Спечелихме ли от включването на Китай в международната търговия

Преди 20 години Китай стана част от Световната търговска организация. Западът се надяваше така пиратските копия да изчезнат, а търговските бариери, поставени от Пекин, да отпаднат. Какъв е резултатът

Обратно в новината

Коментари - Спечелихме ли от включването на Китай в международната търговия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Силният се налага над слабият.... но на Запад е по-важно да си джендър и мултукултурен ляв-либераст.... Китай е хомогенна държава - Германистан и ФАЩ се разпадат пред очите ни... Както някои не вярваха преди че СССР ще се разпадне, така и ФАЩ ще се разпадне от вътре... Така е и в Западна Европа - Франция, Германия, Швеция, Белгия.. Италия - Араби и Африканци ги налазиха и човек не знае дали е в Германия или Франция щото обстановката една и съща като в Третият свят.

Днешен Китай е създаден от САЩ. Като изнесено трудоемко производство. За това беше Виетнамската война. Още в началото на 70-те го видях в България: китайски внос от американските поръчки - Розова ароматна многопластова тоалетна хартия и луксозните велосипеди "Атлас". Русия е суровинен придатък. Китай е едно народна държава - народа хан. САЩ няма на какво да се разпадне, защото не е създадена на национална а на финансова основа. Тези фирми, които са мостадонти в САЩ....те са и в Китай. Затова собственика на Русия, Ротшилд, преди няколко години даде израелско гражданство на губернатора на Чукотка, Абрамович, и РУСАЛ стана американска фирма непопадаща под американските санкции. Доставяща алуминий по целия свят.

Който оставя да го Крадат, БезНаказано, рано или късно - умира в нищета!

най-ме-изкефи като Китайците Копираха Френските Ядрени Реактори и после продадоха на Франсетата Копията, защото Франция вече няма нито научният, нито Индустриалният потенциал да ги прави сама - и това още преди Зелената Сделка, да почне да действа, Вашето чудо тепърва предстои! Майка ви жална...

Единственият Начин да се Спасиме е Война, както винаги сме се спасявали!

"изтъква Вутке. Китай е попил западните технологии и сега продава "нашите влакове с друго оформление на Саудитска Арабия или в Африка". Вутке, Вутке, ПолКор речта не помага, "Попил" не "Откраднал", но какво правеше Вашата КанЦлерка ИзТреПерКел на Власт през цялото време - даде Лекция във Вишето Училище за Подготовка на Партийни Кадри в Пекин, като една истинска Комунистка, единственият Чужденец давал Лекция там и до ден днешен. Друго, затвори ви Ядрени Реактори за да нямате енергия за Индустрията. И най-вече Взриви МагЛев тестовото трасе и Научният Институт към него - лично с усмихка на лице, натисна копчето на детонатора. Така, че нормално Китай, ще продава МагЛев влакове сега на Арабия и Африка - като Вие нямате. Така, че помоща на Глобалните Комунисти като ИзТреПерКел, Китай нямаше да погуби Света, каквото става от 2 години вече!!

Добър ден! Китайски фирми и китайските им представители присъстват на всяко едно голямо изложение-за техника, технологии, играчки.. за ВСИЧКО. И там те съвсем неприкрито КРАДЪТ това, което е показано, като модели, макето, функция, действое и т.н. После се прибират у дома-вадят цялата информацоя, разглежда се, разгадава се, което не е съвсем ясно и се пуска производство! Термостати на германска ИЗВЕСТНА фирма, предназначени за европейския пазар за газови инсталации, са избълвани в Китай с печат МАДЕ ИН ГЕРМАНИЯ. Фирмата се оплаква-казва че тези термостати са потенциално опасни, НО нищо.. Да..

"вадят цялата информацоя, разглежда се, разгадава се," ... ти що не разглеждаш, разгадаваш а? ама информацията ти е от преди 20 години, пич. ученика надмина учителя се казва, китак произвежда безполотни влакове стрели, в серийна експлоатация са от 15 години в Бейджин, в америка не са и чували за ткива :) вадели, били, разглеждали и разгадавали :) хихи

Най-ОГРОМНАТА грешка правена някога! Апетита идва с яденето! И сега китайските хлебарки ще унищожат света! След 100 години всичко ще е китайци по-света! Други няма да има! Ще са избити и изядени от жълтите всичкоядци!

Аз китаец да избива някой не съм чул :) китаеца идва, развива бизнес, предлага по-качествена стока на по-нискам цена, работи по-дълго от мързеливия европеец/американец сед това.. Аъ, ама китай е 2-ра икономика в света.. ами да .. https://en.wikipedia.org/wiki/996workinghour_system що не прочетеш какво е 9 - 9 - 6 а? избивали китайците.. работят като луди, а освен това учат като луди, изобретяват като луди, та затова

Мдаа, нещо не е както трябва. Може би да изритаме от СТО някой който постоянно се бърка и пречи на всички? САЩ например?

Жълтите мизерници еваха мамата на пазарите. Евтини и некачествени боклуци, опасни за човешкото здрВе. Скъпите им стоки също са боклуци. Малко по- качествени, но пак- боклуци. Кучеядците трябва да бъдат изритани от европейските пазари! Некачествените им евтин пластмаси и найлони смачкаха родните производители. Пълна забрана за китайски отпадъци! Да си ги носят и ползват в Китай!

Китай наистина надминаха много страни, никой не те кара да купуваш тяхната стока…

Спечели. А народа масово духа супата (евтин рамен за 1 лев)

рамен е японски буклук. няма общо с китай

ЕС е прецакана и спрямо Китай и спрямо Турция. ЕС скоро няма да има промишленост! Понеже е много хитър. Германия е основен виновник за това. Не случйно търговския представител на ЕС е шваба.

От Китай идват и добри неща, и скъпите качествени неща се правят там. Интересно защо СТО оставя Турция да произвежда некачествени ментета, а ЕС с радост ги допуска да се продават безмитно.