Спряха сертифицирането на "Северен поток-2" заради санкциите на САЩ

Проектът включва изграждането на две газопроводни линии от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Газът няма да текне по несертифициран газпровод ли?

то и Наполеон, Хитлер и ред други велможи натискаха до кокъл Русия ама после нещата се обърнаха много бързо та мисълта ми е, че руснаците са като блатото отстъпват отстъпват и накрая поглъщат осмелилите се да го газят. Да не гледаме тази година потропване на руски ботуш на парад във Вашингтон пред страхопочитаеми влажни кравешки погледи?

абе на вас русоробите само потропващи руски ботуши ви кънтят в главите. за нещо друго не може ли да мислите? Никой не ще да гази във вашето блато - това, че се зъбите на всички още повече ви осмива.

това го кажи на русофобите.

Сега на всичко отгоре се оказва, че СП2 ще е и НЕЛЕГАЛЕН. И никой в Русия дори не се и пита, защо са тези санкции? Каква е причината цивилизованият свят да гледа на нас, като на държава хулиган. Защо?

Цивилизования свят ???Я пак ?Кой е тоя цивилозаван свят.Само не вица за запада и неговите оскотели афроталибанско арабски остатъци от градски легенди.

tonk11

Кой е тоя свят бе? Да ти прави впечатление, че само щатите са против тоя тръбопровод? Да вземеш да се замислиш що го правят?

Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат!

Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците.

Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. Тази държава, даже след пълно поражение ще бъде за нашето потомство стремящ се към реванш противник (из отговор на принц Генрих VII Рьойс в секретно писмо № 349, Берлин, 03.05.1888 г.)

Нокой и няма намерение да се цапа с руснаците. Проблемът е когато, те ти се бутат в къщата.

Усмърдя всичко на чесън и сланина!

Русия преди и Русия след СССР няма нищо общо.

Не, че не го разбират "русофилите", не им изнася. Съвременна Русия е държава изгой, който тероризира съседите си, измъчва и убива гражданите им, заграбва благата и територията им.

Това винаги е било така. Става дума че в момента са гейчовци които искат да избягат на запад, а на времето са имали чест и достойнство.

царска, съветска и путинова русия е едно и също нещо - не са мръднали от 1000 години. С изключение на танковете и ядрените ракети. Това е замисълът на Бисмарк-овите думи - не закачайте Русия, щото е като гнойна рана.

айде, тримата русофоби тук се уточнете последно каква е позицията на Големия Брат.

е либе за китка.Северен покток 2 е напълно завършен практически.Хайко Маас /немскиият външен министър/ заяви че газ по него ще тече от март -април окончатело и независимо от други решения.Същото е с турски поток-газ тече вече по сръбският участък.САЩ са издухана флигорна и то от преди 15 години вече.

САЩ са вече издухана флегорна...!Най-пресният пример-ЕС,ще прави усилен икономически обмен с Китай,въпреки нескрито нежелание на САЩ...!Меркел си гледа икономическият интерес и изобщо не се съобразява с издуханият пенсионер-Байдън...

Вожда да отговори кой защо пак греда,ако не знае да пита баба си Шмъркел.

Ами къде са ответните санкции на ЕС към САЩ?

НЯМА! Няма и да има! ЕС и САЩ са търговски партньори за трилиони долари оборот, а Русия е само суровинен придатък. Между партньори санкции няма.

закъснял си пак с вицовете и хумореските.Нито САЩ нито ЕС за фактор за нещо пове всвета. Северен поток 2 е практически напълно завъшен-питай външния министър на Гемрания Хайко Маас-газ по СП 2 ще тотече март-април.Окончателно .Така и с турски поток който вече трябващша да е спрян : от 01.01.21г. вече тече руски газ по сръбският участък.Факт.

Суровинен придатък си.

САЩ и ЕС- търговски партньори...?!?!Старичка ти е информацията драги...!Съвсем скоро ЕС показа среден пръст на САЩ,вземайки решение за усилен безмитен икономически обмен с КИТАЙ...!!!

SirBob

Пак си в грешка. Заучи по-добре опорките.

Едно обидинение между Гермония и Русия ,това може да направят САЩ.От германците технологии , от Русия ресурси и светавния жандарм ДГД.

Германия, като член на ЕС не може да се обединява когато и когото си иска! ЕС може да вземе решение за това, но Германия като отделна държава - не! В това е и смисъла на изграждането на ЕС - поотделно всяка една от държавите-членки е слаба да противостои на двете големи свръхсили - Русия и САЩ. Затова, както и в животинския свят се формира група, глутница която осигурява храната и защитата на групата от по-едри хищници. Отделно формирането на обща жизнена зона без граници и възможност за свободно движение на хора и капитали ограничава до голяма степен причините за водене на войни на Стария континент. Войни се водят за нови територии - Украйна, Нагорни Карабах, Сирия, Либия, Ѝемен. Войни се водят за ресурси - Сирия, Либия, Йемен. Войни се водят за установяване на послушни режими. Със създаването на ЕС всички тези причини отпадат - Европа е съвкупност от държави които нямят териториални претенции една към друга, природните ресурси на всяка една страна могат да се разработват от всяка една фирма, без значение дали е немска, българска или италианска която предложи по-добра оферта, всеки може да работи и получава заплата там, където му е най-изгодно. Финансовия ресурс на ЕС се ползва от всички, според необходимостта им - по бедните държави внасят по-ниска вноска и получават повече средства - в глутницата всички ядат от улова, но не всички участват в лова. И САЩ, и Русия нямат никаква полза от силен ЕС и се стремят да го разрушат. С отделна държава е много по-лесно да се разбереш от позиция на силата отколкото с целия ЕС - България с цената на руския газ беше христоматиен пример за такова суровинно изнудване - плащахме три пъти повече от немците за същата газ при това доставката до България беше три пъти по-близко. Цената на газта за България падна два пъти едва след като се застъпи за нас ЕС.

1. ЕС политически и военно е изцяло зависим от САЩ и е тяхна креатура. На всички кандидати за ЕС без изключение първо им се постави условие да влязат в НАТО, което е изцяло доминирано от САЩ. 2. Тия санкции за Северен поток, както и за Турски поток, са си чисто изнудване от страна на американците. Те нарушават сами принципите, на които уж най- много държат- пазарна икономика, свободно договяряне, движение на стоки и капитали и т. н. 3. Сравнението на ЕС с глутница е много тъп пример.

Когато твърдиш нещо, трябва да си точен, защото и останалите ти твърдения ще бъдат подложени на съмнения. Финландия, Люксембург,Кипър и Малта са членове на ЕС, но не са членове на НАТО!

tonk11

Каква демокрация бяха американците? Най-голямата? Много загрижени за тоя ЕС бе. Много. ЕС не ще да се грижи за себе си и се опитва да се зароби с тая тръба обаче великите демократи не му дават и това си е. Много го обичат и затова. Да не си мислите, че е за продават собствения си газ? Неееее. Или за да могат американските акционери да прилапват милионите от такси за пренос през Украйна и Полша? Неееее. В никакъв случай. Само от обич към ЕС го правят.

Остайте я най-после таз проста Гейропа с гадната и 'дермакратия' - на Изток вече само гледайте как китайчатта 'ем ша ва облагородят 'ем ша ва научат да работите както никога досега в жалката ви История.

И защо като последен измекяр-русофоб да гледам Русия? Гледам си нашето, а то е свързано с газ от Русия и с ЕС.

Само Бизнес, Демокрация, Ценности от нов тип, Корона вирус, ...чакаме Хитлер.Не той вече бледнее.

със или без санкции потока ще се довърши, ако някой си мисли, че корпорации като ENGIE, OMV, Royal Dutch Shell, Uniper, Wintershall просто така ще заровят едни милиарди само защото САЩ им казва, е пълен наивник, просто това са последни отчаяни опити на американските рекетьори да изнудят Русия и ЕС

КОМАРА го е сертифицирал визуално

Кой тръбополагащ кораб ще довърши 165 км. подводна част във водите на Дания на мястото на швейцарския, който се отказа преди 1 година? Академик Черский ли?

само американците имат кораби в целия свят, даже да не кажем и в цялата вселена

Доста страни имат, но не искат проблем със САЩ!

tonk11

Шпинге, те се отказаха преди година. Кой мислиш полага тръби от тогава, до сега?

Руският "Ростехнадзор" да го сертифицира :)

Ще ама надали ли?

САЩ срещу Европа - нормално !! Нямат интерес от силен ЕС. Но Германия има интерес към руския газ. И ЩЕ ГО ИМА,

А се кълняха точно в обратното,как искали и работели за силен ЕС,за силен партньор.....а даже и на търговска война скочиха !

ФАЩ винаги са били срещу европейските държави и още повече срещу ЕС. Факт е, че американски банки са финансирали идването на власт на Хитлер. Факт е, че американски компании като Форд са произвеждали военна техника за Вермахта до края на войната. Дори се стига до абсурда американският данъкоплатец да плаща неустойки на Форд заради унищожените заводи в Германия ... Единствената причина да изглежда, че Западна Европа и САЩ са в съюз е контролът, който САЩ получават върху повечето държави в края на ВСВ.

SirBob

Абсолютно вярно.

""""Спряха сертифицирането на "Северен поток-2" заради санкциите на САЩ """"Толкова за демократичната и неолиберална мантра за свободно движение на стоки,финанси ,услуги и хора.Нека не са забравя ,че газопреносната мрежа а Украйна е взета концесия от американска фирма и при пускане в действие Украйна и Полша ще загубят своето значение при пренос на газ към Германия и най-вече транзитните такси.Няма да могат да въртят "кранчетата" в своя политическа изгода. В леко съкратен вид""""Транспортирането на руски природен газ през Украйна и съответно - таксите, които Украйна получава за това", при това през мрежа, принадлежаща 49% на американски и европейски енергийни компании..Днес той представи във Върховната Рада законопроект за създаване на оператор на газопреносната система на страната, 49% от който ще получат инвеститори от САЩ и ЕС, съобщи РИА Новости. В документа, който както съобщават украинските медии, се предвижда, в капитала на дружеството да влязат магистралните газопроводи и подземните хранилища на Украйна, построени по времената на Съветския съюз.""""Хънтър Байдън работи за една украинска газова компания, явно не вълнува особено американците. "Уолстрийт джърнал", който съобщи тази новина в сряда /14.5/, я помести едва на четвърта страница. Информацията бе тиражирана само от няколко вестника, най-важният от които е "Вашингтон пост". Изданието смята, че новите позиции на сина на вицепрезидента застрашават доверието към политическите и дипломатически усилия, които Съединените щати полагат за решаването на украинската криза.В чужбина американската външна политика често се интерпретирала като егоистично преследване на икономически интереси, породени най-вече от големия енергиен глад. Чрез ангажиментите на Байдън за украинския холдинг "Буризма" - най-голямата частна газова компания - твърдението получавало особено красноречиво потвърждение. Авторът на статията нарича това поведение "срамно". Цитирани са и читатели, които изразяват възмущение и казват, че "тази работа е нередна". Те очевидно имат предвид и обстоятелството, че по данни на "Уолстрийт джърнал" зад енергийния гигант "Буризма" стои доверено лице на бившия украински президент Янукович.С какво Байдън младши е подходящ за новия си пост? Освен това в САЩ не изключват вероятността, Байдън-старши да е договорил назначението на сина си по време на посещението си в Киев на 22 април тази година,

SirBob

"В чужбина американската външна политика често се интерпретирала като егоистично преследване на икономически интереси, породени най-вече от големия енергиен глад." - естествено, това никога не е будило съмнение.

Колкото и да се напъват краварите, Германия и Русия ще завършат СП2 а за мръсните американски империалисти остава супата на Л. Пенев.

Идиот?

дьир, айде ако не от ругатните по същество, то поне от паразитните ругатни изчистее.

Тия американци забиват нож в гърба на Украйна и Полша с тези санкции. Тези държави искат да се отърват от руския газ и руската зависимост а тъпите кравари не им дават, хахаха.

Евтиният газ от САЩ свърши. Байдън се връща в парижкото споразумение. RIP Тексас

Русия трябвало да храни Украйна! Ха ха ха ха! Украйна избра светлото бъдеще. Ще ги хранят САЩ и ЕС

А между другото какво стана със демократичния скъп шистов газ от Америка.....с танкерите ?

Американският газ между другото е много по евтин от руския.И Катарският също!Катарски кораби с втечнен газ акустират в Европа и подбиват монополните цени на ГАЗПРОМ

Американския по ефтин от руския.....ама друг път.И защо европейците ще купуват скъп след като има ефтин ?

акОстират

SirBob

До ДАХ - като е толкова по-евтин, странно защо Германия предпочита "по-скъпия" руски газ????

Идва

""""Спряха сертифицирането на "Северен поток-2" заради санкциите на САЩ """"Толкова за демократичната и неолиберална мантра за свободно движение на стоки,финанси ,услуги и хора.

За будалите тук дето си мислят разни глупости.......от как Русия си върна Крим и й наложиха санкции,стокообмена между САЩ и Русия се е увеличил.....това официялно,и може да си го проверите !

Увеличил се е стокооборота ама друг път. Путин наложи санкции на руският народ и евтини хранителни стоки от САЩ вече липсват на руския пазар.

Ефтини американски храни.......на руския пазар.....като кои например....пуканки,и макдоналдс ли ....? )))) ....Ей сега умряха от глад без "ефтините" американски храни.......ходи се гръмни някъде ! )))

Лъжеш!

Тъпите русофоби не разбраха, че газ ще тече! Проблемът е Украйна. Някой трябва да и плаща валута, ама да не са САЩ. Ха ха ха ха.

Проблемът на Путин е,че искада изолира Украина и да я смаже икономически заради което съсипа Русия.И не му се получава защото САЩ и Европа му наложиха санкции,а той продължава да троши милиарди долари напразно

Ами изкарай 3 милиарда на година и храни любимата си Украйна

Не.....Украйна се изолира.....по скоро Запада я изолира,целта беше да я отцепят всепак,а сега не искат да я хранят !

Между другото Потока ще го избият за година и половина. Май плащат на Украйна към 3 милиарда и на Полша толкова.

Време е да се закарат пак ракети в Куба?

Времето на ракетите в Куба отмина

При наличието на "Кинжал" ,няма смисъл :)

Има една единствена икономика и тя се нарича "правото на силният". Дали ще са САЩ, Китай, Русия няма значение. Ние сме Надупените, дори не сме и от страната на слабите. Което значи, че не трябва и да се обаждаме, за да не доставяме удоволствие на този който ни е отзад. Едно време като скчахте по площадите и викахте кой не скача е червен, ви беше добре, сега какво видяхте, че сте голи и треперещи и сте прецакани, оле мале, искаме си обратно нещата. Е няма как да стане, да сте мислели тогава. Сега вече е късно.

Точно така е! Отлично!

Надупени накъм Русия в България сте само русоробите.А треперещи и прецакани сте паг вие защото България по малко но сигурно се освобождава от руско робство

Само се моля по-скоро да се освободим от безмозъчните и вредни за обществото полуидиоти като тебе.

МАРИОНЕТКИТЕ ОТ ЕС КВО ЧАКАТ ДА НАЛОЖАТ САНКЦИИ, ДОКОГА ТОЗИ АМЕРИКАНСКИ БИЗНЕС МОНОПОЛ, ВСИЧКО ЩО НЕ Е АМЕРИКАНСКО САНКЦИИ, ВЕЧЕ КОЛКО ГОДИНИ ПРОДЪЛЖАВАТ САЩ ШАНТАЖИРАНЕТО И БИЗНЕС МОНОПОЛА НА ДЪРЖАВИ ЧРЕЗ САНКЦИИ, ЕС КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИ????

Това показва че ЕС е слаб,разединен,и прояден отвътре. Има американски марионетки в ЕС,поляците са едни от тях. Европейците така и не съумяха да създадат европейска армия и да разкарат американците от Европа.

Все го спират, а той все си расте :)

Япония напада САЩ заради въведени санкции, ако е истина, че въобще са ги нападнали! Путин трябва да се пенсионира! Да дойде някой като Хрушчов, да спретне една малка Карибска криза!

плървобитни руснаци на война ли?

Не бе, само да разположи ракети в Куба. Или да опита, да разположи! Ха ха ха ха!

Севернъй паток 2 капут ? Ай ,ай,ай.... И сега Путьо с какие денги будет делает "НОВОЕ БЕЗПОДОБНОЕ РУСКОЕ ОРУЖИЕ ?

Защо мислиш, че е капут? Ще си работи без сертификат! Ааа, газа ще си тече през Украйна и Полша. Разбрах!

Не си нормален, проекта е през морето на Дания.

Хора хайде светнете се . За кьоравите е тази новина . Да се покаже че САЩ са силни и могат да правят каквото поискат . В реалност и турски поток си тръгна към Сърбия по план 31 дек 2020 и северен две върви . Нали САЩ и Русия са в една далавера за нас са тези новини .

Конкуренция бейби,и свободен пазар,малко по комунистически изглежда !Да не поверва човек че се налага от най-големата "демокрация"!

с малко плюсове и минуси и са долу горе разпределени нормално. Намеси ли се дума като путкин, русия и подобни гнилости изведнъж броя на плюсове или минуси чного рязко ае покачва, нетипично за духа на дискусията. Означава че руските тролове от техните фабрики дебаркират. Което е добре , те не са гласоподаватели в Бг и означава че евроатланточеската ни ориенрация не е заюшашена. Бай!

руските или анти-руските не разбрах.

Докато орките на путлер не освободят от вмирисания си ботуш Крим, трябва за бъдат изолирани от целия цивилизован свят. Да си върти бизнес джуджето с токчета с Ким, Ердоган, Асад и другите отрепкш, дето са му лика-прилика.

А са тия тръби - у гъзо!

На 15 януари започва полагането на тръби в датски води. В Германия приключиха. Украйна ще се отърве от руския газ, както и Полша.

на тия дето тровят

Щото иначе паток Нема Венсеремос :)

Ще се получи много интересен ефект! Сега руснаците , ше станат експерти в полагането на тръби и сертифициране

Не са спряли сертифицорането ,а определена фирма се е отказала поради заплаха от незаконни санкций.

Ние получаваме газ през Украйна и ако сме умни да знаем да си договаряме тихо и кротко, ще пазаруваме, както от руснаците , така и от американците. Понеже се вижда, че руснаците не си знаят късмета и пропляват добрия бизнес с простотия и поръчкови убийства, сега кинтите от северен поток изглеждат загубени. Честно или не двата потока ще увиснат в интерес на янките, които по този начин ще пуснат примка на своите енергийно зависими партньори.

В 95% от коментарите ти, все едно пише 15г дете.Слагал съм ти и плюсове , когато си коментирал общо човешки ценности и т.н.. Но четейки писанията ти за икономически/политически теми, не ставаш, интересно дали си добър в шаха? Но поне не падай на нивото на тези платените женковци, дето като чуят пут и в главите им само едно нещо се върти.

Ами време е в кремъл да им светне, че когато се правиш на голяма работа, без никакво покритие, накрая сухаш дупата.

Виждаме поредната победа на Демокрацията и Невидимата ръка на пазара срещу посегателствата на тоталитаризма.

Взе предлагам да копане канал от Руси до Пловдив с разклонения за Варна и Бургас и тогаз Ши фащамо паламиди под тепетата и в Търнову

Путин го е преместил в другият крачол и е продължил да спи. На Меркел най - много да и подрани с 2-3 дена след тази новина

А наш Бойко да слезе.. от джипа

Ще слушате тези дебили хамерикански ? Аман от техните игри и капризи. Време е да им спрем кранчето

"Демокрация " в действие:)

Ще драснат един сертификат с подпис НЕ СЕ ЧЕТЕ и готовооооооо

С такива ходове САЩ сами се прецакват. И без това вече целия свят видя същността на тяхната прехвалена система. Сега вече само показват някакви немощни напъни, които се провалят навсякъде.