Словения е готова да сподели с България опита си с въвеждането на еврото

Примож Доленц, вицегуверньор на централната банка на Словения, за подготовката, приемането и използването на единната европейска валута, за ползите и предизвикателствата

Обратно в новината

Коментари - Словения е готова да сподели с България опита си с въвеждането на еврото | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде няма нужда. У нас всичко става не както трябва. Баш сега не е момента за еврото,но нашите продажни управници са се засилили на там.

нужда от еврото ви което ще ни убие икономически.СПРЕТЕ ТОЗИ ФАШИСТКИ БАРДАК ЕСЕС ДА ПОРОБВА ХОРАТА!!!ТОВА СА САТАНИСТИ НЕ ХОРА МИСЛЕЩИ ЗА НАС.НЕ НА ЕВРОТО!!НЕ НА КОВИДФАШИЗМА,НЕ НА ЦИГАНИТЕ КОИТО ПРИИЖДАТ ВСЕКИ ДЕН И ГИ ХРАНИМ,НЕ НА НЕОФАШИСТКА ЕВРОПА!НЕ ИЗЛЕЗНЕМ ЛИ ОТ ТОЗИ ГЕНОЦИД ДО 20Г НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ.ЗА ТОВА МНОГО МОЛИМ БРАТЯТА БЪЛГАРИ ДА СЕ СЪБУДЯТ ДО КАТО Е ВРЕМЕ!!!!

Те словенците щото са я втасали и те та и акъл да ни дават. Ситуацията е малко не е важно аз да съм добре а Вуте да е зле

Кор за еврото. Има пари за крадене, затова бързат. Първо да влезнем в Шенген, после Еврото! Ха да видим.

Какъв опит. В България всичко краде най вече от държ. Служители

защото няма да приемаме еврото 2024. Просто казано не отговаряме на условията. на 3 от 4 не отговаряме и нищо добро няма да се случи ако ни пуснат без да отговяряме на тях. Затова има условия, за да се гарантира успехът на приемането. А това няма да се случи.

Разплаках се от умиление... Словения щяла да споделя опит... Съвсем скоро бях там и магазините им ми се видяха пълна мизерия. Почти никакъв избор на стоки. Всичко живо тичаше да пазарува или в Австрия, или в Италия. Качеството на храната дори в скъпите ресторанти беше потресаващо ниско. От тая пластмаса после ме болеше стомах. Та мерси от словенския опит.

Внимание, червена пропаганда!

Айде,нема нужда!!!!!!!!!!!!

Верно си смешко а през Словения явно си минал през 1991г !

Трябва информационна кампания и обществен дебат, но какво очакваш от един тъп народ, който вечно иска да го яздят някакви парапетаджии.

Не искам евро в България!

Недвижимите имоти се плащат у нас в евро, левът е вързан и без това за него, поне да намажем от по-ниските лихви, нулевите трансакционни разходи и куп други привилегии.

Ще опукат резерва и валутния борд-за тези нещица се облизват политиците!!!!

То още първото служебно правителство на Радев опука милиордите(22)от фискалният редерв и започна да взема неизгодни кредити неИзвестно для кого.

За съжаление България не е Словения. Докато половин щайермарк от австрия отива да им работи, нашите ганьовци само гледат как да разпределят едни пари - държавата при този фатмак тотално абдикира. Борисов е като Орбан, но Ганьо не иска да живее добре... жалко за райското ни кътче, с такъв загубен народ.

Когато Борисов взе властта през 2009г. румънците имаха по-нисък стандарт от нашия. След 12 годишно негово управление, при вляти милиарди еврофондове, румънците тичат пред нас с 30-40 % по-висок стандарт.

Какъв опит какво евро? Да споделят опит как да накараме ония 240 търтея в Парламента да работят за държавата и народа си а не само за себе си!

Най-често плашат, че цените щяли да станат в евро, а заплатите наполовина. Което е абсурд само да се замислиш. Има хора, които си ахрчат целия доход за месеца, те ще мрат ли? А Гърция например е минала към евро при курс 1 евро=270 драхми. Е там ако преди еврото един хляб е бил 270 драхми да не би след това да е станал 270 евро? Много са ми смешни конспиративните апокалиптични теории.

Днеска пръскаха ли самолетите за неваксинирани и 5G антени?

Е да, ама ако един хляб струва 2,50 лв, би трябвало като се обърне да стане 1,28 Евро. За по лесно смятане магазинера ще го направи 1,50 Евро и ето ти една хубава инфлацийка, а заплатата ти ще си остане 550 Евро.

Айде мерси , нема нужда.

Евро без Шенген не ни трябва!

Тяма как да приемем евро без шенген. Информирай се.

Много дезинформация се пуска да плашат хората с еврото, но така беше и преди да влезем в ЕС. Че икономиката ни не била конкурентоспособна и т.н. Е нещо лошо стана ли като влезнахме в ЕС? Вдигна се БВП двойно от тогава. Същото е и с еврото. Хибридна пропаганда от изток, много хора ѝ се връзват, но ще влезем и истината пак ще излезе наяве.

Същото както с 5G, то гълъбите умираха, то беше чудо. Подписваха се петиции... и сега какво - 5G навсякъде, тия дето ревяха си накупиха 5G телефони и забравиха какво са говорили преди това. Така ще стане и с еврото...

А тия с 5g - то забравиха какво са шервали всеки ден във фейса и минаха на антиковид и антиваксини. И аз редовно им намеквам какво стана с птиците и 5g...

Да не би да искаш да кажеш, че имаме икономика? Или смяташ, че сме много по-добре като внасяме абсолютно всичко що е за ядено от къде ли не? Да не ми казваш, че гумените зеленчуци и месото, което не мирише на месо като го готвиш са по-добри от нашите?

С какво го плащаме като сам казваш, че внасяме стоки от цял свят? Магазините са пълни. Значи или имаме икономика и ние изнасяме не по-малко или някой ни праща стоките да ни пълни магазините заради хубавите ни сини очи.

Искаме рублата и да сме пак в СССР. Искаме да сме в ЕС само когато СССР се осере пак и останем с галоши при инфлация от 30000%. Като ни помогнат да си купуваме банички пак искаме обратно в СССР...

НЕ искаме евро... От Освобождението на България от Мюсюлманско РОбство , 1878 г, си имаме БЪлгарски ЛЕВ, като парична единица.. Който иска да ползва Евро или Турски лири, нека се маха от България !!!

А немската марка, френският франк, драхмата, италианската лира и т.н. ?! Или смяташ, че това не са били сериозни валути!

Баничка с айрян 3.50евро

Спрете РАДЕВ ЧЕ ЩЕ НИ ПРЕЦАКА МАЙ МЕСЕЦ С ЕВРОТО ЗАТОВА НЯМАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО НЕМОЖЕ ДА ПОДАДЕМ ПОДПИСИТЕ ЗА РЕФЕРЕНД. М!!!

Дано 750 лева минимална заплата станат 750 евро ,нали сме в клуба на богатите.

Ми, ако си ги изкаращ и 1750 евро може да стане.

От 1.07 се променя курса евро лев . Еврото ще стане 2,50 лева Отделно ще искат доказване на всички пари над 5000 лева. Пак искайте еврото .

Курсът може да стане 1.50, но не и 2.50!Останалите членове на еврозоната няма да ни го позволят, защо не им е изгодно!

И като се замисли човек, че има такива, дето се ловят на това... Жалка картинка, затова не ни искат ни в Шенген, ни в Еврозоната...

ААААНЯМА НУЖДА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ИСКА ЕВРОТО!!!

NE HMI SHTEME EUROto

Като се въведе това евро ще обеднеем за един период от време отново, пък после пак ще сме на дъното, както обикновено.

60 ст.! Голям келепир ще е да го приемем и да ни го броят 2 лв...

Това добре, но у нас предпочитат да чакат Путин да споделиопита си с разрухата на Русия и вероятното отпадане на рублата в много от бъдещите отцепници от РФ.

Да пратят насам двайсетина сгодни словенки да ми споделят опита си. Пари напред не искам!

Я да се гръмнат евроглупендиите, не щем еврото им.

Тази тема може да я отложим пони с 2-3г . Ние не покриваме в момента критериите - дефицит и инфлация . Нужни са поне 2 поредни години да ги изпълняваме . Така , че еврозона най-рано 2025-6г

Кво ни е тва евро, че не се сещам?!?!?

Явно им изнася да приемем еврото, но не им изнася да сме в шенген

То на тебе и баня може да не ти трябва...

Може и с Германия, че 1 лв бе 1 марка (след деноминацията). И преди примерно нещо от 1 марка/лев става на 1 евро. Та немците тогава имаха калкулатори за бързо преобръщане марка-евро, да знаят с колко ги лъжат. Или например си представете билет за градски транспорт като в София от 1.60лв. Да не мислите, че ще го направят 82 евроцента? Ще стане примерно 1 евро. Ако и без това не го увеличат. Но ще е над 20% инфлация за билет. Всичко ще се закръглява нагоре. Освен другите негативи, загуба на суверенитет и обвързване с ЕС. В момента инфлацията е и заради сриналото се евро, освен от глупостите на политици тук и по света.