Социалният министър: Увеличените доходи компенсират инфлацията

"Президентът е прав, че времето изтича, но когато правим бързо нещата, понякога бъркаме", коментира Георги Гьоков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вище заплатата на германския депутат колко евро е намерих, че е около 10000 евро, а минималната заплата е около 1800 евро тоест депутата взема около почти шест минимални заплата. Това съотношение в България какво е. Минимална заплата 710 лв депутатска заплата 8000 лв. Значи почти 12 минимални заплати. Изводите нека всеки сам да си ги направи, фактите са такива.

Така, компенсират инфлацията която евротарикатската върхушка създаде с неадекватната си политика, а реално увеличение кога ще има. Ние Българите най големите з а г у б е н я ц и ли сме в цяла европа. Ние получовеци ли сме. Ние жени и деца нямаме ли, хляб не ядем ли.

По-лесно е управлявашите да бъркат в джобовете на пенсонерите с таван,в противен случай с какво ще пълнят тяхните джобове.Не карайте хората да се срамуват,че са гласували за ПП и ги изкарвайте на улиците и площадите.

Гьокче,махнете тавана на пенсиите,спри кражбата на тези пари,над тавана,хората са си заработили тези пари,за разлика от теб ти си един търтей.

Като е в будна кома,да си ходи.Той е министър на труда и социалната политика на България,а ге само на група гладни и самозабравили се управляващи.

Нищо не компенсират "увеличените" доходи. Пропаганда!

За вас да, дето си увеличихте заплатите със 700+ лева нещата са наред. А за обикновените хора? Някои получиха след комбинаторика от социалното увеличение с 13 лева за компенсация от инфлацията 2021г. Сигурно им стигат да компенсират инфлацията.

Социалният министър знае, че ситуацията е в много лоша ситуация....Та затова, лъже за като последно....

Оставка, лъжец!

Защо не сбъркате и да си намалите заплатите или да им наложите таван както на останалите.Това нищоправене за народа или правенето на всичко за определена група ще изкара хората на площадите.

Ти си знаеш!!!

Като са прави хората и пенсионната система е объркана,я оправете бе. Докога с парите от наложения дискриминационен таван на пенсиите ще си пълните джобовете и увеличавате заплатите на всеки три месеца.

Очевидно този е в будна кома.. Както и всички от новото правителство и служебните кабинети преди това.. Самият ФАКТ, че се разчита на огромните приходи от ДДС и данъци, причинени от чудовичната инфлация... Означава, че тоя кабинет няма за цел да овладее тая инфлация, а напротив.. Да я подклажда. Както винаги - спестяванията на хората отидоха по дяволите.. Да бъдат проклети...

Да дойде да ми купи жилище, като са компенсирани доходите. От 10 години спестявам и освен, че ми взеха половината, другото се изпари заради двойно увеличената цена на панелите...

Кои доходи са увеличени и с колко ? Нещо май пак съм пропуснал...

Е как кои? Депутатите със 700. Министри, зам. министри, президент - от 1000 до 2000 отгоре.

Безочливо мнение на министъра. Докога с дребните увеличения на минималната заплата и с пенсиите ще си измиват ръцете. Дори и с 25% да се вдигне минималната заплата, отново поне 1/3 от хората ще бъдат обречени на мизерия. Анализи на КНСБ от м. февруари 2022 г. сочат, че 1148 лв. е минимумът който трябва да получава човек, за да посрещне основните си разходи. Обричайки народа на нищета нашите управници отварят широко вратата за всякакъви престъпления, болести и корупция. Минималната заплата като мерило за борба с инфлацията и бедността трябва да бъде основно преразгледана. Да бъдат ревизирани всички законови и подзаконови актове, налагащи автоматично увеличение на заплатите на други категории (напр. заплатите на депутатите). Това е труден процес, но ако не се започне оттам дребните увеличения на минималната заплата няма да доведат до нищо добро.

Очевидно лъже, очевидно отчетената от статистиката инфлация е лъжа. Това може да го види всеки. Обедняването е в ход. Вкараха България в единни европески цени на енергоносителите при огромна разлика в МРЗ и доходите . Това няма как да се размине с плоски лъжи.

Добре, Минималната пенсия е вдигната, минималната заплата е вдигната с 10%. А останалите? 1. Всички останали пенсии са намалени. На майка ми с 8 лв. На баща ми с 13 лв. 2. На тези, които не са на минимална заплата, вие ли ще им вдигнете заплатите? Какво направихте, за да могат фирмите да вдигнат заплатите на останалите? Вдигнахте им тока и газта? 3. Като вдигнете и осигурителния праг, как по-точно компенсирате тези със заплати около 3500 лв? Демек - пак се погрижихте за тъмнозеления електорат, за част от раздутата администрация, а останалите да се оправят както могат. Дела, дела и пак само думи!