто се чака естествен фалит ако никой няма някакви претенции по договори. Да може да се закрият и веднага ако и Газпром нямат против. Тук не виждам някакво безобразие.

Ако има неоправдани разходи на всеки от тези членове на управата на компаниите може да се потърси отговорност от акционерите. Примерно ако е взел парите и си е построил вила или нещо друго което е явно неоправдан разход. Счетоводството е достъпно .. намерете я тази фактура или банков превод която доказва че има безобразия.

С твоите глупости.

По същият петролопровод можеше да идва нефт от Александруполис до Нефтохима в Бургас. Това защо се пропуска?

Кой ни спря строителството на Южен поток.В статията пише ,че 2014г. Европейската Комисия е предприела наказателна процедура срещу България,за нарушение.Само,че ЕК трябваше да спре и Северен поток в такъв случай,а не го спря.В същото време в България идваха двама Сенатора от САЩ,които искаха да спрем турски поток.Нека да да кажат цялата истина.

Тогава,ще си каже,кой спря Южен поток ,та губим 400 000 000 евро на година и дадохме още три милиарда за Турски поток от която не получаваме газ,а транзитната такса е мижава.

Спря го Маккейнката, сбъркан от еб..е във виетнамските джунгли.

да ни убеди , че путински поток и турски поток са две различни неща. Нищо подобно , направиха се с пари от бюджета в услуга на едни олигарси.

да убеди глупаците с промити мозъци, че Путин е виновен, че руските потоци не работят

пак благодарение на американците и техните санкции и забрани България губи, а овчиците пригласят дружно в хор "Русия е виновна", жалка история

До тук все пак най-голямата загуба е построеният и вече работещ газопровод Турски Поток Сигурно е, че са похарчени 3 милиона лева, България не получава капчица газ, а от таксите първо трабва да се върнат похарчените пари и ако някой ден, евентуално, след 30 години, се изплати, може и да има някаква мизерна печалбица. То до тогава Путин ще лежи кротико до Ленин, а Русия, ако не е завладяна от Китай, сигурно ще се е разпаднала.

ще ще ама няма да ви огрее вас продажниците, освен глупости и пропаганда друго не може да измислиш, и пак повтарям, ако американците не се бяха намесили всичко щеше да работи и газ щеше да има, те затова ги строят тея потоци, не за украса

Гешефтури, съд, самосезиране итн. - не чета нищо ??? Виж, упорито работят по Арабаджиеви и артефактите на Божков. Те са от особенна важност, какво са няколко милиарда загубени от мега-проекти. При това МП-я сам се похвали, че стои зад спирането на проектите. И още печели избори. Сега разбирате ли защо трябва да се направи проверка на работата на правителството за последните поне 10 години ?

където е намесена россия, загубите за България са гарантирани!

никаква гаранция за нивото на тъпотията ти !

сигурно Русия сама си спря проектите да губи, нали? ей прости хора ве

Мнозина си спомнят Американците това "Световно зло" направи всичко възможно България да загуби 400 милиона Евро на година и около 6 .000 хиляди работни места . Д.Маккейн тоя изрод беше дошъл да ни убеждава " колко е опасен и вреден тоя Газопровод за националната безопасност на Бългaрия". Даже тогавашният кмет на Варна тоя предател твърдеше,че представлява опасност за околната среда.Същото направиха с Северният поток-2 всичко възможно Украйна и Полша да не се включи в проекта за да може да ги използва срещу Русия.В момента тези убийци,престъпници убеждават Светът и Германия ,че тая сделка " лоша сделка" ако се откажат ще е "добра".На това могат да повярват слабоумните,малоумните,идиотите промитите мозъци, предателите на Националните интереси.Кога тая сган ще се разпадне като държава,че човечеството да "види" мир и спокойствие ?.

Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера. Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал...

Истински поет

Тези газови коридори щяха да НОСЯТ ПАРИ, ако селските ни политици НЕ слугуваха на САЩ!!!!!

Под пари остана Украйна от подобни проекти. С могъщата руска мечка по-добре да не играем хоро. Винаги завършва по един и същ начин за съседите и.

А с голямата крава е иначе

Тръбата е собственост на сина на байдън, за без пари. полза за Украйна никаква.

Доколкото си спомням ,Борисов с нескрито задоволство заяви ,"Аз съм спрял" три руски проекта"""

Едно от малкото неща, които свърши добре ( за АЕЦ не съм сигурен)

Споко Нали НАТО И САЩ са зад България ! Скоро 2 офицялен език после насилствено заселване щото 111 000кв км не мое да живее едно племе само ! Споко Нали Нато С САЩ са с Вас Атлантическия Клуб е с Вас Споко !!! Еврейте дето ги спасихте мислят вместо вас!!! от Вас се иска да викате само ОК ОК ОК !

Проектна компания АЕЦ Козлодуй - Нови мощности!

Колко още?

На боко ората гребе да хапват кюфтета

трябва да продължава да краде!

ГРАБИТЕЛИ НА ЕВРОПЕЙСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

Да благодарим подобаващо на тиквата от банкя! Благодарение на неговата некадърност и лакейство, вместо работещи дружества, имаме генериращи загуба дружества! тикво, тикво, за 12 г. успя да съсипеш и малкото останало!

PEYTSCH

СПРЕТЕ да давате пари за заплати и те сами ще изчезнат по лозята и нивите...

А нещо да кажете за рестарта на гьола Белене ? Само баце за десет години колко пари потроши за този "гьол" ?

За тези провалени проекти, които щяха да носят приходи на държавата, можем да ,,благодарим" на американските ни окупатори.

Съветските такива съсипаха психиката и и кономиката половин Европа за 50 години, а ти говориш за някакъв проект.

На кривата ракета Космоса й пречи.

Щом Ганьо си избира ДЕБИЛИ начело на държавата!

Ние не ги избираме, "демократично" чрез избори окупаторите ни ги назначават. (ПРЕЦЕДЕНТ: "Kanzlerakte", 21.о5.1949 - 21.о5.2099)

Тези провкти са инструмент за източването на България от мутренските групировки. Не напразно от години се говори че Магията си има държава….

Тези Проекти са част от романтичната история на България - тогава мечтаехме как ще станем Държава с най-високия Стандарт в Европа , но чичо Сам уби мечтите .

Не, не е Чичо Сам, а едни други тлъсти чичковци, още през лятото на 1988 година приемат в Москва на конгрес, ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ.

Положителен тест за болен от ГЕРБ

Вашето царуване, ДНЕС СВЪРШИ. И да пишете минуси, ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ, приключи. Господ пое под "крилото Си" този изстрадал народ ... по Пътя към БЕЗКРАЙНОСТТА.

На българите винаги чужденците са им виновни, я Чичо Сам, я дядя Володя и това е защото българите са алчни и крадливи и не умеят да управляват държавата си.

Положителен за ГЕРБ Болест

Българите, които имаха мечти заминаха на Запад и там се чувстват добре. В България остана плявата, която не иска да работи.

Отрицателен за ГЕРБ Болест