Коментари - Словакия предупреждава България и Румъния за пестициди в украинското зърно | Бизнес.dir.bg
назад

Словакия предупреждава България и Румъния за пестициди в украинското зърно

Забранена е преработката и продажбата на стоката. Откритият препарат не е разрешен в ЕС

Обратно в новината

Коментари - Словакия предупреждава България и Румъния за пестициди в украинското зърно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо не го ядат краварите ?

А земеделският министър какво казва ....

"""Словакия предупреждава България и Румъния за пестициди в украинското зърно.Забранена е преработката и продажбата на стоката. Откритият препарат не е разрешен в ЕС"" Словакия се шегува , ще ядем това ,което ни заповядат САЩ , та ако ще в зърното да има десетки килограми цианкалии. Нали всички знаят ,че българските решения се вземат на улица "Козяк" , туземната администрация просто ги претворява в дела и постъпки.

Насраинье що не продават в Англия, Германия, и ФАЩ, а се опитват на нас да пробутат боклуците си?

...не само украинското зърно е проблем,ами и зарзавата от турция и гърция,домати,краставици и какво ли не залива нашия пазар,а с какво качество,не и ли токсично от нитрати....а нашите зарзаватчии,едвам свързват края...

Какво им пречи на нашите зарзаватчии да произвеждат и да продават? Да не би да им излиза по-скъпо да отгледат зарзавата, отколкото в Германия или Полша? Печалбата е малка. Всички се юрнаха да гледат минзухари и лавандула... В Полша не виреят и отглеждат зарзават!

...ами хвани се да отглеждаш и тогава коментирай...

Немците не го ли искат туй зърно? Нали искат да затворим руските АЕЦ? Всеки да се прецака с нещо!

А БЕ ПИСАЧИ,ПРОЧЕТЕТЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ И ТОГАВА ЗАЩИЩАВАИТЕ УКРИТЕ.ЗЕМЯТА ИМ Е КУПЕНА ОТ ,,МОНСАНТО, .И АКО НЕ ЗНАЕТЕ КОЙ СА-ПЛОЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ.

мата на бизнеса с билки , ядки и семки . Не че падна потреблението , цените на ядките са неадекватно ниски. просто укрите заляха с контейнери основните пазари и сега няма никакъв износ. Само да допълня от тоя дъмпинг пчелят олигарсите , украинския селянин да го ду със 160 долара на месец

в тъмното от украинсите шоклади мошен/рошен, ама както и да е ! Ама питам как козунакът в България е по-евтин от заводския хляб , щото има асоциация на хлебопроизводителите , а производителите на козунак са един , двама !!!!!!

Когато продаваха на 700лв за тон не се оплакваха ,чудеха се как да го изнесат за 850лв за тон пак не се оплакваха. Хляба и бр. продукти се вдигнаха със сто процента, пак може. Сега Украйна им виновна. PS. Знаете ли каква субсидия вземат за декар, че им възтоновяват акцизите на горивото и ддс .и т.н

Купувайте тяхната продукция на без пари. Ние ще ядем...какво да се прави... Какво ли не сме преживели, та малко пестициди няма да ни навредят... ЖАЛКОТО, ОБАЧЕ, е че нашите производители бедстват, а ние внасяме чуждото... Много жалко... И само се чудя как така се купува и мляко на 3но по-ниски цени, а като влезеш в магазина премигваш подозрително над табелките и се чудиш дали да си купиш сирене или ще преживееш и без него... Много жалко...

Не ви ли прави впечатление, че в България откриват отрови в храните ни почти никога. Едва ли някой се заблуждава, че не се внасят (вижте онкологиите и броя на йората с рак как нараства последните години), но пък тези които трябва да спират това и ни пазят са с ценоразпис и като видите техните семейни пътувания и имущества картината се прояснява. Защо ли се хабят Словакия - на България данни се дават за какви ли не престъпления и от данъчните на Германия, на Испания, службите на Турция, Чехия, разкрития с Панама Пейпърс и ... НИЩО.

Това е платена публикация ,целяща да се спре вноса на зърно от украйна. В нашата реколта има по вече пестициди,но никой не говори заради политическия хаус у нас. Зеленски говори за това и е категоричен,че тяхната продукция се проверява редовно. Българските зърнопроизводители да свалят цените и ще реализират зърното си ,но при по ниски печалби.Последната седмица брашно 500 е с повишение отново.Това е днешна информациа.

Много голям ХАУС...

Необразован и неинформиран ПРОСТАК!

Бих та оставил в една стая със разярена българска майка, чието трудно родено бебе е пострадало непоправимо я от отровни украински яйца я от мляко я от пшеница.

Абе нали това зърно щеше да се изнася в Африка ? Какво прави в Европа и то в държави, които са износителки на пшеница ! Между другото, като купувате яйца за Великден, проверявайте произхода им !

Земеделието в по голямата част на Украйна си работи редовно.Проблемни с войната са само анексираните области.Ние винаги сме внасяли от украйна и зърни и друга земеделска продукция,.Но ти не си бай Стоян а бай мафиот ,може би!

Как ще внасяме зърно от Осрайна, бре глупако?! Някои едри търговци просто винаги са изнасяли освен родно и украинско зърно за трети страни, но украинско никога не се е продавало на вътрешния пазар!

Така е. Укронацистите ще отровят света.

Даже не написахте кой е забраненият пестицид! А зърното дето няма да се внесе в Полша ще бъде пренасочено към...? Познахте. Щом е вредно за здравето, да го ядат българите.

Ама то не е било за хората и животните ами за червейте дето ще ни хранят с тях

Мильо, по-добре никога не използвай "Й" !

Та каква стана тя нали уж зърното беше за Африка ааа

Словашки путлеристи! Нищо украинско, не може да е лошо. Както и нищо съветско навремето! Все пак Украйна беше от СССР имаше своя Брежнев и Чернобил!

Ние сме яли мухлясала американска царевица и не може да ни уплаши токсичното украинско жито.

Защо африканските държави не си получиха зърното? Защото са го отказали след анализите.

Ние си я ядем..... Ще се разбере след години!

Много тънка манипулация... "Пестицид който не е разрешен в ЕС", а дали е ЗАБРАНЕН, А??? Русофилската проказа е плъзнала навсякъде!

Яж и мълчи бе плиткоумен краварски сопол.

Това е провокация. Укрсинското жито е демосратично, евроатлантическо как така ще е с пестициди. Това неможе да бъде я питайте Зеленски

В Полша масово се разоряват фермери. Украинското зърно е с червеи и мухъл, това е отново според поляците. Но и полските управници са същите подлоги като нашите.

В БГ си го консумираме от миналата година украинското зърно, без значение какво говорят служебниците на Президента Радев.

Ние знаем за проблема но имаме управляващи които нарочно го правят

В някой страни вече да се разстреляли тия, които разрешиха вноса на отровното жито!

Цялата менделеева таблица е там.То е канцерогенно. Скоро онкологиите ще са пълни!

Африканците отказаха зърното, че било отровно, а нашите Евролидери решиха да го ядем ние европейците,като по тоя на4ин помагаме на Украйна.Е това ли са евроатланти4еските ценности?

Сега със снарядите от обеднен уран всичко ще се оправи и жито , слънчоглед и царевица ще станат годни . Всички Евроатлантици и джендър организации ще ви го кажат.

Това което открих е че има използван пестицид с име Хлорпирифус - токсичен за човешкия организъм и въздейства на нервната система. Химикала е създаден от Дау Химикал в САЩ през 1965 и е представен първоначално като безопасен, но през 2007 дружеството е осъдено заради вредните последствия от пестицида. От 1 Януари 2020 е забранен в ЕС. Обикновено бих пуснал и връзки към документи но като знам цензурата тук каква е сигурно ще изтрият поста заради тях, случвало се е преди затова няма да си правя труда.

Малка поправка името е Хлорпирифос с О вместо У.

И с о и с у ще си го хапнем като стой та гледай.

Мале хранят ни с мизерия и яйцата са били вредни всичко от Украйна е вредно....

То и радиация сигурно има но никой не я мери..а трябва да помагаме на укрпфашистоте да не фалират

Това зърно нали уж беше за гладуващите страни? За какво го изсипаха тук? България отново не сизащитава интереса служейки на чужди кукловоди

Кой да го ащити?!? Кирчо, Бойко, Курнелия или Радев?!? Кой?

Солидарността си е солидарност, ама вносът си е с мито

Търговията и далаверите са по-силни от пестицидите. В България мафията казва дали е чисто зърното и каква печалба ще грабни.

Глупости!Путинофили

И какъв е този пестицид как се казва? Каква е това има нещо вредно но няма да ви кажем.

И като ти го кажат, какво ще спечелиш - ще го помирисваш в яденето си ли?

Смешни лъжи за украинското зърно.Просто подбива цените на зърнопроизводителите и за това е много опасно.Ама като чета какво пишат туземците работота е ясна.

спят ли? Нима не знаят за това? Знаят, затова са идиоти

Не ги закачай сега, заети са да мислят нова мошенгия с лаборатории по границите.

На стоте български интелектуалци, дето правиха подписки, им се полага само такова жито.

И кур им се полага, четвъртит, да не превърта!

Долна измет са украинците!

Хубавата новина е, че са ни предупредили, лошата, че и нашето зърно е толкова зле.

А руското жито е чисто като момина сълзица!

Защо ни е Руско или Украинско бе ВАСАЛ имаме си най качественото БЪЛГАРСКО

аз познавам едни фермери, дето ми се хвалеха преди 2-3 години колко пестициди блъскали, защото никой не следял у нас. Затова пък реколтата била двойна.

Руско в България няма! А украинското идва без мита и проверки! Правете сметка колко ги е грижа политиците за нас! Изпълняват чужди нареждания и тровят тези които им плащат заплатите!т.е нас!

Не ми пука какво е руското жито. Аз искам да ям българско, по eu стандарти. Тя, войната ще свърши рано или късно, но какво ще е останало от родното зърнопроизводство...

Ми то и на твойто жена онуй не е много чист ,ма и тя кат тьеб дава и сай..е ской и поиска

Ма как може укрожитото да и с пестициди .Мито е произведено по водещи американски технологии от демократични американски фермери ,които са собственици на 80% от родната им укро земя .Тука има нещо гнило ,враг е сложил пестицид

Пестициди, а и атомна енергия за да ни топли през вече топлите зими в Европа!

Голяма война с това украинско зърно бе.Сигурно следващите статии ще са че е канцерогенно.

Широко ти е покрай врата... но ако се разболееш (или твой близък) друга песен ще запееш. И да, много неща, които консумираме всеки ден са канцерогенни...

..на зомбираните евроатлантически овчички за некви пестициди, те дори на фронта са готови да отидат ако ги подкара краварският им господар.

Те първа ще се мре от рак по 2 пъти повече от сега,ма нали да помогнем са Украйна.НА ВИ ЕС И САЩ ТОВА НАГЛОСТТА И ПЛАНА ИМ ЗА ИЗТРЕБВАНЕ ЗА НЕВАКСИНИРАНИЯ НАРОД БЪЛГАРИТЕ!