Спадът на турската лира - златна мина за търговците в Одрин

Българи и гърци буквално заливат магазините и пазарите в граничния град

Обратно в новината

Коментари - Спадът на турската лира - златна мина за търговците в Одрин | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реджо на ли щеше да си прави султанат кво стана

Неса толко прости абитата калколираха сените с курса на еврото та маи е бронзова мина ха ха ха......

Турския износ е65% а вноса 35% такс.че не ги мислете вижте си вашив износ и внос кои е по застрашителен бееиии мизерио......

В понеделник като се запознаете с новите санкции ще ви се избистри мисълта!

Axa ясно, май си говориме малко на изуст. Търговският баланс им е отрицателен, пич за последните 10 години! Ети ти и малко статистика да не говорим празни приказки ;) https://www.statista.com/statistics/263629/trade-balance-of-turkey/

"Много от предлагани стоките са маркови, но тъй като се продават на сергии на открито, са значително по-евтини в сравнение с бутиковите магазини." Е, маркови са, какви други да са.

Няма как да спечелят Турците при положение че в последните 5 години имат отрицателно търговски салдо . Времено изглежда добре но после настъпва момента на истината и всички плачат.

И ние в България така се радвахме когато се изпразваха магазините по времето на Жан Виденов. Голяма радост няколко месеца за тези дето имаха скътани долари и марки . После ни беше тъжно на всички с изключение на кредитните милонери който си напазаруваха фабрики и заводи на безценица. Абе....от инфлаия никой не е прокопсал така че Турците по добре да прочетат малко история преди да се радват.

Не купувам нищо от "братята" турци! Искам да им фалира държавата! Щотсамногоготинипичове...

Няма как от спадът на турската лира да спечели Република Турция! На теория това е възможно,но при ресурсно богати държави които изнасят суровини. Република Турция купува суровини за които заплаща не с лири а с долари! Това колко сме добре при спад на турската лира е доста наивно твърдение!

да бе... търговците там са прости и не вдигат цените в лири? :)))) що ни взимате за балами. Турчин ще ти работи на загуба. Това само комунист може да го направи.

ся нека видим на практика кво се случва с един конкретен банален пример. Нека вземем един турски плуг за трактор. Нека бай Алии Раза прави плугове в завода си. Цената на плуга е 100 лири. От тия 100 лири Алито тава 80 за вносни материали и 20 за заплата на заварчика Ферхундето. Обаче ся вносните материали зели та поскъпнали. Примерно електродите цената се качила. Значи кво прай бай Али- ми намаля заплатата на Ферхундето. Излиза че Ферхундето с по-малко лири трябва да си купи по-скъп леб зарад инфлацията.

Турците ми се струва, скоро за 5 лева и свирки ще ни правят. Да живее Великата Османската Империя, хахахах

комунягите колко минуса ти слагат хахахахахахахха,нали ся са побратими и ще приемат исляма...хахахаха бездарници!!!

споко скоро пак ще сме Румелия:))))