Сменят ръководството на "Булгаргаз", Деница Златева оглавява компанията

Иван Топчийски обаче запазва поста си на председател на Съвета на директорите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИСТЪРГАНИТЕ ЧЕГЪРТАЧИ , ГАЗ ПИКАЯТ , АМИ ПОНЕ ДА Я СЪБИРАТ В ЧИРЕН !

Тази номенклатура си няма и понятие по темата!Смешници!

НОВО шокиращо назначение направи правителството на румен радев в енергетиката, където бе извършена поредната чистка. В условията на най-тежката енергийна криза тоя слага начело на енергетиката човек, който нищо не разбира от тези проблеми и е абсолютно чужд на бранша. Деница Златева застава като изпълнителен директор на държавната „Булгаргаз“. Златева е бивш вицепремиер от първото служебно правителство на Радеве и е част от т. нар. „вътрешна опозиция“ в БСП. Тя няма професионален и експертен опит в енергетиката, Чистката в мениджмънта на стратегическото предприятие е скандална, тъй като новоназначените в борда са хора без опит в газовата енергетника. Пробутването на Златева за шеф на „Булгаргаз“ е станало под натиска на Кирил Добрев, който има свои бизнес интереси в този сектор, Ясно е, че за чеп за зеле не става тая партийна кариеристка, та камо ли икономически експерт по горива. И какво точно разбира от газ, работила е в отдел „Административен“? Толкова ли нямаше някой специалист в тая област? Това е гавра и с политиката и с бизнеса. Съсипаха я тая държава и продължават… С назначението на Деница Златева се финализират усилията за ликвидиране на „Булгаргаз“. Тя е нереализиран вицепремиер на Борисов, поради несъгласието на БСП. Госпожата се изявяваше като завеждащ за известно време международния отдел на НС на БСП, вицепремиер, отговорен за председателството на България за ЕС по време на първото служебно правителство на Радев, нереализиран поради несъгласие на ръководството на БСП кандидат за вицепремиер на правителството на ГЕРБ от 2017 година, (несъгласие, превърнало я в отявлен критик на ръководството на БСП) и, о, да, административен директор на „Булгартрансгаз“, назначен от същия ГЕРБ през размирната 2020 година на върха на протестите срещу Бойко Борисов, отговарящ за кадровото развитие на трима шофьори и една секретарка. Една забележителна биография, която напълно отговаря на профила на всички днешни назначения от правителството на Радев. Прискърбно е да се вижда, как в навечерието на сложни избори в България в условията на върлуваща икономическа, социална и политическа криза, човекът, призван да обединява народа, не само че не го прави, но и полага всички усилия да разедини партията, която го издигна и подкрепи два пъти за президент. Може би целта е и по-стратегическа – в най-добрия случай осигуряване на вакуум в ляво, който да бъде овладян и структуриран след 2027 година. А може би това е стремеж за компрометиране на цялата многопартийна система като неспособна за управление на държавата и като следствие въвеждане на президентска република. И да не забравяме за икономическия интерес. Дали това назначение е случайно и от тази гледна точка? Защото с него се финализират почти едногодишните усилия за ликвидиране на „Булгаргаз“ в полза на многобройни търговци на газ, които отдавна се стремят към тази ликвидация, за да получат достъп до обществени поръчки със сладки комисионни на гърба на всички нас.

Сега , изведнъж официалната позиция на Булгаргаз ще се промени и газът изненадващо ще стане само руски, а корабите с втечнен газ и връзката с Гърция, ще стана невъзможни, неизгодни и т.н.

Има ли някой на когото не му е е ясно, че единственият природен газ който ползваме в България е руски? Простите прекратиха директния договор с Газпром за да поставят свой посредник за да прибират 30% комисионна.

Ти може би не знаеш или пък не помниш, но през 90-те години и до идването на правителството на Иван Костов на власт, също имаше ЕДИН посредник - Топенерджи, се казваше. Костов го махна и беше голям вой... сега пък има голям вой, че имало посредник. А разберете се, коя схема ви е по важна ?! :)

БИВШИТЕ ЧЕГЪРТАЧИ ГИ ИЗНЕНАДАХА В ГЪ..., ПАРДОН , В ГРЪБ !

И с какво тази буца е по добра? Сигурно е била на хорцето?

Златева е знаеща и квалифицирана, но какъв беше проблема да не се нарушава закона за публичните предприятия, и да бъде назначена, ако спечели КОНКУРС-тя е знаеща, вероятно щеше да е най-подготвена от дургите кандидати, но няма как да сме сигурни. Както е по закон-конкурс ,задължителен за началници -ЗПуб.предприятия. Вече по закон-началници в държавни дружества, и дъщерни държавни дружества-конкурсът е задължителен. Не разбирам защо е погазен закона. Обидно е, аз ако искам да стана чиновник,например-ходя на конкурси по ЗДС, въпреки,че и там връзкарите в нарушение на закона са назначени без конкурс. Началници в дъ ржавни акционерни дружества(те не са очевидно държавни служигтели, но конкурсът е задължителен и за тях), или дъщерни на държавни АД, също трябва да бъдат назначени с конкурс. Ама пише го директно в закона чл 21 закон за публичните предприятия. Изключения не са записали. Ми да променят закона, и да запишат,че по изключение може и без конкурс, а не така демонстративно да се гази закона.

... до като не източат и последната печелища фирма.. няма мира!!!

А у еее...най мноо са пениш на чужди клюки..иначе жена ти с двата зъба..овче млеко претаква

Мотивите са ясни - да се надупи на руснаците, на всяка цена. Ако е възможно и един дългосрочен договор да се сключи още сега, когато цените са раздути до небето, за да се заробим да плащаме скъпия газ 20 години.

Поредния некадърен комуняга назначен от Мунчо. Тая нищо не разбира от газ, може само да пърди.

Щото предното мекере като разбираше, уреди родата си! Нещастник!

Може и да разбира. но това трябваше да се докаже на КОНКУРС. Защото така пише в закона. Да се проведе, не събеседване а, конкурс под формата на изпит, и класираните-да защитят концепция. Ако не знаеш-в съдебната система конкурсите за ктато изпит-който иска да стане съдия тегли въпросче, и го изпитват, като студент-може да е на 60 г, но конкурсът е като изпит, все едно си в университета. Значи конкурс, под формата на из пит-можело.

И какво като сменят директорите! Да не би да намерят евтина газ ?! Или да свалят цената с 600%. Не разбирам как е възможно да се откажеш от нещо което го има и да го търсиш където го няма.

Не знам чуждия живот никога не ме е вълнувал, останалото са спомени и през тях някой продажник си изпълнява мечтите на чужд гръб ?!

Аз съм дъ риал Бат Кир ти си фото шоп с 6 филтъра

Гъв тоз травестит уее..

И 100 ръководства да сменят от там пак ще крадът.

Назначението, поради погазването на конкурсното начало е незаконно. Документи, подписани от незаконно назначено лице са силно вероятно нищожни. Всякакви договори, евентуално подписани са правно нищо,с висока степен на вероятност. Нарушена е процедурата при назначаване, като демонстративно и арогантно не е проведен конкурс. С това назначение е свирепо ударен правовия ред. Конкурсната процедура е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА-вж Закона за публичните предприятия, и конкурс не е провеждан. А е извършено беззаконие, имащо за резултат,че всички сделки, подписани от незаконно назначено лице могат да бъдат оспорени в съда. Ама какъв ви е проблема със закона? Поне формално да бяхте провели нагласен конкурс, и назначили после лицата.

Борисов преди него и той как сменяше хора… А Гешев как гго назначиха без конкурс

стриктно спазване на процедурата, та дори и Чорспът се правеше на велик. Конкурсите ги въведе Боко и всички назначени от него минаха по процедурста. За простКиро, Курнела, Кокорчо и Чорапа си прав, за тях законите са врата у поле, после Гешев ще им е крив.

Нарушението на процедура от предишните власти не е аргумвент сегашната власт да нарушава закона. Конкретно-какъв е проблема да се проведе конкурс. А ако пък конкурсът е толркова пречка-да променят закона, а не да го нарушават. Властта е зап исала,че назначанията са задължително с конкурс, и същата тази власт се изплю на закона. Като лицето е толкова способно, какъве проблем да мине на конкурс, под формата на изпит, в конкуренция с другите кандидати. Може път и сред другите кандидати да има знаещи, кой знае. Апропо-Гешев е назначен, изцяло в съответствие на Конституцията и ЗСВ. Конкретно неговото назначение е хиляда процента законно!

Тази на дялан руски камък мяза. И за член на ДпС става за всякаква друга власт

Съгласно закона за публичните предприятия назначенията на началници в публично предприятие се извършват задължително след КОНКУРС. Булгаргаз е публично предприятие, и не е над закона. Назначението е незаконно-защото брутално е нарушено изискването за провеждане на конкурс. Като лицето е толкова способно-защо не е спазен закона, и в конкурсно състезание да се докаже. Това назначение си плаче за прокурор-вероятно е налице превишаване на власт при това назначение, то е незаконно ,без провеждане на конкурс. Законите не са парцал,че държавата да нарушава собствените закони.

Пак без конкурс…ама сега ревеш

Гешев, е назначен изцяло в съответствие с Конституцията и ЗСВ. За назначение като главен прокурор не се предвижда конкурс, а специална процедура, посочена в двата нормативни акта, която процедура е изцяло спазена. И да не го харесваш-фактите са Гешев е законно назначен.

Леле мале жена на главен пост......

Просто си спомням за германската Мути, Маргарет Тачър де бомбардира половинта свят, оная на Клинтън също добре се представи........ Но да не забравяме един лъжлива овца която не дава (дава нашите оръжия на черния пазар в Украйна)

Сменете ментето Илза от Мини Марица-изток! Никакви поръчки, никакви договори, НИЩО не прави! Само далаверите си върти и цяла София назначи в Раднево да ѝ миришат задника! ПЪЛНА ПАЧА! Нищо не ѝ разбира тиквата от управление! НИЩО! Вредна е за Мината! С безхаберието и наглостта си ще затрие предприятието. И едни позабравени мародерчета възкреси! И те да се мислят че са значими! Гони!!!

Вий добре ли сте! Тоя джендър ли ще докара газ! няма да докара ако ще Диамантева да се казва...

Ще поживеем, ще видим. Предишните не само са за смяна ами и за бой. Нали в началото на годината имахме толкова много газ, че продавахме навън?

Разбира се, трябваше да се смени риководството на "Булгаргаз". Всички разбраха, че там са текли огромни далавери. Само че....пак ли сменяме без да кажем ЗАРАДИ КАКВО ТОЧНО. Все така ли ще бъде - ново правителство, нови хора на ключови позиции....докато не дойде следващото правителство. ТОВА НЕ МИ ХАРЕСВА ВЪОБЩЕ!

Деница Златева е полиглот, владее пет езика, единият от които е руски. Завършила е Корпоративен мениджмънт. Изключително интелигентна, образована и опитна. "Булгаргаз" е в добри ръце.

Във женските ръце само уя е добре

Той и Керето одил у Арварт...

Румен Радев кляка на Газпром. Румен Радев е руска подлога и трябва да бъде отстранен незабавно.

Заради Кирчо и Кокорчо да се затворят предприятия, хора да останат без работа, глад, студ, кокво още искате? Аман от лъже-демократи! Каква е тая демокрация, дето пазарът е изместен от политиката? За каква "диверсификация" дрънкате, дето от където и да идват тръбите, газът ще е все руски? Поне да го имаше, ама и това е виртуално.

Деница Златева е кадър на БСП. Корнелия Нинова ще взема комисионните от доставките на газ.

Деница Златева е вътрешна опозиция на Нинова.

един комундел на друг комундел. Ей хората и бизнеса и институциите искат нормални цени на енергоресурсите. Или работете или се махайте. Мунчо комунадев повече със сигурност няма да помирише президенството с тези неща които надроби през последните години.

То демокрация се оказа че няма. Няма свободен пазар - няма демокрация. И идеи няма. Всичко са групички по интереси. Интересът на българите е да има газ, да работи бизнесът, да има работа, ... Другото са глупости на търкалета. Нищо против да се върнем към живота без газ - както преди 100 години, но няма как да стане изведнъж.

Прости Комунделски назначения, това вече е отвратително! И спрете да ВЕЩАЕТЕ АПОКАЛОПСИС БЪЛГАРИЯ Е НАЙ НЕЗАВИСИМА ОТ ГАЗА!

при предишната смяна, проведоха ли конКУРС?

КАЙТО И ДА СЛОЖАТ ВСЕ ТАЯ трялва ГАЗ ДА ИМА без посредник . Трява газ от Русия

Димитър Спасов е бил управител на панагюрската фирма БМЕ, която се занимава с производство и търговия с метали и е собственост на немската ДЕМА Прецизионстайле ГмбХ, съобщи "Медиапул". Татяна Петрова-Бояджиева е едноличен собственик на "Талента" ЕООД, която се занимава с недвижими имоти, и е акционер в "ТБ Лайн" ООД, която се занимава с електронна търговия, пише още изданието. Единственият нов кадър в борда на "Булгаргаз", който разбира от природен газ, е Веселин Синабов, който идва от "Булгартрансгаз".

Златева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършва специалност „Корпоративен мениджмънт“. През 2008 – 2009 г. е началник кабинета на заместник министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева. От 2009 до 2013 г. е депутат в европейския парламент, след което е депутат в 42-то НС от БСП. През август 2012 година е избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на жените. Между 2009 и 2017 г. е международен секретар на БСП. От 27 януари 2017 г. е служебен заместник министър-председател в правителството на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на ЕС. На парламентарните избори през 2013 година е избрана за народен представител от листата на Коалиция за България за 25 МИР-София. Последно е била началник човешки ресурси в Булгаргаз

Как е чегъртането?

Излизайте на протест, тоя тъпак Радев полудя да си пробутва калинките.

Тази е по добре отколкото ония дето си продаваше газ на собствената си фирма

Гавра с обществото, явно само някакви свои канали гледат, но обществото не спи... Срам.

Мунча курвите с лопата да ги ринеш и все от комунистическо-кадесарския ешалон

КОрва Лена беше, а след нея Кирчо и Кокорчо.

Защо не върнаха стария шеф Павлов, той поне разбира, Деница се занимава с международни отношения и работи в човешки ресурси в булгаргаз

Хайде нов протест, не на калинки малини ки # Булгаргаз, май беше сериозна фирма!!??

Между другото жената назначена в борда има агенция за недвижими имоти и се занимава с търговия по Интернет

Златева е член на ИБ на БСП с ресор международна дейност. Работила е една година в булгаргаз като началник човешки ресурси, преди да и стане шеф

Браво ! Един свестен Човек Деница Златева в Булгаргаз , това е много -добре !

С този маймунек, с изпилени мозъчни гънки, какви ли ще ги натвори!? Впрочем, женски ли е или само името му е такова?

Прилича на малоумна. Егати държавата.

Деница Златева е от вътрешната опозиция на нинова

ясно е, че за чеп за зеле не става тая партийна кариеристка, та камо ли икономически експерт по горива, но поне не може да й се отрече, че е много красива и с кръшна снага.

Имаш много извратено виждане за красиво, освен, ако не се шегуваш.

Някой здраво е хванал за топките Радев и определено не е жена му.

Тая да не е брадчедка на бившия шеф на Лукойл-България ,Златев??? Има същата телешка физиономия, фатмака е способен на всякакви комунделски издевателства !!!!

Златев дето играе белот с Тиквуняка ли?

Някой по-надолу беше написал,че Петков е фалирал "Булгаргаз", ето какво каза служебният министър Росен Христов" "противно на многото коментари,дружеството е на печалба .За шестте месеца е реализирана печалба от 6-7млн.лв. Така,че дружеството не е в несъстоятелност и не е изпаднало в криза Компанията не е фалирала". Интервюто го има в нета,всеки може да го намери,ако е поне малко грамотен. Четете бе хора С жалките си опити за манипулации,постигате обратен ефект

Защо не си направите труда да намерите интервюто с Росен Христов.Или нямате никаква компютърна способност? Тролове?

изчакаха го да увеличи цената на газа и за септември и сега се почва разплитането на схемите, далаверите, печалбите - следват инструкциите на ЕС, тежестта на високите цени да се поеме от обикновените хора, служебният министър също е приел ограниченията от Брюксел на температурите и намаляване с 15% потреблението на газ.

Този пекинез пак се появи

Е завършила в Свищов.Там ьамо за газа учат.