Спорът между Литва и Русия за Калининград се разраства: какво може да се очаква

В изпълнение на санкциите на ЕС срещу Русия, Литва ограничи транзита на товари за руския ексклав Калининград. Москва пък заплаши Вилнюс със "сериозни последици"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хаа хаха, и Литва дърпа мечката за опашката! И какво може да се очаква ли? Ами Русия да влезе в ЕС преди Украйна!

Насъскваме се едни срещу други без никаква причина.

хора дайте дадем по една заплата за латвия. и да посре=нем латвииците б

_stankow

Ами може да се очаква да изключат Литва от енергийния пръстен Белорусия-Русия-Полша-Литва. 30% от енергията си Литва получава оттам. Да не са се натягали на щатите !

Какво е :"ексклав"?!? Нещо като анклав ама с екс отпред ли? :-) Какво всъщност е анклав? :-) Журналисти та дрънкат.

Интересно, колко много "българи" са дълбоко развълнувани от отношенията между Русия и Литва!

България и Русия са духовно свързани държави и народи. Нашите два народа имат обща история и общи врагове.

Де и Русия да мислеше така!

Какво е общото в духа и коя е приликата в историите им?

Аз съм! като гражданин на Европейския съюз!

ролята на презерватив, който след като бъде използван ще бъде използван. Калининград е опит за маневра на Англия и Полша за заблуждаване или опит да разфокусират руснаците от Украйна, къде в момента здрабо ебат нацистиките орки. Искат да вкарат полски войски в ападна Украйна. Руснаците са наясно с това. С Литва ще си разчистят сметките когато и доойде редът.

НАТО Е МЛАДЕЖКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО ФУТБОЛ НА БЪЛГАРИЯ , КОЙ ГО ХВАНЕ ВСЕ ГО БИЕ !

И се прилагат Куде е проблема

Проблемът е "Санкциите са за внос на стоки от ЕС в Русия!" А тука става дума за транзит на собставени стоки от Русия в Русия! Просто тази междинана страна, може и да загуби статута на самостоятелна държава даден и от 1991 на базата, че трябва да не прекъсва руските връзки. Е, май иска след време и от нейната територия да отрежат, за да няма такова прекъсване на връзки!

Русия е един екзотичен и безопасен Джурасик парк * ...В днешно време на света не съществува страна, толкова уязвима за революция, колкото Русия. Допускам, че това е видимо не само за мен. Организирането на революция в Русия изобщо не представлява трудност и даже не са нужни милиарди. Погледнете. Страната е оглавена от патологичен лъжец, който живее в преобърнати понятия и халюцинации, неспособен да вземе нито едно правилно решение. Той не може да управлява дори баничарница. Припяват му 148 млн. човека, защото лъжецът е злобен, отмъстителен и вслушан в някакви гласове между ушите, ръководещи поведението му. Забележително е, че всички гласове, които го ръководят, са от дълбокото минало. Путин е напълно неграмотен и трагично несъвременен. Той се застрахова срещу евентуална революция, просто увеличавайки жандармите и гъстотата на техните еполети. Той си мисли, че като едно време сигурността на властта и днес се обезпечава чрез размах на доносничеството и разширяване на щата в КГБ. Той дори не подозира, че съвременната концепция за сигурност е преди всичко в интелектуалния потенциал и ресурс на страната, в нейната икономическа мощ и собствени технологии, а съвсем не в отглеждането на тъпаци. Но днес вече окончателно интелектуалният потенциал е изпъден от страната и ненавижда диктатора. Сега Русия доизгаря бутафорната си армия в Украйна и наесен ще остане напълно беззащитна, даже във военния смисъл на думата. Фактът че никой още не се е възползвал от тази безпомощност, говори само за това, че на Русия гледат като някакъв екзотичен зверилник. Някакъв Джурасик парк, който не представлява сериозна опасност. И продължават да липсват желаещи да завладеят Русия, защото завладяването върви в комплект със задължението за изхранването на 148 млн човека, на които особено ще им се хареса да бъдат на издръжка на победителя. И те ще се постараят да останат на такава издръжка, колкото се може по-дълго

България, Литва , Д. Македония Що ли

_stankow

Защото са малки и лесно манипулируеми. Иди да дръпнеш мечката за ухото, да видим какво ще стане. Ами нищо добро няма да стане. За цялата ловна дружинка :)

Ухото да го дръпна кога? Преди или след като съм я одрал, без да ми е помагала ловната дружинка? С мечките все още мога да се оправям и сам, без чужда помощ.

Има Кьонинсберг който се връща Юри майка Германия!

точно обратното Кьонингсберг няма. известен факт е, че Сталин обезлюдява цялата област веднага след войната както само той си знае. Отделно германците подписаха обвързващ документ, че нямат никакви териториални претенции към тази област за да може СССР да ги пусне да се обединят двете германии.

Литовците дали ще могат да не допуснат да премине една сАрмичка?

Очевидно не се притесняват особено, като гледам. Никой не бръсне Ватландия за нищо вече май. Само става ясно колко я мразят всичките и съседи.

Ако имат тъпотията ватата да нападнат и Литва, какво може да ги очаква, освен огромно количество груз 200 и то напълно заслужено!

_stankow

И кой ще воюва за Литва ? :) Германците ще си оставят октоберфеста и ще отидат да умират ? :) Или двете български дивизии ? Или испанците ще се дигнат ? :) Щатите през два дена повтарят - "няма да воюваме с Русия, няма да воюваме с Русия". И заради Литва ще се прежалят ? :) :)

Путин също всеки ден повтаряше: ние няма да нападаме Украйна! Поправи ме, ако нещо бъркам.

Ами айде бе, да влизат ватниците и в Литва. Нали много се смяхте на американците че избягали от Афганистан. Ама американците 20 години водиха война на 2 фронта, на другия край на света, и изгубиха 6500 войници. Късокракия за 4 месеца навъртя 30000 в съседна държава, бивша провинция. Победния парад в Литва ще го планираме за 9ти май 2023. Да видим дали ще спазят датата този път.

Тези европейци се оляха в забраните. Литва забранява влакове. Варшава пък е забранила руския флаг да се развява на гей парада на полските педали

Май много ти харесва да споменаваш гейове, а прорушняшки комунисте леворезбов?

Аз полски педали не знам да има, ама руски мнооого

Има, но и те като теб са все пасивни ...

Руската мърша която наторява Украинската земя ,вече надмина 34 500 бройки доказано изтрепани руски свини.Ранените са към 90 000.Погром и поредното унижение за руслямската кочина

Ти ли ги доказа бе цървул. Утрепка.

се в трети клас, мухльо. Пише се Отрепка.

Дрисльо, правилно ли го написах, май и много точно се изразих ?

Ако те мобилизират тебе и ти ще наториш земята в Украйна!

Посмали Укрински Манго ! УКРИ ОМИТАЙТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

Прорушняци - комунисдти, омитайте се от България, докато не сме ви теглили якият шут!

По отзивите се вижда, че докато ти риташ един, теб трима ще те ритат.

"Само преди няколко седмици руският парламент постави под съмнение независимостта на Литва, която е призната през 1991 г. В Държавната дума бе внесен съответен законопроект "За отмяна на решението на Държавния съвет на СССР за признаване на независимостта на Република Литва". Първо, видиш ли, нямало такава държава! После, що такак правите, междумародно право, това-онова! И тези ли са фашисти? И тези ли малтретират мирното руско малцинство?

Да

никола скрии си минджата гола и не се иззождай в потурнака.

Никола, Никола, да ме хванеш за кола! Измисли нещо ново, щото дотягаш. Капутинофил скапан.

Досега Полша беше на опашката веднага след Украйна, но Литва успя да изпревари Полша и се нареди втора след Украйна. Тяхна си работа, а и така или иначе последователността не е толкова важна.

"Москва пък заплаши Вилнюс със "сериозни последици" Москва не е в позиция да заплашва никого!

Айде, и тия гризнаха дървото!

Като гледам безобразията които се вършат и в България до този момент, след пораженското и предателско решение днес за Македония, в българския Парламент, за това смятам: Че е най-добре Русия да направи пълна мобилизация на населението си и да започне масирано военно настъпление в Източна Европа !

Първо Украина, после тия тъпаци.

Ами че те точно това чакат, бе златен! След като ги мобилизират и ги съберат на едно място стават по-лесни за неутрализиране? Сега къде ще ги търсят из Сибир пръснати по един-двама из тайгата. Когато са събрани на куп и разходите по утилизирането им ще са по-малки, а ефективността - по-голяма.

Освен да заплашва,друго не смее страхливата руска хиена,че НАТО е голяма хапка за импотентната и армийка

Какво НАТО бе педал ? Само джендъри и лезбийки ,дето могат да стерлнат по веднъж с миризливите си шунди !

Педерашките трябва да върнат Кьонигсберг на Германия - депутинизация а ботоксовия педал да си трае в бункерчето

Русия е един екзотичен и безопасен Джурасик парк * ...В днешно време на света не съществува страна, толкова уязвима за революция, колкото Русия. Допускам, че това е видимо не само за мен. Организирането на революция в Русия изобщо не представлява трудност и даже не са нужни милиарди. Погледнете. Страната е оглавена от патологичен лъжец, който живее в преобърнати понятия и халюцинации, неспособен да вземе нито едно правилно решение. Той не може да управлява дори баничарница. Припяват му 148 млн. човека, защото лъжецът е злобен, отмъстителен и вслушан в някакви гласове между ушите, ръководещи поведението му. Забележително е, че всички гласове, които го ръководят, са от дълбокото минало. Путин е напълно неграмотен и трагично несъвременен. Той се застрахова срещу евентуална революция, просто увеличавайки жандармите и гъстотата на техните еполети. Той си мисли, че като едно време сигурността на властта и днес се обезпечава чрез размах на доносничеството и разширяване на щата в КГБ. Той дори не подозира, че съвременната концепция за сигурност е преди всичко в интелектуалния потенциал и ресурс на страната, в нейната икономическа мощ и собствени технологии, а съвсем не в отглеждането на тъпаци. Но днес вече окончателно интелектуалният потенциал е изпъден от страната и ненавижда диктатора. Сега Русия доизгаря бутафорната си армия в Украйна и наесен ще остане напълно беззащитна, даже във военния смисъл на думата. Фактът че никой още не се е възползвал от тази безпомощност, говори само за това, че на Русия гледат като някакъв екзотичен зверилник. Някакъв Джурасик парк, който не представлява сериозна опасност. И продължават да липсват желаещи да завладеят Русия, защото завладяването върви в комплект със задължението за изхранването на 148 млн човека, на които особено ще им се хареса да бъдат на издръжка на победителя. И те ще се постараят да останат на такава издръжка, колкото се може по-дълго

Е, всеки има мечти...

_stankow

Какви ти мечти - обсесии. Кой си споделя "мечтите" публично, по няколко пъти на ден ?? :)

Ами пускайте стоките с руски военен конвой през Литва, да видим литовците ще нападнат ли конвоя.

момента, в който руски ботуш стъпи на територията на Литва (разбирай НАТО).

Време е за денацификация на Литва. Ще е забавно как НАТО ще се насерат и нищо няма да направят. Време е и тази илюзия да падне.

Какво може да се очаква, ами може да очакваме на следващата Евровизия победител от Литва.

Поради икономически натиск от Литва

И в Литва явно начело на държавата е плиткоумна западна подлога, която не мисли грам за държавата и народа си. Еййй льольооо, Германия и Франция ще се оправят, ама напиканата ти Литва потъне ли, ще е в тинята за мноого дълго време, защото на нито един западен идиот не му дреме за държавата ти, важно им е само политическия елит да са продажници.

Калининград =Сталинград

Това е родния град на Емануел Кант - нещо като Банкя за Европата...

Правец на Политбюро

като Бг

КАРАЙ СИ МОСКВИЧА И СИ ТРАЙ!

Литва най добре да нападне Русия и да я унищожи.

Само да не се наложи следващия победител на Евровизия да е Литва.Като гледам се очертава победителите в Евровизия да стават част от Русия.

Русофил = малоумен идиот Трол = човешки отпадък РуZZката кочина = пропаднала териотия от третия свят Някой нещо да не е разбрал

Всичко разбрахме, още като видяхме как почва никът ти - ПросТ...

ПрозиТ!!!

не им харесва Русия, да се изселят в Африка Д.Тръмп

Е купил Балтийските болонски от Шведския крал и те са руски територии.

По-точно си ги е взел след победата му срещу шведите според Нищатския мирен договор.

я вижте това - https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/11886716

Разберете ,че Русия е велика държава и трябва да се отнасят към нея с уважение.Който е тръгнал срещу Русия си е счупвал главата.Примери колкото искате.Най-пресния пример е Украйна.Страхувам се,че ако скоро не започне преговори с Русия след няколко месеца ще говорим за Украйна в минало време.Добре е реалностите да се приемат и да се съобразяваме с тях колкото и да не ни се иска.

Пример Руско_Японската война

СКОРО РУСИЯ ЩЕ ИМ НАПРАВИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КОЕТО НЕ МОГАТ ДА УСТОЯТ :) СЛЕДВАЩИЯ ПОБЕДИТЕЛ В ЕВРОПЕДЕРВИЗИЯ Е ЛИТВА :) СЛАВА БЪЛГАРИЯ!

Като знаем как действа руското ръководство, скоро Литва може да мине към Калининградска област. С това Русия ще си реши транспортните проблеми.

НАТО точно това иска. НАТО жадува войната и нарочно провокира Русия с блокадата на Калининград.

Да плашиш Русия с война е все едно на куче кокъл да размахваш!

какво може да се очаква? Ами лесно е - ОКОНЧАТЕЛНО решение на прибалтийския проблем - няма литва, латвия и естония, няма и проблеми. Съответно Калининград вече не е ексклав, а просто част от руските територии. И (почти) всички са доволни.

Япония кога ще си връща курилите и квото си е нейно. Не за друго, но там днес е страшна мизерия. Разбити пътища и сгради от СССР, ужас. Ад на земята. Не трети, а пети свят е там. Хахахахахахахааха.

"Ад на земята", и в същото време всички крадци искат да заграбят Русия, територията, хората и ресурсите й.

Да, най-богатата държава на света е като цяло трети свят, но в някои райони е не 4ти, а даже 5ти свят. Факт. Има клипове в нвта. Гледай. Плюй си, реви си, хараесваш си ватниците, но не бъди малоумник.

Все ми е едно дали искаш да си малоумник, но не бъди лъжец, крадец и убиец!

Как стои въпроса с нефт, природен газ и въглища Литва? А как мислите ще предстои? Имат ли достатъчно електрогенератори на педали?

Няма никакво значание. През 1939та Сталин ги напада и насилствено присъединява към СССР. Хората си искат възмездието и ще си го получат. Свички съседи на раша търсят възмездие. Всички. Китай най-вече. Пък той е и най-опасен. Раша няма ни един съсед , с който да не е водила войни. Само Монголия. Само Монголия може да си трае. Няма други. Да си плащат рашагите за злото.

Възмездие ще получи единствено Русия от всичките й врагове и всички които й мислят злото.

Миличко „зевзече“, ти и „Свички“, като теб, явно сте от трудно мислещите поддръжници на про100то кире! Ако не вярваш - питай някой нормален човек!

Нищо не могат да направят Русия на Литва след като Литва се отказа от руския петрол и газ. Друго от Русия така и така не влиза в ЕС (на някой да са му притрябвали лади?!?). Руснаците тихомълком ще заместят влаковете с повече кораби до колкото може и така. Но важното е пропагандата да върви.

Русия няма да признае Литва като независима държава, защото отзепването й от СССР беше и без това незаконно.

Приемете първото предложение на Путин защото ще ви се наложи да приемете следващото което няма да ви харесва

Ще се наложи да се прави допитване до нарада там Референдум и към РФ

Руснаците мразят да влизат в конкертика, защото така дори и путинофилите виждат, че се дънят. Затова говорят на едро, пък след това всичко може да се обясни като победа и като "точно това ни беше целта!". :))))

Всички цели ще бъдат изпълнени. Любимата фраза на бункерният…

Какви са целите - тайна. Като ги изпълним ще ви кажем. :))

Като ответна мярка Русия да обяви санкции срещу Литва и да забрати кораби да влизат в пристанищата им и за по сигурно да постави мини.

Ами да постави. Кой им пречи? Със сигурност не е наведената ти главица…

може ама има една подробност. През 1917та Русия престава да е военноморска сила. Факт. Към 1980та в подводния флот, само в подводния, СССР успя да понастигне САЩ. Ама САЩ не е цялото НАТО, а раша е далеч от СССР като сила. Та така батка. Рашагите са технологично изостанали на 2 поколения поне. Винаги така са били. След 1917та. Обичайте си руснаците и сатрапа им кръволок кагебеец, ваше си право. Ама фактите са факти.

Абе рашистите кораби нямат ли? С морски транспорт до калининград е и по евтино!

Абе ти в кой свят живееш? Още ли не разбра, че хиляди млади момчета умряха заради егото на наследника на Петър? Владетелят на бункера. Късчей иска още територии щото се мисли за някакъв велик владетел като мустакатият чичко. Не можа да вдигне жизненият стандарт на ватенките въпреки всичките ресурси и територии които притежават и най удобният виновник за западните партньори…

Да се помолят на Украйна,тя още не е член на ЕС.

Украйна не граничи с Калининград. Неграмотни тролове по-добре да не се обаждат, че свалят рейтинга на Сорос още повече.