Спор: Политическо решение ли е поскъпването на полицата за ГО?

Според правителството жертвите по пътищата намаляват, а изплатените щети се увеличават

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Водач на МПС съм от началото на 70-те години на миналия век и до сега колко стотици хиляди или милиони километра съм навъртял само бог знае, при това за цялото това време нямам нито акт, нито фиш! Единственото ми ПТП е не по моя вина, а по вина на пиян цигани, при това без книжка, който се завъртя на заледения път пред мен и застана напреко пред колата ми, но съумях да извъртя колата си и с калника да го изтласкам встрани от платното и освен моите леко огънати бомбе и калник, а неговата смачкани ламарини на задна и предна леви врати и част от предния му калник други щети нямаше! За това питам всички застрахователи: Защо да плащам луди пари за застраховка, след като за повече от половин век нямам никакво ПТП и защо ме сравнявате с джигитите и другите безумци на пътя?! другите

Цената на застраховките, реалната, пазарната, истинската цена е между 8 и 10 пъти по-малка от сега предлаганата на смачканите и редовно обирани българи! Проблема е, че с прогонването на над 3 милиона българи от българските политици следва свиване на пазара, което може да стигне до 30 %. Освен това с навлизането на над 30 застрахователни компании - с 15 повече от някогашните две държавни също свива пазара - повече от 15 пъти. Увеличавайки бройката си ЗК остават с все по-малък пазарен дял. И като липсва пазарен (в КФН и в МФ не ги разбират тези неща защото са обичайно прости хора назначени на високи държавни заплати без нищо да могат да правят) и липсва истинско регулиране от така наречения регулатор - КФН, по обяснени вече причини - цените скачат многократно по-високи от реалните. Ето по тази схема, угаждайки на световни мошеници-грабители нашите управляващи ни подлагат на тотален обир и изнасят български национален капитал. А за българите остава само да гладуват, да мизерстват и да живеят най-бедната държава - родината им България!

Абе наглеци, като изплащате много, вземайте много от причинителите на щетите, не от изрядните! Постоянно ни заливат с новини за наркомани, джигити и пишман бабаити! Само вие сте умни, но хитри, а хората тук трева пасат!

"Българите не са готови да платят реалната цена на ГО" - това го твърдят хора от застрахователния бизнес, които не са готови да изплащат реалните щети от авариите! Нека всеки човек, попаднал в ситуация да има работа със застрахователи по ГО, който е получил реалната сума, която е изразходвал по отстраняване на щетите си, да сложи ми нус на коментара ми. Аз имах подобна практика и независимо от голямата сума, която плащам (на база Шваке-то), не ми покриха пълната стокност нито на труда, нито на частите, реално вложени и с документи.

Колега какво очакваш ПОЧТИ ВСИЧКИ КОМПАНИИ СА НА МУТРИ С ДЪРЖАВНИ ПРОТЕКЦИИ

пък каква политика го пере? Истина си е, че ПТП с щети и пострадали са много. И обезщетенията далеч не са толкова символични, както се опитва да ги изкара г-н Милчев. По принцип така и трябва, но това увеличава съответно размера на застраховките. Нормално беше да има повишение. Но в България напоследък е така - когато ние прибираме едни пари, въпросът е икономически, когато искат да приберат от нас - става политически :)

Колкото повече институциите не си вършат работата, толкова повече ние трябва да плащаме. Всички копелдаци и убиици по пътищата, по градове и села са все ненаказани или с някоя условна присъдичка. Но всички трябва да плащаме, за да покриваме гаврите им над останалите хора. "Невинното" синче на полицая си поиграло "невинно" с количката, но ние трябва да плащаме за осъкатяването и живота на пострадалите младежи.

Като цяло, тия нямат никакви загуби, сега и проблемът с гръцката компания за Гражданска отговорност, какво са виновни гражданите, че трябвало отново да си подновят гражданската отговорност. Институцията, която е виновна за наемането на гръцката фирма да си понесе отговорността и да покрие загубите, въпреки, че тези пари така или иначе ще ги съберат после отново от хората. При КТБ същата история, хората трябвали да покрият щетите хах! От какъв зор, ако са ми откраднали парите трябва пак да наливам... за да ми откраднат и другите ли, или аз за да възстановя на някоя голяма клечка, който да не е прецакан, както аз в случая!

"....Смисълът на "Гражданската отговорност" е да утеши болките и страданията на пострадалите от пътните инциденти", поясни застрахователят...." Е те тоя изтрепа рибата! Вие сте застрахователи, а не утешители. Просто възстановявате щетите, за което ви се и плаща!