Собственикът на ОББ купува и Райфайзенбанк

Сделката по придобиването на РБИ е на обща стойност 1 млрд. 15 млн. евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най разбойническа банка в света е ОББ.изплатих им всичко до стотинка по договор.цяла година си измисля а какво още да искат да им плащам.най смешно беше когато искаха 248 лева за това че съм бил техен клиент.

що за измислена банка, аз в Германия не я видях да има. Ще са евреите отдолу, когато нещо в банковото дело не ви се връзва, то е само дейност на евреите. Хитлер преди 1 век ги разбра що за племе са и пробва да ги изтреби. Тогава ще влезнете в Рая на кога ма няма файзен.

Теа дедовци много знаеха, ама Ганю Софийски им тури чъталх

Raiffeisen не е австрийска банка!

Вече почнаха да напускат служители на Райфайзен - премиум банкерите им пращат имейли, че от 1.12 не са част от банката и не знаят кой ще ги замести.

Ам нормално - от тези 2500 души я оставят 500 я не. Та дано успеят да се спасят хората. Аз съм клиент на Райфайзен и бях супер доволен от тях. И съм бивш на ОББ... няма да пиша не цензурни неща ...

KBC e създадена от Райфайзен -пак малкия купува големия -защо ли?Too big or to to dig to fall Оснен това франчайз - те и Шел се меснят в Лондон , защото пък са Royal Dutch. Трябват ви добри анализатори за да не пишете като % зо епидемията, които някак утихнаха в предизборната сумятоха. Или много политици и лудогорско хапче пак не искат да си платят каквото са поръчали!?

Не знам защо повечето българи са заобичали този борд, даже повече от жените си. Заради другарят Стив Ханке, който обикаля всички закъсали икономики и проповядва как валутния борд бил спасението. Е не съвсем, понеже той фалира в няколко от тези държави. Ние както винаги подхождаме към темата с еврото с много повече емоция и по-малко фактология и експертиза. Колкото повече протакаме въпросът с влизането в еврозоната, толкова по зле за нас. Ние в момента като периферия на тази еврозона, взимаме най лошото от нея, без да се възползваме от предимствата и. При нас инфлацията винаги е по-висока, тъй като еврото което печатат централните банки в Брюксел, Париж и Франкфурт първо се наливат в тамошните икономики през потреблението и после идва при нас, на още по-високи цени, само че изразени в левчета (здравейте, Мистър Ханке). Може да не харесваме правилата на играта, но те са такива. Следователно докато няма златен лев (което е практически отдавна невъзможно), ние трябва да приемем по-малкото зло, за да се предпазим от последващи сътресения като тези през 1997, 2008 и 2020г.

Честно казано, не знам защо толкова ревете срещу ОББ. Аз там изплатих наскоро заем на добра лихва, имам сметки, карти, мобилното банкиране е супер, картите им работят с GPay, супер вежливи в офиса (поне този, който аз използвам), ползвам лизинг през лизинговото им дружество, застраховаките пак при тях... Ако ме порежат, сигурно и аз ще рева из форумите, но засега са много точни и искрено се надявам да продължават все така. Ако ли не, банки да искаш... но за момента не виждам по-добри.

Лошо за Райфайзенбанк.

Лошо за селските пръчки единсквено...

Бяхме в ОББ, 3 месеца не можахме да се махнем оттам..., накрая искаха пари за неща, които не са взети, а само са оферирали... Компютърът бил виновен... ужасссссссссс

КВС=КГБ

Борда искаше да го събори банканския шебек и да му "усвои" резерва. Ама след тия избори ще му спрат мераците. И въобще гербопитеците не сте по-различни от старците на Корни. Райфайзен е някаква австрийска миньорска банка, не знам кой е доволен от услугите им. Аз такъв не познавам. Бившият ми шеф имаше кредит там и буквално броеше дните до погасяването.

Кънтри мениджър...а рап и рок мениджър дали си имат ?? Може ли поне веднъж медиите да пишат и говорят на чист български език ?? Защо трябва да копираме всичко чуждо, по дяволите ??

защото в медиите работят недоучени смарт-тъпанарчета

Истинската новина всъщност е : Райфайзен като инвеститор се изтегля от БГ. По принцип и двете банки са силни. НО изтеглянето е лоша новина. Освен това един от поддръжниците на борда напуска. Лобито на "антиборда" става по-силно. Отдавна беше известно, че дойде ли БСП - борда се събаря, защото вече не е изгоден. И отното се връщаме към 1994 с плаващ курс на лева. Икономиката беше стабилна последните години, което прави лева осносително стабилен. Сега идва ново разместване на икономическите пластове. нещата след 2-3 г ще заприличат на Ж.В. Щом бългирна това иска - това получава.

Брат, ти видя ли къде са БСП на последните няколко избора? Дали те определят нещата, според теб?

обръщаш го на политика, а аз гледам икономическия аспект. Но щом питаш - мисля че спечелилите ясно показаха с какъв цвят са. А имаше явни демонстрации точно на изборния ден - агитации и реклами за гласуване за Р, което уж видиш ли било забранено. То не спряха дори в youtube - пуснеш си някоя песен и хоп реклама на същите. Сигур закона не хваща youtube

Нищо лошо няма в това да се изтеглят тия бандити. За разлика от Сосиете Дженерали и Алфа банк, тия въобще няма да ми липсват. От най-отвратните бяха на пазара.

Забележете как между всички избори, тихомълком се извършват едни сливания и поглъщания на поредната сериозна банка която изчезва от България! ING, Societe Generale Bank , Raiffeisenbank...

Недей да мислиш, че сливанията са непременно нещо лошо. Хората са си направили сметката. А сметката от такива големи играчи се прави винаги с много пари, за още повече пари. Kакто се казва....it`s all businees, after all.

Gugnelid

Някой нещо да каже за КЗК или там работата е свирена отдавна?

Изкуственото надуване на имотния балон последните години ще доведе до ядрен взрив в този сектор, а детонацията му ще унищожи икономиката. Срив в икономиката означава колапс на държавата. В Китай надутия имотен балон го крепят на кибритени клечки, но все още го крепят, защото гръмне ли, повлича имотите балони в цял свят. Защо така се получава, няма да прая огромни постове да обяснявам. Просто готова информация ви давам, а тя струва пари, нали знаете. Аз пари не ви искам, подарък ви правя.

Правилното заглавие трябва да бъде: "заповядаха на Собственикът на ОББ да купи и Райфайзенбанк" (НАКРАЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО ЕДНА!)

Почва се Другари!

Много жалко че РБ се изтегля от българският пазар, но за това си има обективни причини свързани с 'нашите хора'.

Лошото състояние и високият процент на не обслужени кредити води до сливане на БаМки. Вие сами си направете изводите.

Жалко, ние пенсионерите ще сме най-прецакани пак. Преди ОББ предлагаха банкови сметки за пенсии и не слагаха такси. От две години сложиха такси. Райфайзен бяха единствените, които останаха да предлагат сметки за пенсионери, сега и те ще ни предадат.

Сметка "Привилегия" на ОББ Само 90стотинки такса на месец.

И 50лв такса закриване Знаем ги ОББ Забравяш за някоя уж 'безплатна' карта Отиваш след 2 години, 100лв събрани такси(нещо си променили в условията) + такса закриване Бегай от тука с това ОББ!

Пак по-добре от Пощенска, които взимат процент от изтеглената сума. Понеже пенсионерите тук взимат много високи пенсии и банката се чувства морално задължена да ги обере.

И дим да ви няма! Тук да остават брендовете-динозаври само и да си играят джитбол помежду си! Живи простосмъртни не им трябват!

Лоша новина за всички потребители.

Вземете мерки, докато все още имате време. Видяхте кво стана с КТБ, удрят от раз и не остават на хората време за реакция. Беше изтеглен заем, за да се върнат гарантираните пари, за да успокоят положението и да не рухнат останалите като домино. ЕС забраниха повече да се спасяват Б.амки със заеми ! така, че следващия път ще пиете студена вода от кладенеца. https://mignews.info/chakat-ni-faliti-na-banki-krizata-ot-2008-a-shte-ni-se-stori-pesen/

Какво общо има фалитът на КТБ с едно законно сливане ?? Като не знаеш какво говориш, недей да всяваш паника сред другите!

окрупняването на пазара никога не е добра новина. по-малко участници, по-малко пазарни условия.

България става все по-лошо място за бизнес. Факт. Това е следствие на 12 годишното мутренско управления на банкянският шайкаджия. Наиграхти се! Трябва вика да направим промяна на Промяната... Трябва да те изчегъртаме от живота на България! Това трябва да направим!

Ще ви изчегъртат вас дебилни клоуни но още не сте разбрали как х'американците ви прекараха пак:))))

Щерев, ти в коя държава си живял в последните 12г. че от числата става пределно ясно какво се е променило за последните 12г. Или си ги прекарал тези години главно на масата, пред телевизора, с ракийка и салатка ??

Проблемът е че идват тук с великата си фирма и получават доверието на балъците, които си мислят, че това е качеството и сигурността. Като съберат парите и се капитализират без усилие от народа и веднага започва търсене за продаване и спечелване. Големите брандове идват тук и си използват репутацията, а после продават. Никой не пита спестителите дали са хепи- тях просто ги продават ей така! Така и Сосиете женерал събра парите и продаде. Да се връзваш на брандове в държава като нашата е меко казано глупаво и безперспективно.

Еми прекрати си отношенията с тази банка веднага бе! Свети Георги груп на банкянската мутра ще ти отпусне веднага кредит да си рефинансираш задълженнияата и си "свободен"... ха-ха-ха...

Ами пич, това е бизнес като всеки друг. Работи за печалба, а не за правда и свобода.

Клиент съм на Райфайзен от 2008 г. и долу-горе съм доволен от обслужването, предлаганите услуги. От никоя друга банка не съм доволен, още по-малко от по-големите като ОББ. И сега като виждам, че това е поредния инвеститор, който се оттегля от територията България, се чудя дали и аз да се оттегля от тази територия и какво още правя тука.

Я, един доволен от райфайзен. Ще започна и в розови еднорози да вярвам.

Няма проблем, стига да не посягат и на боковата банка..

Половин година вече управлява служебното правителство на Румен Радев! Така, че него обвинявай!!!